* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

Idealne kdyby se toho v comicsu ujal Drnaso, ve filmu jednoznacne Kaufman.
To by byl dobry namet, typek si udela web a nikdo ku tam nechodi, tak se mu zacne tristit osobnost a po 15ti letech je vetsina uzivatelu a adminu on. Jen o sobe ty osobnosti nevi. Vrchol probehu je, jak sedi sam na srazu a nerozumi tomu :)
Darth Raelchi: Dík a jasan, opraveno, i když nejsem Zack... nebo jo?
True, presunul jsem to z komentu do diskuze.
Napsal jsem to do diskuze u knihy, ale hodím i sem, můžete to pak v diskuzi smazat nebo i tady... To je fuk:

Milo_Harwey | 11.1.2020 | Nejmocnější hrdinové Marvelu #009: Bratři ve zbrani
Diskuze fimiho a dopplneco by měla být přesunuta do diskuze sem nebo smazána... Vůbec se netýká tohoto komiksu a je to zbytečně rušivý element...
Jo, já to ...ehm...omylem ...koupil. :D až budu doma, tak se tam podívám a pošlu ti to ;)
Rádi bychom, ale nemáme k tomu podklady (autory k jednotlivým komiksům, redakce atd.) pokud to máš, můžeš mi seznam napsat tady do zpráv, nebo na mail) a nikdo to neměl v ruce :)
Darker: Tam to neni spis z toho duvodu, ze by to byla dalsi vec, ktera se musi zaznamenavat a vyhodnocovat a uz ted nejsou komentare nic extra rychlyho. Do novy verze pocitam s tim, ze to minimalne zkusim a cely to trochu zoptimalizuju, ale neslibuju to, tohle neni nic tak nutnyho, abych tomu obetoval sviznost.
Šlo by udělat u Komentářů a Diskuzí to samé, co ve fóru, že mi to ty komenty, co jsem zatím nečetl označí tím malým vykřičníkem? :)
Zack: díky za odpověď. Budu tedy hledat.
To si nemyslim, ze sem uplne patri nad ramec kvalitnejsich odkazu v profilu autora. Pokud to bude monografie primo souvisejici s comicsem, tak mozna, ale urcite bych tu necekal kompletni vyber tvorby autora, hlavne proto, ze je to uplne mimo nase moznosti. Pokud se najde nekdo, kdo se tim tematem dlouhodobe zabyva a hodla v tom pokracovat, rad mu k tomu poskytnu potrebne.
Bylo by možné vytvořit v databázi novou složku monografií českých komiksových malířů? Měl bych zájem poznat i další práci těchto autorů a jelikož se zde člověk docela dobře orientuje a má to souvislost, domnívám se, že by to možná nebylo na škodu.
lantan1: shit, sorry, opraveno :)
Zack: Když si chci překliknout na druhou stránku u diskuze tak mě to přehodí na komentáře.
Zacku taky ti musím poděkovat. Cítil jsem to úplně stejně jako P.G.
Zack: Super! Ještě jednou děkuju!
Takze Komentare a Diskuze ted maji vlastni stranky, snad to trochu pomuze. V nove verzi pocitam s tim black listem na comicsy/serie, abyste si to mohli ridit jeste o neco jemneji.
V komentarich jsou ted jen komentare. Na Diskuzi udelam separe sekci, je to ted pro me jednoduzsi, nez tam cpat prepinadlo, v nove verzi CDB to udelam zapinaci/prepinaci na jedny strance.
P.G. urcite ano. Vrhnu se na to hned jak budu trochu schopny.
Zack: Předpokládám, že jsi tvůrcem stránek, tak dotaz směřuji k tobě - je proveditelné, aby v sekci "komentáře" bylo filtovací tlačítko (přepínač), které skryje/zobrazí příspěvky z diskuzí ke komiksům? Tedy že by defaultně byly zobrazeny komentáře a po kliknutí na tlačítko by se zobrazily i příspěvky z diskuzí? Ptám se proto, že v současné situaci se mi v sekci komentáře dost špatně orientuje (a ano, právě probíhající žabomyší válka tomu taky nepřidala).
Providence nemá ani jedna zadáno že jsou součástí edice Argomiks.
Zack: poslední číslovaná strana má dole číslo 175, po ní - na druhé straně listu je tištěn obsah/rejstřík, zde již bez čísla strany, je to ale 176. strana...
Já jí hledám ještě teď - tedy ten text. Nemohl byste to prosím někdo upřesnit? Jak to nemá číslovaný stránky, nejsem si jist kde hledat a namátkou jsem nenašel prostě nic chybějícího.
A já jsem tu prázdnou bublinu hledal několik minut jak pominutý:D
Bob: Díky za info, doplnil jsem
K poznámce u Providence: Na straně 15 nevypadl text z bubliny, ale bublina samotná. Takže text tam je, jen je špatně čitelný, neb zaniká v obrázku. Vložili tam lísteček s vysvětlením a natištěnou bublinou, kterou je možné vystřihnout a nalepit na stránku...
V trafice jsem objevil speciál Čtyřlístek Mini. Po zběžném prolistování (k velké radosti paní trafikantky) můžu potvrdit, že se nejedná o komiksový časopis. Komiksu jsou tam doslova jen dvě stránky. Zbytek jsou spojovačky, omalovánky, doplňovačky apod.
Tajemství kouzelného lektvaru a Jak Obelix spadl do kotle jsou dětské obrázkové knížky co si tak vybavuju, jen ve formátu komiksových Asterixů, jestli se nemýlím? Jedna z nich jsou snad dokonce i obrázky vyřezané z animovaného filmu... Kromě komiksových postav to nemá s komiksem ani jeho teorií moc společného?
Hele ja to nevidel, tys psal, ze to je beletrie :) Kriterium je, je to comics nebo je to primo o comicsu? Novela, kde je Batman NE, rozbor Batmanovych poruch osobnosti ANO.
Ne, jen rikam, ze beletrie, kde jsou postavy z Asterixe sem nepatri, ale pokud nekdo vyda knizku o tvurcich Asterixe nebo tak neco, timhle smerem jsme uz hranice posunuli davno.
My dekujeme, ze nas hlidate.

Pro editory: Zdravím, jméno scenáristy a výtvarníka Tonyho S. Daniela je tu maličko popleteně vedené jako Tony Daniel S. Jinak díky za vaší práci.
Beletrie sem nepatri rozhodne, je uplne jedno, co je tam za postavy. Kdyby to byla knizka o tvurcich Asterixe, proc ne.
Darth Raelchi: Erotický komiks a Comics: Stručné dějiny jsou teoretické publikace o historii komiksu. Ze stejného důvodu jsou tu i knížky a publikace, které dělali Prokůpek a jeho banda v rámci výzkumu českého komiksu. Ten Asterix by možná šel, ale Petersen už ne. To, že komiksový autor ilustroval beletrii ještě neznamená, že by měl v KOMIKSOVÉ databázi. Z podobného důvodu by tu mohla být klidně kniha Max, protože ji ilustroval Karel Jerie. Nebo třeba ta light novela s Tokijským Ghúlem.
Fry řekl, že je to v pohodě, tys pak řekl, že "klidně jo", takže mi z toho vyplývá, že jsi to nezakázal, ale že se na to asi zapomnělo... ?:)
Zack: 17. října 2019 ve 14:45 jsem ti poslal videa s tímto a Sempém na facebooku s dotazem, zdali přidat či nepřidat, jestli je to komiks - cituji tebe: "Ani jedno.":))))
Si to vubec nepamatuju, ze bych to nekdy videl, podle http://www.meander.cz/novinky/martha-alan/ mi to prijde pro CDB uplne v pohode. Kdo to chtel pridat a ja mu to demokraticky zakazal? :]
Velkej šéf: Byla o tom diskuze a rozhodli jsme se nepřidávat, neb to komiks příliš nepřipomíná, spíše obrázkovou knihu. Ale je fakt, že hranice je tenká a poslední slovo má po demokratické rozpravě povětšinou Zack:))
Protože to nevidím mezi připravovanými, ani jsem to nenašel mezi zadanými, chci se zeptat na Marthu & Alana, co už jsou vydaní nějsakou dobu. Uteklo to bez zaregistrování, nebo to chybí z nějakého jiného důvodu (má to sice většinou jen jeden obrázek na stránku, ale to třeba i Anderssonova Vykopávka; sekvence tam je)?

http://www.meander.cz/novinky/martha-alan/