Do poznámky k Lanternům:
"Green Lantern: Žádný strach" - Originál: Green Lantern #1-6, Green Lantern Secret Files 2005
"Green Lantern: Pomsta Green lanternů" - Originál: Green Lantern #7-13
"Green Lantern: Tajemství původu" - Originál: Green Lantern #29-35
Mno extra políčko na diskuse k dílu by nebyli špatné... nějaké místo, kde by se o komiksu mohli bavit lidé, kteří to už četli, bez toho aby vyžvanili děj. Takže by do jedné části chodili lidé, kteří by o koupi komiksu uvažovali a koukali se, jak ho hodnotili jiní, a do druhé části pak jednotlivci, kteří by si rádi pokecali o tom dílu jako takovém, o jeho ději přímo, o zvratech, překladu, o tom kdy má vyjít další díl, případně si zanadávat na vydavatele.
andre: vy vzdycky zapominate, ze to pak budou ovladat lidi, kterym i po 10 letech delalo problem se trefit do spravnyho fora, az jsem je musel spojit. Dve tlacitka znamena jen dvakrat vetsi bordel. Udelam to tim casem, znovu spojovat hodnoceni s komentarem nechci, jde jen o to, aby se to hodnoceni neobjevovalo u vsech komentu.
Zack: a co třeba pod rámeček (tam kam se píše) dát dvě políčka "odeslat komentář" a "přispět do diskuze". U příspěvku "odeslat komentář" by pak byly hvězdy a bylo by jasný co je hodnocení a co diskuze.
Absinther: Ja spis doufam, ze to tak jasny neni a ze budou lidi takhle "zasirat" vic. Na druhou stranu absolutne chapu ClimbVibuv argument, ze pak zapadaj komenty a ze za to muzou ty hodnoceni u kazdyho komentu. Neco s tim provedu.
Právě že takové debaty nic nezasírají, to k tomu komiksu patří! Navíc u 99,5% komiksů se taková debata nerozjede a je věcná plná komentářů, další nějaká kolonka s debatou by zůstala u drtivé většiny věcí prázdná a člověk by to možná i přehlédl. Nic nerušit, nechat tak! Navíc srovnávat to s ČSFD, kde bývají i stovky komentářů je nepatřičné.
jo jasně...však mi nejde o tudle konkrétní diskuzi.. jen když se to tu naťuklo, tak mě napadlo zeptat se jestli by diskuzní prostor u každého komiksu nedal prostor pro diskuze které se teď moc nekonají možná právě proto, že je jasné, že podobné(byť věcné)debaty ten komentprostor zasírají.
Samostatná diskuze by myslím zároveň i otevřela možnost zpětně upravovat své komenty(protože by se tím nerušila návaznost nějáké přestřelky, jen by se dopilovávaly komenty)
No a prostě samostatná kolonka diskuze u každého komiksu(tak jak to má např CSFD) by byla moc náročná?...... Je fakt, že člověk by občas něco poznamenal, nebo zareágoval na nějáký koment, ale rozbíjí to přehlednost těch komentářů........ Schází tu prostě prostor, kde by se mohlo o konkrétním kusu dlouze a bezpředmětně žvanit :D :D
CllimbVibe: vim, nevim, co s tim, jak to bylo puvodne (hodnoceni uplne mimo komenty) to budilo dost vlny nevole :) Ted me napadlo davat to hodnoceni jen k prispevku, ktery je casove nejbliz.
Zack: Mě taky pobavila o tom žádná. Uvědomil jsem si ale co je tam nejvíc matoucí: U každého příspěvku je pořád to hvězdičkové hodnocení a působí jakoby ten příspěvek byl ten jediný hodnotící komentář. Ikdyby tam někdo napsal v rámci diskuze: -"Hele, bež do zastlaný krdele" tak jsou u toho komentu hvězdičky :)
ClimbVibe: Me ta diskuze docela pobavila a zas tolik textu navic to neni (a je to jedna z tech delsich vymen), ale popremyslim, jestli se to nedalo nejak oznacit, ze by treba diskuzni prispevky byly lehce jinou barvou nebo tak neco. Aby si to lidi resili ve foru je nedonutis a imho to k tomu comicsu patri, jen se v tom ztraci vylozene komentare ke comicsu, to mas pravdu.
jirin:
1) puvodne na svym serveru jsem to mel nastaveny tak, ze sessions neexpirovaly (bylo to nejjednodussi, zadny zbytecny requesty a tak) a po prechodu na jiny jsem to neprepisoval. Dam to na seznam, jsem netusil, ze to nekoho trapi :)
Sorry, že to zmiňuju, ale pokaždé když si tu čtu komentáře, tak mi to přijde jako největší slabina comicsdb. Jde o to, že komentáře ke komiksům se sice nedají editovat zpětně (vím, že je to časově omezené a má to logický důvod), ale na druhou stranu má každý možnost jich mít pod komiksem neomezeně. Pak se děje to co např. teď u "UKK #42: Občanská válka", kde jsou namíchané komentáře ke komiksu a diskuze nad názvoslovím v překladu. Uživatel (zvlášť nově příchozí) se pak musí proklestit a rozpoznat co je komentář/hodnocení a co je diskuze nad nějakou maličkostí. Neuvažuje se nad tím rozdělit komentáře a diskuzi zvlášť?
Zack:
1. asi myslis session timeout, ktery byva vetsinou 24 minut tusim defaultne. Ale spise myslim, ulozit token do cookie a do databaze, pri prichodu se podiva, zda existuje cookie, zda je ten token v databazi, pokud ano prihlasi. Proste postup jako resi ostatni weby, ktery maji trvale prihlaseni.
3. No zrovna v pripade hodnoceni komiksu apod. se nic strasneho nestane, to je pravda. Horsi to je, pokud si nekdo to heslo nezmeni po registraci. Ale je to i ne moc user friendly jit se hned po registraci menit heslo. E-mail overuji ja v aplikacich tim, ze posilam potvrzujici link, ale prynekteri roboti to prokliknou (me se snad zatim nestalo).
jirin:
1. Je to takhle nastaveny na serveru a vypnuty, aby si to mohla ridit samotna aplikace, byli s tim tusim nejaky trable a protoze je to jedno kliknuti (aspon teda v jakymkoliv prohlizeci z tohohle stoleti), tak jsem se k tomu uz nevracel. Az se nekdy potkam s majitelem serveru, tak mu to zkusim zas pripomenout.
2. Vim o tom, mam na seznamu. Tak 10 let :) Jednou. To presmerovani.
3. Rekneme, ze ti prijde mail a ty z nejakyho duvodu nejdes hned si zmenit heslo a nejaky sniffer se tam dostane driv jak ty. Co si myslis, ze se presne stane tak desiveho? :) Je to kvuli tomu, aby ten mail byl funkcni, vyuzivany a docela uspesne to resi rusky roboty :)
Zdravím, jsem tu relativně nový. Nicméně, co jsem si za tu chvíli všiml měl bych tip na zlepšení po stránce technické:
1. nešlo by přidat u přihlašování zatrhávátko na trvalé přihlášení, celkem mě štve pořád se přihlašovat když jdu hodnotit
2. když se přihlásím na comicsdb.cz a pak se nějakým linkem dostanu na www.comicsdb.cz (dostal jsem se tam tuším z komentářů u detailu komiksu), tak jsem odhlášen. Chtělo by to rozšířit cookie_domain u session na *.comicsdb.cz. Nebo ještě lépe udělat jenom jednu verzi (bud s www nebo bez) a tu druhou na ni presmerovafvat. Pomůže vám to i v rámci vyhledávačů.
3. Trošku mě vyděsilo, že mi po registraci přišlo heslo na email. To mi nepřijde vzhledem k bezpečnosti úplně ideální (doufám, že v plaintextu není uloženo i v databázi:), bylo by asi lepší nastavovat ho hned po registraci.
James: Dík za info, jestli tedy můžeš, poprosím tě poslat obálku na email: toe@post.cz - popř. jestli je tam někde i stránka s tiráží nebo nějakým infem, tak i tu a kdybys byl extra ochotný, tak poprosím o rozměry celého sešitku...
Zdravím, v Plzeňském závodě Škoda při dni oteřených dveří rozdávali propagační komiks Lapálie řidiče Fouska, vydal PMDP, a.s. 2009, autor Vhrsti, počet stran 8. Patří to sem? Tady je celý příběh: http://www.pmdp.cz/zabava/komiksovy-pribeh/ Obálku jsem schopen naskenovat.
Mám trochu frmol a jste nějací zmlsaní, ne? :)
Bude vše až na Topičův salon, ten nemám, nemůžu posoudit... pravidlem je obsah komiksů tuším alespoň 60%? Uvidíme, co na to ostatní, každopádně bereme v potaz...
chybí mi tu nový hellboy.. děkuji
a ještě mi nikdo nezamítl (ani teda nepotvrdil) katalog Topičův salon 2011 nebo Kája Saudek - comics katalog (zlatý kůň 1995).. děkuji alespň za info proč ne :)
mám dotaz.. a návrh, neměl by být v databázi i aukční katalog Topičův salon z roku 2011? vzhledem k tomu že obsahuje cca 35 stran komiksů Káji Saudka (a to někdy jedna strana obsahuje až 4 strany komiksu) nebo kompletního Pepíka Hipíka... jen dotaz a návrh
Protoze chceme, abyste misto prvniho hovna, co vam prolitne hlavou, psali jen to, co mate rozmysleny a nemuzete vzit zpet. Ale protoze si clovek casto vsimne hrubky sekundu po odeslani, tak je tu casove omezena moznost jeste si ten prispevek poupravit. Editovat podle chuti muzou jen prispevovatele, protoze predpokladam, ze lidi, co prispivaji na chod CDB se se skupinou zasiracu moc neprotina.
jedna technicka: zpetne editovat (nebo alespon mazat) vlastni komentare u comicsu nelze? (zda se mi ze je to omezeny casove - proc proboha) stejne jako prispevky tady na foru? diky...
Má někdo další díly z edice "Největší Češi" (Karel IV., Komeský a Masaryk) ? Jestli je to též takové komiksové, jako Antonín Dvořák http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=5311
nebo už je to vzdálenější?