Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

Diky. A dalsi otazka. Proc se Mjöllni od arga u nas jmenuje bez "r" na konci?
Ano chceš, jelikož je to nejlepší s Thorem, co kdy vyšlo. Připrav se na epickou ságu a mužné slzy.
Thor od Waltera Simonsona. Co na nej rikate? Chci ho?
@Fry: videl jsem ho u nej v "pripravujeme", jestli se nepletu.
Příští měsíc vychází Kong Crew u nakladatelství Ankama, tak jsem zvědav za jak dlouho nám tento titul nabídne i pan Vybíral.
Fatale 1,2,3 jsou plus minus 1mm ruzne veliky. Co to? To mne dráždí!
Nevím, neprohlížel jsem si to, ale je to zase na velkym A3 kartonu, takže by to mělo být s plakátem apod.
Spider-Man komplet: Dneska ráno jsem viděl na prodejně první číslo (Liberec - ttrafika uvnitř u Kendika vedle MobilPlusu). Takže se to už asi zase rozjelo.
ad Spider-Man kolekce: Send má v harmonogramu napsané první číslo 23.9. Tak snad už to opravdu začne.
No vidíš to jsem úplně přehlédl
Radek: Taky jsem si všiml, ale když dáš na jejich stránkách vyhledat Requiem, tak to najde oba díly. Asi maj nějakou minelu, vyhodili to z předobjednávek, ale nedali to mezi už vydané.
Vie mi niekto poradiť? Na stránkach Crew (aj tu) má komiks Requiem - kniha druhá dátum vydania 17.09. ale v ich e-shope to zmizlo a nie je to v predobjednavkach. Platí teda určite dátum vydania? Vie niekto?
Taková drobnost pro fanoušky Franka Frazetty. V Budget Books jsem koupil komiks od Dynamite Entertainment - Thun'da. Sbírka obsahuje tehdy nové pojetí oné postavy a jako bonus tam je celý první sešit ilustrovaný Frazzettou (další už pak nedělal, protože po něm chtěli směr ála Tarzan a odešel). Stálo mě to asi 250 kč. Jednu kopii jsem tam ještě viděl, někdy před 2 týdny.
Jelikož dle harmonogramu na Sendu má 2 vyjít 7.10. a 3 21.10., tak bych předpokládal, že 1 vyjde 23.9.
Milo ked môžem poradiť tak kúp elektricky odvlhčovač. Na tabletky nema taký výkon. Ja som kupoval v Lidli a som spokojný. Občas ho majú a ked budes mat šťastie kúpiš aj v akcii :). Dobrý pomer cena výkon. Sák porovnaj na nete a uvidis sam.
Milo_Harwey: My to máme s ložnicí stejně, taky nechceme moc topit. Kuli vlhokosti jsem ji i zateploval. Taky mám nějaké knihy v ložnici, ale jen část a naštěstí s tím problém nemám.
Mně psali, že jestli chci vrátit peníze, že se mám ozvat, jinak že mi to pošlou, jak to začne vycházet.
Milo_Harwey: Mi peníze za předplatné vraceli, takže předpokládám, že to vrátili všem.
Maco +karlito - máme ústřední topení a není topná sezóna ještě, tak nemůžu zkusit, ale mám v plánu. ;) Přemístit komiksy nemůžu, koupil jsem poličky a navrtal do zdi navždy. :) Topení nepůjde na dlouho, je to v ložnici a nemáme rádi teplo na spaní... ;) Ale zvlhčovač bych mohl zkusit :) díky za tipy...

A k deefha: je tam dotaz k prvnímu dílu, co měl zas vyjít někde teď, já ho ještě nikde neviděl... Nevíte, zda to vychází znova od jedničky teda? A případně jak se řeší už zaplacený předplatný z doby prvního nabízení?
Milo. Skus kupit odvlhčovač vzduchu. + by som určite bud topil alebo premiestnil knihy do miestnosti kde sa topi...
To bude tím netopením. Stačí o kousek nižší teplota a vlhkost začne bejt problém. Byť i malá.
pisivka knžní a stírek domácí.... super, no :D
Uvažoval jsem nad tím stejně... že jsou vlasně užitečné. ;) Máme tu místnost luxusně uklizenou jako celý byt, žena je něco jako Monika z přátel ;) pokoj je kompletně nově zrekonstruovanej, ale stejně tam jsou.... jediné, co mě napadá, že v tom pokoji nikdy netopíme. ;) komplet se tam větrá pořád... ve hřbeteh knih snad nejsou, pořd tam lezou a vadí mi to prostě :D nechci si číst a u toho předem kontrolovat každou knihu, zda tam nejsou a nebo se bát, že je rozmáčknu a ony znehodnotí svou smrtí můj komiks :D
Milo_Harwey: Já bych to tak drasticky neviděl ... tady píšou že 'se živí výše uvedenými plísněmi, čímž rozhodně neškodí, ale naopak knihy "čistí"', takže to asi tak hrozné nebude.
Milo_Harwey: Doporučuji na ně nasadit štírky domácí! :) http://writingfantassy.wordpress.com/2018/03/24/kniha-jako-ekosystem/ Ale vážně, jak se ho zbavit? Řekl bych, že v prvé řadě jde o uskladnění knih. Pisivky se živí plísněmi na knihařském klihu, no a tyhle plísně se vyskytují ve vlhku. Takže bude důležité, zbavit se zdroje potravy pro pisivky - tedy nemít knihy v prostředí, podporujícím vznik plísní. Pomůže úklid v knihovně a lepší přístup vzduchu ke knihám. Nicméně pokud jsou pisivky schované tam, kde je klih, tak to znamená, že budou zalezené hlavně ve hřbetech knih, a tam se člověk špatně dostane. Takže nejspíš to bude jako s rybenkami v bytě, člověk se jich úplně nezbaví, ale pravidelným úklidem jejich populace výrazně klesá.
Hoši, mám hodně specifický dotaz: ZNÁTE nebo máte zkoušenosti s broukem, co se jmenuje PISIVKA? případně pisivka knižní a hlavní část dotazu: jak se toho malýho sráče ZBAVIT???

Kdo by nevěděl, malej brouček, co vypadá jak smítko a pohybuje se po knihách (komiksech), skoro není vidět (pokud je malej, větší už jsou vidět) a vy ho samozřejmě můžete při čtení rozmáčknout = znehodnocení komiksu, ale už jen fakt, že vám po komiksech poleze (fungují hlavně v noci a je jich hodně), vám nebude příjemný... ;)
Thor: God of thunder volume 1
ISBN:9780785191131
Lze z nejakeho duvodu koupit od 600,-. Tu jsem vykoupil, ale jsou tam dalsi vyrazne levnejsi nez nedavno

http://www.isbns.co.uk/isbn/9780785191131/
Hawwwran: Myslím, že 500 kusů.
Nevite nekdo v jakem nakladu vychazi limitky Lady Mechanika?
Hawwwran: Je společný podnik BB artu a Crwe. Ono je to přece jen velká kláda, navíc některé série už dělal BB art předtím, tak jsme se o to podělili. Ale různé speciální akce děláme společně.
Haww: Harley Quinn, Sebevražedný oddíl, Auamana, Detective Comics a Green Arrowa dělá BB art.
Jak to, že WW Boží Hlídka je od Crew a HQ Překvápko BBart? Myslel jsem, že to vše vydavá Crew, zvlášť když k tomu dělá ty české obálky.
Karl pokud budou..ale asi jo, Marvel dělá omnibus na kdejakou blbost...
Já si hold počkám na omnibusy.
No paráda, tak jsi to našel... gratuluji
@fimi: pevná vazba, ne paperbacky. Koukni na můj přehled, mám tam ISBN, počet stran i typ vazby (HP, PPB)

http://hawwwran.com/komiksy/thor-aaron.pdf
To abych začal číst v rukavicích :D
Hawwwran a to si piš že v 2021 až přijde film, tak to bude ještě dražší... neskutečný jak to roste. Hele sice paperbacky ale nevadí... užij si to a dej vědět
Tak mi konečně dorazily
Thor:GodOfThunderVolume1:TheGodButcher(marvelNow) ISBN:9780785168423
Thor:GodOfThunderVolume2-Godbomb ISBN:9780785168430

Takže můžu začít číst celou serii.
Jo a ISBN:9780785168423 jsem koupil ve very-good stavu za 408,- a už to stojí 1700,- +

Fimiho by mohlo zajímat, že Thor By Jason Aaron & Russell Dauterman ISBN:9781302900670 stojí cca 6000,-+

Se ta serie zacina docela zhodnocovat...
Spojler

To je to kde je najednou Cap agent Hydry. Myslím že to předchází Secret empire který možná bb art do deseti let vydá
Haw: Ne, tohle je 1. díl nové řady Captain America, Steve Rogers: Hail Hydra.
Captan America 1, jako reprint omnibusu #1?