Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

to je tim ze Albatros koupil Egmont (nekdy pred rokem) a ten ma trochu jinou politiku vydavani knih :(
Baatcha: To ma teda tiez nas...li... prve dve knihy zo Zlatej klasiky vysli hned dva mesiace po sebe, tretia (mozno) vyjde po skoro styroch mesiacoch a hned v prvej je napisane, ze vydaju (IBA!!!) pat knih!? Edicia ma kompletne 47 knih... To malo aku logiku robit z nas blbouny? Neviem, ci som viac nastvany alebo sklamany. Cudna vydavatelska politika - napr Asterixa vydali celeho najprv po zositoch, potom v subornych vydaniach vo formate A4 (!) a v pevnej vazbe a s poriadnym spracovanim, no u Zlatej klasiky sa to zrazu takto urobit neda... (?) V 90-tych rokoch to robil Egmont naozaj od srdca a bolo to na tych komiksoch a knihach naozaj vidno. Dnes... no comment...
Tu je zoznam celej edicie Zlata klasika:
http://no.wikipedia.org/wiki/Walt_Disney%27s_Hall_of_Fame
Ter: A-HA, díky za info. Já viděl to datum expedice, tak jsem to datum vydaní přehlédl...
Jak píše baathcha, jsou to mamlasové. Jaké prodej přes léto čekali? Chjo...
Ten Egmont je fakt děsná banda mamlasů. Napřed dělají ramena, jaká je to úžasná kolekce pro znalce a fanoušky, jak si to nikdo nesmí nechat ujít a jak do konce roku vydají kompletních pět dílů. Namlsají vás, a pak se jim to zadře u druhé knihy. Co to je za logiku? Tak buď se před svými čtenáři tvářím, že jsem velký frajer a pak to s pompou vydám, ale pokud do toho jdu s nejistotou, tak si jako vydavatel radši odpustím ty nabubřelé kecy, no ne? Protože tohle je nejlepší cesta, jak zájemce nasrat a odradit od dalšího nakupování. Knihu mám předobjednanou, zaplacenou... a ona vám teď vyjde o dva měsíce později a možná taky vůbec. Dan Černý v rámci Kačeřích válek psal, že je potřeba vydávání podpořit a že Zlatá klasika je jen první vlaštovka. Teď vidím, že to byl velice naivní postoj a že s "podporujícími čtenáři" Egmont nanejvýš tak vyjebe.
MaF: to mi dnes napísali z Egmontu a aj na Albatros stránke je dátum vydania 20.11. 2017
Ter: hele, já Ti nevim... není oficiálnější tohle stanovisko?
http://www.albatrosmedia.cz/tituly/40248828/disney-zlata-klasika-carl-barks/
Baatcha: Zlatá klasika s Carlom Barksom má vyjsť až v listopadu (!!!) a ďalšie knihy visia na vlásku kvôli slabej predajnosti. To je oficiálne stanovisko Egmontu
V neděli v 69 letech zemřel Len Wein, autor nespočtu nejen DC a Marvel komiksů a spolutvůrce Swamp Thinga, Wolverinea, Nightcrawlera, Colossuse, Storm, a dalších postav.
Tormentr: bych se ani nedivil, kdyby to Fatale BB art nedokončil...
namdnas: neřikal...

zítra vychází pecka od Jasona Aarona The Goddamned Oversized 'Before the Flood' , je to v pevné vazbě, tak pro ty, co kupují v aj doporučuji..přeci jen, je to Aaron a ten na co sáhne tak ve většině případů promění ve zlato.....
Nemáte tucha, kdy bude další Zlatá klasika, tentokrát s komiksy od Carla Barkse? Na webu Egmontu není nic, u Albatrosu je uvedeno 4. 9., ale nemají u toho ani náhled obálky, což působí hodně nejistě, a na webu Kosmas je jako datum vydání uvedeno 28. 9. Jasně, redaktoři Egmontu byli asi na dovče a neaktualizovali připravované knihy, ale malé info by přesto potěšilo...
Fatale bude až příští rok, není tiskárna, tvrdí BBart :/
Fimi: Ty Jojo. A řikalo Doophy, kdy by se to mohlo objevit? UKK.
Fatale bude bohužel v broži, to se vyplatí si koupit souborná vydání v aj....jinak bylo potvrzeno prodloužení o 30 knih UKK, slyšel jsem to...řikal to Doophy
21.7. na facebooku BBArt reagoval na dotaz, že to bude "reedice Watchmenů, rozšířené o předluvu [sic] a skicář, s novou obálkou."

Včera komentovali svůj příspěvek o nových komiksech slovy "Deluxe jsou Watchmen sami o sobě - budou stát 990 Kč, tam už výš nemůžeme... bude to rozšířené vydání."
Tormentr: Nikde nebylo řečeno, že ti Watchmeni budou deluxe edice, jen to má takovou obálku, aby se to nějak poznalo od předchozích dotisků. Sice přímo neřekli, že to nebude deluxe edice, ale nevidím důvod, proč by to dělali.
Podzim nejspíš nepřežije :D
Ty máš ještě peněženku?!? To se máš :D
Tormentr: moje peněženka radostí pláče už teď
To horko se na některých asi podepsalo, třeba BBart, ti se rozhodli, že zase něco vydají:
6.9. Sága 5
4.10. Fatale 1
do konce roku: Gotham Central 2, Harley Quinn 3, Suicide Squad 2, Sága 6, deluxe edtion Watchmenů a JLA 1 new52 editon
Aha, tak musím se přiznat, že tohle mi u originálního názvu nedošlo. :)
Takže smysl to dává, stejně mi to ale zní trochu zvláštně.
To mi právě jasné není a proto tady hledám pravdu:)) Jako jo, zagooglil jsem a někde to zmiňujou, byť taky ne nijak nadšeně.
Je to jak s tím Harvey Kentem, příště už fakt googlim dřív, než píšu sem:))

Prostě při pohledu na Preludia a Nokurňa se mi úplně orosilo čelo:)) Jsem hlavně rád, že to není nějaká úplná blbost a že za tím je jakýsi tvůrčí záměr:))
Je vám ale jasné, že to je rádoby vtipná variace na název prvního Sandmana už v originále, že ano? Takže je ten český název podle mě dost povedený.
Mike:
Abych se přiznal, mě už tam hodně štvalo i to slovo "Preludia", protože i když je to vlastně správně, tak to na pohled vypadá spíš jako slovenština. Navíc k sexy Harley i k obálce se slovo "Předehry" hodí, vsadím se, že tenhle význam to má i v originále. A mimochodem, ten "vítězný" název jsem na FB navrhoval já, s odkazem na to erotično to mělo být Předehry a rozverné vtípky (protože navíc knock-knock jokes nemají doslovný český překlad a jsou to prostě takový hodně hravý, nesmyslný fórky).

Tehdy tam admin psal, že zatím pracují s něčím jako "Preludia a kameňácké vtipy" nebo tak něco, byla to hrůza, tak to člověk chtěl zkusit zachránit:))

Ale jinak díky, tím, že by mohlo jít o "parodii" na Sandmana jsi mě docela uklidnil, protože to jakž takž dává smysl. Samozřejmě když odhlédneme od toho, že to smysl zřejmě vůbec nedává, protože tam na rozdíl od takových Sedmi zbytečných-statečných určitě nebude sebemenší souvislost mezi Nocturna a Nokurňa:)) Tím spíš, že ten sandmanovský název podle mě není v české popkultuře až tak zažitý, takže to napadne leda fandy Gaimana. No prostě je to podivný.
Josh:
Vím, a mám z toho podobné pocity. Taky si pamatuju tu diskuzi na FB, kde se snad i jeden překlad vybral s "potvrzením" od člověka, který tu stránku spravuje.

No překladatel se asi na jakýkoliv rozumný překlad vykašlal a udělal rádoby vtipnou variaci na 1. díl Sandmana.
Zdravím, dotaz na lidi, kteří se zajímají o DC UKK.

Víte, že 16. (nebo 17.) díl se v češtině jmenuje HARLEY QUINN: PRELUDIA A NOKURŇA? Nechci se předčasně nasírat, proto se ptám, jestli je takovýto překlad názvu PRELUDES AND KNOCK-KNOCK JOKES podle vás ok a jde tudíž skutečně o nějaký moravácký fórek, nebo je to naprostá p*čovina a amatérský přístup (z něhož mam neustále tendence tenhle projekt podezírat, myšleno tedy hlavně směrem k novým překladům).

Pamatuju si totiž, že speciálně název této knihy se řešil na fb, kdy tam dokonce admin jejich fb stránky (nebo co to bylo celý zač) psal, ať lidi navrhnou český překlad.
andre: Díky za info.
seneke: mělo by to být 72stran a v barvě(PC barva), oneshot, vícero obálek - různí autoři, HC a TPB. Co jsem tak sledoval, tak si Sakai s Eastmanem spolupráci docela užívali.
V zahraničí vychází crossover Usagiho se Želvama. Nemáte k tomu někdo bližší informace?
http://www.comixology.eu/Teenage-Mutant-Ninja-Turtles-Usagi-Yojimbo/digital-comic/513048
Na Jima Shootera byli autoři naštvaní kvůli výraznému vlivu redaktorů. Jinými slovy tvůrci měli tancovat, jak redaktor píská a to jim nehorázně lezlo krkem.

Shooter zas tak špatný nebyl. Vytáhnul Marvel z mizerných prodejů a zařídil autorům procenta.
seneke: Takže taky změna ve vedení redakce a následný start nových sérií s novými koncepty. Ok, začíná mi to dávat smysl. Díky!
baatcha: Tým Avengers se rozdělil na dva týmy, objevil se Venom, She-Hulk na nějakou dobu nahradila ve Čtyřce Thinga ( Ten mezitím proháněl jednu vesmírnou amazonku), Colossus se rozešel s Kitty Pryde, poprvé se objevila druhá Spider-Woman (Julia Carpenterová), objevili se noví záporáci Volcana a Titania ( kvůli prohranému souboji se She-Hulk se stává její úhlavní nepřítelkyní), Beyonder se později vrátil v dalším crossoveru Secret Wars 2. Kromě toho bylo i mnoho dalších pokračování a adaptací.

Secret Wars prohloubily problémy v redakci v Marvelu ( spoustě autorů přišel tenhle crossover jako obrovský kýč) a pro Jima Shootera ( v té době byl šéfredaktorem) to byl "jeden z posledních hřebíčků do rakve".

Kvůli přehlednosti jsem některé věci vynechal a zkrátil to na to nejdůležitější.
Zack:
Třeba to byli nuceni dělat zadarmo, zatímco nějací Rumuni drželi jejich rodiny jako rukojmí, co já vím :)
Doppelganger: Jo ták... Crisis on Infinite Earths a následný restart DC univerza beru, ale Secret Wars pro Marvel nijak přelomové nebyly, ne? Kromě toho, že to je parádní komiks, tak vesmír Marvelu se po nich myslím nijak zásadně neproměnil?
MB: na ukk delala tu redakcni praci Crew :) Si s nima tu nic moc praci muzes nekdy probrat :)
baatcha: Watchmen a The Dark Knight Returns pro superhrdiny obecně, Crisis on Infinite Earths pro DC, Secret Wars pro Marvel
Doppelganger: A tyhle počty mě zajímají. Které počítáš jako další tři, co uzavřely bronzový věk? Napadá mě Smrt Captaina Marvela a Co se stalo s mužem zítřka, ale taky můžu střílet úplně mimo... (Prostě mi přijde, že myslíš něco jiného, než triumvirát Kameňák, Watchmen a TDKR a začátek moderního komiksu.)
MB:
to souhlasím, taky jsem se divil, proč to nerozdělili do dvou dílů DCKK, nebo aspoň nenastavili cenu na dvojnásobek normálního dílu, jako to mají v Británii (£9.99 / £19.99)
Doppelganger:
A co se týče té ceny, vydat to české vydavatelství, nemám problém ani s o něco vyšší cenou. Ale tyhle UKK, DCKK a podobné edice tisknoucí se hromadně pro více států čert ví kde prostě beru jako podřadné zboží podřadné kvality bez pořádné redakční práce nebo kvality fyzického vydání, takže to co se mě týče prostě mohli dát do dvou dílů klasického DCKK.
Doppelganger:
To máš zřejmě pravdu. Můj problém je v tom, že už to mám dávno v originále a jediné, co by mě donutilo si to koupit v češtině by bylo právě to, kdyby to byla speciální verze k 30 výročí. Takhle to prostě není pro mě.
MB: několik sešitů má dvojnásobnou délku a celkem to má 384 stran, takže ta cena není zas tak mimo - pro porovnání třeba JLA 2 od BBArtu (344 stran za stejnou cenu) nebo Watchmen (416 stran za 990 Kč). Jasně, v porovnání s běžnými díly DCKK je to dost, nicméně já nelituji jediné koruny. Konečně česky vyšla poslední ze čtyř knih, které znamenaly konec komiksové Bronze Age. :)
Doppelganger:
Díky za vyčerpávající odpověď. To je tedy ta cena hodně nadsazená, když to je jen původních 12 sešitů. Říkal jsem si, jestli to podle té ceny spíše nebude ta verze k 30. výročí s hromadou bonusů, což by spíše odpovídalo, ale očividně ne. Jsem zvědavý, jestli si to objednalo dost lidí na to, aby v těch speciálech pokračovali.
MB: kromě samotného příběhu je tam jedna stránka o okolnostech vzniku, jedna stránka o autorech a jedna stránka o předchozích událostech (tedy to samé, co u všech DCKK), na konci je 6 stran alternativních obálek a 2 strany Pérezových náčrtků. Na hřbetě to má část obrázku, ale jiného než normální DCKK.
Nemá tady někdo ten DCKK speciál Krize na nekonečnu zemí? Chtěl bych se zeptat, co konkrétně to obsahuje kromě 12 sešitů komiksové série Crisis on Infinite Earths? Nějaké bonusy, ať už textové nebo komiksové? A na hřbetě to má taky nějaký kus obrázku? Nedostatek informací o českém vydání je šílený.
Felis: normalni lets player plus nejaky vlogy s kamosema/kamoskama. Takova mainstreamova pohoda. Pokud je ti vic jak 15, tak asi neni duvod na to koukat, ale pro zakladkovy soplaky myslim hodne dobry.
Felis: doporucuji si radsi spocitat chlupy na nohach nebo si dlabat bradavice plochym sroubovakem. Nebude ti pak tak trapne a budes mit aspon nejaky uzitecny vysledek;)
O čem ten kluk youtubuje? Vím, že bych si ho mohl pustit, ale fakt se bojím...
pro "fanoušky Jirky Krále": http://www.forbes.cz/jirka-kral-v-offlinu/
Jedno se mu musí uznat. S prachama to umí.
P.G. ja si dlouho myslel, ze nick/heslo je uplne dostacujici. Email prisel az se zasilanim hesla. A tusim, ze do dneska plati moznost si email smazat. Ja ho k nicemu nepotrebuju, proc nutit lidi, aby ho meli vystaveny, kdyz nechtej.
Zack: technický dotaz - aby se kdokoliv přihlásil do soutěže, musí být registrovaný uživatel. a k registraci je vyžadován e-mail. jak je tedy možné tvrzení "...se prihlasi do souteze a bud tu nemaj mail vubec..."? nechci rýpat, jen mě to zajímá