Strašně mile mě potěšil Iznogud, už jsem ho chtěl objednávat z Polska a najednou koukám, že vyjde u nás :) Jsem taky zvědavej na toho barevnýho Usagiho, akorát mě trochu děsí, že bude mít trochu jiný formát, jak má ta polička potom vypadat?! :D
Já jsem rád, když tady Crew znovu vydá něco, co už se vyprodalo. Mají předpoklad, že jim to vydělá a ty to nemusíš kupovat draze z bazaru. Samozřejmě pokud to už nemáš teda :D Za mě super Spirála a Civil war
Crew v komiksáři ohlásili
další Usagi, Dredd, Requiem 3, Legendy Marvelu - Občanská válka, Legendy DC - Batman od Mika Mignoly (tři povídky, co vyšlo v DCKK, Gotham by gaslight, Sanctum), Unatural, Batman Fortnite, Milá Ligo Spravedlnosti, Liga Spravedlnosti (poslední rebirth), souborná Spirála, Velký Iznogoud od autora Asterixe
Som na tom tak isto.. keby som vedel, že keď je to v košíku, nie je ešte vyhraté, tak by som klikal rýchlejšie.. Dúfam, že sa to bude ponúkať na aukre zase za niekoľko tisíc..
No páni, zkoušel jste někdo koupit limitku výročního Aarghu? Na nerdi.cz bylo dneska k mání ještě 20 kusů a do minuty byly pryč. Bohužel ani to, že jsem to stačil hodit do košíku, nestačilo na úspěšné dokončení objednávky :(
Fimi: Ale piču. Je to jen blbý marketingový tah. Na chvilku vystrčí postavičky ven, rádoby nerdovští žurnalisté ve svých článcích pohoní nad tím, jak je DC progresivní, pak panďuláčky uklidí a život půjde dál, dokud nebude DC chtít si zase vylepšit PRko.
Fimi: Neznám, ale podle popisu to zní jako příjemná oddechovka. Fantasy svět, kde hlavní postava je elitní pošťák chránící poštu a sebe před srdcežroucími příšerami.
Příspěvek do povinné četby ti k tomu dělat nebudu. Lopotím se s magisterskou prací.
Rumburaq: Teď jsem si založil knihu do knihovny a pozadí hřbetu má výrazně jiný odstín než ostatní knihy, jako kdyby vážně chtěli jít do dalšího obrazu. Tak to jsem zvědavej na 120, jestli se vrátí k původnímu odstínu a jde jen o chybu jednoho hřbetu, nebo co jako na nás chudáky chystaj.
Rumburaq a deefha: Kitty Prydeová má na hřbetě pěst Naprosto úžasného Hulka (viz https://www.facebook.com/nhmcz/photos/a.415744085917424/549316295893535/?type=3&theater), na 120 počítám že budou ty světelný efekty počínajícího obrázku na Největší padouchy Marvelu (nebo jak se to v originále jmenuje). Takže snad dobrý, neskončí to v půlce obličeje nějaké postavy.
Zdravíčko, jen dotazek: z posledních sil jsem dokupovat NHM s tím že to v cílové rovince nevzdám a u čísla 119 což by mělo být předposlední se na hřbetě rozjíždí pokračování obrázku
Myslím, že podobnou úchylku má více lidí. Taky mi to vadí, dělám to tak, že ji dám do první třetiny knihy, kde nevyjíždí tak moc, povytahnu nahoře, kniha je položena a tak záložka leží a nevypadava díky 1/3.knihy a povytažení, pak zavřu knihu a je to ok... ;)
Strojek na rovnani neni treba :-D
Kniha sama to zvladne, staci jen zalozku pekne srovnat a pomalu zavrit. Ne vzdy se povede. Vetsinou se mi to trva tak 3 dny...jo jsem magor a nenavidim prelozeny snurkovy zalozky :-D :-D
Já mám vždy infarkt když knihu (hlavně novou) otevřu tak, že v jedné půlce je záložka a v druhé půlce konec záložky (schovaná jakoby do J). Vždy se leknu že vzít za to trochu silněji, nebo mít záložku třeba jen o stánku vedle, tak si to natrhnu. Pak mne štve že se konec třepí.
Používáte v knihách ty textilní provázky jako záložky když tam jsou? Přemejšlim že je začnu stříhat normálně...už mi s*re jak se mi točí a neni uplně naplacato když chci knihu založit :D
Zack: A tímto se vlastně vracíme na začátek a jsem rád, že se mnou nakonec souhlasíš, že problém malého prodeje přes online není jen kvalita webových stránek :-) Protože když srovnám tvou původní reakci "ale pak si clovek uvedomi, jak vypada cesky internet a vlastne to chape." s posledním odstavcem tvého posledního příspěvku, tak je to velký rozdíl co se kvality obsahu týče. Na druhou stránku chápu, že mnohokrát není chuť a čas se lépe vyjadřovat a prostředí internetu nahrává těmto jednoduchým "výkřikům do tmy" :-)
Dalamar: Euromedia a Albatros jsou velikáni, protože pod ně spadá hromada drobnějších nakladatelů. Když se podíváš na ty jednotlivé nakladatele, zjistíš, že toho nevydávají tolikrát víc než Crew.
Dalamar: Bych asi odlisoval temata online nakupu a digitalizaci. Online nakup si asi rozumime a videl bych to vlastne jako uzavreny, proste kazdy vnimame jinak ten tlak a tu obecnou potrebu neco menit. Digitalizace je uplne jina pohadka a jo, jako spravny buditel naroda s timhle otravuju kazdyho, kdo to chce poslouchat, nejen Crew. Nenarazil jsem na nikoho, kdo by byl proti, jen to je tak okrajova zalezitost, ze to v prioritach pada pravidelne pod stul. To ze oba pokusy u nas rozjet platformu na digitalni comicsy neslavne umreli na nezajem tomu nepomaha. A ta chybejici platforma je problem. To proste nemuze byt nejaky kod, kterym si stahnes pdfko. Bud to bude neco jako Netflix nebo neco jako Steam. Imho v tuhle chvili nesmysluplnejsi by bylo to dostat na comiXology. Ale ja nemuzu jednat za nakladatele a nakladatele maj uplne jiny starosti a nestihaj uz takhle, natoz resit nejaky vzdusny zamky.
Fura lidi nejen kolem me cte comicsy digitalne. Dat jim moznost si legalne koupit i ceskou produkci nebo zahranicni v ceckem prekladu by urcite ocenili. Ale ne, nemyslim si, ze to bude v dohledny dobe financne jakkoliv zajimavy. Ale to vydavani comicsu v CR na zacatku taky nebylo. Obcas lidi delaj veci, ktery proste jen davaj smysl, i kdyz treba jen jim.
ad Crew a jejich shop - nechme stranou moji teorii. Netahal bych do toho navstevnost, tech vlivu je tam strasne moc a urcite neplati, ze cim lepsi web, tim vetsi navstevnost. Ani si nemyslim, ze kvalita eshopu je jediny faktor. CC mi neprijde, ze patri mezi nejpopularnejsi weby, ale pritom maj ten pomer obraceny, protoze maj dokonale zvladnutou svou komunitu, ktera se naucila nakupovat u nich (nejen protoze ze odstrizenim distribuce maj uplne jinde prodejni cenu). Je to proste slozitejsi, nez jen spatny eshop. Ale obecne, kdyz budou snadnejsi a pohodlnejsi eshopy, bude i vic nakupu online. Mne to prijde proste logicky :)
Zack: Promiň, s tím retailem jsem tě opravdu špatně pochopil. Měl jsem spíš dojem, že nutnost mít tuto tzv. výkladní skříň zpochybňuješ. Moje chyba :-) Tlak od vydavatelů tu je, ale spíš jsem měl namysli tlak ze strany zákazníka. A ten tu prostě nevidím. Dle mě je v celkovém objemu obchodu stále málo těch co nakupují cíleně a pro ně pak není problém si tu cestu k onlinu najít a tím pádem i překousnout mírné problémy při online nákupu. Těmi pilotními projekty mám namysli tu tvou digitalizaci a celkovou orientaci na online nákup. Ale kde není poptávka nebude ani nabídka. Nevím jestli třeba v nakl. Crew už nějak více přemýšleli v tomto ohledu něco zkusit a jak už tu někdo zmiňoval třeba k fyzickým komiksům dávat odkazy na digitální verzi a v tomto ohledu se snažit přetvořit názor zákazníka. Jít trochu naproti lidem jako ty. Mimochodem vidíš v tomto ohledu sebe jako člověka pro digitalizaci knih, komiksů atd. jako osamocenou vlaštovku nebo máš kolem sebe více lidí, kterým zde toto chybí. Já mám právě spíše opačnou zkušenost.
Vita: Díky za odkaz, dle statistik podle počtu vydaných titulů jsou na 7. místě z 20. zveřejněných. Proto jsem psal "až tak velký hráč...." Za ty považuju opravdové kolosy tipu Euromedia a Albatross, ale samozřejmě tím nechci znevažovat jejich pozici na trhu. Na komiksové nakladatelství je to uctyhodný výkon. Zajímavější čísla jsou ovšem v tvém odkazu o internetovém prodeji co se týče návštěvnosti. Kde se třeba Crew nedostala do první sedmičky, ačkoliv dle Zacka mají komfortní způsob online nákupu. Tudiž to trochu nahlodává tu Zackovu teorii, že kvalita eshopu má přímou souvislost s online prodeji. Nebo takhle Zacka aspoň chápu, možná mě opraví.
Dalamar: Bavili jsme se o tom, ze i po roce pandemie nekdo ceka, az se otevrou knihkupectvi. To mi jako tlak prijde dostatecny, ale jasne nevydavat vubec je taky moznost. Pak tu mame nakladatele, kteri prosi sve zakazniky, aby zacali pouzivat eshopy, idealne ty jejich. Opet z toho nemam pocit, ze tlak neexistuje. A kdy se do toho poradne pustit, kdyz ne v dobe, kdy retail je v lockdownu a online je jedina sance, tzn. lidi stejne nemaj jinou moznost? Ale jak jsem psal, nikoho nesoudim, kazdy si ridime zivot a business jak nejlip dokazem, nikdo to nedela blbe schvalne a kazdy mame za prdeli tuny lidi, co vedi nejlip, jak blbe to delame.
Hele to jsme se asi nepochopili, ze je retail/knihkupectvi vykladni skrin je argument spis proti onlinu, resp. argument proc je prave nezbytne nutne kamenne obchody mit a byt v nich a proc jsou o tolik dulezitejsi nez online. Tim padem ani nerozumim, ktere pilotni pokusy vyhlizis. Tohle je proste konstatovani "faktu", proste fyzikalni zakon prodeje.
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.