Koci: Presne tak to vnimam. Pre mna bol UKK vstup do sveta komiksu a teraz som uz uplne inde ale UKK, NHM a DC som verny, stale ich rad citam a doplnujem do police lebo prinesie do cestiny to, co by sa tu inac v cestine nikdy neobjavilo.
Někdy je to paštika někdy je to steak :D Ale asi bych to úplně nehanil. Mě třeba NHM ke komiksu dá se říct přivedlo a teď už se taky bavím u trochu jiných věcí. Příjde mi že v rámci Marvelu to nováčkovi pěkně ukáže co by se mu mohlo líbit a co ne. A pokud chce někdo jet jen top kvalitu tak přece tohle je mimo jeho rozlišovací schopnost a vůbec by se nad tím neměl pozastavovat ne?
Tak ono je to jako bohaty vyber ze zlevneneho kose proslého žrádla v Lidlu Vs. jidlo z oblibene restaurace. Aniz bych se chtel oznacovat za true comics fan (s tim protezovanim ComiXology jsem vetsi heretik jak Kopernik), tak muj cas je prilis drahy na to, abych cetl kazdej shit jen proto, ze je levnej.
Kolosální Conan. To je kolosální problém. Kamarád jej shání, ale nechce se mu za něj dávat 10-20000, kolik chtějí překupníci na Aukru. Tak se ptám zde - netušíte, jestli se někde dá sehnat cbz/cbr/pdf formát nebo jiné formy skenu? Česky nebo anglicky, to je fuk. Snažil jsem se googlit, ale našel jsem akorát tak kolosální kulové... Díky za rady (nebo za link)! Lukáš
Je tu nějaký znalec Sandmana v angličtině? Zajímá mě, jak je to s přebarvením od 5. knihy dál. Je to nějak výrazně jiný/lepší, nebo se přebarvovaly jenom první 4 knihy?
Tak Egmont se nám probral a nahodil obálku a anotaci k Carlu Barksovi. Vtipné je, že podle webu Albatrosu to vyjde 20. 11., zatímco podle Egmontu už 16. 11., ale to je vzhledem k situaci asi detail - hlavně, že to vyjde ještě letos. Co mě ale zaráží, je volba komiksů v tomhle svazku. Jako reprezentativní výběr Carla Barkse bych si asi představoval něco dost jiného...
vidím to podobně.
Ale myslím si, že tomuhle projektu by víc seděla trafika po vzoru UKK a DCKK. Taky nerozumím, proč tomu neudělali nějakou větší propagaci, nebo třeba aspoň nějaký pěkný stojan do prodejen - nevím, jak jsou na tom jiná knihkupectví, ale u nás ve Zlíně jsem v Dobrovském a Kanzelsbergeru viděl jen pár kousků zastrčených mezi dětskými komiksy a v Neoluxoru jsem si toho nevšiml vůbec. A pak se diví, že jsou slabé prodeje.
Já už to beru s klidem. Vyjde - vyjde, nevyjde - nevyjde. Aspoň bude čas, znovu si pročíst Rosu a Scarpu. Spíš teď díky tomuhle eskamotérství nevěřím Egmontu už vůbec nic. Ani omluvy za mizernou redakční práci, ani ty kecy s "naporučenýma" sfxkama, prostě to všechno, kdy vám Egmont tvrdil, že je ve všem úplně nevinně.
Baatcha: To ma teda tiez nas...li... prve dve knihy zo Zlatej klasiky vysli hned dva mesiace po sebe, tretia (mozno) vyjde po skoro styroch mesiacoch a hned v prvej je napisane, ze vydaju (IBA!!!) pat knih!? Edicia ma kompletne 47 knih... To malo aku logiku robit z nas blbouny? Neviem, ci som viac nastvany alebo sklamany. Cudna vydavatelska politika - napr Asterixa vydali celeho najprv po zositoch, potom v subornych vydaniach vo formate A4 (!) a v pevnej vazbe a s poriadnym spracovanim, no u Zlatej klasiky sa to zrazu takto urobit neda... (?) V 90-tych rokoch to robil Egmont naozaj od srdca a bolo to na tych komiksoch a knihach naozaj vidno. Dnes... no comment...
Tu je zoznam celej edicie Zlata klasika: http://no.wikipedia.org/wiki/Walt_Disney%27s_Hall_of_Fame
Ter: A-HA, díky za info. Já viděl to datum expedice, tak jsem to datum vydaní přehlédl...
Jak píše baathcha, jsou to mamlasové. Jaké prodej přes léto čekali? Chjo...
Ten Egmont je fakt děsná banda mamlasů. Napřed dělají ramena, jaká je to úžasná kolekce pro znalce a fanoušky, jak si to nikdo nesmí nechat ujít a jak do konce roku vydají kompletních pět dílů. Namlsají vás, a pak se jim to zadře u druhé knihy. Co to je za logiku? Tak buď se před svými čtenáři tvářím, že jsem velký frajer a pak to s pompou vydám, ale pokud do toho jdu s nejistotou, tak si jako vydavatel radši odpustím ty nabubřelé kecy, no ne? Protože tohle je nejlepší cesta, jak zájemce nasrat a odradit od dalšího nakupování. Knihu mám předobjednanou, zaplacenou... a ona vám teď vyjde o dva měsíce později a možná taky vůbec. Dan Černý v rámci Kačeřích válek psal, že je potřeba vydávání podpořit a že Zlatá klasika je jen první vlaštovka. Teď vidím, že to byl velice naivní postoj a že s "podporujícími čtenáři" Egmont nanejvýš tak vyjebe.
Baatcha: Zlatá klasika s Carlom Barksom má vyjsť až v listopadu (!!!) a ďalšie knihy visia na vlásku kvôli slabej predajnosti. To je oficiálne stanovisko Egmontu
V neděli v 69 letech zemřel Len Wein, autor nespočtu nejen DC a Marvel komiksů a spolutvůrce Swamp Thinga, Wolverinea, Nightcrawlera, Colossuse, Storm, a dalších postav.
Tormentr: bych se ani nedivil, kdyby to Fatale BB art nedokončil...
namdnas: neřikal...
zítra vychází pecka od Jasona Aarona The Goddamned Oversized 'Before the Flood' , je to v pevné vazbě, tak pro ty, co kupují v aj doporučuji..přeci jen, je to Aaron a ten na co sáhne tak ve většině případů promění ve zlato.....
Nemáte tucha, kdy bude další Zlatá klasika, tentokrát s komiksy od Carla Barkse? Na webu Egmontu není nic, u Albatrosu je uvedeno 4. 9., ale nemají u toho ani náhled obálky, což působí hodně nejistě, a na webu Kosmas je jako datum vydání uvedeno 28. 9. Jasně, redaktoři Egmontu byli asi na dovče a neaktualizovali připravované knihy, ale malé info by přesto potěšilo...
Fatale bude bohužel v broži, to se vyplatí si koupit souborná vydání v aj....jinak bylo potvrzeno prodloužení o 30 knih UKK, slyšel jsem to...řikal to Doophy
21.7. na facebooku BBArt reagoval na dotaz, že to bude "reedice Watchmenů, rozšířené o předluvu [sic] a skicář, s novou obálkou."
Včera komentovali svůj příspěvek o nových komiksech slovy "Deluxe jsou Watchmen sami o sobě - budou stát 990 Kč, tam už výš nemůžeme... bude to rozšířené vydání."
Tormentr: Nikde nebylo řečeno, že ti Watchmeni budou deluxe edice, jen to má takovou obálku, aby se to nějak poznalo od předchozích dotisků. Sice přímo neřekli, že to nebude deluxe edice, ale nevidím důvod, proč by to dělali.
To horko se na některých asi podepsalo, třeba BBart, ti se rozhodli, že zase něco vydají:
6.9. Sága 5
4.10. Fatale 1
do konce roku: Gotham Central 2, Harley Quinn 3, Suicide Squad 2, Sága 6, deluxe edtion Watchmenů a JLA 1 new52 editon
To mi právě jasné není a proto tady hledám pravdu:)) Jako jo, zagooglil jsem a někde to zmiňujou, byť taky ne nijak nadšeně.
Je to jak s tím Harvey Kentem, příště už fakt googlim dřív, než píšu sem:))
Prostě při pohledu na Preludia a Nokurňa se mi úplně orosilo čelo:)) Jsem hlavně rád, že to není nějaká úplná blbost a že za tím je jakýsi tvůrčí záměr:))
Mike:
Abych se přiznal, mě už tam hodně štvalo i to slovo "Preludia", protože i když je to vlastně správně, tak to na pohled vypadá spíš jako slovenština. Navíc k sexy Harley i k obálce se slovo "Předehry" hodí, vsadím se, že tenhle význam to má i v originále. A mimochodem, ten "vítězný" název jsem na FB navrhoval já, s odkazem na to erotično to mělo být Předehry a rozverné vtípky (protože navíc knock-knock jokes nemají doslovný český překlad a jsou to prostě takový hodně hravý, nesmyslný fórky).
Tehdy tam admin psal, že zatím pracují s něčím jako "Preludia a kameňácké vtipy" nebo tak něco, byla to hrůza, tak to člověk chtěl zkusit zachránit:))
Ale jinak díky, tím, že by mohlo jít o "parodii" na Sandmana jsi mě docela uklidnil, protože to jakž takž dává smysl. Samozřejmě když odhlédneme od toho, že to smysl zřejmě vůbec nedává, protože tam na rozdíl od takových Sedmi zbytečných-statečných určitě nebude sebemenší souvislost mezi Nocturna a Nokurňa:)) Tím spíš, že ten sandmanovský název podle mě není v české popkultuře až tak zažitý, takže to napadne leda fandy Gaimana. No prostě je to podivný.
Josh:
Vím, a mám z toho podobné pocity. Taky si pamatuju tu diskuzi na FB, kde se snad i jeden překlad vybral s "potvrzením" od člověka, který tu stránku spravuje.
No překladatel se asi na jakýkoliv rozumný překlad vykašlal a udělal rádoby vtipnou variaci na 1. díl Sandmana.
Zdravím, dotaz na lidi, kteří se zajímají o DC UKK.
Víte, že 16. (nebo 17.) díl se v češtině jmenuje HARLEY QUINN: PRELUDIA A NOKURŇA? Nechci se předčasně nasírat, proto se ptám, jestli je takovýto překlad názvu PRELUDES AND KNOCK-KNOCK JOKES podle vás ok a jde tudíž skutečně o nějaký moravácký fórek, nebo je to naprostá p*čovina a amatérský přístup (z něhož mam neustále tendence tenhle projekt podezírat, myšleno tedy hlavně směrem k novým překladům).
Pamatuju si totiž, že speciálně název této knihy se řešil na fb, kdy tam dokonce admin jejich fb stránky (nebo co to bylo celý zač) psal, ať lidi navrhnou český překlad.
seneke: mělo by to být 72stran a v barvě(PC barva), oneshot, vícero obálek - různí autoři, HC a TPB. Co jsem tak sledoval, tak si Sakai s Eastmanem spolupráci docela užívali.
Na Jima Shootera byli autoři naštvaní kvůli výraznému vlivu redaktorů. Jinými slovy tvůrci měli tancovat, jak redaktor píská a to jim nehorázně lezlo krkem.
Shooter zas tak špatný nebyl. Vytáhnul Marvel z mizerných prodejů a zařídil autorům procenta.
baatcha: Tým Avengers se rozdělil na dva týmy, objevil se Venom, She-Hulk na nějakou dobu nahradila ve Čtyřce Thinga ( Ten mezitím proháněl jednu vesmírnou amazonku), Colossus se rozešel s Kitty Pryde, poprvé se objevila druhá Spider-Woman (Julia Carpenterová), objevili se noví záporáci Volcana a Titania ( kvůli prohranému souboji se She-Hulk se stává její úhlavní nepřítelkyní), Beyonder se později vrátil v dalším crossoveru Secret Wars 2. Kromě toho bylo i mnoho dalších pokračování a adaptací.
Secret Wars prohloubily problémy v redakci v Marvelu ( spoustě autorů přišel tenhle crossover jako obrovský kýč) a pro Jima Shootera ( v té době byl šéfredaktorem) to byl "jeden z posledních hřebíčků do rakve".
Kvůli přehlednosti jsem některé věci vynechal a zkrátil to na to nejdůležitější.
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.