Sedmička ročně? To ti závidím...jen kolosalky a Tomb Raider dávají celkem zabrat...do toho MDEK a jsme tam...to já si koupil omnibus planetary a teď uvažuju o omnibus Gotham Central a vycházející hvězdy
Bush: A abych jen nekáral a neprudil... Už nekupuju každou blbost co vyjde, posledních pár let si vybírám podle autorů nebo témat co mě zajímají, což je asi 15-20 komiksů ročně. Takže utratím asi 7 tisíc ročně. A jelikož jsem ujetý i na klasické knížky, ta částka, o kterou okradu rodinu bude asi dvojnásobná. Ale doma už si zvykli, že jsem v tomhle pacient ;)
Kapis: Ani mi nemluv... doufám, že se konečně vzpamatují a v úterý pobijou úplatkářkou chátru!!! Po Sraltě, kde výsledek udělali v závěru pruhovaní, na ně padla deka.
A zrovna jsem rozečetl Černou palici - knihu, kterou kreslil jen Ormston, ohóó a ještě Myší hlídka pokračuje, no ufff - a to budou "legendy" - ta váka s lasičkami snad ještě není ani na světě.
KJ: no, já mám Hellboye i Ú.P.V.O komplet, Goona taky a toho kupovat ještě budu - a jako věřím, že by mě to bloudění Hellboy univerzem bavilo a líbilo by se mi, Witchfinder má snad jen tři díly, nějak už ale cítím, že tímto směrem mám to unievrzum jakžtakž uzavřené a je třeba kupovat i něco jiného. Ale uvidíme, Hellboyovi v pekle asi neodolám. Baltimore cítím na stejné vlně, dyť to není ani kde dávat, možná si to někdy půjčím na přečtení.
Kapis: Máš pravdu, je toho v Hellboyově universu hodně a hodně. Hellboye mám moc moc rád, ale Ú.P.V.O. vůbec nekupuju a spin offy moc neřeším. Ale pokud rád pulp (jako já, asi ale ne :) ), minimálně vyzkoušej Humra. Příběhově se odehrává úplně na začátku, není třeba znalostí několika mega sérií, které mají, co já vím, zatím cca padesát knih. Akorát je škoda, že CC nepřehodilo volumka, protože ty knihy nevyšly v originále v nejšťastnějsím pořadí a první dobrodružství se dozvím o několik knih později... Baltimore stojí mimo tohle universum, ale to období mezi 1. a 2. SV mě baví, takže parádička. A když to řeknu kacířsky, Mignola mě i přes své nedostatky baví víc než Gaiman nebo třeba Carey, od kterého jsem v životě nedokázal dočíst jediný komiks. Ne, fakt ho nesnáším! Určitě máš jiné preference, ale snad ti tenhle názor trochu pomůže :)
Tormentr : Je to takový schizofrenní. Řemeslně je to strašně dobře napsaný a zajímavě vymyšlený i podaný. Je to perfektně nekreslený a úplně to místy posouvá hranice komiksovýho média k tomu co si představuju pod pojmem graphics novel. Ale přesně jak píšeš...nejsou tam žádný zajímavý postavy, přestože je to na postavách založený. Něco tomu tak jakoby chybí. Neumím přesně říct co. Prostě to nemá takový to fuidum věcí jako Criminal, nebo Fade Out. Neni to špatný, rád si to přečtu. Ale pořád se nemůžu zbavit určité pachuti. Řemeslně ovšem jejich definitivně nejdotaženější dílo. Po všech stránkách. Takhle má vypadat moderní comics.
louza: Mě ten Kill or be Killed taky přestal bavit někdy kolem toho dílu, jak se to vrátilo ke scéně z prvního sešitu. Ale hlavně mi nesedli ty dvě hlavní postavy, takové nijaké :/ Ale myšlenky, které tam Brubaker chrlí bokem v těch bublinách, tak to stojí za to :)
Fimi : Myslel jsem vzdal, pardon za překlep. Prostě mě to přestalo bavit. Roughneck je čerstvá věc, která vyšla loni a tvořená byla někdo od roku 2014. Je to fajn kniha, v mnoha směrech na Jeffa převratná. Hodně vyzrává jako kreslíř a má tam náznak vodovkového coloringu, který pak použil v RC. Ale nějak mi přijde, že to už nemá takovou intenzitu jako Essex County. Kirkmana moc nemusím. Low jsem zkoušel ale přečetl jsem jen pár stránek takže nemůžu hodnotit. Colder a GC neznám, díky za tipy. Prověřím.
Louza nejsou si jistej ale Roughneck byl snad Jeffa první komiks už před lety....Fade out je výbornej to by tu vyjít mohlo stejně jako Velvet.. Lazarus jsi vzal nebo vzdal? Já teď uvažuju o Outcast a Low nikdo mi ještě neřekl že je to vyloženě špatný...jinak doporučuju Colder a God country
Ambiciózní plán CC jen co je pravda. Nejhorší je, že mě všechny tyhle takzavný pecky už přestávaj nějak bavit a když vidím logo Image, dostávám pomalu kopřivku. Lamire super. EC, nebo Nobody i svářeč tnuly hluboko. Ale už ten loňský Roughneck byl slabší, ale jako kniha se to ještě dalo. Royal City v dlouhodobém pohledu vyznívá nějak do ztracena. Začátek Black Hammeru byl super...ale člověk čeká co se z toho vyklube a furt kde nic...navíc to teď rozčísl tím Frankenštajnem což už mě vůbec nebaví.
Lazarus jsem vzal někde kolem 15tého sešitu. Brubakera miluju, ale Kill or be Killed, přestože je to dobrý řemeslo se po nějakých 13 ti sešitech vrátilo do první scény. Jako wtf? Nešlo to rychleji? Teď se to sice zase trochu hnulo, ale modlím se už ať do dopíše a začne dávat dohromady sequel k Fade Outu, protože tohle nemá moc fazónu.
Kot začal novou sérii, to jsem radši rovnou přeskočil, protože angličtině rodilýho čecha nerozumim. Monstress, Realm, dokonce ani Copperhead a Elsewhere mě nebaví. Jediný co jsem si užil bylo letošní Carthago adventures v celém svém průměrném stereotypu. A pak přijde argo s takovou věcí jako je Cromwell od no name helmuta a člověk si říká jak mu něco takovýho mohlo za ty léta uniknout...
KJ: no za dva měsíce vychází druhé volume BMM, jednička je skvělá, ted mě ale hodně zajímá God country, jsem si to koupil a vypadá to velmi dobře, mám první sešit a zatím velmi dobré....a ještě třetí volume Kill or be Killed,
Fimi: Já si Zoubka taky nepřeju :) Ale Black Monday Murder by mimo Lazarus byla pecka! To máš pravdu. Tak uvidíme... nejsem si jistý, jestli CC vůbec něco od Image vydalo.
KJ: tak tyhle dva tituly si zrovna nepřeju...protože je mám doma v deluxe verzi...ale bylo by to fajn to ano akorát si myslim že by to vycházelo samozřejmě postupně v jednotlivých volume...Lazarus u nás by byl fajn....do Aarona by CC asi nešlo, to není jejich styl, stejně jako že nikdy nevydají nic od Marvelu. mně by se také líbil Black monday murder nebo East and West, ale to už je asi jen vlhký sen.
Tak když odhlédnu od oblíbených autorů, které vydávají ostatní (Brubaker, Aaron), tak já bych si jako překvapení přál Lazarus od Rucky!
Pokud by to byl nakonec Lemire, pochybuji že Essex County, spíš bych to už viděl na toho Sladkého Zoubka ;)
Stejně se myslím všichni mýlíme a v tom dubnu budeme překvapení.
z Dark Horse by se mi líbil omnibus Colder, to nemá chybu...a doufám že Spawn to nebude, to si kupuju origoš a ted jsem dal jen 3000 za vyprodanej Book 1 :-D to by mě fakt naštvalo...ale jo at tu Spawn vychází....s tim Lemirem to vypadá reálně, a navíc zrovna to EC by se rozdělit dalo...
Kolosálku někdo na facebooku tipoval na Conana nebo Spawna, ale to dvoudílné překpvapení asi taky tipuju Lemira. Proč by jinak Černou palici 2 tak oddalovali, když s Baltimorem to docela rozjeli. A nebo možná něco dalšího od Dark Horse.
no vzhledem k tomu, že kupuju ještě komiksy v angličtině ze zahraničí a většinou deluxe což jsou tak do litru za knihu a do toho ještě naše tvorba...tak je to opravdu 5000 minimálně...sakra a to chci jet letos na dovolenou a festival...edičák CC je letos asi nejlepší za poslední roky co tak vidím...perfektní....tu Černou palici 2 jsem nějak přehlédl v oznámení, takže super....ale bylo by super kdyby vydali v tom překvapení Essex County od Lemira, má to přes 500 stran a v pevné vazbě navíc zvětšené, by to bylo úžasné
Super diky moc, Grandville je bez debat, Goon, cerna palice a Mysi hlidka tez, dotisky nepotrebuju takze budu hodne zvazovat jestli pujdu jeste do toho pocinajiciho vydavani "hellboyova univerza" stejne jako Baltimore mi to uz prijde zbytecne s nulovou pridanou hodnotou - takovy maniak uz nejsem a hlavne tech penez. Edicak ale nasupany k tomu veci od Crwe + 100 naboju dyt ja musim zivit kurva rodinu:)))
No a mate uz nekdo komplet ten jejich edicni plan? Maji sice na fuckbuku nejake videa ale to uz me v praci fakt nepusti a na strankach jeste nic i kdyz pravda je teprve devet to se v Praze tak stava teprv;) Ne jak my nevzdelane vesnicke lihovary:)
já jsem rád za UPVO 3, to je jediný díl, který mi chybí, takže si to konečně budu moct přečíst a pokračovat dál...no a Hellboy mi chybí zrovna 5, 6, 7, takže příští rok se to dokončí konečně ta sbírka...s tim UPVO je to celkem blbý, když chtějí jít takhle chronologicky a počkají na kdo ví kdy, vzhledem k tomu, kolik už to má dílů v originále, tak se to tu dokončí v době, kdy moje děti budou odrostlé už :-D co se týče kolosálek, tak myslim že Darkness 2 je jasná volba...no a prý se mluví o dalším Conanovi i když já bych radši Artifacts nebo Invincible....s tim překvapením bych to viděl na dalšího Lemira, třeba Underwater Welder nebo Essex County...doufám, že tu Černou palici 2 ještě potvrdí, vyšla nedávno teprve....
Já jsem z oznámení novinek taky nadšený, jen mě mrzí že tady bude dřív dotisk druhého dílu Hellboye, který vyšel ne až tak dávno (i když už je vyprodaný), ale sedmý, který mi už nějakou dobu ve sbírce chybí nejspíše až příští rok ... no, tak si počkám no :)
Fimi: To protože se zřejmě pojede podle tohoto seznamu... http://www.comicscentrum.cz/hellboy-universum.html (PDF dole). Podle toho to vypadá, že další Ú.P.V.O. tak nejdřív za rok dva. Ale mě to nevadí, aspoň si doplním resty a za všechny dotisky jsem rád. Akorát by mne zajímalo, co bylo ještě zveřejněno na konec roku, když vypadl ten přenos :(
hm, tak CC vlastně kromě dalších Mignolovin nepotvrdili nic vyloženě nového....ale radost ze dvou Baltimorů mi udělali akorát jsem nějak nepostřehl Černou palici 2 a UPVO kromě dotisku dvojky :-(
kapis: tak já čekám že kromě UPVO, dotisků Hellboye, dvou megaknih, dvou Tomb Raider, Černá palice 2, Baltimore, možná další Goon, možná James Bond 2, Myší hlídka snad bude i něco vyloženě nového...největší radost 2017 je jistě Baltimore a Černá palice...bral bych Colder, když už se orientují na Dark Horse a nové příběhy ze světa Zámku a klíče
tresida99: jsi tu zrejme novy, tak primhourime ocicko a tady mas nekolik pravidel do zacatku:
1) Nez psat genericky copy paste canc, je lepsi nepsat nic. Od toho tam mas hodnoceni.
2) Pred tectu, carku, vykricnik se nedava mezera. Nejsem na to precitlively, ale i ja mam z tebe chut skocit z okna.
3) Jestli jeste jednou uvidim ve foru nejaky odkazy na scany comicsu a podobny shit, tak si tady dopsal.
Pardon Tormentr ale když už tu je možnost napsat to co si o tom myslím tak psát něco furt nového by bylo furt vlastně to samé takže k tomu napíšu to samé a nebudu nic překrucovat !
krvinka56: Ale já nemluvím o tom, že je plno recenzí podobných, ale že na oněch 20 řádcích se opakuje stále to samé a že by to šlo napsat kratší a výstižnější :)
Fry jasně chápu tě. Ale to by si dotyčný musel přečíst předešlé recenze a jít to pak psát. A většinou ti vznikne zádrhel v tom že tě předchozí recenze jej ovlivní. Tudíž si je většina lidí co je che psát nepřečte. A tak jich vznikne dost podobných.
krvinka56: To je sice pravda, nikdo neříká že tady někdo nemá psát recenze, ale občas musíš uznat, že číst za sebou 20 dlouhých komentářů o 20 řádcích, které ve své podstatě opakují stále to stejné, když víš, že by daný komentář byl daleko výstižnější, kdyby byl kratší, tak už na to budeš pohlížet trochu jinak :) (ale je to jen můj názor, žejo)
Fry náhodou jsou ty dlouhé texty super. Nic neříkající jen hodnocení nebo stejný kratičký koment je dle mého na prd. Sem zvědav kdy se tu třebas objeví několika stránková mega recenze. Není důvod nikoho od pasní odrazovat. Od toho je snad DB dle mého vhodné.
Tormentr: To mi spíše docela vadí ty neskutečně dlouhé, hlubokomyslné komentáře se kterými se v poslední době docela roztrhl pytel (ehm ehm Darth Raelchi, karl173, mearez) ... jako lidi vážně, kdo má číst ty vaše 10-20 řádkové memoáry :)
Jako nechtěli by se někteří jedinci (kokrétně tresida99) vykašlat na tapetování komentářů, obvzlášť, když jsou všechny stejné, nestačilo jako dát hodnocení O_o
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.