hlasim, ze tu mate nejakou chybku. Uzivatel KDG ma sbirce vsechno 2x. Aspon se to tak tvari ve vypisu. Ja jen, ze jsem videl, ze ma nekdo ve sbirce 4800 komiksu, kdyz jich tu mame 4400:)
Zack: Jak už jsem psal, mě to také nijak moc netrápí. Já si jen prohlížel svou sbírku a všimnul jsem si, že u ostatních sérií které mám, je nějaké číslování. Tak jsem si myslel, že by to nebylo špatné trošku "uniformovat". Ale nutně to samosebou nepotřebuji, protože je více indicií jak díly řadit. Takže to nebudem rozmávat a prostě to necháme jak to je...
God Thor: Je sice pravda, že jde o samostatné příběhy, ale to můžeš říct o víc jak 50% jiných sériích, které jsou na tom podobně a přesto svou číselnou řadu mají. Navíc i přesto, že jsou to samostatné příběhy, můžou se v budoucnu vracet postavy, se kterými se Castle setkal již dříve. Fajn, čtenáře, který sáhne po nějakém náhodném dílu a nebude chtít číst další to asi moc štvát nebude. A vlastně to neštve ani mě, jen jsem si myslel, že by bylo fajn, když si otevřu sbírku, hned vidět kolik dílu serie mám a jak ty díly jdou za sebou. V originále to taky má svou číselnou řadu. Byl to jen návrh (no spíše přáni), nikoho nenutím, aby to takto upravil a svět se také nezboří, když se to nestane :-)
Killingjoke: neni to jedno ved vobec na seba nenadvazuju su to uzavrete pribehy aj ked Born je fajn prequel tiež by som ho dal prveho keby bol očislovany
Nešlo by u série Punisher MAX udělat číslování, tak aby bylo hned vidět jak šly jednotlivé díly po sobě? Vím, že to jde seřadit dle data, ale myslím, že by nebylo od věci to očíslovat jako u jiných sérií. Např. "Od kolébky do hrobu" dát jako č. 1 ( i když to v podstatě jednička není, nevadilo by ani označení jako "0") a pak pokračovat přes "Na začátku" až po "Otrokáře" atd. Ještě jsem si toho všiml u New X-Men, ale tam mi to tak nevadí, protože vyšly jen dva díly a vše je jasně vidět na první pohled. Kdyby to šlo upravit tak moc díky.
Zack: Tak jestli jsi to byl ty, tak už vážně nevím, protože ta tajuplná synchronicita (nemůžu si vzpomenout na jméno filmu, zítra ho najdu v televizním programu) je fakt všude. Jak jsi sem na forum napsal: "Jak me muze nekdo prehlidnout, to mi fakt neni jasny.", mě napadlo, že vlastně nevím, jak tu kdo vypadá a zkusil jsem si tě vygooglit "Zack crwecon" a ejhle, hned jsem našel nějaký foto z roku 2007 či co. Řekl jsem si celkem sympaťák, žádnej nerdoslav, ale víc jsem to neřešil. No a hned další ráno tě zahlídnu v metru. Explain these mysteroius things!
GWB: kazdy vikend si rikam "tenhle to udelam", ale vzdycky mi do toho vleze neco jinyho. Zkusim udelat seznam a hrube poradi toho, co planuju do teto generace CDB, at mate predstavu, co fakt udelat chci je jen otazka, kdy na to najdu cas a chut.
BTW: jo, to zni jako ja, jdouci na devatou do prace :)
Zack: Já bych se s dovolením přidal k prosbě J. Connora, je to vlastně jediná věc, která mi zde opravdu chybí. Dříve jsem jen hodnotil, ale dnes už se nemám prakticky jak (krom náhodného proklikávání) dozvědět, co jsem všechno kdysi četl, když jsem u řady věcí nezanechal komentář... ale vidím, že již poněkolikáté zdůrazňuješ, že je to na tvém "to-do listu" na prvním místě, tak nebudu otravovat a budu trpělivě čekat na překvapení:-)
BTW: Nepohyboval ses náhodou dnes kolem cca 9:25 na stanici Můstek, linka B?
J.Connor: V potrubi je to ted hned prvni, nemusime to znovu probirat, jsem na tomhle prikladu jen chtel naznacit, ze co pro tebe je zbytecna picovinka, muze pro nekoho byt dulezity a naopak.
Kapis: Já ničím zajímavým nepřispívám? A čím zajímavým přispíváš ty? Já se aspoň snažím shánět velké obálky a posílat je Zackovi na mail, ale co děláš zajímavého vlastně ty? (Nic ve zlém, ale mě to zajímá).
Zack: Jsme už spolu řádně polemizovali o hodnocení v profilech komiksů, i když mě třeba zajímá, jak kdo hodnotil i z těch, co nekomentovali, chápu, že to je třeba marginálie... ale abych měl já sám dostupnej seznam Jak a Co jsem hodnotil, to mi přijde dost zásadní. Už se asi 2 měsíce chystam předělat hodnocení v závislosti na hvězdičkách, ale nemám jak, protože nevím, co jsem hodnotil, pokud jsem to i nekomentoval, což je minimálně polovina, ne-li víc.
J.Connor: Vidis, to je treba funkce, kterou ty bys rad a ja osobne ji povazuju za uplne zbytecnou, na hovno atd. :) A stejne ji casem udelam, protoze vlastne proc ne.
Jasná věc, když už se narazilo i na mě, tak jsem to vztahovačně zmínil, ale jinak ať si samozřejmě každej ignoruje co chce. Nechtěl jsem tím nikoho ani sebe obhajovat, šlo mi spíš o tu atmosféru kolem toho, která mi přijde vzhledem k velikosti komunity naprosto zbytečná včetně tohoto technologického zlepšováku vzhledem k počtu přispěvatelů a příspěvků. Mno, konec hipisácký vsuvky, pokrok holt nezastavíš :D já bych hlavně bral třeba ten seznam hodnocení u komiksů i v profilech
J. Connor: máš pravdu, myslím, že nějaký ignore list není nutný, ale Entita ničím zajímavým nepřispívá, proto si ho rád odškrtnu - jinak na komentování čtyřlístků malou slohovkou nevidím nic špatného, taky jsem to u pár kousků provedl - a jak si tě někdo bude chtít filtrovat, tak chuj s ním, to je jeho problém.
Picoviny se zavadet casem budou, ale jak je budete pouzivat, je ciste na vas. Treba interni posta se da pouzit ke snadnymu a rychlymu dohodnoti vymeny comicsu, ale stejne tak k pomlouvani Frye. To si uz bude muset srovnat v palici kazdy ze soudruhu.
Nějak nám tu rostou fašizující tendence - chodí nás sem "5a1/2" a je hrozně nutné mít black/ignore list, případně se tu snáší kritika na někoho, kdo je takovej jouda, že sbírá dětský komiksy. Trochu tolerance hoši ! Jak odfiltrovat Entitu? a co by se tady pak na diskuzáku vlastně dělo zajímavýho? Napastovaný vtipy a vzájemný podkuřování? Cítím se dotčen i osobně neboť jsem si dovolil ke 30 čtyřlístkům napsat víc, než jen "klasika z mého dětství" a už je kvůli mě taky potřeba ignorelist, aby se někomu nezavařilo kolečko od myši. A až se budeme všichni ignorovat, tak si pak budeme psát tajné vzkazíky interní poštou, no úplný žůžo a ještě si budeme dávat bodíky, abychom se trochu rozkastovali. Líbí se mi, že sem chodí menší polouzavřená komunita lidí se společným zájmem, která dle mě obsahuje drtivou většinu "vážných" zájemců o komiks v ČR. Takže na tom asi tvůrci nezbohatnou, ale ten svobodný a komunitní duch je právě ten úžasný benefit, takže nezavádějmě píčoviny a zajímejme se o to, co jiní čtou, kupují, vydávají a jak se jim to líbí, i pokud je jim třeba 15 a mají rádi Donalda, kupují si v dospělosti WITCH nebo komentujou Čtyřlístek.
Dostala se mi do rukou Velká kniha králíčkových sebevražd britského autora Andy Rileyho a je to neskutečný nářez - horda sebevražedných králíků se žene vstříc smrti na stovky způsobů :)
V databázi jsem na to nenarazil, pravda, není to úplně čistý komiks (jednoobrázkové vtípky), ale i pár stripů se tam najde. Zvažte nebo alespoň přečtěte, nudit se nebudete.
Zack: jo tak, takže lidi, co dají pouze hvězdy a nedají koment se nezobrazují? Asi jsem objevil Ameriku co;-)? No paráda, to je super, bo na ty tapetáře není nikdo zvědavý - ještě abych si mohl odfiltrovat Entitu a pár dalších Vyvolených a bude to bomba;-)
Zack: hodil jsem ke svému komentu k Dilbertovi 4 hvězdy a jelikož tam máme s GWB více vstupů, najednou to hlásí 5 hodnocení, i když hodnotili pouze 3 lidi....