GWB: To je jeden ze základů dobrého podnikání. Vždycky máš ten jeden výrobek (takzvanou dojnou krávu), který ti vydělá prachy na ty experimentálnější kusy.
80% výdělku ti dělá 20% výrobků.
To je normalni, ze se fakt dobry veci neprodavaj. Protoze fakt dobra vec je pro specifictejsi publikum a to je tady proste maly, nevyhoda delat business v prdelakove.
Lidi nechtej shity, lidi chtej ruzny veci. Pokud je neco trochu pro tyhle a trochu pro tamty, tak to ma vetsi komercni potencial. Vylozene shity u nas prakticky nevychazi, jen jste rozmazleny.
Nikdo nechce vydavat shity. Ono taky spoustu lidi ma "shit = neni to pro me a mam hlavu tak hluboko ve vlastni prdeli, ze odmitam existenci uplne jineho publika" :)
Tyjo a Fell je přitom výbornej! Ale s komiksama je to jako se vším, nejen v umění - lidé nechtějí kvalitu, oni chtějí shity...
Když táta dělal před patnácti lety šéfredaktora Mladé fronty, tak říkal, že musíš vydávat fakt topovky (v té době zlatý důl Pán prstenů) a pak ony mainstreamové shity, čímž vyděláš peníze na nějaký dobrý věci, který můžeš vydat a co by se jinak třeba nezaplatily. :-)
Scarface: tak to jo, no to jsem si všiml že jediný úspěšný Ellis u nás je Transmetropolitan..... no a co Punisher od Remendera, je dobrej? já od něj znám jen věci co dělal pro Image...jinak díky za odpověd, bohužel se teda pokračování Planetary nedočkáme a o Injection si iluze už teda taky nedělám
Fimi: Ano, Crew by mohla koupit práva na 3 a 4 Planetary. Jenže tohle je pro vydavatele děsně riskantní, stavět sérii na základech, které mu nepatří. Pokud sérii začalo jiné nakladatelství, může dát klidně první díly do stoupy, do Levných knih... a když nebude k dispozici jednička, nikdo si nekoupí trojku. Když jsem přebírali do Netopejra Mýty a Lucifera, tak jsme od něj koupili veškeré vydané kusy, abychom mohli nové díly nabízet i s těmi starými. (Což je odpověď na další tvou otázku.)
Což znamená dost často vydat znovu něco... co se ani poprvé moc neprodávalo.
Jinak, zatím jsme to s Petrem neprobírali a ani nevím, jaká je situace s BB artem. Můžeme říct jen dvě věci. Planetary určitě vydávat nebudeme. Prodeje byly... fakt zoufalé. Vůbec, jak mám rád Ellise, tak v české republice moc fandů nemá a jeho série patří mezi největší propadáky. Kdybych chtěl vydávat Planetary, tak se zajdu podívat do skladu na Fell. A ta druhá věc je, že pokud by Znovuzrození BB art odpískal (což nehrozí, zatím je nakoupené na rok dopředu, pro nás i BB art), tak ho převezmeme. Takže v tomhle se nemusíte bát. (A osobně bych měl docela zálusk i na toho Aaronova Punishera...)
Tak to fakt nevím, spíš to bude problém. Tohle se řešilo u Hlavního skladu od Loisela. Tu sérii Egmont taky zařízl a nakladatelství Ongrys to chtělo dokončit, ale museli první knihu vydat znovu. Nejschůdnější cesta by nejspíš bylo vydat Planetary jako ucelenou knihu. Na tohle by ti nejlépe odpověděl pan Litoš.
Tak to pak jo a když nakladatel řekne ne, tak prostě u nás vyjde jen část... pěkně blbý teda... znamená to že Crew může koupit práva na planetary 3 a 4 když to bb art nevydal?
Darker je zajímavé že podobné výroky třeba jiní nedělají, Crew si vesele prodává mýty a Mezi řádky, myslíš že taky koupili práva na první dvě knihy a pak jednali dál o další knihy?
Fimi: Tak je to asi o tom, že koupí práva na první dvě knihy, když se neprodávají, tak ušetřené. Nebudeš kupovat práva na celou sérii, když nevíš, jestli se to prodá.
Potom se tedy ptám ať mi někdo vysvětlí jak to funguje, oni koupí práva na dvě knihy Fatale a o dalších se teprve bude jednat a možná když Bůh dá tak to vydají? To se nedají koupit práva na celou pěti dílnou sérii najednou?
No na jaře se uvidí, tak snad už teď v březnu to zveřejní...zajímá mě jen Gotham Central, sága a Liga New 52...nic nového ať neohlasují, nebo nejlépe jednohubky jako Daytripper, Severed nebo něco na dvě knihy max jako Global frequency ale ne nic na tři a více...
Darker: Tak to tě jistě potěší, že včera byla na FB odpověď na otázku nějakého uživatele, zda se bude pokračovat v sériích "Fatale, Gotham Central a Punisher" tato:
"Nakladatelství BBart: Zatím nemáme práva na další kousky, o které se zajímáte..." :D :D
Takže buď je edičák v nedohlednu a vyřizují se práva nebo a to je myslím už delší dobu celkem jasné, je to pasé... a bude více méně Rebirth...
Já že mám dobrou náladu, tak pokud by chtěli zase začít s nějakou novou komiksovou řadou a pak ji zase stopnout, tak abych se moc nenasral. Můj názor je pořád stejný, ať už nevydávají nic, bylo by to lepší.
Zase tak špatný věci někdy nevydávají (i když v rámci DC Rebirth mám pocit, že mají to horší). Ale proč se jim tak nedaří a všechno stopujou, respektive proč se to neprodává/nekupuje nepochopím. Planetary, Banda, Americký upír...
Jak si probůh můžu vyfiltrovat to, co jsem nečetla? Myslela jsem, že zadám četl a mám a pak se podívám na konec :D ale mazaně mi to ukázalo jen to, co jsem četla a mám...
Gmork: Díky za návrh něčeho co jsem neznal
Seneke: takže říkáš, že Dissolving class by mělo být to jedno dílo které bych si měl od Itoa přečíst, kdybych si chtěl přečíst jen jedno? Kouknu na to. Neměl jsem problém najít co napsat, ale mělnjsem problém vybrat čím bych začal abych zjistil jestli mne to bude bavit.
Co se týče hororu v manze, tak u mě vede Tsutsui Tetsuya a jeho série Manhole, Poison City, Prophecy nebo Noise. Za zmínku stojí i Tsutomu Takahashi a jeho série Blue Heaven. Série jako Ajin, Blame! nebo I Am a Hero snad ani představovat nemusím.
Z toho co u nás vyšlo máš jednoduchý výběr Spirála je na tři knihy který se těžko shání, nebo Ryby který seženeš lehce a je to jedna kniha...ale počkej si na Chvění
Není tady náhodou nějaký znalec série Powers od Bendise? Hromadně jsem koupil a přečetl všech 17 knih (14 knih série, 2 knihy Powers Bureau, 1 kniha All the New Powers) a jsem docela zmatený. Všechno to normálně navazuje a pěkně šlape až po 16 knihu (druhá kniha Bureau), která končí cliffhangerem, akorát to pokračování příště prostě nikde není a 17 kniha je o něčem jiném a děj několika předchozích knih totálně ignoruje. Vyšlo to pokračování třeba pod nějakým jiným názvem? Nebo Bendis začal brát drogy a zapomněl, co předtím napsal? Nějak to nechápu.
Nečetl jsem, Thompsonovou u Marvelu úplně nemusím. Měl jsem teď na mysli barvičkový řady (Blue, Gold, Red). Co bylo dobrý ze sólovek tak Old Man Logan od Lemira a All-New Wolverine od Taylora.
Lenny: a jsou dobří aktuální X-meni? já vím že na ně moc Marvel kašlal, tak by mě zajímalo zda je to dobré....od Marvelu čtu akorát v poslední době věci od Aarona, Daredevila od Soula, ale tam jsem skončil po třetí knize a pak nevim, no a Moon Knight samozřejmě, jinak nic....z těch aktuálnějších X-menů vůbec nevím zda to za to stojí
Nejvíc se to týkalo X-Menů za Claremonta, ale kazili mu to editoři. Dospěla třeba Kitty Pryde, Sue Storm a už zmiňovanej Spidey, starší postavy nikdo nezdůchodcovatí.
A jinak ano, když si přečteš aktuální X-Meny, tak ti původní jsou dospělí všichni.
Tak máme již po několikáté potvrzené pokračování Ghúla s názvem Tokijský Ghúl: Re a jsem upřímně nasolenej jak tresčí játra. Ten admin, co tu ukázku dával dohromady, to nacpal spoilerama.
Já chápu, že nemůžu čekat zázraky, ale na tohle by si fakt měli dávat bacha!
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.