Technický dotaz k článkům. Preferujete, když jsou tematické (více hororů na Halloween, slaďáky k svatému Valentýnu, hračkové frančízy ke Dni dětí, erotické komedie k Mezinárodnímu dni masturbace apod.), nebo tohle vůbec neřešíte?
Po zkušenosti s Vyvrhelem jsem preferoval box. Kdyby to byla 1 limitka vs 1 obyč, tak beru jen obyč, ale když šlo o dva kusy, tak jsem vzal box. Jen jsem čekal, že bude trochu reprezentativnější, ta červená část je docela rušivá.
@regressiv:
Od sameho zacatku, bylo jasne receno ze vydani je NEcislovane, boxy kompletovali ve francii a tam davali exlibris, a tak Agro nevi co tam francouzi davali.
Cisla v Bibliofilii jsou, se domnivam, protoze je tam takovy nakupni system, nic jineho v tom neni.
Chápe niekto z vás, načo sme si pri tom BLAST boxe vyberali číslo vytlačku, keď v knihách, ani na boxe žiadne číslo nie je a číslo na priloženej grafike je úplne iné, náhodne vylosované? Aj vám príde, že Argo niečo zmenilo a snažia sa to zahrať do autu?
@seneke: Máš pravdu, že Darkness měl ty hry, ale i tak je to už pozapomenuté a Witchblade, ten snad relevanci nikdy ani neměl, kromě té zajímavé kresby. Spawn je větší značka, ale CC do toho nejdou, zatímco ty dvě zmiňované jsou podle mě větší komerční riziko, i když zase asi budou levnější práva než od Todda. :D
Asi se to tu řešilo už x-krát, ale koukám do kalendáře a vidím že má vycházet Darkness kompendium vol 5. To mi přijde jako velký bizár, že do Spawna ve velkém formátu tu nikdo nešel z důvodu béčkových kvalit a nejistého komerčního úspěchu, ale do Darkness a Witchblade, které jsou na tom kvalitou obdobně, jo. Spawn má aspoň nějakou kulturní relevanci jako IP, Darkness i Witchblade jsou zapomenuté relikvie z 90s a 00s.
A ještě jednou TLOU. Pokud nějaký fanda tenkrát nestihl koupit figurky od Dark Horse, tak je teď na xzone opět naskladnili. Pro sběratele ideální vánoční dárek, mám je všechny doma a jsou velmi dobře zpracované. https://www.xzone.cz/figurka-the-last-of-us-part-ii-ellie-with-bow
xintax: Nakonec jsem se rozhodl pro A4. Plánuji ještě jednu knihu ze světa TLOU a Pennywise a klub smolařů, kde budou uvnitř ilustrace, tak aby měly větší formát. Taky chci, aby ty knihy potom ladily v knihovně a měly ucelený formát. Byť uznávám, že A4 je pro beletrii netypický formát.
Tak překlad TLOU Následky hotov, dříve, než jsem čekal. Přes svátky ho nechám odležet a zkraje ledna začnou redakční práce. Tisknout se bude na konci ledna. Kniha bude mít přesně 293 stran a bude to šitá v8 s kulatým hřbetem, gramáž papíru 100g. Jako předsádky jsem zvolil tuto klasiku:
předsádka01 https://imgbox.com/602uylKW
předsádka02 https://imgbox.com/t6XD1nDB
S Morgavsou souhlasím.
Předčítám 3 leté dceři a těší se na každý díl.
Je to chytrý, skvěle to učí spousty věcí a tak.
Pak se ji líbí i Hilda, Hubert a Hugo a Růža.
@hellblazer: Koupil jsem původně pro děti, ale nakonec čtu já a je to parádní. Jen bych to asi viděl pro krapet starší děti nebo na nějaké společné předčítání
Díky všem za nápady. Jj Čtyřlístek mě napadl, jelikož jsem sám začínal na prvních dvanácti příbězích. @soulbringer - trochu číst umí. :D Já ji předčítat primárně nebudu, jelikož je to neteř.
@Walome - Watchmeny by možná vzala na milost, kdybych ji vysvětlil a ukázal pohádkového dědečka Alana.
@Devilek: jak moc umí číst už v tohle věku nebo ji budeš předčítat? :) Čtyřlístek je asi základ, Hilda je super, v antikvariatech najdeš určitě barbánka... a možná už by zvládla i vostrou adélu (ta je asi pro trochu starší)? A pro otrlé My little pony.
@xintax: M. Křivák (MK knihy a čas :) to byla (je?) křivácká legenda! Já se s ním rozloučil někdy v roce 2018, alespoň s tímto jménem, tihle křiváci se i když je upálíš vrací pod novými jmény jak fénixové z popela!
Podle mé zkušenosti není ani příplatek na e-shopu nakladatele 100% zárukou, že to přijde v cajku. Nikdy jsem teda neměl problém to potom vyměnit, ale je to prostě oser.
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.