Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Mkw kde se dá číst celá série mangy online? Máš ale pravdu, digi čtení je....levnější. Tolik peněz co jsem ušetřil, až čumím
Ohlasovani crew comicsu je v poslednich letech sranda, obrovske mnozstvi az se divim (a preju!) at se dari. Na me to ale melo dopad takovy, ze jsem vetsinu prestal kupovat, jeste vice to umocnilo spotrebacky pocit a hromadeni veci v knihovne nechci dal hrotit. Stejne tak nechci otacet knihy pres bazar. Na radu Zacka jsem zacal s digitalem, coz je asi jedina platforma, kde jeste kousnu mangu nebo jine delsi serie. Bral bych digital cesky - z jakeho duvodu tohle u nas vlastne nejde?

Edit: neni to jen o crew komiksech - bbart take jede, s CC jsem se v poslednich 2 letech parkrat spalil a uz jsem opatrny.
Karl však Southern bastards, akorát to má 4 díly a pokračování ne a ne Aaron udělat, hlavně že píše Goddamned.
Pěkný. A od příštího týdne začnou celkově ohlašovačky, tak jsem zvědavý co všechno se tu objeví. Bral bych něco nového. Batmana, Wonder Woman atd. tu máme dost.
No ty vole. Ibitsu byla první manga, co jsem sem psal do povinný četby. To je fakt náhoda, jak prase.
Crew ohlásila první novinky na první čtvrtletí 2021. V edici Legendy DC vydají Návrat Temného rytíře, poté Wonder woman Dead Earth od Daniela Warrena Johnsona (Black label) potom War of realms, Southern bastards, mangy Demon Slayer a horor mangu Ibitsu
To bude zas ten jejich slavny dotisk s jinym isbn :) Dik.
Zack: Dotisk. Někdo se přímo ptal, Jirka P. odpověděl s dotiskem.
Dotisk nebo 2. vydání?
Kdyby někdo chtěl těm lidem dávat prachy - Blacksad bude mít dotisk. Zdroj: Crewní web.
Gmork: Pokud se Čtyřka chytla, tak ať se raději zrychlý vydávání. Dva díly za rok jsou málo. Aspoň tři :)
To je šílená cena za tpb... Stačí ten hubený Preacher 3 co jsem prodal za 1000 Kč...
Kdybych nenarazil na aukru na brožovaného Blacksada za 1350,- tak bych si nevšiml že už neni k dostání.
Gmork: chápu, ale mohl by to zveřejňovat trochu hlasitěji :-) Ovšem ne jako naše slavná pošta - koncem minulého roku jsem se dozvěděl, že se Česká pošta (ČP) chystá vydat poštovní známku s dalším komiksovým motivem (vydala už např. Rychlé šípy a několikrát Čtyřlístek), tentokrát věnovanou dílu Káji Saudka.
V listopadu 2019 plánovala ČP vydat aršík K. Saudka s 2 různými známkami o celkové hodnotě 60 korun. Začít prodávat se měl v listopadu 2020. Pro asi velký očekávaný úspěch přidala ČP na aktualizovaný emisní plán z března 2020 vydání i výplatní známky Muriel, která měla být na trhu už v červnu (to se však nestalo). Další aktualizovaný plán z počátku května posunul výplatní známky na listopad a aršík na září. Toto platilo ještě začátkem července. Na jeho konci vyšla další aktualizace a ta s vydáním aršíku K. Saudka už nepočítala, vydání výplatní známky Muriel se však stále plánovalo na listopad. Před pár týdny se ovšem objevila nejnovější aktualizace a v ní Muriel zcela chybí. Kuriozitou ovšem je, že je k dispozici i emisní plán z listopadu 2020 (?) a zde se uvádí, že aršík K. Saudka vyjde v květnu 2020 (!).
Jo, u toho jsem si toho vsim, ale jestli bys mohl prolitnout ty jeho comicsy a poslal mne nebo Fryovi, co nam kde chybi, moc bys pomohl, dik. Lonesome doplnim.
Zack: žádný problém, ale pokud ti jde o komiks Lonesome, je tam stejná redakce jako u Zarova.
Gmork, kdyz ses ten jeho tiskovy mluvci, muzes z nej dostat k jeho comicsum i detaily o redakci, ktere nam vetsinou chybi? :)
robur: On se edičák na příští rok ještě ladí, ještě se špekuluje nad další podobnou sérií jako je Čtyřka, která se tu chytla, vycházelo by to taky v broži. Ale chystá se toho poměrně dost. Texas Jack vyjde určitě, tam už je licence koupená.

http://www.bedetheque.com/serie-63094-BD-Texas-Jack.html
Možná už to tady bylo - možná ne, ale pro mne je novinka, že Vybíral příští rok vydá prequel Sykese - Texas Jack. Vzhledem k otištění informace na jeho stránkách hluboku dole se to lehce přehlédne. Propagační talent nakladatele mne fascinuje:-)
Zemeplochu síce nečítam, ale od daného autora vyšlo ešte:
Smrťova říše - mapa (Talpress, 2000)
Terry Pratchett - Portfolio (Talpress, 1998)
To nejlepší ze Zeměplošských diářů a ročenek 1998 - 2007 (Talpress, 2008)
Turistický průvodce po Lancre (Talpress, 2006)
Výtvarné umění Zeměplochy (Talpress, 2005, 2015)
Poslední hrdina (Talpress, 2003, 2017)
Zdravím vás, určitě je tu spousta lidí, co čte Zeměplochu. Já se zeptám na něco blízkého tomuto fantasy ... Zajímá mě ilustrátor Paul Kidby. V roce 2004 vyšla kniha Výtvarné umění Zemepolochy. Mám dojem, že nedávno, možná 2019 nebo 2018 vyšla další nějaká kniha ilustrací. Zná někdo nazev? Případně... Je ještě více knih/artbooku Paula kidbyho? ;) Díky...
Jj, u nas jsem taky dostal povoleni pokracovat u stropu. Jeste mam takove mrtve misto jakoby na schodisti do patra, ale to by byla dost konstrukcni vyzva a muselo by se i bourat. Treba se do toho casem pustim, uz jsem nad tim premyslel.
Karlito_69: Paráda :)
To je vlastne dobrej napad mit policky u stropu kdyz clovek nema jinak misto (y). A vypada to hezky.
Nedá mi to a taky se musím pochlubit. Jen sorry za kvalitu. Neměl jsem to kam dávat. Bohužel u nás není totálně žádný prostor pro normální klasickou knihovnu tak to řeším takto. Má to na chodbě a v ložnici (viz. dotky) a pak ještě v jídelně a v obýváku. Teda nejenom na komiksy, i beletrie atd. V obýváku je to dlouhé asi 5 metrů skoro a už skoro 6 let drží a nepadá.

Je to na tukanech navrtaných do zdi. Spárovka (smrk či borovice o síle 18mm a hloubce 250mm). Plus je to pro jistotu v přední části ještě zavěšené na konopném laně.

http://ibb.co/qmgp9M5

http://ibb.co/BZVcPnJ
@walome: proto vzdycky kdyz neco delam, tak to predimenzuju. A je po problemu :-)
Ano, myslel jsem Solanin. Prý je to právě skvělý a opět nic jako titans, gantz, FMA a podobné
Dalamar: skill potrebujes na vse. A tady bych se bal ze neodhadnu vahu a spatne to ukotvim.
Pokud jsi myslel Solanin, tak jo. Jenže Showu dělal někdo jiný.

Každopádně znám, ale nečetl.
Za tě někdo mangu Dead Dead Demon's Dededede Destruction? Je to od autora Showi
Walome: tak na tohle žádnou truhlářskou dílnu a skill zrovna nepotřebuješ. Desky ti nařežou v každým hobby marketu a s vrtačkou snad umí každej. Horší je to pak s chutí do něčeho takového se pustit, to chápu.
GWB: Tohle je hodně parádní a hlavně originální ... jednou si možná taky pořídím něco obdobného ...
V mých dvou domovech oddělených od sebe cca 350 km to zatím řeší několik různých typů skříněk / polic :)
Wub: oni sikovni byli ale nedodrzeni terminu je snad zakladnim skillem kazdeho remeslnika :)

Darker: ne kazdej ma doma truhlarskou dilnu a potrebny zkusenosti jako ty :(
DÍKY VŠEM ZA REAKCE.
Darker: Jak jsem tušil, ceny budou "lidové": Boknas
George Walker Bush: Díky, šikovný řešení - pro mě však nedostačující. Potřebuju něco od země až ke stropu a chci to uzavřený - prach na knihách mi vadí.
Walome: Jojo, toho pekla s řemeslníky se právě děsím. Když už do toho člověk narve ty prachy, aby pak nebyl ještě nasr... Tak snad budu mít štěstí na někoho šikovnýho :-)
Jako taky to s truhlarem domlouvam dva roky. Nejdriv jsem zdrzoval ja, pak on. Ale s tim jsem pocital.
GWB: Půl roku? Tos mohl za tu dobu udělat i sám? No a nebo taky ne, když vidím ten tvůj "lustr" :D
K tomu "peklo s řemeslníkama" - ano, zapomněl jsem, že se to všechno odehrálo až půl roku potom, kdy mělo, ale vše má svůj čas:)
Wub: prostě jsme najali truhláře, ten přišel, změřil, rozkreslil, nechal si schválit, přijel úplně mimo plán, postavil, vyrovnal, odjel :) nechali jsme si udělat polohovací skoro všechny police, takže si můžeme udělat polici na kolosálky a vedle toho na malý paperbacky atd. Jako je to peklo jako všechno s řemeslníkama, ale je to super, protože máme atypický stropy a takhle vyplňujeme místo do posledního cenťáku, což žádný kupovaný skříně nikdy nesplněj.
Tak... Zeď nerozeznam od cihel a panelu :D kov a dřevo jsem bohužel v dětském věku takhle viděl v panelákovém bytě u kámoše vyrobené svépomocí a zkrátka mi to oni událost připomnělo. Nic neříkám, ani proti schudkum, ani proti stylu. Tobě se to líbí a klukům taky, mně ne... Já čekal dřevěnou střechu lomenou , více trámů, nějakej jinej styl. Netušil jsem, že to bude takhle. Ale pořád jsem ochotný si s tebou zahrát šachy. :*
Panelákovej styl? To jsi asi viděl hodně zajímavé paneláky s železem, dřevem a cihlovou zdí:-))
A ano, mám ikeácké štafle, které se hodí i do vysokých skříněk v kuchyni. Schůdky a knihovna, to k sobě ladí i patří.
Mně se to moc nelíbí... Připomíná mi to starej panelákovej styl, možná hlavně právě ten kov evokuje retro ;) takže za mě ne, ale to je pouze můj názor.
Ještě mě napadlo... Já jsem dvoumetrová vopice, takže bych si dosáhl, ale kolik máš ty, Buši? Nemusíš si pak pro každou knihu brát štafle?
GWB: taky se mi líbí jak to máš udělaný
Jinak musí tam být chemická kotva, knihy (a deskovky, které mám na témže, ale jinde) i police jsou těžké, dům má staré cihlové zdivo...

A jo, minimalismus mě baví. Díky.
GWB: Vypadá to krásně, takovej minimalistickej design. Hlavně ty jednoduché konzole tomu dodávají šmrnc. Koukám, že ti ty knihy podpírají ten trám, velice praktické :-D
Sorry za velikost, Zack mi prostě odmítá dát možnost width="px", tak to máte :-D
Mno, nemám to nejlépe nafocené, ale aspoň tam máte mou satanskou kočičku. Jde o to, že bydlím v posledním patře meziválečného činžovního domu a napadlo mě, že v takové předsíni/vstupní hale jsou nevyužité stropy s takovými trámy podpírající půdu. Zároveň - jakožto správný "intelektuál" (:D) - mám doma hromadu knih, které se mi už válely na podlaze a nevešly se mi do klasických Billy z IKEA. Tak jsem poprosil kamaráda, který přítelkyni pomáhal dělat divadelní scénu, neb je hrozně šikovný a zručný, jestli by nám neudělal nějaké pěkné regály. On pracuje výhradně takhle se železem a dřevem a mně se ten design moc líbí. Komiksy nesbírám, nepotřebuju (krom Calvina a Hobbese) takové jednohubky vlastnit a ani se mi to vizuálně moc nelíbí, takže vidíte jen "běžné" knihy. Je to jen ukázka, táhne se to dokola celé místnosti po všech stranách. Nepřekáží to, nezmenšuje to prostor a každého to přitom praští do očí, když přijde. (Tu knihu z knihovny jsem neukradl, ta je oficiálně vyřazená!)

Prohýbání polic širší knihovny Billy nehrozí, když ji nacpeš Usagim nebo Mangou, případně pokud ji podepřeš stohem knih (na ležačku). Pokud se tam však umístí TWD apod, tak prohnutí po pár letech, sice nepatrně, ale nastane. Na druhou stranu můžeš koupit užší knihovny. Plus vidím ve flexibilitě a možnosti dokoupení jednotlivých částí, např., polic. Z nich se dá sestavit libovolná část knihovny těsně pod stropem, což znamená max. využití místa. Náročné to není, zvládne to i méně zručný. Chyby řezů zakryje akrylát při spárování. U Kallaxu vidím také nevýhodu, že obvodové desky jsou duté. To je pak problém při spojování, případně úprav výšky polic. U Billyho můžeš nastavit police, kde chceš - sice to není dřevo ale přesto čepy drží.
Knihovna přes celou stěnu je fajn. Mám ji pět let v obýváku, dlouhá asi pět metrů a až ke stropu. Myslel jsem, že ji budu zaplňovat x let, ale díky aktivní nakladatelské činnosti je už téměř plná (komiks však zabírá však pouze třetinu). Čím víc volného místa, tím víc kupuješ. Mizerná kombinace.

Našel jsem pár fotek, co jsem před šesti lety dělal Billiho u známé ve staré zástavbě - vysoké stropy. Dal jsem na sebe dvě knihovny, vyšší jsem musel zkracovat.
http://imgup.cz/image/k1FS
http://imgup.cz/image/k1Fd
Gmork: Ano, tak jsem to pochopil. Přijde mi to jako velice lidová cena s přihlédnutím ke všem pozitivum co to má. Já když řešil nábytek do obýváku, tak jsem chtěl mít vše v jednom stylu, takže nakonec jsem šel do toho Kallaxu, i vzhledem k ceně. A díky té variabilitě jsem si taky dost vyhrál s tužkou, metrem a papírem. Škoda jen, že rozměrově Kallaxe výplní např. velka ráda od Arga. Jinak palec nahoru za Simmonse a Jemisinovou v knihovně.
Dalamar: Těch sedm tisíc platí jen pro tu knihovnu na prvních dvou fotkách. Na té třetí fotce jsou další dvě knihovny, ale ty už jsou starší. Knihovny si nechávám dělat přesně na rozměr z mnoha důvodů, chci to mít v odstínu třešeň, takový mám celý obývák, taky poličky na Evropu musí mít výšku 33cm, na mangu zase 22cm apod. Navíc mě strašně baví, vzít si tužku, pravítko a pustit si fantazii naplno, jen je člověk limitován rozměry v místnosti.