Filmový a hudební klub Diskuze o hudbě, filmech, TV.

Dnes vyjde novej singl od Bring Me The Horizon se jménem Parasite Eve,u nás v Česku to vyjde nějak okolo 17:00.
A Trivium taky dnes něco vydá,ale tam se neví co,můžou to bejt bonusy z Japonské edice,může to bejt cover, prostě kdo ví.
Jinak Fimi,je nové Lamb of God album dobré?
Tento týden vychází noví Lamb of god...
je to sice už delší dobu ale zemřel albert uderzo viz. asterix 😥😪😪😪😥😥😥😯😯
Seneke je to fajn atmosfericky středně pomalý a celkem místy napínavý...
Seneke: Neomlouvej se 😉 já četl "byl natočený..." Ale díky za takové zákulisní informace. Zrovna dnes mi Incal dorazil domů, tak se mi to hodí.
Jinak kromě Moebia na designu filmu pracoval i Jean-Claude Mézières (Valerian).
Fimi: Shaymalanovu "superhrdinskou trilogii" (Unbreakable, Split a Glass) jsem neviděl, takže nemůžu hodnotit.
Ano, asi jako Shaymalanuv the Glass
Darth Raelchi. Moebius a Jodorowsky se soudili s Bessonem, protože prý podle nich vykradl Incal. Moebius se soudil o 13.1 milionu Eur a Jodorowsky o 750 tisíc Euro. Případ byl ale v roce 2004 zamítnut, jelikož podle soudu byly použity jenom "drobné fragmenty" Incalu a hlavně Moebius na filmu pracoval jako jeden z designérů, takže podobnost s Incalem nebyla náhodná.

Jo, na tyhlety v životě nepoužitelný věci jsem expert.
Dalamar: V tom je ten fór. On ji právě že NEMÁ (viz. ta poznámka nebyl natočený podle komiksu). Besson jako malý škrvně vyrůstal na věcích od Heavy Metalu, Moebia, Corbena (proto se Willisova postava jmenuje Korben) a dalších. Besson vzal všechnu tudlectu komiksovou inspiraci a nacpal ji do jednoho filmu, ke kterýmu napsal scénář už na střední. (Jodorowsky a Moebius se kvůli tomu s ním dokonce soudili.)

Ve zkratce: Film je inspirovaný komiksy, ale není to adaptace komiksu. Omlouvám se, že to z předchozího příspěvku nebylo jasné.
Troufnu si říct, že Seneke má na mysli Moebia a Incal. Traduje se, že 5. element je jakási volná adaptace Incalu, resp. si z toho něco bere. Dokonce byl i Moebius součástí natáčecího procesu, ale nějak se prý nepohodli a on odešel. Prý došlo i ke soudnímu sporu, ale Moebiovi to snad nevyšlo. Už si to moc nepamatuji, tak mě klidně opravte. Jinak si myslím, že 5. element jako takový nemá svou vlastní komiksovou adaptaci.
Asi budu za neandrtálce, ale netušil jsem, že má Pátý element komiksovou předlohu. 😳
Hrál také Víta Cornelia v Pátém elementu, nejlepším komiksovém filmu, který nebyl natočený podle komiksu.
Zemřel Ian Holm, představitel Bilba Pytlíka nebo androida z Vetřelce
Pro velkého Dartha Ličiho :D. Tady máš tu písničku, co jsem zmiňoval.

http://www.youtube.com/watch?v=flL_2awF-QI
seneke: souhlasím, to je tuna zpomalovaček, artových pózových scén viz Aquaman na molu. Jsou to krásně vypadající scény ovšem zcela prázdné, příběh jde stranou čili forma nad obsahem....hlavně ten jeho vizuál po chvíli začne spí vadit a otravovat, ale třeba u 300 mi to vůbec nevadilo...u MOS taky ne
seneke: tak tak, začátek MvS je super, pak to má milion momentů, kterou jsou parádní, ale mohly být lepší (třeba kdyby byla dotažená k dokonalosti ta nevraživost mezi batmanem a supermanem). Škoda, že to celé skončilo blbým boss fightem.
O kvalitě Snyderových scénářů se dá debatovat,ale vizuální stránku má perfektní. Za mě vede úvodní scéna z Metropolis, která ukazuje invazi z pohledu obyčejných lidí. Ta část, kde Bruce naštvaně hledí na Supermana je geniální.

Problém je, že Zack je vyloženě "vizuální" a silně se drží pravidla "show, don't tell", což vyžaduje od diváka pozornost. Když si člověk dá du práci a pozorně ten film sleduje bez toho, aby od něj každých pár minut odbíhal, tak zjistí, že to není špatný film. Jasně, není to žádný mistrovský dílo z Louvru, ale rozhodně to není odpad, jak to někteří zástupci "nerd žurnalistiky" prezentují.

http://www.youtube.com/watch?v=Xlgq3dPcOBE
Pokud mohu tak bvs za mě přišel moc brzo a uvedení v něm takovou postavu jako Batmana byla zcela tristní. Batman měl přijít před bvs kde by budoval nenávist k Supermanovi aby byla uveritelnejsi a ne že celé bvs je notoricky proti Supermanovi a pak během v vteřiny otočí protože se jejich mámy jmenují stejně. Další věc Jeskynní trol aka Doomsday tam vůbec neměl být ale film se měl zaměřit pouze na chemii ústředních postav a zaporaka Luthora který jimi manipuluje... Chápu ještě uvedení Wonder woman i když ta tam taky nemusela být...
BvS: když už , tak director's cut. ;) Na ligu od Snydera jsem hodně zvedavej, teď jsem četl, že se objeví darkseid , štepanvlk bude mít jiný osud... A prej chtěl Snyder přetacky, ale ty mu byly zamítnuty...
Fimi - teď, jak jsi to napsal, tak me prvotne napadlo, že se taky jmenuje Marta , to už by bylo hodně brutální... Marta - DC univerzální matka všech
MARTHA! zajímavé že u aquamana to nepoužili, přeci matka Artura a Orma se také jmenuje stejně
Carnage: pro mě je BvS nejlepší Batman film (skoro až jedinej dobrej). Popravdě na JL se těším hlavně proto, že tam bude Battfleck (pro mě jedinej dobrej Batman a BW zároveň) a zároveň jsem rád, že se dočkáme další Snyderoviny z DC světa. A taky zásadní pro mě je to, že jsem nevěřil tomu, že něco jako snydercut je vůbec reálný :D já to považoval za zábavný meme :)
Tak ono to zas dava smysl, ze v soucasne situaci se spis resi veci, ktere se daj delat isolovane ve studiu nez treba novy filmy. A uz Lucas ukazal, ze je uplne jedno, ze z tvejch sestrihu maj lidi prdel, stejne se to pokazdy dobre proda a prace je s tim minimalni (v kontexu mnozstvi prace na novem filmu).
Začíná se hodně mluvit i o původním sestřihu Ayera a jeho Sebevražedné oddílu.. Ten warner je fakt kašparů král, nejdřív to zaříznou a teď s velkou slávou vrací
Walome: Sucker Punch mam rád protože pěkný holky a docela zajímavej nápad (škoda že mu nedovolili krev u nácků) jo a ten soundtrack byl moc fajn ale jinak mam ze Snydera spíš srandu (300 se mu ale povedlo) jako spousta dalších. Jeho DC tvorba je pro mě zklamáním... MoS byl fajn ale BvS kromě akčních scén a Zimmera opravdu nuda a ani ta prodloužená verze můj názor nezlepšila. U JL se bojim že se dočkáme toho že i jeho vize bude vlastně taková nic moc, ukáže se v 2021 třeba to bude všechno jinak a opravdu to bude něco revolučního ale kromě Snydera si spíš myslim že si WB a on měli počkat a ne všechno cpát na jistotu do týmovek.
Walome: To jsem kdysi viděl extrémně zkouřenej a opilej. Chtěl bych vlastně vědět, jaký to je:)
Zack: řeknu to takhle - máme doma Sucker Punch na bluraji :D
Walome: Sorry ja vzdycky zapomenu ma tech 6 lidi, co si mysli, ze Snyderovi k dobremu filmu staci jeste aspon jeden pokus.
Zack: nech svého jmenovce být! Fanboyové jako já máme hajp jako prase.
Ten by uz taky potreboval kulku z milosti, to je fakt hrozny sledovat, jak se trapi, chudak.
Darker: nijak.
Hawwwran: v interpretech je vsechno, co mas nejak pridany do knihovny, nejen favy, ale i playlisty, radia, suby apod.
Jo, ono si to tak trochu dělá ty interprety samo, stačí dát like songu a pokud se ten interpret na něm jen částečně podílel, tak ti ho tam Youtube přidá. Aspoň tak jsem si toho všiml, když jsem začal přidávat songy do oblíbených.
Ted jsem si svuj youtube music proklikal a mel jsem vubec najit me oblibene. Moznosti lepsiho prehledu se zdaji dost omezene. Nasel ksem interprety ktere posloucham, ale jsou tam urcite i ti kterym jsem like nedal.
Seneke myslím že nedával ale vím o tom, stejně děkuji, už aby to bylo
Když mi tu tak pěkně radíte... jak u toho Youtube Music si řadit oblíbené songy dle interpreta? Nikde jsem to nenašel, jen dle názvu songů. A dá se nějakým způsobem podívat na všechny oblíbené songy od jednoho interpreta? Tohle jsem měl u Deezru jako standart a tady to marně hledám a nějak né a né.
Pro Fimiho. Možná už jsem to sem dříve dával, ale to je fuk. Zatím potvrzení herci pro Invincible:
http://www.behindthevoiceactors.com/tv-shows/Invincible/
Já k tomu spotify ještě nějak nedorazil..
Ale zkus Spotify, je to takova tradicni volba a vetsine lidem vyhovuje. A pro ty podivnosti, co jsou jen na yt tam muzes taky, narozdil od spotify je free yt uplne v pohode pouzitelny.
V nastaveni se da video vypnout, a pak se ti to prehodi ciste audio.
Mě na tom youtube štve, že míchá ty videa s hudbou a nejde to v oblíbených nijak rozdělit. Teda možná jde, ale nevím jak :/
Zack: hity ani mainstream mě neberou, ale stejně je pro mne Spotify ideální. Řekl bych, že to špatně škatulkuješ, ale samozřejmě je to tvůj názor.
Fry: Díky, prozkoumám.

Je pravda teda, že Spotify vždy nějakou část mého youtube playlistu jednoduše nezná/nemá.
Darker: je to trochu nezvyk, zas tam jsou veci, ktery nejsou nikde jinde. Pokud si vystacis s mainstreamem, jedes hodne na hity, Spotify je idealni.