Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Toe:Já jen,že kdysi sem kupoval v jedné trafice ukk a pak už bylo těžké ho sehnat,tak většinou hned ve středu letím do trafiky, u které jsem pobliž a když sem se parkrát ptal,jestli nemají i starší číslo, což ze začátku se stávalo,že to vraceli,tak teď už říkáj všichni,že to je hned vyprodané,takže se to asi chytlo. a myslel si první tři jak vyšli nebo první tři jak jdou chronologicky za sebou
Pokračování bych už vzdal, resp. kupoval jen to co nemám.
Toe: pokračování bude??? to mě jebne, to už ten karton asi kupovat nebudu, i když kdoví, má vůle je slabá.
Flash: Co v CP není, to je vyprodáno :) Ale ne vždy permanentně, třebas od třicítky se do CP postupně nějaké díly vrátí, jen to trvá, páč se to musí stáhnout ze Slovenska (teda to je oficiální verze ;) a občas se ukáže i něco staršího (např. před měsícem dorazily nějaké kusy UKK 9-12). Počítej ale, že třebas UKK 7 je asi už permanentně pryč, stejně jako první tři díly...
Na ostatní tvé otázky se asi hned tak odpovědí nedočkáme, každopádně odhadem, vzhledem k prodejům, bych řekl, že pokračování určitě a vzhledem k ceně počítej s nákladem 10.000 kusů od čísla a výš, ale je pravděpodobné, že to není u všech čísel stejné :)
Lidi,jak myslíte,že je na tom UKK. Je už něco pernamentně vyprodáno? Co sem se díval na comics point,tak tam toho je hodně vyprodáno. Záleží kolik mají ti italové na skladu. A neví někdo nějaké info jestli bude pokračovat? a v jakém nákladu to dělají?
o tom, že ta LEGIE je pomalá o tom žádná.
invape: nebo tak no :D
Zajímavé, podle mě je legie jedna z nejhnusnějších databází, co jich na světě je, hlavně je teda hrozně pomalá. A rovněž neživá. Ale to je možná chybou neaktivity fantasáků, komiksáci jsou aktivní aspoň na fb... trochu :) CSFD mě sere :) ale designově a obsahově supr. A novinky.

Já právě nemyslel tyhle hádací diskuse, ale leckdo napíše nějakej dotaz a někdo mu hodí google odkaz a dotyčný se to třeba nikdy nedoví :) (jeho chyba, já vim, ale stejně...)

edit: ale teda osobní preference jsou jasný, spíš mi jde o to, že nějaká modernizace by neuškodila, nemyslím tím nutně změnu designu.
Walome: já se neopajím, ale užírám, že mi pořád něco chybí:) Jinak potvrdit změnu je fajn. Podoba dabaze je ok, mě se s tím pracuje dobře. Jak píše Toe, Legie.info je prima. Mám rád taky csfd.

Občas ujedu (např. KVSC) a pustím se do diskuse, ale obecně platí, že nemám potřebu někoho přesvědčovat o své pravdě.
Toe: databázeher - pravda, poprvé jsem se tam taky nevyznal :D ale myslel jsem hlavně ty fíčury, jak se říká hezky česky (lze zaškrtnout první poslední, lze si udělat osobní štítky, které pak pomáhají při filtrování apod.). Přiznám se, že ČBDB jsem objevil včera :) a zaujala mě svou jednoduchostí a zároveň funkčností. A mně ukládání taky nevadilo, dokud to najednou nešlo bez něj a já si řekl "wooow".

Zack: To je pravda. Viz ta databáze her, když přišla změna, x lidí si stěžovalo, že se v tom nevyznaj... ale zvykli si :) tady už pak záleží na preferencích adminů a na tom jak moc chtěj mít tuhle db funkční / cool / hipster... a teda chraňbůh, že zrovna já bych chtěl podněcovat nějaký sáhodlouhý diskuse, ale když už bych tu nějakou vedl, byl bych rád, kdybych dostal oznámení, že na mě někdo reagoval. Ale já tu žádný nevedu, takže to je spíš na zamyšlenou, jestli by to bylo přínosné.

Ale teda jak jsem si všiml, extra živo tu stejně není a většina z nás si tu jen zaškrtáváme a pak se opájíme počtem svých vlastněných komiksů :3 otázkou je, jestli to tak má zůstat na vždy :)

ps: no a napadá mě, že třeba určitě dobrým krokem byla možnost dodatečně editovat svůj příspěvek... ale taky mě překvapilo, že se to tu objevilo nedávno.
Walome: CDB urcite potrebuje redesign a modernizovat engine, nicmene lidi si stezuji furt na vsechno, lidi uz jsou proste takovy. Na kazdyho, co nerad cte a chtel by vic obrazku je dalsi, ktery nesnasi, ze jsou vsude obrzaky a musi pul hodiny scrollovat.
Pak jsou tu vedoma rozhodnuti jako potvrzovani formularu (bez toho je totiz neuveritelne snadny si neco zmenit, aniz by sis toho vubec vsim) nebo spojeni hodnoceni, komentaru a diskuzi do jednoho streamu pod comicsem. Na tom sem se asi moc menit nebude.
Az najdu grafika, ktery bude ochotny udelat design, ktery bude sice cool, ale i funkcni a bude mi vyhovovat, tak na nejakou revoluci dojde, si k tomu zas na pul roku sednu a prepisu to.
Databáze-her.cz - to je fórum nebo databáze? Tam se zase ztrácím já, pokud by to tady vypadalo stejně, tak na to mrdám :)
ČBDB - to už je lepší, ale též to není teda zrovna příklad přehlednosti - když už někdo musí dát do logo hlavičky stránky mapu, jak tu stránku používat, tak si nejsem jistý, jestli je to o tolik lepší :)
Já osobně bych preferoval styl http://legie.info nebo úplně nejideálněji http://comicbookdb.com
Když má DB moderní vzhled, tedy dle nejnovější internetové módy (páč jeden rok fičí strohost, jiný rok 3D tlačítka, pak zase ploché, pak zase hodně prázdného místa...) tak to automaticky neznamená, že bude přehlednější a bude se líbit všem ;) Naopak, je to vždy a jen o zvyku, při jakékoli změně se ozve 50 lidí, že to před tím bylo lepší, což ale neznamená, že změna vzhledu DB by nebyla v plánu.
Ukládání mi tedy nikdy nevadilo, ale já sem asi starší internetový ročník nebo co, já sem třebas nesvůj, když něco nemůžu někde potvrdit :)

Viz technická poznámka: ano, po několika letech používání pay pal jsem teprve zjistil, že si bere desátek :D

Z asociačního soudku - doporučuji se inspirovat u modernějších databází:
http://www.databaze-her.cz/
http://www.cbdb.cz/

Nutnost ukládání po každé změně (mám/chci..., hodnocení atd.) je přeci jen trochu out :)

Tenhle look je pro mnohé odstrašující, z doslechu jsem zaznamenal, že lidi si stěžují na nepřehlednost, hlavně samozřejmě ti, co to vidí poprvé. Já taky poprvé netušil, co kde jak proč, ale člověk si zvykne. A diskuze pod komiksy, která se plete s hodnocením je taky trochu matoucí.
ClimbVibe: Přesně tak jsem se to myslel... jde o to rozostření, napsal jsem to tak trochu blbě :)
Zack: No jo, ale mě přišlo lepší to dát sem, protože se mi zdá, že jen tak pindám...
Light, blackJag: dík za vysvětlení
U toho Psa B. to vidím stejně jako Fry a Light - neostré a v určitých momentech rozzrněné. Špatné podklady nebo práce s nimi?
Tohle je presne ta vymena nazoru, kvuli kterym hajim pindani v komentech pod comicsy. A vy to zrovna date do fora :)))
K tomu Psu baskervillskýmu - ta kresba je v něm v pohodě, ale oproti jiným Koplovým knihám je hrozně neostrá. Nevím čím to je způsobeno, ale vypadá to strašně. Něco podobnýho se stalo u Ultimates - Nadčlověk, kdy vydání v UKK je oproti tomu od BBartu taky hrozně neostrý a taky to vypadá hnusně...
Fryi, nedá mi spát tvoje věta z hodnocení Psa baskervillského od P.Kopla: "Kresba se mi zdá tady ale celkem odfláklá ale nemyslím, že je na vině Petr, nýbrž nakladatel." Bez ironie - jak je to vlastně myšlený? :)
http://www.facebook.com/nightwingtheseriescz

Možná jste zaregistrovali fanmade seriál Nightwing. Odteď je možné sledovat ho s českými titulky (vpravo na yt zapnout titulky). Na FB budu házet novinky, ale lze samozřejmě sledovat jen na yt. Momentálně je přeložená první epizoda a venku je druhá, ale nepřeložená.
Zdravím. Nečetl někdo někde, jestli není šance,že by vznikl podobný projekt jako UKK ale od DC. Nejspíš na zahraničních webech?!
Však ono se to točí podle toho, o jaký děj se jedná. Nejdříve o 90°, pak o 180° ... což nemění nic na tom, že jsem si nepřipadal jako blázen, když jsem s tím šachoval v metru :)
MB: ano, taky jsem chvíli tápal, ale došel jsem k závěru, že je to záměr.
Lidi, kdo máte Before Watchmen: Sůva/Dr. Manhattan, čistě pro případ, že jsem natvrdlý a nepochopil jsem záměr autora, taky máte strany 205-210 vzhůru nohama?
Zack: jen tak pro zajímavost. Posílají lidi pořád nějaký peníze na provoz comicsdb?
Che che, ten moment, kdy se překliknete v odpovědi na soutěž :)
Konec října by měl pořád sedět, tedy tuším toho 29.10...
Toebiash: no a jak to prosím tě vypadá s posledním Transmetropolitanem?
Kapis: Já Darka rád ;) Každopádně v tomhle moc textu není a když už, tak je to robot :)
No to nevypadá zle:

http://www.bbart.cz/katalog.asp?id=3026

Akorát teda hele překlad Darek Šmíd tak snad to nebude moc vodvařený viďte...
Jenom pro zajímavost, nevím zda znáte....
http://www.aladin.cz/komiks/
dotaz ad serie s Kustkem - konkretne nechybi vam dej mezi 4. a 5. dilem? na konci 4. je podfa s trnkou uneseni ostrozubem ktery je miri vydat cerne kapi a kousek po zacatku 5. jsou pod chrlici sopkou... co to?
a ad nezda se vam prvni polovina 4. knihy - pro me celkem nepochopitelna cesta za zachranou toho maleho krysaka barnabase nema ve vysledku zadny dopad, krome seznameni s novou postavou ostrozuba a lehkeho prohloubeni mytologie se mi to zda jako nastavovana kase (navic kdyz se na konci vraci stejne zpatky, zase s barnabasem):/
Tak u nás v antikvariátu leží Final Fantasy VII v originále, jsem se na to zběžně mrkl, sedm dílů každý v jiné barvě na hajzláku v paperbacku, ale bichle to je teda ultra, kde se hrabou omnibusy :)
DEmnoG: Jo, taková teorie se mi zamlouvá, toho se budu držet, díky!:))
to Josh: treba se bude natacet prequel k A nightmare on Elm Street a Frank Miller si strihne roli Freddyho Kruegera pred tim, nez ho upalili. Tak holt na sobe musel zamakat, aby vypadal duveryhodne:).
Nevim kam to napsat, ale někam musim, protože mě to šokovalo... Viděli jste fotky Franka Millera z Comic Conu? Je to smutnej pohled, určitě bojuje s nějakou vážnou nemocí://
Sherlock Holmes Petra Kopla vyjde i v angličtině. V kampani pro Kickstarter je zmínka i o Fabule rase: http://www.kickstarter.com/projects/1229605719/sherlock-holmes-a-scandal-in-bohemia-graphic-novel?ref=category
blackjag: Kdo si včas katalog koupí, ten neprohloupí...
Tak či onak, bylo by fajn, kdyby se toho zmocnila nějaká instituce, která by to čas od času vytáhla na světlo bóží... Teď se to asi zase vrátí k původnímu scénáři, ne? Tzn. že aukční katalogy zase budou k mání za lidové 3kila a ti co za to dali nějaký ten litřík navíc si začnou vzteky trhat pubické ochlupení :-)
Já to něják nechápu... Co tam ti policajti teda celé ty měsíce dělali, když nebyli schopní zjistit ani aktuálního vlastníka? A jak můžou bez -alespoň formálního- výslechu té osoby dojít k závěru, že komiks nebyl odcizen? Co když se týpek jmenuje Lapka Zlodějovič Čorkařov s rejstříkem dlouhým jak mrtvola žirafy rozjetá parním válcem, před čtyřiceti lety náhodou zaměstnán v tiskárně mladé fronty?
Hele, hele, žádné porcování medvěda beze mě, mně by se od invapeho taky pár kousků líbilo (třeba ty, co mi vyfoukl při aukcích :-)) :D Nějaké banánovky splaším...
OK, já dovalím ty banánovky. Kapis, pak se domluvíme. Nehody se stávají dnes a denně :)
Kapis: počitej tak s 30 krabicemi od banánů
invape: tak až se budou pak tvoje děcka zbavovat tvojí sbírky "za odvoz", tak já bych si aj dojel;-)
http://www.novinky.cz/krimi/341096-policie-saudkuv-komiks-muriel-a-andele-nebyl-odcizen.html

zase jsem měl pravdu. "Nejlepší a nejchytřejší", to si nechám vyrýt na náhrobek
No 52 mě nezajímají, DMZ že bude pouze jeden díl neva, díky za to, ale 100 nábojů by se mohlo ufinalizovat kapku rychleji než jednou knihou za rok. Criminal 2 a Candide 2 to jsou taky mooc dobré zprávy. Tak abych nezněl nevděčně, ale snad to ještě doplní, budu se ve své skromné cele obzvlášť vydatně bičovat a omotávat si vnější genitál růžencem až zmodrá!