SPOILER ALERT
Tak to jsem se dnes nasral u filmu, jako uz dlouho ne. Za prve me skolila rymicka, takze jsem po peti dnech vylezl z bytu, coz me dost sralo. Tramvaj - lidi, Andel - hnusny lidi, kino v nedeli v sedm vecer narvany k prasknuti . A film je sragora, co nedrzi pri sobe, scenar tohle proste neutahne, horsi nez jednicka. Zatimco u Jokera jsem motivaci bral, tak v trojce ji neverim. Je to desive rozredeny, hlavni zaporaky si clovek proste neuzije, stejne tak ma malo prostoru Batman. A rozredeny je to kecama, ktery by meli filmu asi davat hloubku, coz nedelaji. Alfred je malej uplakanek. Akcni sceny nebo finalni bitky jsou vylozene slabota. Libil se mi jeden zaber (strileni na Batmana ve tme) a chvilka zhruba v pulce, kdy dostane Batman pres tlamu.
A nasral me zaver, jediny akceptovaleny je, ze Batman si da spicha s Robinem v jeskyni, zaleti spolu do Italie, kde si Alfred v kavarne da svoje oblibene vinko a u vedle stolecku bude sedet Bruce s Robinem. Kouknou se na sebe a Alfred se rozplace. To je podle me jediny akceptovaleny zaver tohodle filmu.
Dwayne „Lobo“ Johnson? 18.7.2012
Antihrdina Lobo nepatří do první komiksové ligy. Nebaví ho zachraňovat svět a předvádět se v pestrobarevných kostýmech. K jeho zjevu patří metalové pomalování, řetězy, lebky, démonické oči a tlusté cigáro zaražené v koutku úst. Nejradši snídá šestipívo (to si otevřete celý karton plechovek a najednou si je vylijete do chřtánu) a velmi často se vyskytuje pokrytý krví a dalšími tekutinami obsaženými v lidských či mimozemských tělech. A v žádném případě nezabíjí pouze ty špatné. Konec konců, vesmírným tulákem se stal poté, co vyhubil celou svoji rodnou planetu. Kromě toho uřízl palici Santovi, zabil Tima Buřtoně a v jednom příběhu se jako nájemný lovec lebek rozhodl oddělat samotného Boha. Sympaťák k pohledání. Producent Joel Silver (Matrix) se ve spolupráci se studiem Warner Bros. už dlouho snaží přivést Loba na plátna kin. Samozřejmě, bez „umravnění“ to nepůjde a podle asi rok starých zpráv má být filmový Lobo dokonce mládeži přístupný a kamarádit se s pozemskou holčičkou, která potřebuje ochranu před zlými pány z vesmíru. Režírovat bude Brad Peyton, tvůrce pestrobarevného nesmyslu Cesta na tajuplný ostrov 2. To zní tak špatně, že už ani nepotěší možné angažování Dwaynea Johnsona do hlavní role. The Rock na Twitteru potvrdil dřívější dohady: „Klepy o tom, že bych mohl hrát Loba, jsou pravdivé. Joel Silver a Brad Peyton na tom právě dělají. Mohla by to být zábava.“ Určitě?
ved to podarene to bolo narozdiel od animaku len sa bojim že by vo filme z neho urobily to čo nieje ale nemožem sudiť kedže ani tich režiserov nepoznam no len ked sa chcu držat predlohy nech si vyberu tu spravnu
Mne se Avengers libili. Imax v 3D s titulkama a bavil jsem se. Captain America je u me tak na 45%, pac druha pulka filmu je strasna. Avengers maji takovych 70%. Slusny film.
Avangers sou rozhodně povedená oddychovka.Místy docala nudné.A dost rozvleklé.Kratší stopáž by tomu určo prospěla.Ale dokáže to dobře pobavit a s odstupem času je to rozhodně zajimavá záležitost.
Avangers moc fajn. Hlavně ta akce na konci je dokonalá... Takhle nějak si představuju jak převést superhrdinskou sešitovku na plátna... (Hulk vs Loki je souboj roku).
Bol som, videl som, súhlasím, i keď je to skôr štandard, než skutočne výnimočný film. Tie megabitky megasilákov však stoja za "to" a po titulkoch je úplne jasné, o čom by mohlo byť pokračovanie. A mal som polovičné šťastie, v angličtine (plus) a v 3D (mínus). A nie, nie som boh.
Víkend pryč a žádné ohlasy? No tak já to zádumčivé ticho teda rozseknu...
Superhrdinové v New Yorku? Ale jděte.
Joss Whedon to zvládl na výbornou. Nechybí nefalšovaný humor (Banner na motorce), trefné hlášky (He's adopted) a kulervoucí akce (všude). Takhle vtipné měly být filmy s Iron Manem. Rozdílnost jednotlivých hrdinů vede ke spoustě vzájemnému popichování, které si samozřejmě nejvíce užívá Tony Stark (a teď si představte, kdyby do toho všeho hláškoval ještě Peter Parker). Bývá pravidlem, že než se všichni obejmou kolem ramen, musí dojít na tvrdší výměnu názorů a tady to vážně stojí za to. Bitka Iron Mana s Thorem v lese nebo řádění Hulka na Hellicarrieru jsou doslova dechberoucí. No a pak je nám přímo pod nos naservírován závěrečný ultimátní armagedon. Ten už v rámci žánru boří veškerá hodnotící kritéria. Takový superhrdinský bordel jste ještě na velkém plátně neviděli.
Ze dvou filmů s Kapitánem Americou je tenhle lepší. Ze dvou filmů s Thorem je tenhle mnohem lepší. Ze tří filmů o Iron Manovi je tenhle nejlepší. Ze tří posledních filmů o Hulkovi je tenhle rozhodně nejlepší. A kdybych měl někdy tu čest se s oním zeleným mužíkem setkat, tak ho určitě nebudu provokovat tvrzením, že jsem bůh. Nechceme další sólovky, chceme AVENGERS (od Whedona)! I'm Joss Whedon's bitch now.
Zack: Myslím, že si to upíráš zcela zbytečně (tedy ovšem pokud se ti hnusí veškeré nimrání se v tématech jako "the best action figure of my childhood", "favorite story line" nebo řešení kardinální otázky zda je Punisher "superhero or villain", pak jsi samozřejmě jenom divný, na tom není nic, za co by ses měl stydět:) A když už nic, tak to "nervy drásající" handlování s občas podivnými zákazníky, kteří se snaží střelit své dlouho ukrývané poklady, má určitě své kouzlo. Mimo jiné mě baví vtipně podané, ale přesné historické informace o zmiňovaných komiksech/figurkách/kresbách. A celé je to nahláškované až hanba. Myslím, že tohle se Smithovi povedlo. Taková komiksová edukace pro nerdy zábavnou formou.
Kaluž: Dnes se podívám na poslední díl a budu dlouho skučet, že nejsou další. Pořad je to výborný, nejvíc mě baví ti lidé, kteří tam jdou prodávat věci. Plus samozřejmě Bryan a jeho hlášky ;)
Co říkáte na novou show Kevina Smithe a jeho přátel COMIC BOOK MEN? Viděli jste, líbilo se? Mě moc, je to sice těžká komiksová nerdovina, ale tak to máme radi, ne? Nezapomenu na toho chlapa s plakátem gay Supermana nebo zběsilé řádění hurikánu Mewes :)
Po dokoukání série jsem si musel naordinovat nákup na BookDepository a možná bude i nějaká ta figurka...
A když už jsme u toho - neznáte někdo evropský (!) komiksový e-shop, kde se dají nakoupit staré/nové sešitovky? CLO je ZLO.
Zack: Máš pravdu..... na Medvídkovi Pů jsme byli úplně sami. ...... Mimochodem, vždy se snažím chodit do prázdnějších kin, občas tak dlouho čekám s opadnutim zájmu až film v kině propásnu:), oni totiž ani leckteří dospělí lidé nejsou o moc snesitelnější než děti. ..... A na Muppety bych taky rád do něčeho prázdného v pracovní den kolem oběda. Myslim, že takové kino v OCLetňany bude ideální:) ..... ale holt mě zajímá zda je to pro takové malé dítě vůbec únosné.
to andre: No, já bych šel. Z kina jsem musel kvůli dětem odejít jen jednou. A to kvůli Koralíně. Klukovi bylo 5 let a holce 7. Holka to dala až do konce s manželkou.
Viděl jste už někdo Muppets? Jste schopni odhadnout zda se na to vydrží dívat dítě 3,5 roku staré? Před rokem zvládlo Medvídka Pů v kině jen taktak, dneska už ho v TV zvládá bez odcházení a vrtění, ale nejsem si jist s Muppetama, zda to přeci jenom nejni pro zralejšího diváka, hlavně když tam jsou i běžní lidé. .... Zkrátka mě zajímá zda mám jít do kina sám, nebo vzít potomečka s sebou:)
Stánkový prodej dvd jde stejně do kopru (už bylo na čase). První to pocítili sami prodejci (rapidní pokles tržeb z prodeje dvd), teď už to přímo cítí i stánková klientela (samé reedice, minimum nových titulů). Spirita bylo možné koupit za 99,- protože ho stejně jako 30 dní dlouhou noc distribuovalo Blue Sky Film. Ti měli celkem solidní start, ale rychle vystříleli všechen prach a teď jen paběrkují. Oproti tomu C.A. mají Magicbox, je to major titul a ve stánku nemá co dělat - jsou úplně mimo, ale snaží se jak můžou (samozřejmě je to pasé záležitost).
Situace s Grind House je taková, že původně ji obhospodařovalo Palace Pictures, kteří časem naprosto rezignovali na dvd (odtud ta zásobárna stánkového prodeje v pošetkách nebo dražších slim boxech), teď to ale převzal Magicbox a tituly vydává nově. Vůbec společnost Magicbox je zajímavý hráč na trhu. Co si vzpomínám, byla to firmička se 4 novými tituly za měsíc (z poloviny hrůzy), zatím co teď je to největší společnost s nejlepšími (relativně) tituly na našem trhu - mají Paramount (přebrali HCE), mají Disney a WB (ti tu měli pobočku, ale skončili), mají Dream Works, mají Dimension, mají New Line Cinema... Bonton Films asi jen skřípe zuby :-) Těm se podařilo získat jenom Universal, který se pokusil na našem trhu osamostatnit, ale natloukl si hubu a po roce uzavřel krám...
Společnost HCE, které teď už asi jediná soustřeďuje svou dvd produkci na stánkový prodej, začíná přemýšlet, že takto už ne - ani relativně áčkové tituly už se ani v premiéře nerentují jako v předešlých letech, kdy HCE chrlila na stánky v nesmyslných cenách a termínech. Malé kamenné obchody to téměř zlikvidovalo a teď už to nebude kam vracet :-))
Jsem opravdu zvědavý, jak se ten filmový trh u nás nakonec vybarví, ale dorůžova to nečekám :-)))
to Bob: no já myslím, že od Thora i Captaina mají distributoři trošku jiná očekávání než od těch GrindHouseových filmů. Tím nehodnotím kvalitu (i když ten první od QT mě nebavil). Ta DVD za 399,- jsou ta stejná jako např. v Bontonlandu. Což je samozřejmě dost, ale ve srovnání s lístkem do kina...
to invape: O.K. Tak úplné novinky (pokud nešly nejdříve do klasických obchodů s nosiči) bývaly za stovku (např. Spirit). Ale 399,- v trafice??? Možná jen "nejdu s dobou" a brzy se budou v trafikách prodávat i komiksové publikace.
Pro zajímavost: Auto zabiják a Planetu teror (z r.2007) jsem v trafikové papírové pošetce v roce 2009 koupil po té padesátikačce. Teď v únoru je "vydají" znovu v klasické plastové krabičce za 199,-
23.ledna se v trafikách má objevit DVD Captain America: První Avenger za 399,- Je sice pravda, že éra padesátikorunových DVD je již pryč a za kdejakou pi*ovinu chtějí stovku, ale 399,- ??? Že by se ten Thor ze října tak dobře prodával?
MISFITS mi přišlo rozpačitý celý, ale po odchodu Nathana na to kašlu, možná to měli odpískat.
brkowycz: S druhou sezónou Boardwalk Empire zařadili úplně jinou rychlost, což není na škodu. No a to co předvedli v posledních třech dílech a hlavně ve finále, z toho jsem byl pryč, nic podobného jsem v seriálech/filmech ještě nezažil. Uvidíme jak se scénarsti poperou se třetí sezónou. Nemůžu se dočkat. A teď mimo mísu, jestli neznáte sjeďte tohle: http://www.videacesky.cz/serialy/dorkly-bits 8 a 50 díl nemá chybu!
Kapis: Klíf henger u posledního dílu Dextera je docela sprostej! Jinak se mi šestá serie líbila, jen mi přijde, že celá ta zápletka s bratrem Samem patří do jiné serie... prostě když jsem si ve finální honičce na DDK vzpomněl na bratra Sama, přišlo mi, jako že zápletka s jeho postavou je tak rok stará... nevim
Misfits: sem hodně zvědavej, o čem bude pokračování. A dost mě naštval restart všeho, když si odmakali veřejný práce a skončili na nich znova. Jakoby ty autoři nebyli schopný přijít s něčim jinym. Celkově s tebou v názoru na třetí sezonu souhlasim, Rudy se mi docela líbil, jen škoda že nedostal větší prostor to jeho "druhý já".
Ještě se vyjádřim k Boardwalk Empire, který svojí druhou sezonou opět nezklamalo, ba naopak. Další seriál, ve kterym si člověk nemůže bejt jistej, která hlavní postava to přežije do dalších dílů, super zápletka, parádní náladovka. Doporučuju.
Tak Dexter 6.série v oukeji, docela se nám to FAKING DŽÍZST KRAJST zamotalo celé. To jsem zvědav jaké tohle bude mít pokračování.
Zato z Misfits 3.série mám docela rozpačitý dojem - náhrada hlavního bastarda dost násilná, Nathan mi seděl více, takové narychlo spíchnuté mi to přijde celé, cestování časem, dokonce zombíci, spousta témat nacpaná na příliš malém prostoru, nedomyšlené. Muzika furt super, ale dle mého tedy za 1. a 2. sérií tato třetí dost výrazně kulhá...
POZOR SPOILER!!!
Na netu se objevil uniklý prolog z The Dark Knight Rises... No kvalita stojí za hov.., jak se u této nahrávky dalo čekat, ale na mě to i tak celkem zapůsobilo. Snad bude za pár dnů ke shlédnutí lepší kvalita...