Chci se jednak podělit o svoje rozpaky, a jednak se poptat na vaše případný zkušenosti s krámem ShopNet: Ty rozpaky mě přivodila nabídka 1. a 2. dílu Goscinnyho "Indiána Umpapy" od Egmontu v tomhle shopu (zkusil jsem si je objednat, a oni potvrdili objednávku) - žil jsem v domnění, že ještě nevyšel díl ani jeden. A narazil jsem tam - mimojiný - taky na nabídku komiksu "Spiknutí" od Willa Eisnera (údajně jde o "tajnou historii protokolů sionských mudrců") od nakladatelství Academia - na jejich stránkách ověšem není o tomhle titulu ani zmínka. Cena ? Kč 8.719,- ! Neodrozpačíte mě někdo ? :-)
Tak 350...no já vím, nic moc:/ když se tak podívám nad sebe - a to jsem si říkal, že pomalu začnu stahovat willise a prásk ho, willis za kopečkama a ještě se přede mně vecpal OldaB. Asi jdu koupit těch patnáct kilo Witchek ;-):-D
Daredevil byl v pohodě. Jak říkám na čsfd.....Colin Farell to posunul o stupínek výš a potom Ben Ulrich. Jasně Electra a Kingpin....těžký zklamání. Sorry Zacku, že to nepíšu do filmovýho klubu.:-)
Spider-man: kvalitu současných seriálů ČT1 neposoudím, protože naposledy jsem sledoval před dvěma lety Místo nahoře a druhou Nemocnici (obé se dalo), ale ČT1 je podle mě jediná, kdo je aspoň ochotná se nad tím zamyslet, zatímco Nově a Primě stačí ty jejich úspěšné blábolivé limonády Ordinace/Vztahy...taky bych byl proto, aby to točil fanda (tj. Hussar), i když málokdo dokáže film zkurvit tak jako fandové (Johnson - Daredevil, Ghost Rider) a obsadil bych to výlučně neznámými herci
Ad Kruan: Toho bych taky rád viděl na plátně, ale stejně tak bych chtěl Rahana. Ale jak už bylo řečeno, seriáolá tvorba čt? Děkuji, nechci. To by to musel točit někdo s láskou k předloze (rozuměj některý z nás komiksáků:-). Ale představte si obsazení hlavních rolí současnou hereckou skvadrou. (hrůzou mi vstávaj chlupy na prdeli) Jak to tak vidím: Kruan....Vojta Kotek, Mbuna....Jirka Mádl, Tila...Lucie Vondráčková...........dál už nemůžu...hrůza!
Jak říkám, radši bych to viděl v rukou amatérů než v rukou "rádobyprofíků"
No, tak třeba stará Záhada hlavolamu se povedla (samozřejmě se to dělalo v úplně jiné době a šlo o něco úplně jiného, ale taky se pro to dělaly rozsáhlý kulisy Stínadel)...
choze: no jestli tohle projde, tak to bude sracka roku. Si nedokazu predstavit, ze by CT dokazala natocit cokoliv dobre, natoz Kruana :) Ja bych normalne zakazal zfilmovavani comicsu. Ta otazka mi prijde jako "mate pred sebou uchvatnou, nahou a cekajici divku... v co byste ji chteli zmenit?" :)
blackjag: ano, polsky zaklinac mi bohuzel taky vytanul na mysli... to zas nebudu nekolik noci spat
blackjag: ČT1 se oproti seriálovému stereotypu na Nově a Primě docela snaží, bohužel jí to moc nejde (Strážce duší)...ale kdyby do toho napumpovala 100 melounů jako do třetí řady Nemocnice a vyjednala prodej nebo dokonce financování se zahraničím, kde by se to mohlo chytnout, tak by to nemuselo vypadat úplně na hovno...
Z českých comicsů jsem vždycky chtěl vidět na plátně hlavně Arnala a Kruana a dokonce jsem před dvěma roky na filmovce napsal asi desetistránkovou synopsi pro seriál podle Modré rokle-Ztraceného kamaráda-Jeskyně Saturn a ukázal to učitelům. Kterej českej comics byste chtěli vidět zfilmovanej vy?
...mno nevím teda. Kruana by radši měli nechat být :-) Co může ČT1 natočit? Něco jako Poláci Zaklínače? Nebo viděli jste teď toho nového Robina Hooda na ČT? Větší seriálovou sračku už jsem dlouho neviděl. Uplný hnus. Nevěřím, že se u nás dá něco takového jako Kruan dobře natočit. Byla by to paráda, ale nevěřím. A zase dělat to za každou cenu a mít tady četnické humoresky z alternativního pravěku? Pochcalo by to Kruanovu památku
Hej lidi, právě jsem se dozvěděl, že Jakub Hussar, veleambiciózní absolvent zlínské filmovky (který už kdysi zfilmoval jednu epizodu Johnnyho Nema z CRWea aktuálně je venku jeho 20minutový sci-fi filmek Skeletoni orozpočtovaný milionem korun - www.trinitypictures.cz) právě píše synopsi k televiznímu seriálu podle Kruanových dobrodružství, která by měla být nabídnuta ČT1! Verdikt by měl padnout koncem února. Moc nadějí tomu v dnešní době telenovelózních šaškáren nedávám, ale kdyby to nějakým zázrakem vyšlo, byla by to bomba!
to Andre: nu, vypada to, ze posilaji na dobirku... prave jsem si par kousku objednal. U kazde publikace mas moznost si ji pridat do kosiku, viz.:
http://www.divus.cz/divus/cz/index.htm ---> publikace ---> komixy ---> klikni na kterykoliv titul pod obrazkem titulky mas moznost vlozit titul do kosiku, parkar zopakuj a nakonec klikni na "koupit", vypln a je to:).
jo a bacha "Phill Tucker: O cenu J. Chalupeckého" stoji 1 000kc, takze nez si to koupim, tak si o tom jeste neco zjistim:)
2 Andre: jo a s posíláním nevím - koupil jsem včera v kamenném obchodě (kde bych to vůbec nečekal v OV) i s Ottovkama. Mají sídlo ale někde na Karlíně myslím;-)
2Andre: na jejich stránce - Publikace / Komixy a tam to mají i s obrázky, autory, obsahy a krátkým povídáním. Mají jich vydáno 11, takže zde chybí:
1) Chtěl bych sbírat kousky tvého srdce až ti jednou pukne (mám vyhlídnuté, hodlám koupit brzo)
2) Kaklíkovy komiksy (mám, kdyby bylo potřeba něco do databáze)
3) Příběhy doktora slizu (mám vyhlídnuté, hodlám koupit brzo - ale jaxem tím listoval, je to skoro samý text, takže to asi nebude splňovat tvrdá kritéria této databáze k zařazení mezi comics;-))
4) O cenu J. Chalupského (vůbec nevím o co jde)
A zde (nacDB) je navíc Vlas a Brada, které asi mají zařazené v jiné sekci
Kapis: ad divus, bohužel jsem to tam nikde nenašel, posílaj na dobírku, nebo jak? .... Jsem o víkendu konečně sehnal čevenýho amadea a koukal jsem kolik už toho vydali.
4 andre+DEmnoG: Pojedu na 90% autobusem, vlakem pouze v případě velmi špatného počasí. Na 99% se mnou pojede moje drahá polovička (nemyslím sbírku comicsů), čímž vás nijak nenutím, abyste brali ty svoje. Podprahový MdS
DEmnoG: jo, co se zpracování týče, tak je Absolut Dark Knight opravdu sračkync. Taky když na to doma koukám, tak vedle Absolut Sandmana vypadá, jako velice chudej příbuznej..... Jo a před chvilkou se mi podařil moc dobrej nákup, 3 knihy mezi roky 1992-1996 za , podle mě, moc dobrý peníze, sice jsou "pouze" čb, ale tady to ani jinak nejde;-)
DEmnoG: Kur...., jak si mi tohle moh udělat? Přátelskýmu Spider-manovi ze sousedství? :-)
Jinak za tyhle "mrdky", rozuměj, Kačeři a spol. se nemá cenu omlouvat. V Antikvariátech se daj sehnat a doteď ty starý čísla kupuju, pro doplnění. Nový samozřejmě ne.
Ad sraz v Brně: Zatracená práce......v pátek do půl šestý v práci a v sobotu do dvanácti!!!!!
Nechcete to příště naplánovat někde, třeba v Č.Budějovicích?:-D
to Andre: kdyz jsem byl u tebe naposledy, tak tam byla parta vozralejch nemcu a to uz bude nejakej patek:). Jinac pred dvema dny mi konecne prisel Absolute Sandman vol. I a II a ty kraavo, to je nadhera. Kam se, co do zpracovani knihy, na nej hrabe Absolute Batman. A ten coloring... kraaasne! A je fakt, ze ja si nemohu pomoci a ta prni petka me mocne laka:).
DEmnoG: jako za kačery apod. se neomlouvej, teď si nejsem jist, kdy jsi u mě naposled byl, a co jsi tam viděl, ale na dýlku a půl celý knihovničky (stojí to na ní v 1,5 řadě) mám kačery v knihách, takže ty hřbety utvářej obrázky. Sice jsou to německá vydání, ale to mi nevadí;-) .............. Ale asi tak soutěživý nejsem, abych teď začal schánět 4lístky a kačery, jenom abych se dostal do top 5. Mě osobně stačí se přehopnout přes 500 "kvalitními" tytuly a budu spokojený.
ad dopravni prostredek do Brna: jak chcete, me je to jedno:)
ad sbirka: njn, ale tim jsem se totalne vysal, cimz chci rici, ze vic uz toho nemam... mozna jeste nekde ve sklepe nejaky Ctyrlistky, ale to je asi tak vsechno. Jako nemas sanci se dostat vys, pokud nezacnes s temahle mrdkama a covece asi si ty Duck Tales a Micky Mause dam. Vcera mi Kaaca aktivne koupila par cisel v antiku a je mi jasny, ze je tohle bude lehce infantilni prohlaseni, ale me to bavi cist. Jako neni vo cem, ze je v tom poradnej kus nostalgie, ale i tak...
DEmnoG: jsem rád, že jsi ho nepřekonal tím laciným způsobem (čtyřlístky, kačeří, mickeyové...a pro markýze duhová regina), už jsem měl taky chuť se vyhoupnout vejš, ale takhle laciný postup by byl moc laciný. HO, to je věta:)
DEmnoG: No já už to psal Markýzovi, já prostě nerad D1 a ještě v zimě. Vlak nabere průměrně tak 1/2 hoďky spoždění, ale pokud se něco stane na D1, tak tam ty 2-3 zkejsneš. ... No a taky prostě rád jezdim vláčkem.
to Toe & Andre & Markyz de Sade: dobra, 15.2. jedeme... s tim vlakem se mi to uplne nezmlouva, pac Student Agency autobusy jsou prijemne, rychle a myslim, ze to vyjde i levneji (to mi je ale v celku u zadku). Ale jestli chces Andre jet mermoci vlackem, tak budiz. Se spanim by se to mozna dalo zaridit, na druhou stranu vyrazit z Brna v 2:25 vlackem z hlavaku se mi zamlouva:). V Praze sice budeme v sest rano, ale to je myslim idealni na to, abysme trosku vystrizliveli a zasli jeste do nejakyho nonstopace:).
takze z Prahy jedeme pouze Andre, DEmnoG a Markyz? Hele Jokerko a co jako delas tak zavaznyho:)?
Malé oznámení:
15.-16. února chystáme malé komiksové posezení nazvané "Komiksový Brno slez"... Tedy sešlost (nejen) komiksových nerdů (nejen) z Brna a okolí nad sklenkou (nejen) alkoholických nápojů při pokecu (nejen) nad komiksovými tématy... Abych to vyjádřil co nejjednodušeji: Prostě se sleze banda nadšenců a poplká v hospodě a body programu by měly být zhruba takovéto:
- Rozebereme klasická témata jako "Stav komiksu v čechách", "Proč u nás nevychází sešitovky", "Proč se u nás nechytá Evropa" apod. ;)
- Podepíše se/Doprodá Bubble Gun zin, pokud teda ještě nějaký zbyde...
- No a zbytek podle toho, kdo si co donese, tedy možnost čítárny/prodeje/podpisu/výměny a jiné šmeliny kousků z vašich nejen komiksových sbírek a když si někdo donese nádobíčko, může se workshopovat ;)
Plánujeme tuhle akcičku párkrát do roka zopakovat, takže by nás zajímalo, jaký bude zájem, dle čehož se také rezervují patřičné stoly/prostory... Zatím počítáme s restaurací Legenda (Jiráskova 48 - jejich web si najdete přes googla;), kde je moc příjemné prostředí, prozatím byla příjemná i obsluha;), není to daleko od centra (Konečňák) a je zde možnost rezervovat salonek pro cca 25 lidí - S větší účastí ani nepočítáme a i kdyby přesto byla, na stojáka se dá poslouchat,číst i pít taky!
Start se tedy plánuje podle většího zájmu buď na 15. nebo na 16. února (pátek nebo sobota) v podvečerních hodinách, tedy od 18-té hodiny zhruba... Proto se pokud možno vyjádřete, jak a co komu vyhovuje, kdo by se účastnil popř. navrhujte body programu a alternativy k umístění... Komiksu zdar!
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.