Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

GWB: Prosím tě, co bys s tím dělal. Vždyť už si nehraješ.
Oh, wait...
Venomslav12stars: Ne.

Ale chtěl bych Scarlett Johansson jako Black Widow. Živou.
Venomslav12stars:Jednu nebo dve sosky taky mam;-).
Venomslav12stars: Jo.
Strachi: Je to na tobě, asi bych ti doporučil číst podle čísel, protože třeba čtvrtá volně navazuje na první, sedmá navazuje na třetí a devátá navazuje na šestou, ale v podstatě je to jedno :)
Ma Punisher, serie MAX nejakou navaznost nebo muzu dily ruzne preskakovat?
sbírá tady někdo figurky nebo sošky?
Punisher opravdu vše jak říká walome tam nesahnes špatně nikde.... Deadpool je už horší... moc toho nevyšlo a vše je tak nějak stejně..... průměrný
Strachi: Punisery klidně všechny, co u nás vyšly.
Cau, mam rad Deadpoolu a Punishera, poradite mi co bych si mel precist o podobnych "hrdinech" popripade jaky komiks o Punisherovi?
Walome a spol... děkuju, koukám že jsem o nic nepřišel
Fimi: bud rad, usetril sis zdravi
Walome: Házel. Přece jen jsem mužského pohlaví.
Jo, uz jsem to pochopil, tech 4000 hodin zivota musi nekdo ztratit divanim na tvoje kokotiny, jasne. To je tak jak se pise z telefonu behem srani v praci:)
Kapis: na to nemusí koukat jeden člověk :D

Jinak ano, monetizace se změnila, ale nemyslím si, že to kdokoli z nás dělá kvůli tomu. Zejména když ti každej nakladatel nakouří veškerý recenzáky ze kterých si pak můžeš postavit dům.
Kapis: Pri 1000 lidech je to 4h za rok. To je asi predstavitelny i pro nekoho se skutecnym zivotem, ne?
Ty vole 4000 hodin za 12 mesicu je skoro pul roku nonstop. A kde je nejaky cas na skutecny zivot?
deefha: To ovšem nejsou nahraná videa, ale shlédnutí, to dává logiku...
seneke: 4000 hodin? Nejsou to spíš minuty? nebo vteřiny?
K tomu YouTubu menší zajímavost. Abyste vůbec mohli požádat o monetizaci, tak musíte splnit následující: Mít nejmíň 1000 odběratelů a 4000 hodin videí nahraných na kanálu.
Doppel: souhlasím s Tebou i když sám vypadám hrozně. Tady ta scéna je prostě o tom, že si sedneš doma, pustíš kameru a jedeš. A komiksář je ten nejlepší vzorek.
Zack: o Harmontown už jsem několikrát přemýšlel, Off Panel jsem neznal, díky!
Doppelganger: comicsovy Off Panel, necomicsovy Harmontown.
ad youtube: pro mě je to taky ztráta času. Možná jsem si jenom vybral špatný reprezentační vzorek, ale čeští komiksoví youtubeři mě vůbec neokouzlili. Ani ten Komiksář nedokážu vydržet. Lidi, když už lezete před kameru, tak si pořádně připravte, o čem chcete mluvit, ale hlavně si aspoň umyjte vlasy, učešte se, přistřihněte si rozčepýřené vousy a oholte ty neckbeards. Kdo se na vás má jinak dívat :))

jinak můžete někdo doporučit nějaký komiksový, ale klidně i nekomiksový podcast?
Před X lety jsem pravidelně poslouchal Odvážné palce, ale ty mě omrzely, pak mám naposlouchaného komplet Rickyho Gervaise (několikrát dokola), Serial, S-Town, nedávno jsem začal poslouchat Trivial Warfare, a sem tam si poslechnu něco od Kevina Smithe (hlavně Fatman on Batman - Smithovo legendární převyprávění The Dark Knight Rises jsem slyšel snad čtyřikrát)
Cyboy, ad nakupování: Takové to běžné čtivo nakupuji online (CZ obchod, a cena není překvapivě ten hlavní důvod), komiksy v CZ v jednom nejmenovaném knihkupectví (prostě proto, že podpora a taky fajn prodavači, s nimiž si člověk dobře popovídá). Komiksy v EN překvapivě tamtéž (mají celkem fajn výběr a ceny taky OK) nebo v jiném nejmenovaném (tam teď docela rozšířili EN sekci a mají třeba i velké omnibusy za ceny +/- BD, až na to, že tady si to mohu prolistovat). Dříve jsem hodně nakupovala na BD, ale spíše drobnosti v PB (99 % manga), třeba velký vázaný omnibus bych si tam nekoupila (nevěřím, že by došel nepoškozený). S jinými zahraničními obchody jsem po anabázi s poštou/celníky skončila - když si to spočítám, tak pokud se to tu dá sehnat (nebo objednat přes obchod), tak i když je to o jednu dvě stovky dražší, pořád se mi to bohatě vyplácí. Opravdu nehodlám kvůli pár knihám jezdit do celního skladu kdovíkde v polích a hodinu s celníkama řešit, do jaké že kategorie to patří a pak podepisovat X papírů. A nebo po třech týdnech řešit s e-shopem, že se jim zásilka vrátila jako nedoručená, protože ČP.
ad YT: vzhledem k tomu, jak rychle zvládám číst, tak YT je pro mě co se týče recenzí naprostá ztráta času. Pro výběr koupím/nekoupím je pro mě naopak důležitější statisticky významný vzorek čtenářů, ne dvacetiminutová rozborka nebo chvalozpěv. Ale chápu ostatní, kteří to mají jako podkres k jiné činnosti.
Já mám teda s BD jednu špatnou zkušenost, v březnu jsem si předobjednal omnibus The boys který vyšel v květnu a pořád mi nic nepřišlo, u objednávky mám že se zpracovává...tak uvidíme po dalším informačním mailu co mi napíšou....docela se bojím si předobjednat omnibus American vampire za 2000 Kč....těch 560 za The boys vem čert ale stejně...
@cyboy: beru BD jako sluzbu a i s moji spatnou zkusenosti se supportem a s tim ze mi sem tam neco bez informace zrusi jsem si nasel cestu jak jejich sluzbu konzumovat i pres to co mi vadi, protoze zbytek sluzby je super. Ne vsechno si kupuju nove. Ty kde si nejsem moc jisty co cekat kupuju spis bazarove. Docela jsem bazaru prisel na chut. Je to celkem zabavna hra :-)
cyboy: To s vracením knih mě nikdy nenapadlo. Co se mi nelíbí, tak většinou obratem prodávám.
Jinak s youtube je to tak, že to zapneš, poslechneš si, co říká, občas hodíš oko, když tam kromě obličeje se objeví i ukázka z komiksu a jinak stihneš normálně pojest. Takže k večeři ideální, jinak je to fakt ztráta času, když informační hodnota těch videí je většinou pod 20 procent obsahu. Prostě něco mele a občas tam zazní něco, co má význam. Můj názor.
cyboy: yt je asi jako kdyby ti kamos v hospode licil, jak se mu libil comics, co cetl. Taky ho neposles do prdele, ze je to ztrata casu, at ti z toho udela vycuc na 5 minut a posle do mailu. Samozrejme ze je to ztrata casu u kokota, ktery vubec nevis proc sedi u tvyho stolu, ale to si proste musis vybirat lip kamose.
cyboy: Možná nejsem ten pravý, abych na otázku o čučení na někoho odpovídal, když jsem si za celý život pustil takové video asi tak jednou, ale nepouštějí si to lidi třeba do pozadí k nějakým pracem jako vaření? (=ztratí kvůli tomu asi tak pět vteřin kvůli zapnutí youtube)
Senene: Mimo jine delame pro dve personalky a z obou unisono zazniva, ze lidi uz brzo zase budou. Velke firmy se chystaji propoustet hned jak ekonomika jeste vic klesne, protoze je pro ne neunosny za jaky platy si ty novy lidi nabrali. A jako prvni pry pujdou ti, co nastupovali posledni. Jak jsem nakoupil, tak prodavam...

A jeste jednou Seneke: nejen ty, dinosauri a duchodci. Ja taky. ;)

Hawwwran a souvisejici diskutujici - jednou jsem si docela dlouho dopisoval s nejakou holcinou od BD, protoze me zajimalo proc mi vratili penize a neposlali jednu knihu. Predne, ten angloamerickej knizni trh vazne funguje jinak nez tady. Nejprve vyjde hardback a pak s pomerne velkym odstupen paperback a ty (podle prodejnosti hardbacku) nakladatelstvi bud odkladaj, nebo treba nakonec vubec nevydaj (to byl muj pripad). Taky z ni vypadlo, ze nekteri nakladatele jim omezuji dodavky, protoze kamenny knihkupectvi maj vzdycky prednost pred eshopy. Nijak je nehajim, beru je proste je sluzbu. Kazdopadne jejich pristup je korektni, zaslani rychle a baleni kvalitni a co si budeme povidat, tak ceny bezkonkurecni. Ono s tema cenama je to osidne. V praze ma dve kamenna knihkupectvi (ani jedno retezcove), kam chodim nakupovat knihy a zaplatim co si reknou, protoze to chapu tak, ze kdyz budu hledat kde to koupim o 20,- levneji, tak si ty knihy brzo nebudu mit vubec kde kupovat. Pokud to kupujete werichovsky na metry jako dekoraci, tak fajn, ale ja tak nejak porad jdu hlavne po obsahu a mnohdy se az na miste rozhodnu, ze neco co jsem chtel nechci (protoze autor neumi psat, pouziva pochybne zdroje, je to spatne prelozene apod.), nebo si naopak koupim neco, o co bych podle synopse nekde na webu nestal. Z cizojazycnou literaturou bych to rad delal stejne, ale nejak nemuzu najit zadne knihkupectvi s poradnym vyberem, takze prakticky nikdy nekoupim co chci. Jednou jsem mel ten idiotsky napad, koupit si jednoho Kurzweila pres Amazon. Kniha stala 22USD. Za postovne jsem zaplatil 12USD a jeste mi to proclivali a platil jsem clo + samozrejme souvisejici korespondence s celniky, vyplnovani formularu apod. Velkej zazitek, ktery bych si nerad nekdy zopakoval. Ve finale jsem tu knihu zaplatil 2x. No a tim se dostavame zase k tem cenam - na BD vim, ze vzdy zaplatim jen to, co vidim a nebudu resit zadne papirovani apod. Nejvtipnejsi zkusenost - objednavka z BD mi dorazila driv nez balik z Brna, ktery vyrazel ve stejny den na zacatku lonskeho prosince. Takze ano, kupuju i knihy za diskontni ceny, ale vlastne proto, ze mi nic jineho nezbyva.

Otazka do plena pro online nakupujici - uz jste nekdy vraceli knihu, kterou jste prolistovali a zjistili, ze je to sr*cka? Podle zakoniku byste na to meli pravo, ale zajimalo by me, jak se k tomu ty eshopy stavej.

A jeste obecne k tem odkazum: Kdyz je youtube apod. tak bajecnej, tak tim spis neni potreba resit odkazy z komunitnich stranek, no ne?
Mimochodem, co je (obecne) tak uzasnyho na tom, cucet dvacet minut na frajera, kterej za tu dobu rekne asi tolik textu, kolik prectu maximalne tak za pet minut? To je takovy mrhani casem...
Lenny: Koukej sem prdat komenty, linky i hodnocení. S Walomem to oba flákáte a já se na vás klausovsky mračím...
Lenny: Právě proto to chtěj zrušit. Poslední článek tam od něj je z roku 2015.

Všude dneska sakra chyběj lidi.
seneke: Tak on tyhle texty psal stejně akorát Keram, ne? Mainstream u nás nikdy neměl (a na youtube už tuplem mít nebude) pořádnou publicistiku =(
Lidí je stejně jako jich vždycky bylo a ty texty stály stejně za hovno jako dneska. Proto je dobře, že si všichni přiznali, že to neuměj a začali si natáčet hlavy v pokojíčku. Takže není čeho litovat.

Popravdě crew by mohla zrušit veškeré sociální aspekty svého webu, je to předpotopnější než ten jejich comic sanc :)
Lenny: Já vím. Proto hodlá Crew zrušit rubriku Zajímavosti na svých stránkách. Všichni jsou dneska na tom jůtůbu a klasické články dneska čtou akorát důchodci, dinosauři a já.

Na druhou stranu to není žádný překvapení. Na psaní těch textovejch recenzí nejsou lidi.
Já sem občas něco s linkem prdnu (a snažím se k tomu napsat stručný koment, který teoreticky obstojí i sám) - jestli je to problém, stačí říct.

seneke: dřív se psali blogísky, dneska se točí na tubu
cyboy aspol: jakožto youtuber a influencer a hlava pomazaná musím říct, že i mě překvapuje, že se sem mohou sdílet odkazy na jiné stránky v rámci slovního hodnocení, a kdyby to nešlo, tak to respektuju, ale jelikož to jde, tak toho využívám. Nicméně skutečnost je taková, že spíš já směřuju lidi na comicsdb než naopak.

seneke: každý máme 24 hodin denně a je jen na nás jak je využijeme plus každý má nějaký koníčky atd., asi nemá smysl to dál rozebírat. Ale jo, času to sežere hodně.

Ale jako vidím to stejně jako cyboy, je to takový meh, na druhou stranu Zack má pravdu v tom, že dokud je to k tématu tak je to vlastně fuk.

Ale teda je třeba si uvědomit, že to dělal hodně Lenny a teď už tyhle stránky nemá zapotřebí, protože youtube je prostě tak silná platforma, že si to najde fanoušky samo. A když Lenny někde zmíní comicsdb tak to udělá víc parády než cokoliv jinýho.
OMLOUVÁM SE. DONUTIL MĚ TO SEM DÁT: http://i.imgur.com/Tlxzc.jpg
Seneke no Ing mám už asi sedm let za sebou, do toho práce rodina a dvě děti...tak jsme si pěkně změřili ptáky...ha ha ..to se snažím ty svá videa dělat na jeden zátah bez úprav z fleku..na nějaké úpravy videí nemám čas už vůbec
Fimi: To mi povídej. Já od půlky září začínám třetí rok bakaláře (ber v potaz to, že bakalářka má mít minimálně 30 stránek čistého textu). K tomu mám ještě práci, píšu vlastní blog v angličtině, dělám pro Zacka profily autorů (chybí jich několik tisíc) a snažím se sem psát do filmového klubu.

Člověk se vykašle na běhání za děvčaty a jak má najednou velký množství času.
Já to přiznám se také dělám, napíšu komentář s názorem a pokud někdo chce víc, je na něm zda klikne na odkaz...

Seneke času je málo ale nějaký se vždy najde
Zack: Ne, mělo to vyznít jako obecná poznámka na to překvapivě velké množství influencerů. Je mi fuk, co lidi dělají ve svém volném časem. To je mezi nimi a Bohem (a státem, pokud jsou blbí a nechají se chytit).

Na tu publicistiku by se nějaký člověk (nebo humanoidní bytost ovládající náš jazyk) hodil.