Vyšla Pevnost s prvním dílem komiksu World of Warcraft. Kupujte dokud můžete.
Každopádně proč to píšu do připomínek. Součástí Pevnosti je i malý sešítek (12 stran komiksu a 2 strany textu) s ochutnávkou Ghost in the Shell. Bylo by možné ho přidat do databáze?
Tem nedas ani libi ani nelibi a rozepises se. Mne to prijde naprosto blbuvzdorny a kdyz to muze fungovat treba u Rotten Tomatoes, neni duvod aby to nefungovalo tady :] Ale abych nevyvolal zbytecnou paniku, zatim je to hotovy ve stejne duchu jako je to ted a mam dost prace i bez toho, aniz bych menil neco, co vlastne funguje :]
Zack: Úúúúú, líbí/nelíbí mi přijde hodně omezené, černobílé a dualistické, 5 hvězdiček mi naopak přijde naprosto oukej (možná snad chybí možnost udělit nulu). Jinak je mnoho komiksů, o kterých bych naprosto neuměl říct, jestli se mi líbily nebo ne, když jsou někde mezi:)
Zack: 5 hvězdiček je úplně ideálních, pro orientaci to úplně stačí. Je to jen hrubé hodnocení a ve finále se stejně budu dívat hlavně na komentáře. Zkrouhnout to na líbí/nelíbí mi přijde zbytečně omezující - dal bych tam ještě jednu mezimožnost, takovou "ano, ale...", respektive "ujde".
namdnas: To je možný, ale anketa je argumentačně významná asi jako prdnutí v průvanu. Bývala stostupňová a jediný rozdíl oproti současnému stavu byl ten, že lidi místo 4* dali 75%. Někteří 76%. Upřímně teď pro novou verzi koketuju s redukcí hodnocení na LÍBÍ/NELÍBÍ. Možná by to líp komunikovalo, k čemu má hodnocení sloužit.
DEmnoG: no dovol, despota by se s váma vůbec nebavil a namdnas (s celou rodinou) by touhle dobou uz okopaval led nekde u Novosibirska.
to namdnas: A já jsem si jistej, že s anketou můžeš jít rovnou do (b)řiti. Tady vládne despotická ruka Zacka. A stejně tak jsem přesvědčen, že je jedno, zda má hodnocení pět/deset/sto jednotek. Podstatný je, zda lidi používají celou škálu, kterou hodnocení nabízí. Lidi jsou tady moc mírní a většina se pohybuje mezi třemi až pěti hvězdami:).
Stejně je to hodnocení úplně pitomý. Hodnocení 50%-90% v rámci dvou stupňů hodnocení (3 nebo čtyř hvězdy). Při tom počtu hodnocení u jednotlivých komiksů to má minimální vypovídací hodnotu. Na prd.
Androidí aplikace pro ComicsDB nezobrazuje obrázky.
Už delší dobu mám opravu, bohužel se kousnul Google ohledně autorských práv (prý nemůžu zobrazovat Spidermana z obalu komiksu) a nechce mi vzít další aktualizace do Play storu.
Nahrál jsem opravené APK alespoň na http://www.dropbox.com/s/189ssmxmxnv4niv/app-release.apk?dl=1, kdo chce, může si to aktualizovat ručně.
Kdybyste někdo měli známého v Googlu, dejte vědět :-)
Chcel som vo Fabule Rase dať zahraničného kresliča J.H. Williamsa III za Sandmana, ale nenašiel som ho v zozname. Pozrel som na Predohru a je tam nesprávne uvedený ako preklad, prosím, opravte to, nech je sfabulovaný. Ďakujem.
James: o těch LEGO magazínech vím, 4 čísla NINJAGO vyšla už loni, ale nesplňuje to tu podmínku aspoň 50% komiksových stran (nebo že nejde o tradiční komiksovou záležitost - proto je tu např. ten časopisecký Spider-Man, který podmínku 50% komiksových stran také nesplňuje). Těch časopisů, co obsahují nějaký komiksový materiál je víc, jenom právě EGMONT co jich pouští do oběhu, zatím ale ne...
Omlouvám se za zmatky, ale prosím o lehké opravení vzniklé mojí chybou u právě přidaného "Zádrhel se vrací". Oprava poznámky:
Poznámky:
Komiks byl přibalen jako příloha k první magnetofonové kazetě s příběhy Čtyřlístku od Popron Music.
Následující kazety včetně reedic již vyšly bez komiksu.
Příběh opět vyšel v roce 2005 jako bonus v reedici knihy "Strašidla v nesnázích" (původně také 1992).
Název: THE LEGO® Batman Movie 1/2017
Žánr: dětský
Vydal: Burda Praha
Rok a měsíc vydání: 8.2.2017
ISSN: 2464-5397
Vazba: sešit
Formát: 211 x 278 mm
Počet stran: 44 (dle číslování počítáno i s vloženým plakátem a obálka, tak nevím jak je to správně, sešit má celkem 11 listů)
Tisk: barevný
Cena v době vydání: 89,90 Kč
Popis: Dětský časopis na téma The Batman Movie, obsahuje 2 komiksy (24 stran), zbytek stránek jsou různé hry, omalovánky, labyrinty, hádanky
Příběhy: Šilená zkušební jízda, Boom Box Beat
Sken obálky, foto přílohy a tiráž zde http://webshare.cz/#/folder/32t36d6qp2
Na distribučním kanále SEND možná lepší náhled obálky, ale minimum informací.
Název: Zádrhel se vrací
Scénář: Jiří Čehovský (pod jménem Karel Ladislav)
Kresba: Jaroslav Němeček
Vydal: Čtyřlístek
Rok: 1992
Počet listů: 16
Rozměry: 164x233 mm
Zádrhel prchá z ostrova, ukradne stroj času a plánuje zabránit založení obce Třeskoprsky -> tedy i pozdějšímu vzniku Čtyřlístku.
Sešit navazuje na "Velké dobrodružství Čtyřlístku" z roku 1970.
Komiks byl přibalen jako příloha k první (a zřejmě i poslední) magnetofonové kazetě s příběhy Čtyřlístku (Popron Music).
Vyšlo též jako bonus v reedici knihy "Strašidla v nesnázích" z roku 2005 (původně též 1992).
Kazeta vyšla v reedici ještě v roce 1993, avšak již bez komiksu.
toe a zack: Jestli můžu se svou troškou do mlýna, nešlo by u té Kytice uvést zmiňované autory alespoň jako editory/redaktory, aby bylo jasné, komu jde celkový projekt na vrub? Případně jestli má to má na svědomí Delarock, tak uvést jeho? Jde mi čistě o praktickou stránku věci, až jí budu chválit, abych věděl komu, že to mám honit ego. A taky by to bylo fajn v rámci případného oceňování (Fabula a jiné), ale to už je samozřejmě debata z úplně jiného soudku.
Tady taky nemluvime o nejakym drbu z ulice, ale o zaveru z nekolikahodinove debaty na tema 'jak se rodila Kytice'. Nebo info cloveka z te tiraze, ze to fakt nepsal apod.