Toe: já to už prve, když jsem to navrhoval, zkusil proběhnout, ale žádný takhle plnokomiksový speciál už IMHO nebyl...
Možná by se tam dalo k té poznámce dopsat něco jako "Součástí obsahu časopisu jsou pravidelně komiksové seriály." a odkázat na ten soubor, který shrnul seriály otištěné v letech 1992-2002.
To mě vůbec nenapadlo, že by ta změna mohla mít tento důvod! Taky jsem zvyklý ;-)
MaF: Dík, ještě jsem to trochu doladil a doplnil poznámky, aby to bylo jasné - Já si právě taky až teď s tím nejnovějším speciálem uvědomil, že už to není Bobří stopou ale stopa, před tím mě to vůbec netrklo, jak jsem na to zvyklý :) Ona to byla asi změna z licenčních důvodů, práva na Foglara jsou už nějakou dobu zlato :)
Pokud někdo víte, že tam byl ještě jiný komiksový (ale opravdu čistě komiksový) speciál, neváhejte a dejte vědět, neměl jsem všechny v ruce...
On se ten časopis fakticky před pár lety přejmenoval z archaického Bobří stopou na jednodušší Bobří stopa, ale je to stále tentýž časopis (redakčně, vydavatelsky i jinak - ostatně viz přímo u nich nebo na wiki ).
Bobří stopa 3/2020 Speciál
je komiksový speciál - 40 stran obsahuje obálku ke komiksům a dva kompletní příběhy
Tajemství staré šipky (scénář Svatopluk Hrnčíř - kresba Jiří Filípek) - 14 stran
Dobrodružná cesta do Marlowe (scénář a kresba Ladislav Říha, námět T. H. Altsheler) - 20 stran
poznámky:
První komiks je remakem seriálu, který původně kreslila Eva Průšková a vycházel v časopise Ohníček v roce 1987.
Druhý komiks vznikl v roce 1991 pro plánovaný komiksový magazín Tulák, který však nebyl realizován. V původní černobílé podobě byl otištěn v souboru Pokračování příště ...a jiné příběhy!, tato verze je nově kolorována.
Nemuzete to nekdo nascanovat? I fotka mobilem bude lepsi nez tahle vyblita jpgem dosrana varianta, ktera je snad jedina, co na internetu koluje. Zadny spech, jen kdybyste to nekdo mel v ruce. Dik.
Podle webu samotného Maxe A. (http://www.maxandersson.com/comics.html) by mělo 1. vydání vypadat takto:
Sice tam mohl hodit to 2. vydání, ale když to má seřazené chronologicky a úplně chybí modré vydání, tak by to mělo být to 1. vydání. A vypadá stejně jako druhé v červené.
Na 99% mám doma toho červenýho Pixyho, ale teď jsem ve Švajcu tak dyžtak info pošlu až budu doma. Ale nevím zda první nebo druhý, tak uvidím. Dám vědět co zjistím.
RadimNemec: kdybys toho puvodniho cervenyho pixiho mel (nebo kdokoliv jiny), tak bychom potrebovali scan. Nebo aspon potvrdit, ze je to stejny jako u toho druhyho vydani, pak muzem pouzit ten.
To je zas vyhoda, kdyz si vyzrany prase, ze bez pouziti tezke techniky jsi prakticky nepovesitelny. Na to jak je vsechno nahovno a stara verze bylo sice taky na hovno ale mim nahovno se pripravuju psychicky uz pres rok :)
Hmm, já bych to spustil ve čtvrtek, to všichni půjdou do hospod a bude jim to pár dní jedno, než tě budou chtít zlynčovat a pověsit na nejbližší lampu, takže budeš mít čas to opravit :) Ale pokud hledáš prvního, co tě s tím pošle někam, tak jsem k dispozici už teď :)
Hotovo. Nová generace ComicsDB je připravená. A teď kdy jí nasadit? Chcete jí k Vánocům? Nebo radši ne, ať si tu nálož nových comicsů pořešíte ještě v systému, který dobře znáte? Další možnosti jsou zhruba za týden (nejdřív), 1.1. (nejpozději, taky zároveň nejvíc sexy datum spuštění nové verze, ke kterému jsme původně mířili).
Je to i na FB, tak se vyjadrete kdekoliv. Jo a kdyby si nejaky mecenas chtel zkazit prekvapeni a testnout uz ted, napiste mi do posty, neni problem.
Prazdnym cimkoliv se nemusite desit nikdy, delam samozrejme pravidelne zalohy databaze i webu, u sbirky se navic jeste loguje kazda jeji zmena. Klid, nohy v teple, napiste mi nekam, vyresime :)
Už jsem přišel, co to asi způsobilo. Nedávno jsem měnil heslo. Teď se po přihlášení dostanu do nějakýho novýho účtu, ne k tomu, u kterého jsem chtěl heslo změnit. Zkusil jsem různý přihlašování, ale nedaří se. Ten profil, který potřebuju vrátit, je: http://comicsdb.cz/profil/1060/filmator
Psal jsem i do zpráv na Facebooku. Omlouvám se za spam, trochu mě ta prázdná sbírka vyděsila :-)
Chtěl jsem si ověřit, co všechno už mám z jedný série ve sbírce, a při pohledu na Sbírku mě polil studenej pot. Všechno je pryč, zůstaly jen dvě hodnocení z října :-O Že to půjde vrátit zpátky? Znovu všechno zapisovat a hodnotit už asi nebudu...