Nevím no - nevydělávám nijak ultrazávratné prachy, že bych nevěděl co s nima, ale dát 3kila za Donžon mi nikdy líto nebylo. A kupoval jsem ho hned po vydání, škoda, že pár jiřiček jaro nedělá a dopadlo to takhle. Strašná škoda, že řada těch 10-ti hřbetů se nebude rozšiřovat.
Som na tom zhruba ako brkowycz. Donžon bol fajn, ale tá cena bola vskutku premrštená, takže v zbierke mám len zopár albumov. By ma zaujímalo, či taktika brožovanej väzby sa v prípade Thorgala vyplatila, resp. či bude v tunajších vodách priechodnejšia cesta knihy alá Pelissa či Incal.
Já teda nevím, ale proč to nevydávají v měkkých deskách? Mě třeba Donžon bavil, pár alb doma mám, ale dávat tři kila za 48 stráneček se mi opravdu nechtělo. Věřím, že kdyby to bylo v měkké vazbě a stálo to 100-150, tak si koupím každé nové číslo. Nebo na ně tlačí původní vydavatelství, že když člověk koupí práva, tak to musí vydat v tvrdé vazbě? Nechci působit nějak moudře, říkám to jako pouhý comicsový konzument.
ad Donzon: tak to je hodne smutna zprava... asi ta pevna vazba a cena pres 200kc je proste moc a lidi jej neberou. No jo, ale co ja ted budu delat? To se mam jako naucit francouzsky? Nebo jinak, nevi nekdo o soubornem vydani v anglictine? V USA vychazi jako Dungeon, ale tez jednotliva alba:).
Markyz: Ja ho respektuju, stejne jako Gaimana, ale rozhodne ani jeden nepatri mezi moje oblibence. Kdyz uz ani jeden v zivote nic nevyda, tak mi to bude naprosto jedno. Oproti tomu Ellisovi treba.
4 Zack: Já myslel, že máš Alana Moora rád, minimálně z jedný diskuze mi to tak vyplynulo. Pokud ne, tak sorry, že ti ho cpu pod nos. S hroší kůží? :) Comicsový MdS
Jasně, jasně, beru, poslední rýpnutí do Frye nebylo dost košer. Ale nedá mi to a zeptám se, copak budeš mít zítra ke svačině Fryi? :)
A teď už vážně dost.
2 Zack: Dohollé. Už som si dávnejšie hovoril, že na príspevky Frya a podobných... užívateľov už nebudem reagovať. Ale občas je to ťažké sa prekonať :-)
Každopádne kladne možno hodnotiť, že sa Fryovi páčia komiksy, a nielen tie s Asterixom. Že mu to vo vyjadrovaní trocha drhne, no, to sa dá časom vylepšiť. Tak a dosť už rečí, poďho hodnotiť a komentovať tie komikse :-)
Kluci, zacina to trochu pripominat sikanu, vyklidnete to lehce. Kdybyste energii, kterou venujete Fryovi, venovali hodnoceni comicsu, udelate lip. Az bude potreba Frye zas napomenout v kontextu s touto strankou, udelam si to sam.
Dnes som dočítal Incala. Chcel som na comicsdb postúť nejaký komentár, ale myslím, že je to zbytočné. Fry už povedal všetko. :)
Mistrovským dělům se neříká nadarmo Mistrovská díla.
Ale panova vymluva je dobra, to zas ne ze ne:). "Promin kote, ten rucnik se akorat zmenil na dvacetiletou divku... co se da delat". A zdesena grimasa. Jen by se ta holka mohla tvarit lip nez to prase, ma vyraz jak ten ozrala Churchill.
A je to Moon Knight? Páč ten je si do xichtu trocha podobný s Azraelom :-)
2 Fry: Prosím, prestaň už konečne písať "komix" s X a používaj spisovnú formu "komiks". Komix je zaužívané označenie pre undergroundový komiks, čo mainstreamová produkcia Marvel, ani DC rozhodne nie je. Potešíš tým nielen mňa ;-)
4 Fry: To přeci pro tebe není překážka, co jsem si všiml tak máš i koment ve stylu "Podle obálky to bude dobrý, dávám 80%". Tak se toho neboj. :) Supportový MdS
Doctorow: Ale no tak, Fryova reakce je trošku vytržená z kontextu. Na ocenění kultivovanosti jeho projevu odepsal: "Na stranu 3tí mě potěšilo co jsi ted napsal "
Fry: No tak, čtyřlístky tady stejně moc lidí nečte, nebo minimálně nechodí sem na comicsdb, aby zkoumali hodnocení nejnovějšího čtyřlístku, tak se pochlap a vyploď něco na ty Náboje, ne?
Fry, tvoj komentár k Soudci Dreddovi mi pripomenul poviedku o robotovi, ktorý začal písať poviedky (tuším od Asimova). Spočiatku jeho výtvory vyzerali zhruba ako tvoje príspevky. Kým mu majiteľ nanaplnil slovnú zásobu a nevylepšil program, tak to boli suché, nenápadité, bezduché paškvily. Veď skús z toho posledného vyčiarknuť slovo skvelý, nádherný a napínavý a čo ti zostane? Chce to na sebe hodne zapracovať. Nuž, ak môžem poradiť, čítaj, používaj synonymá, čítaj, uč sa gramatiku, čítaj a... a čítaj. Ak na sebe zamakáš, tvoj písomný prejav sa dozaista zlepší.
Mám dnes dobrú náladu, takže preto tie rady a nie pičung ako občas zvyknem ;-)
Fry: Uvažuji o zakoupení booku Soudce Dredd: Prokletá země už nějaký ten pátek, ale teď to musím mít co nejdřív. Jinak také zvažuji zakoupení první knihy 100 nábojů, takže pokud k tomu něco máš, sem s tím. A zkus dávat více pozor v hodinách českého jazyka.
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.