Nepřipadá mi to jako dobrý nápad. Na konci řetězce sezámení, vztah, manželství, rozvod vidím velice krvavé dělení jnění manželů. Navíc bych nesnesl, aby mi kdokoli sahal na tak intimní část, jako je moje knihovna. Lepší když to protějšek nezajímá.
Komiksová seznamka? Super nápad! Ovšem bojím se, že hromada komiksových nerdů v poměru 9:1 ku zdejším ženám nebude mít asi moc velkou úspěšnost:-) Pakliže tedy někdo nestojí o homosexuální vztah, ten šanci asi mít bude;-)
Šťastní jsou lidé, kteří mají vkus. Já čtu a sbírám komiksy v jakékoliv formátu, žánru a jazyce. Upřímně to začíná vypadat, jakoby se moje celá existence točila okolo čtení komiksů. Asi bych měl fakt častěji chodit ven.
Walome tak jsem natočil také unboxing tak uvidíme jak to dopadne, lidi mají asi fakt rádi videa s otevírající se krabicí...přiznám se že i já se někdy mrknu
Já to shodou okolností řeším právě teď. Knihovna je přervaná a zřejmě si nechám jen ty opravdu srdeční záležitosti (což je tak 70% sbírky). I některé opravdu dobré věci mi budou stačit zřejmě v pdf.
knihovna není nafukovací a věci, které se mi nelíbí a vím, že je už číst nechci nemá cenu mít doma, aby zasírali místo pro něco lepšího, co fakt chci. Taky jsem začínal s tím, že musím mít všechno a ted jsem se skoro všeho, co mě nezajímá zbavil a je to skvělej pocit....takhle jsem prodal všechny NHM a UKK2 a koketuju z myšlenkou, že se zbavím u DCKK, ono z 60 komiksů, když za něco stojí jen 10 to je fakt terno...a investovat jen díky hřbetu, to je na palici, ale ještě chvíli uvidím, pokud to tak ale půjde s tou snižující se kvalitou dál, tak to střelím. takhle prodávám i Snyderova Batmana, prodal jsem všechny kolosálky a plno dalších věcí...proč bych si měl doma hýčkat TopTen nebo Nikdykde když mě to k posrání nudí a může to být raritka nebo legenda třeba až do nezměrných výšin, ale pro mě je to jen hnůj, co je zbytečný mít doma protože proto
Přesně jak řekli ostatní - nelíbilo se mi, nedostatek místa, už nebudu znovu číst a není to srdcovka, nově vydaný hardback/omnibus/kvalitnější vydání, nedovydaná série apod.
Přesně tak, na úsvitu komiksů u nás (rozuměj od prvního čísla Crwe), jsem měl potřebu mít vše co vyšlo. To se postupem času překlopilo na oblíbené série, případně postavy. A dnes? Kdybych neprodával, mám toho doma minimálně pár stovek a plnou knihovnu (pro mě) zbytečností. Takže, co mě nebaví, prostě posílám dál, ať to udělá radost někomu jinému. Nechávám si stejně jako Tormentr to, co si chci ještě někdy přečíst + pár těch srdcovek, které asi číst nebudu, ale mít je chci. Stejně to mám u knih. No a i tak mám knihami a komiksy obsypané dvě stěny v obýváku :)
Měl bych dotaz na všechny. Když se rozhodnete prodat komiks, co vás k tomu vedlo? Zatím mne nenapadá jiný důvod než "koupil jsem omnibus a zbavuju se menších", nebo "koupil jsem první díl a nelíbilo se mi to". Jak to máte vy?
Lidi, přišel mi mail od chlapíka jménem Tacmud. Vlastními náklady chce vydat 4. díl Noeho, tak jsem se chtěl zde zeptat, jestli nemáte bližší informace?
To - Kapis, Mearez: CC vydalo od IDW Publishing komiksy Plášť a celú sériu Zámek a klíč. Obidve až po kauze TMNT. Ale ako je to možné, keď s nimi majitelia práv nekomunikujú? Hmmm... Kto čaká alebo si myslí, že tá séria tu bude pokračovať, nech sa zobudí zo sna. Napokon, postupne to šlo v sérii s kvalitou dole vodou, mám to celé prečítané (v origináli). Veľa zošitov je v sérii takých, že v nich nie je takmer žiadny text... atď, atď... Okrem Leatherheada tam už iný mutant nepribudne, objaví sa ešte Rat King, inak dej stagnoval v štýle turtlesáci verzus klan foot dokolečka dokola...
PS:A ten preskočený - vynechaný - zošit v tretej knihe TMNT od CC (lebo vraj nebol vyfarbený) - tak ten v tom čase bol už dávno vyfarbený.
GW Bush : Taky mám ten pocit. Silver je špička. Podle mě i ten formát dvou po sobě jdoucích sešitů MC je tak akorát, aby se do toho člověk dostal a trochu si to užil. Cpát tam toho od něčeho víc je zbytečný.
Mě Ekhö bavilo z celé edice nejmíň ... je to prostě nuda, občas nějaký dobrý vtip, letmo zajímavější zápletka, ale jinak nic. Okko bylo teda rozhodně lepší a nepočítaje Silvera, kterého jsem ještě nečetl mi nejvíce sedl Třetí zákon, který sice má par wtf momentů, ale jinak je to úžasná historická sága :)
Mně taky Ekho bavilo, na zdejší poměry poměrně nevídané odlehčené zábavné čtení. Není to nijak objevné, ale je to svižné a vtipné. Na donekonečna opakovanou nudu a banální příběhy jsou tady UKK a spol, ne snad :)
Kapis - Ve Francii už vyšla 7 časť ešte minulý rok a tento rok bude 8 časť, čiže znovu to bude hotové na jeden diel MC. Ekho je taký maskot celého toho projektu a ak nebudú nejak extra zlé reakcie od českých čtenarov na Ekho 5 a 6 tak v tom bude Crew určite pokračovať. Celkovo je však v tej sérii klesajúca kvalita.
Tormentr - dúfam, že to Diosamante Argo napokon vydá. Na to a na Mjollnir sa od nich teším najviac.
Me bavi Ekho moc, v ramci MC asi to nejlepsi, nejhravejsi, plne fantazie. Navic nas ceka ted velka vec, na to tajemstvi elitarskych Prikonu jsem fakt zvedavy. Navic to vyjde a mate od toho kluci na dlouhe roky klid, nez vyjdou ve Francii dalsi dva dily.
No a skener je dobra vec, vyuzivam v praci, kde mame velka multifunkcni zarizeni, domu bych to nekupoval ani za hlvno, staci cb laserovka na akutni vytisteni sem tam neceho, co nestihnu v praci.
louza: Naprostý souhlas. Ekho byla poprvé fajn, ale následně už je to trochu nuda. Stejný formát dobrodružství asi nemůže ničím novým překvapit. Klidně oželím další díly, abych mohl poznat něco nového.
Louza: nechtěj abych vyfotil svojí "knihovnu", to by ses asi osypal :D Ekho se mi líbilo, byly to 4 krátké lehké příběhy. Další 2 si rád přečtu. Druunu jsem viděl jen letmo a to nebude můj šálek kávy.
Jsem asi jedinej nepřítel Ekha? Nechci už další Ekho knihy. Vcelku se mi to líbilo, ale už toho bylo dost. Nechci už ani Druunu. Ani Jodorowskýho. Chci nový báječný věci, nechci ty samý knížky furt dokola. Jenže čtenáři jsou syslové a musej mít vycpaný knihovny hlavně ucelenou sérií. Jedno jak je to po pár dílech úmorný. Jedno jakej je to šit. Hlavně hmatat na kvantitu a aby mi to hlavně lícovalo v knihově.
Veľmi ma teší, že sa tu znovu začína vydávať európsky komiks a aj komiksy od Image. Čaká nás viacero zaujímavých vecí.
Crew
Europa -
1. MDEK (kde ma hnevá, že sa to zameriava len na Jodorowského) bude STORM, čo môže prísť niekomu ako staré a už v dnešnej dobe nezaujímavé, pre mňa je to KULT ktorý sa jednoducho musí vydať a potom sa môže pokračovať inými komiksami.
2. Modrá Crew - Vadí mi ten formát, ale aj tak som za tie komiksy rád. Čaká nás ďalšie Ekho, Orbital a potom Nářek zpustošených zemí, Undertaker alebo La Licorne.
3. MERCENARY od Segrellesa v špeciálnej 64 stránkovej edícii, vydávaný vo veľkom formáte 3x do roka
4. REQUIEM od Pata Millsa vydávaný vo vačšom formáte 3 diely v jednej knihe.
5. SNĚNÍ - To už síce vyšlo, ale znovu krásny veľký formát.
Nie je toho síce nejak veľa, ale je toho viac ako dakedy a snáď toho bude stále viac.
Image - Monstress a Rat Queens a snáď sa tiež dočkáme aj iných sérií.
Egmont - Plánuje vydávať Thorgala aj naďalej a aj Integrály po 4 dieloch.
Argo
1. CONAN - Úplne nová 13 dielna séria, ktorá má rôznych európskych autorov. Vydávaná bude po 3 dieloch v jednej knihe. Veľký formát.
2. LADY MECHANIKA - toto je podľa mňa obrovská nuda, ale kniha je to pekná.
3. MJOLLNIR - Krásne kreslená séria.
4. DIOSAMANTE od úžasného Jean-Clauda Gala.
5. Ďalšie komiksy ktoré ma až tak nezaujímajú ako Moebius, erotická Esmera atď.
JOSEF VYBÍRAL
1. DĚTI Z MONTMARTRE od skvelého Patricka Prugneho
2. ZBROJÍŘ od Xaviera Dorisona
3. Možno Aspic alebo Asgard a snáď toho bude čo najviac.
+ INÉ VYDAVATEĽSTVÁ - občas niečo európske vyskočí
Tak len kupujte a kupujte, nech je tu toho stále viac.
Zack: k těm press kitům. Přijde to zvláštní jen mně, ze mám problém najít u vydavatele info o hmotnosti a rozměrech vydání? Nebo hledám blbě? Nebo to přijde důležité jen mně?
Fry: Já si taky dokumenty skenuju, ale mobilní apkou, která z toho udělá PDF. Samo to zarovná a ořízne na papír, výsledek je od skenu k nepoznání. Rozdíl je jen když se něco leskne, nebo je vyžadovaná vysoká kvalita a věrnost barev. To u dokumentů není.
Ono je teda spis smutny, ze vubec musime neco skenovat, vsude jinde na svete jsou ke kazdy blbosti press kity, u nas ne, tady musis nekoho znat, mit na nej soukrome cislo, tyden skemrat, a pak si to radsi naskenovat sam.
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.