Čau, Jak je to s Conanem od CC? To co vydávali po jednotlivých knihách tak čísla 0-6 jsou obsah první kolosálky a to co vydali nyní pod čísly 7 a 8 už je z druhé kolosálky?
Zdravím všechny komiksové fandy a mám dotaz. Má tu někdo dobré zkušenosti s hodnocením komiksů CGC? Dá se to vůbec provozovat z České republiky?
Byl bych moc rád, kdyby se mi někdo ozval a poradil, díky moc předem. Platí stále
roswelll@seznam.cz
Fimi: díky. Podívám se po tom. Artbooky vesměs k filmům (jen animované jsou ještě tak trochu zajímavé) nebo ke hrám. Sketchbooky jen výjimečně. Ve vyhledávači se objevuje kde co a ty starší věci jsou krapet drahé. Jeden odkaz mě hodil na nějaký aukční portál, byly tam mj. originál kresby od Rosinského, na první pohled mi nepřipadaly marné - tedy pokud jsem si záhy nevšiml že za tou 25kou je ještě tečka a cifra eura pokračuje dál:-)
Zatím mě nejvíc láká The Art Of Edena od Moebia. Ještě to však zvážím.
Kdysi jsem na artbooky poslal dotaz jednomu našemu nakladatelství, zda by něco nevydali a dostal jsem negativní odpověď. Kniha by se prodávala dlouho. Takový začarovaný kruh. Není zájem to vydávat, protože je to drahé. Pokud to ale někdo vydá, tak je to drahé a v malém nákladu. Zázrak tkví v tom, že ten malý náklad je hned pryč.
Máte nějaký tipy na artbooky či sketchbooky komiksových kreslířů? Mám pocit, že hledám jehlu v kupce sena. Moc jsem toho nenašel - Mignola, Moebius - celkem bída.
radek: Nebo chapu blbe a myslis to tak, ze objednat knihu napr. z US / UK (proste mimo EU), nechat to poslat do Nemecka a z Nemecka preposlat ci privezt?
Tak to je otazka ne nemecke celniky, ale myslim ze nemecke vyzirky budou jeste o fous vic duslednejsi nez ty ceske.
Nemecko je sice v EU, ale jestli je prodejce v UK, tak DPH a celnimu procesu se zasilka nevyhne.
Stalo se mi prave minuly tyden s Amazon.DE. Zadna kompenzace - i kdyz to Amazon nikde nezminuje, odkud knizka prileti, jestli z UK, US, nebo EU! Zaroven mi Amazon support potvrdil, ze nelze predem rict z jake zeme bude knizka odeslana (ano, WTF je na miste).
Německo je v EU, takže tam daně ani clo za zásilku nebudeš platit nikdy. Problém nastává, když si necháváš poslat věci ze zemí mimo EU, což je teď i Anglie.
Bookdepository a celnici, aneb jedna vlastovka jaro nedela. Jedna objednavka (cena cca 40 EUR) presla bez celnich patalii, ale zda se, ze nejde o pravidlo. Dalsi, v hodnote cca 25 EUR, byla zadrzena na celni poste a ve schrance mi po tydnu pristal dopis s zadosti o vypalne. To mam teda.. radost. Mam prave od nich na ceste Sandman omnibus, to nebudu potesen jestli ted budu muset zaplatit o tisicovku vic.
Trudoš: Příběh funguje i samostatně. Z hry jsem hrál pár hodin a nedělalo mi problémy komiks pochopit. V podstatě je použitý svět a organizace, která ve hře funguje (ale co jsem hrál, tak nemá zase tak velkou roli) a příběh začíná i končí na stránkách komiksu. Plus je tam vše potřebné vysvětleno.
trudoš: Vzhledem k tomu že to aktuálně vychází i v USA, tak si myslím že to ještě nikdo nečetl, ale předpokládám že to bude vykrádačka hry, takže spíše pro zasvěcené.
Hloupej dotaz - tuší někdo jak moc je třeba v rámci komiksu „Cyberpunk 2077: Trauma Team“ znát danou počítačovou hru? Jsem nepolíben a panic v tomhle ohledu i zůstanu, tak by mě zajímalo, nakolik má vůbec pro mě smyl o čtení komiksu uvažovat.
Zdravíčko, milovníci komiksů. Chtěl jsem se poptat, nevěděl byste někdo, co vše se hodí mít načteného předtím, než se pustím do Války říší od J. Aarona?
Co si myslíte o deskách knih v posledních letech? Mě úplně vytáčí, jak se pod přebal často schovává tvrdý kus papíru, který nevydrží bez odření ani jednu cestu batohem. Je vážně tak drahé udělat rovnou pevné barevné desky v lesku?
Ideální je třeba vydání Lucifera. Ani mi nevadí, že je tam pod přebalem stejný obrázek.
Forum v menu kludne nech ostane (niekto to možno využíva), aj vsetko ostatne ako je, len pod forum dat kolonku s moznostou ,,prehled vlaken,,. Aby som si mohol vybrat miestnosť skor ako mi oznaci všetky príspevky ako precitane.
Zdravím. Mam otázku. Ked kliknem na menu, a tam nájdem forum hodi ma hned na všetky príspevky bez moznosti vybrat si miestnost. Po novom ste oznacili nove príspevky vykricnikom co je perfektna vec ale po precitaní označenie zmyzne. Cize ked si otvorim menu a hodí ma to hned na forum so všetkými prispevkami, a chcem si ich prezrieť oddelene v prehledu vlaken napr pindarna, už to bere ako precitane, a zmyznu všetky označenia nových príspevkov. Nedá sa s tým niečo urobit? Napr. kolonku prehled vlaken dat rovno do menu kde si vyberem miestnost v ktorej vlákna chcem citat?
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.