Omlouvám se, že jsem nepřímo zavinil takový rozkol, ale byl to jenom návrh...Chápu že se Romance dá brát spíš jako obrázková knížka, ale některé navazující stránky (panely) a i to, že knížka jako celek vypráví celkem epický příběh mě osmělilo pro navržení do databáze. Samotného mě pak překvapilo, že to bez větší diskuze prošlo.
Lenny: To neumime, my umime jen pridavat :) Ale vedu v patrnosti, ze tenhle pripad muze nastat a az se v tom budu nekdy vrtat (tzn. az budu delat zas uplne novou verzi), tak na to udelam nejaky tlacitko v administraci. Do ty doby proste vime, ze tu je Romance lehce protekcne a ani zdaleka to neznamena planovany posun hranic. Kazda publikace se posuzuje samostatne. Nebo by teda mela :)
No není to přímo komiks, ale "Romanci" se fakt podobá (PS: vím, jak "Toto je" vypadá jedno mám dokonce doma). Dobře nebudeme to hrotit, ať to dopadne jak to dopadne, ale osobně si myslím, že když už "Romance", tak i tohle :) Nicméně pochopím, když to tu nedáte. BTW: BaoBab vydává podobných věcí, fakt mraky, a jsou více či méně podobné komiksu, nicméně čistý komiks to fakt není. Teď jde jen o to rozhodnout, co jo, a co už ne...
Cha, Zack to předvídal a beru to na sebe... tak moc jsem chtěl vyjít osazenstvu vstříc (konkrétně id Le Porello) až jsem Romanci do databáze zařadil. Nicméně nyní panuje spíše takový názor, že to byla chyba a že to komiks není. Chápu, že hranice je někdy značně nezřetelná, ale Fryi, tohle komiks opravdu asi není... :-)
Fry: ano, tento nedostatek je mi znám, ale schválně, jestli uhodneš, proč tomu tak je? Přemýšlíš určitě správným směrem, nikdo z adminů toto číslo ještě nemá :-) Pokud můžeš naskenovat, sem s tím...
Mohli byste nějak sjednotit označení u Mýtů. U posledního dílu jste napsali # 05 a ty předchozí tam nemají tu nulu, takže teď se poslední díl řadí na první místo. Díky
Čaute,chci se zeptat jak najdu Batman a Robin filmovou adaptaci co vydal Unicorn a jestli přidáte Kačera Donalda 2014. Mám jednoho a chci si ho uložit ať nemusím furt čekovat jestli už ste ho přidali a dívat se jakého mám. pokud to nahazujete až po více kusech tak sorry za spam.
většina v čj nevyšla, ale můžu poslat náhledy toho, co mám: All u need is space, Sedm životů, Tři generace zemědělců a jejich příběh, Nejzdravější prázdniny!
Nechci moc otravovat, ale co takhle dát k "Superman 2: Tajnosti a lži" tady tuhle větší obálku, než tu, co je tam teď (samozřejmě myslím váz. i brož.) :) http://www.bbart.cz/katalog.asp?id=2994
mineralk: Aby to nevypadalo, ze te ignorujeme... resime to, proc to tu neni, ja mam takovy tuseni, ze jsme to kdysi vyradili, protoze to nebyla samostatna publikace, ale mozna si to spatne pamatuju, tak az to probereme v admin foru, dame vedet, presne.
Dobrý den,
dostal se mi do ruky jeden z ABC specialu a to z roku 1996 ( vydano 11.11.1996 ), hlavní náplní je comics Galaxia. Nemohu ho však v databázi najít.
pokud to pomůže k identifikaci tak ISSN 0322-9580.
Pokud špatně hledám tak se omlouvám za obtěžování.
Děkuji za pomoc.
zdravi newbie a rovnou se omlouva za pripadny OT, ale je mozne si zrusit (omylem vytvoreny) ucet tady na CDB? hejty si prosim odpustte, sam si sypu popel...
žánr: dětský
vydal: Baobab
rok vydání: 2013
ISSN: 978-80-87060-76-6
vydání: ´1.
vazba: vázaná v pevných deskách
formát: 136x182 mm
počet stran: 280
tisk: barevný
cena v době vydání: 350 Kč
autor: scénář a kresba - Blexbolex
překlad - Tereza Horváthová
Nejnovější kniha francouzského ilustrátora, grafika a autora originálních komiksů a obrazových knih Blexbolexe vypráví rytířský příběh o lupičích, únosu princezny, válce rozpoutané zlou čarodějnicí a chrabrém cizinci. Hrdinou knihy je však čtenář, který příběh čte a domýšlí po svém. Téměř tři sta stran obrazů, krajin, snů a dějů pro nekonečné prohlížení pro malé i velké děti a jejich romantické rodiče.
Serie profil maji, bylo by to jen o tom pridat moznost komentovat. Ani body/hvezdy/procenta bych do toho netahal. Na co edit se zachovanim puvodniho komentare, kdyz staci pridat novy komentar? :)
K té předchozí debatě, mě se zdá docela dobré možnost hodnocení celé série. Stejně to skoro každý dělá u posledního booku. Jenže já když přemýšlím, jestli nenačnout novou sérii, nechci si číst komentáře u poslední knihy, abych se vyhl spoilerům. Mohlo by to spoustě lidí pomoci vybírat si, jestli nezačít něco nového. Seriály člověk také hodnotí po celých sériích, případně po více sériích jako celek. U Ultimate Spidermana, tím rozkouskováním, dochází k hodnocení krátkých výseků z komplexního příběhu, u kterého si můžeme položit otázku, jak dalece to vypovídá o příběhu jako takovém, a jestli by se hodnocení nešouplo do hvězdu výš nebo níž, kdyby to nevycházelo po sešitech, ale po knihách. Na druhou stranu, nevím jak bych to vyřešil s pokračujícími sériemi. Třeba Živí mrtví. Ty budou vycházet zhruba do doby, dokud bude Kirkman kráčet po světě. Čili nemá cenu zakládat sériím profil až po skončení, ale bylo by nutné tak činit již v jejich průběhu. Jenže pak by se určitě našlo dost expertů, kteří by práskli hodnocení po přečtení pěti dílů z deseti (u ukončených sérií) - a to by pak nemělo velkou vypovídající hodnotu. Na druhou stranu i u Živých mrtvých můžu po 15 dílech napsat, jaká je to bomba, ale Kirkman u 30 dílu zešílí a udělá z toho céčkový trapný průměr. I tohle by se mělo nějak odrazit poté v celkovém hodnocení série. Takže asi nějaký tlačítka na edit, která by zachovávala předchozí hodnocení, ale umožnila by ho doplnit.
Josh: Pracny taky, ale hlavne to chci dobre promyslet, protoze takova akce ma vliv i na sbirky (jsem si jisty, ze spousta sberatelu chce mit ruzne varianty comicsu odlisene i bez poznamek), jak se stavet k vyjimkam (prvni vydani bude mit spatny tisk a proto spatne hodnoceni, druhy tim netrpi, jak teda budes hodnoti?), jak predelat administraci, aby se z toho admini nezblaznili atd. "Behem leta" je nerealny. Spis sem vam chtel rict, ze tenhle problem registruju a prevaluju v hlave nejaka reseni. Od samotne exekuce jsme jeste daleko.
Ad spojovani kaceru - nope, to urcite nehrozi. Ale pokud to bude vic lidi povazovat za smysluplne, tak nevidim problem udelat hodnoceni cele serie.
Jo, to by bylo vážně ideální:) Věřim, že by bylo dost pracný to všechno sjednotit, promazat opakující se komentáře apod., takže kdybyste se do toho během léta pustili a potřebovali pomoc, tak se hlásim:))
Ještě mě napadá udělat něco podobnýho k časopisům. Např. dát kartu Kačer Donald, kde by se hodnotil a diskutoval ten časopis obecně, jako celek. Já si ho třeba kupoval někdy v letech 96-99 a strašně rád bych mu za to napálil pět hvězd a přidal pár nostalgických slov:)). Jenže takhle si můžu vybrat leda tak jeden z xx dílů a připsat to tam, což nemá moc smysl. Samozřejmě ten profil by pak byl i rozcestníkem k jednotlivým dílům.