No je pravda, že kresba je u Sweet Tooth na první pohled možná méně atraktivní, ale špatná určitě není. Je otázka, jaké prodeje měla třeba Plutona, kde je kresba i scénář od stejných autorů.
Gmork no hele, když tu cc vydá Black Hammer s taky neobyčejnou kresbou proč ne, navíc příští rok Paseka vydá Essex County a to je taky typickej Lemire. Jestli Sweet tooth tak jedině Comics centrum...co se týká Wooda, zkusím to ale kdo ví kdy, mám teď plno jiných věcí...
Fimi: Seveřané jsou dobří, teda jak které příběhy, některé jsou jenom dobré, některé špičkové, třeba Vdova moru nebo Štítonošky. Je to prostě klasický Brian Wood, čili především precizní práce s postavami. Pokud se ti líbila DMZ, jdi do toho. Myslím, že to nedávno Vertigo taky začalo vydávat v integrálech.
Franta: Něco nahazuji, něco ne, uvidím, jak budu s konečnou verzí spokojen. Moc nevěřím, že tu Sweet Tooth někdy vyjde. Je to hodně specifická věc s naprosto antikomerční kresbou.
Gmork jo to vím, Aquaman New 52 omnibus že vyjde, pořád uvažuji zda do toho jít nebo si koupit Deluxe Injection od Ellise... seveřané jsou dobří? Taky na to pomrkávám...
Ve Francii vyšel Sladký zoubek ve třech knihách, třetí book má skoro 400 stran. Stejně tak Seveřané od Briana Wooda. Nedávno jsem si znovu ve fránině přečetl i toho Joe Barbarian a až na podruhé mě trklo, jak moc je to příběhem podobné knize/filmu Nekonečný příběh. Kdyby si nějaký fanda Nekonečného příběhu chtěl přečíst podobnou story, doporučil bych mu Joe Barbarian. Wytches jsem taky četl, na to jak dobře to začalo, tak to v druhé půlce začalo ztrácet na síle, alespoň můj dojem. Od francouzských Urban Comics si teď chci koupit bichle Aquaman New 52 a toho Hellblazera od M. Careyho.
Gmork no koukám na Daytripper, to je skutečná lahůdka...hele kdyby tě to zajímalo http://www.youtube.com/watch?v=VTdovf03xhY&t=20s X-O Manowar je výborné jako celý Valiant, teď začínají být deluxky vyprodané tak to rychle sháním, má to pět Deluxe knih a já mám tři, ale čtyřka pětka začíná být v řiti... elipse mám ve wishlistu...na té fotce ty Sweet tooth mi připadají nějací tlustí, mám Deluxe ale takove špalky to nejsou teda...
Od Snydera kromě hororového Severed mám ještě Wytches znáš to? Výborné
Severed mám hodně rád, sympatická dvojka hlavních hrdinů, řádně nebezpečný zloduch, výtečný příběh i kresba. Já teď od Image čtu Eclipse, překládám Sandman Universe a dávám dohromady nákupní seznam pro tu Paříž. Archera mám stáhnutého a je v pořadníku. Ono teď v Polsku vzniklo další vydavatelství, které se bude specializovat na Valiant, už vydali Bloodshot, X-O Manowar, The Valiant, Klaus... tak si z těchto komiksů něco naházím do příštího balíčku, ten Manowar by nemusel být marný. Z mangy jsem hodně zvědavý na to Horusovo oko, ve Francii to vychází pod názvem Královna Egypta, ale koupím si to od poláků, mají to líp udělané. PS- Severed je taky jeden z komiksů, který mám doma dvakrát, v anglině a ve fránině.:)
Gmork no jo no sice tu Evropu nemám tak zmaklou jako ty ale spíš jedu Image a Valiant no a tebou doporučenou mangu, teď hlavně Vagabond, Monster, Pluto a Girl from other side no a pořád čekám na tu Vinlandskou ságu zda Crew nepotvrdí, mám první dvě knihy tak váham..takže rozumím...
Jinak dočetl jsem Severed, dělal jsem na to i video, opravdu moc pěkné. Už jsi zkusil ten Archer And Armstrong?
Tak přesunuto z diskuze Overwartch. Fimi: Ono ani není tak důležité, kdo by ten komiks vydal, ale jestli jsou tu pro něj čtenáři. Komiksy od Loisela jako Velký mrtvý nebo Hlavní sklad se tu nedají vydat, protože není pro koho. To samé staré evropské scifárny a dobrodružňáky jako Bernard Prince, Bruno Brazil, Luc Orient nebo nedejbože staré westerny jako Blueberry či Comanche. To se tady nedá vydat, i kdyby ses rozkrájel. Ona se od Arga blbě neprodává nejen Diosamante, ale i Conan, a tam už by to mělo prodávat to jméno. Možná proto přesunuli Mjollnir na konec března příštího roku. Teď vidím, jak jsem byl naivní, když jsem tu chtěl vydat Druidy, Mlhy Asceltisu, Mortepierre nebo Wollodrin. Všechno to jsou parádní fantasy, ale nikdo to tu nezná a čeští čtenáři o komiksovou fantasy nestojí. Teď si ve Francii chci koupit i první cyklus Nářku ztracených zemí, protože to tu čtenáři totálně zazdili.
Srry ja sa to naučím. :/ necital som pod nazvom sekcie len som to dedukoval z nazvu. Zle som to prelozil do slovenciny -poznaj komix, namiesto uhadni komix som to prelozil spoznavaj komix. Teraz ked to citam tak je mi jasne ze sa tu hadaju komixi. Srry. ked mam nejaké otázky do ktorej sekcie ich hodiť.
Maco, ty nejak absolutne nechapes, jak funguje forum, protoze takhle strasne mimo nemuze byt nikdo, kdo umi precist aspon slabikar. Muzes me provest myslenkovym pochodem, kterym si dosel k tomu, ze tohle forum je vhodne na tvoje dotazy ke Conanovi? Uz me nebavi to po tobe neustale presouvat, tak bych rad pochopil, kde je probem ;)
Aby som to dal do správneho fora tak toho conana prenasam sem. Dúfam ze spravne. http://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/51YUkEYg1eL._SX338_BO1,204,203,200_.jpg
Tento kolosalni conan je rovnaký ako vyšiel v cechach? Len tým ze bol v zahraničí tak ma iný obal? Pretože sa mi zdá ze belit je taka ako od semic slovartu. Alebo je to kolosalka toho co vidaval semic slovart.
Dúfam ze nevyzerám ako nejaký tupelino :D no chcem sa dostať do obrazu tak to risknem ;)
Ono křičet je velice jednoduché. Já tu taky machroval, že budu do filmového klubu psát každý den a budu Zackovi pravidelně posílat profily autorů. Jenže se pak ukázalo, že pravidelné psaní jde fakt blbě zkombinovat se šprtáním na bakalářské zkoušky.
Na druhou stranu bych stejně nebyl schopný dát dohromady všechny profily. Jednak jich chybí okolo 6000 kusů a druhak na to nemám jazykové zkušenosti. Například bych nemohl dělat francouzské autory, protože neumím francouzsky ani pozdravit.
Fimi:
Sraz kdyz si ho udelate, tak bude. Obcas nekdo vykrikne, ale nikdo to nechce organizovat a riskovat, ze tam bude sedet sam nebo v horsim pripade s nejakym idiotem.
Forum "Souboje komiksů" ti klidne udelam, posli text do zahlavi a neni problem.
Vlakna urcite ne. Az budu mit pocit, ze tu je ve forum takovy bordel, ze je to potreba resit, tak se nad tim zamyslim.
Náhodou ten prach vypadá dobře, zatím jsem sice neviděl obsah kromě těch pár ukázek na eshopu Crwe, ale po delší době mám chuť přečíst i nějakou beletrii :)
Trudoš: no, vzhledem k tomu, že ten Hvězdný prach je tady na comicsdb v kalendáři a že jsem na něj narazil v "Crew / 2018 - katalog komiksů" v sekci "komiksy pro dospělé", tak ano, překvapilo mne, že to není komiks.
Louza no já toho sbírám hodně i v angličtině, bohužel ale máš pravdu je to taková Cesta do pekel, naštěstí vím že vše si přečíst nemohu není to v silách nikoho takže taky vybírám..
Draco no to musela být jízda tehdá, tam bych rád byl...třeba se něco naplánuje, nějaké posezení se spaním někde dle uvážení na ubytovně pro ty co jsou z daleka, s lidma u postav se to tak dělá
Fimi: Sraz jsme už dlouho neměli! Ani MdS už nedělá srazy?! (nebo jsem jen mimo a poslední dva roky mě minuly) Potkat se na CrweConu je fajn, ale můžeme se slézt i v zimě. Ovšem mě už bude třicet, takže už to nikdy nebude tak epický jako v dobách "ukaž kozy, štěkej" a prvního srazu na kterým jsem byla, kde mi DEmnoG zaplatil za to, že oprcám Slaina na záchodcích... ach ty romantické vzpomínky...
Fimi : Jo. Řekl bych že ten Outcast už zase tolik ne, ale WD je prostě objektivně hit. Já mám třeba rád Willinghama, ale vůbec mu nevyčítám, že po Fables defakto zmizel, protože co by taky ještě psal lepšího, že? Proto říkám : nevydávejte samý Ennise, Aarony, Morrisony, Jodorowský...navydávejte ani celou produkci vydavatelství Image, Vertiga ani Longshot Comics. Vydávejte prostě "jen" dobrý knížky.
A co je dobrý určím samozřejmě já :-)
Opět nědokážu odpovědět. Některé knihy od Aarona, něco od Ennise MAX (bez max nic). Remendera neznám. - Nevim, neřeším, neměřím knihy, nelícuju je v polici ani nesbírám komplet jediného autora protože to je statisticky vždycky cesta do pekla. Prostě se snažím vytipovat a přečíst to nejlepší. I tak toho vychází tolik pěknýho co zaručeně minu.
Louza no s tou bandu souhlasím ale přesto jsem si to užil a asi jo, znovu si to přečtu někdy ale kdo ví kdy...spíš to ve mě vzbuzuje zajrm si to přečíst, paradoxně nejslabší mi přijde Preacher a nejlepší Hitman...kterého jsem dočetl teprve nedávno...
A který Punisher se ti líbí více, Aaronuv, Remenderuv nebo Ennisuv ?
Louza tak Kirkman je pro mě úplně jiná Liga, neznám jiného autora jehož 26 kniha série která není poslední z daleka by mě bavila pořád maximálně a překvapovala mě a budila ve mě zajímalo číst to dál a dál... Walking dead miluju a je to pro mě nejlepší Image, miluju Invincible a Outcast taktéž můžu...prostě Kirkman je taková moje srdcovka
No mně to jako ultimates nepřijde naopak si přeju aby někdy byly Avengers dle ultimates..ale to je můj úhel pohledu...ale asi máš pravdu nějaké prvky se tam najít dají
Fimi : není to jasný? Celý filmový Avangers a všechno kolem nich jsou okopírovaný Ultimates. Většina laický veřejnosti si myslí, že Fury je černoch. Řekni jim, že je běloch a že ho v devadesátkách hrál David Hasselhoff a všichni kinoznalci Marvelu tě pošlou rovnou do blázince... Ano. Old Man Logan jedinej ne. Jeho nejkvalitnější věc naprosto klasicky unikla pozornosti Hollywoodu :-)
Jinak teda k tý bandě...ono se to líp soudí zpětně. Sám si řekni, jestli by sis ty knížky přečetl ještě jednou. Ennis byl věrozvěst a přišel s něčím fakt novým. Ale chtěl to novátorský drsňáctví trumfnout ještě větším drsňáctvím a už mu z toho vyšel paskvil. Pak se ještě celkem chytil v těch svých válečných komiksech, ale to už nemá tak silnej záběr. Ani Crossed nebylo nic moc. Kirkman ukázal že to jde dělat mnohem zajímaveji.
louza: a přesně takhle si představuju to polemizování nad tím kdo je dle koho a proč jak dobrej... a kdo a proč komu vyhovuje...mně se třeba Banda líbí ale je to asi jak říkáš, jen reakce na slavné jméno. Ale přesto jsem si koupil omnibus...celý uspěch a vesmír Marvelu z Millara? jak to myslíš? Logan není dvakrát podle Old man Logan, nejspíš máš na mysli Civil war....Wanted nic moc a Kick ass jen jednička byla povedená, ovšem Kingsman se mi líbí hrozně moc
Fimi : já chtěl říct spíš to, že nejde absolutně paušalizovat. Uznávám Moorovu svrchovanost, ale jeho aktuální věci jsou neprosto nečitelný. Preacher a Hitman byly v době devadesátkovýho marastu komiksovým zjevením, který defakto nadefinovalo podobu komiksu v další dekádě. Ale Banda už byla slepá ulička, kde si jen nějakej pomatenec vylejval svoje komplexy z byznisu, který ho proslavil. Na Millarový práci zase stojí celej filmovej vesmír Marvelu, z jehož úspěchu tyje celá komiksová scéna. I ta, která se ráda považuje za nezávislou. Moc si ho vážím, ale z jeho Empress jsem dal asi dva sešity. Jeho nový věci mě vůbec nebaví. Aaron má super Skalpy a perfektní první knihu Southern Bastards, ale třeba takový Goddamned jsem vůbec nekousnul. Každý má holt svůj vrchol a nejde jednoduše říct kdo je lepší.
louza: a ted by se na toto téma hodilo vlákno....ano Lemire je fajn...ale právě by to chtělo rozvést......zajímalo by mě kdyby tito dva dělali na nějakém koiksu společně, jak by to asi vypadalo...oba mají ty nejbrutálnější komiksy co snad existují....ale obecně, za mě asi Ennis i když Millara taky velmi můžu a je to též můj oblíbenec, ale Hitman, Crossed, Banda a Preacher....to prostě vede...ovšem od Millara Kingsman, Old man Logan, Civil war, Kick Ass, Wanted, Ultimates, to jsou také výborné věci, ted se chystám na Magic order a Prodigy četl jsi? takový Nemessis taky není špatný, ale Empress nebo Reborn jsou asi lepší
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.