Celkem souhlas z Azteckem, tyhle hodnocení neurčují jak je co dobrý, ale spíš jak co se komu líbí...<br>
andre: Dát 45% věci, které všichni dávají 90, je každého výsostným právem. A právě proto bych řadil do žebříčku až věci s počtem hodnocení 10 a víc - při takovým množství už s tím jeden hlas tolik nepohne a má to nějakou výpovědní hodnotu.
Já bych byl tedy rozhodně proti jakýmkoliv zásahům s cílem zvýhodnit tituly určité kategorie. Poměr mezi počtem titulů a počtem komentářů prozatím ani neumožňuje objektivní posouzení dle procentuálniho hodnocení. Nehledě na to, že nejde dost dobře srovnávat tituly pro úplně jinou věkovou skupinu čtenářu. Má mít hodnocení titulu pro děti omezení jenom proto, aby nezastínily ty ostatní ? Toto je přece především databáze a ne hitparáda comicsů. <br>
<br>
BTW když vidím hodnocení Sin City 1, tak se nemůžu ubránit dojmu, že mnoho příspěvků je spíše než objektivní hodnocení pouze snahou jít s davem a nevybočovat "Když to říkají všichni, tak abych nebyl za blbce". Je toto ta správná vypovídací hodnota o kvalitě ? <br>
<br>
...inspirace pro vydavatele : obsah nového čísla Crwe (tentokrát vybíráme podle hodnocení návštěvníků comicsové databáze ComicsDB) - Kačer Donald: Strýček Hamoun, Čtyřlístek: Cesta do neznáma, Čarodějky: Menší zlo...... :-)<br>
<br>
Nejjednodušší by ovšem bylo zrušit řazení podle hodnocení. A bude po problému.
Turlogh: dobrá zpráva
Scareface: jak říká DEmnoG, nemohu hodnotit co jsem nečetl, ale prostě Kačeři, nebo witch, nemohou být lepší než třeba Blankets, Sincity, Watchmeni,......... nemohou, sice neříkám že jsou špatné, ale NE lepší. ......... A hlavně tento způsob nemám rád. To mě vždycky naštve, že nějakej komiks má od 8 lidí kolem 90%, pak příde jeden člověk dá 45% a celej průměr je v hajzlu. A většinou u těchto hodnocení chybí i jaký koliv názor proč dává tak málo. Vždyť z toho se nikdo "neponaučí". Pokud tedy připustíme, že se sem chodí inspirovat i vydavatelé.
Slaine: no 10x hodnocení tu asi moc věcí nemá, stačilo by 5:)
to Scarface: coz o to, to ja bych to klidne shodil, ale kdyz jsem to necetl, tak mi to me moralni zabrany nedovoli... <br><br>to MaF: no tak zanry bych do toho uz vubec netahal, nedokazu si predstavit, kdo by byl ta hlava osvicena, ktera by urcovala kam co patri... jde o to, ze takovy Sin City 1, ktery hodnotilo pomerne dost lidi je nekde na 8 miste za comicsy, ktere jsou hodnoceni pouze jednim pouze jednou a to absolutne.
A nebylo by momentálně jednodušší, aby lidi, co nesouhlasí se stoprocetními hodnoceními u Witchek či Myšáka Mickeyho, napsali svoje, třeba dvaceti procentní hodnocení? Tím by se to docela zprůměrovalo.
to andre a ostatni (ne)spokojenci: Jedna z planovanych feature databaze by skutecne melo byt i jakesi zohledneni "vahy" hlasovani u jednotlivych comicsu. Pan vydavatel se sice tvaril kysele, kdyz jsem to po nem chtel a tvrdil, ze je to blbost, ja si nicmene porad myslim, ze je to uzitecna vec. Takze snad to tu casem bude.
andre a ostatní:
ne, že by to byl zrovna můj šálek čaje, ale řekl bych, že WITCH si stojí ve své kategorii hooodně vysoko ;-) Je to - ve své kategorii! - výborný komiks...
Bohužel, problém jakýchkoli procentuálních/hvězdičkových (tj. "objektivizujících") hodnocení je v tom, že žánry nejsou schopny reflektovat...
Nezbývá než doufat, že zmíněná přítelkyně se podívá nejen ne procenta, ale i na kategorii a příteli něco z kategorie "holčičí" nekoupí, byť by to mělo 100%...
Takže to chce dobré kategorie ;-) A přidat třeba kategorii "art" nebo tak něco, pro skutečně výjimečné počiny (ale které to jsou? ;-)
Jiná možná cesta je, že budou všichni hodnotitelé maximálně disciplinovaní a některé věci prostě nikdy nepřesáhnou určitá procenta - řekneme, že "vrcholy" budou mít mezi 90 a100% a pop, byť sebelepší, prostě nepřesáhne řekněme 70%... Ale jednodušší je asi ta první cesta ;-)
Nebo by to šlo udělat, že se třeba nebudou do žebříček počítat comicsy s menším počtem hodnocení než X. Ale aby to byl žebříček aspoň trochu objektivní, tak by X muselo být nejmíň 10. Tzn. v současné situaci to asi moc nemá cenu řešit.
andre: Ja pochopil, tys nepochopil muj priklad. Chtel jsem tim rict, ze urcite zanry pritahuji fanousky s urcitym stupnem intelektu. To ze by nekdo vybiral jen podle procent by byla jeho chyba, protoze by veril nepodlozenym referencim.
to Andre: tak promazavani je podle me kravina, pac pro nekoho JE nejlepsi comics Witch, s tim nic nenadelas. Spis bych se zamyslel nad tim, jestli by comicsy s vyssim poctem prispevku nemohli mit pri razeni podle hodnoceni vyssi "hodnotu". Tedy ze by se hodnoceni nepocitalo pouze jako prumer, ale podle poctu hodnoceni by se jeste vysledek nasobil koeficientem, ktery by primo umerny poctu prispevku. Tak by se comicsy s jednim 100% hodnocenim podhonotily a spadli by na zebricku mnohem niz:)
andre: Dyť už tu někdo kdysi zmiňoval, že to nejni žebříček, ale prostě seřazení podle hodnocení... A kolik udělí čemu kdo procent je jeho věc... pro mě za mě klidně můžu tvrdit, že Mickey Mouse je nejlepší comics vůbec.
mára: Koukám, ty jsi nepochopil můj problém. ................. btw. WITCH nemůže být nejlepší ani ve své kategorii. .............Klikni na "comicsy" a pak si je nech seřadit podle procent. Pak snad pochopíš kde mám problém.
(tzn. je to jako bys brecel nad tim, ze treba na Langerovou prijdou davy a jasaji, zatimco...nevim...na Koubka prijde par pratel a vytknou mu, ze se moc motal)
andre: hm, ale witch a 300 nemuzes srovnavat ne proto, ze je jedno lepsi nez druhy (tohle bylo/je/bude vzdycky dost subjektivni), ale proto, za kazde dilko patri do uplne jinyho zanru.
andminové: taková protidemokratická prosba......... mám problém s formulací.......... no řeknu to zkráceně, mám problém s tím, že sem přijde nějaká malá holčička a dá třeba WITCH 100%, nebo někdo pouze z nostalgie 100% Mickey Mousovi, nemusí to být sice špatný, ale to mi někdo chce s klidným svědomím říct, že to je lepší než 300, nebo Blankets???? ......... A kdyby tam aspoň napsali proč dávají tolik, ale někdo tam prdne jenom číslo........ tak ty bych třeba vymazával. Beru že se to někomu může líbit, tak ať to ohodnotí, a taky dávat vysoké hodnocení pouze z nostalgie????? Že pane MdS:)........ Vím nic stim dělat asi nebudete, ale muselo to ze mě ven.
Trochu (víc) jsem nepobral registraci (-můžete smazat heLLmut a dlobo a možná ještě něco jsem stihnul vytvořit)
Kdybyste měl někdo nějaký Crwe doma a chcete se jich za poplatek zbavit jsem jedno ucho. Nepředpokládám že se někdo takovej najde ale NEVĚŘTE NA ZÁZRAKY, SPOLÉHEJTE NA NĚ!!!!!!
okm159: Zkus je nabídnout zde: http://www.crew.cz/index.php?action=feedback&typ=1&id=128
A nebo, pokud máš čísla 34, 35 tak je od tebe rovnou koupím já :) - napiš mail na...<br>
Slaine-Ivos@seznam.cz
MdS: nojo, ale tim můžeš mít hodnocení, který už dneska neodpovídaj. Třeba jsi v dětství četl 4lístek, tenkrát bys mu dal 100, protože byl fakt bomba, ale dneska bys mu už "jenom" 80, protože je dobrej, ale zas taková boba to nejni. Nemůžeš hodnotit vysoko jenom z nostalgie, to mi připadá nefér, třeba k věcem který vycházej "pro děti" dneska.
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.