Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

House: Outcast jsem nebral, to mám ze zahraničí, ale do těchto novinek jdu. Beru v prosinci i toho Kinga, byť ten příběh teda znám. Zatím se mi F. Štěpánek trefuje do vkusu.
@Gmork: a v pondělí na našich adresách. Musím ještě dočíst druhou knihu Vyvrhela.
Koukám, že Pan Rosnička a Šestiprsťák už jsou vytisknutí.
Záznam z Crweconu o novinkách (jinak ten divnej hlas okolo 1 hodiny a 50 minut patří mně):
https://www.youtube.com/watch?v=FfcmzDrW8cg
@faster86: ok tak teď jsem zjistil, že klubík = onlyfans :D já myslel, že to je nějakej ten placenej ig.
@walome: jasne ze to mam na klubiku
@xintax: já chtěl Koniáše, ale prašť jak uhoď :)
@Walome: Ty mas teda chute. :-) A ja uz jsem ti chtel psat at mi posles nejaky ukazky, jak nejak by sis predstavoval toho Baklyho. Byl jsem uz u knihare a chtel by nejaky navrhy. Ale s timhle vkusem zacinam mit strach.
@faster86: budou fotky na only fans?
@soulbringer: ja si ani na vterinu nepomyslel, ze by to bylo licencovane :D
@Norri: Stále s tím počítáme, BlackJag prý nahodí :) Počítáme i s omrknutím dalšího Tarantina
@Light: Přesně, díky! V databázi to pořád chybí.
Před časem se tu řešilo přidání jednoho komiksu, u kterého se čekalo na tiráž, nebo tak něco. Já jsem ho dokonce držel v ruce v knihkupectví, ale nikdy jsem ho neviděl přidaný v databázi. A hlavně si nepamatuju,. jak se jmenoval a nedaří se mi ho najít. Podle anotace se to odehrávalo v koncentráku, kde nějaký starý Žid vyvolat démona, aby se mohl pomstít. Nevybavuje se někomu, jak se to jmenovalo?
Netuším, jestli to sem patří a neviděl jsem ani list, ale dokonce byla k tomu i nějaká velké mecheche u Dobrovského.
Quentin Tarantino: grafický román

PS: Já jsme to zaznamenal vlastně omylem a fakt "vtipně" - pač v ČR se pracuje s autorskými právy fakt "volně": Botas / Vasky k tomu komiksu udělali limitovanou edici bot a nazvali je Botas Tarantino. Nikomu samozřejmě nezaplatili ani flek, vyprodali tu limitku a potichu veškerou reklamu i celou kolekci stáhli z webu - viz LinkedIn příspěvek právničky na reklamní právo.
Moment tedy jestli jsem to pochopil tak z Batman one bad day budeme mít 4 příběhy z 8? :-c A tedy k vygoogli si sám tak, tak tedy k plánované library edici Strýček Skrblík a Kačer Donald: Syn slunce atd. prostě ty další vázané příběhy. Tak by mělo vyjít tedy všech 10 knih, nebo se to plánuje nějak osekat?
@JaggedSK: dal bych let me google it for you, ale nechci betj toxickej.
@JaggedSK: Venku jsou díly 6 a 7 a speciál X+66.
Byla dlouhou pauza, sešity začaly znovu vycházet v červnu.
Stejně jako @Alfi jsem jsem kupoval a přečetl všechny dosavadní díly v češtině, ale ukončení mě nasralo tak jsem to poslal dál
@Scarface: Koľko časti Lazarus je este vydanych v zahranici? Je ta seria od autora uz uzavreta?
@Alfi: Veď to že veľa novych čitatelov si to nenajde, ked zistia že aj ked su knihy super ale su nedokoncene a este ako si napisal "v polovici vety"
Mezitím u Rychlých šípů …
https://www.idnes.cz/kultura/film-televize/jaroslav-foglar-rychle-sipy-jan-fischer-ct-serial-michal-zabka.A251022_152735_domaci_tmps

Jsem doopravdy zvědav, jak se povedou animovaná Stínadla.

Aha, tak jen podle komiksů.
@Yaromil: mám to úplně stejně. Ta série mě fakt bavila a jbyla by to obrovská škoda :/
@Scarface: Jsou ty prodeje fakt tak děsný, že s v tom pokračovat už nebude a je to definitivní?
La arus som kupoval ale keďźe skončila piata kniha “v polovici vety” posunul som tých 5 kníh a už sa k tomu nevrátim
Lazarus je parádní. Jak se profláklo, že není jisté, jestli to u nás bude vycházet dál, dost jsem s nákupem série váhal, ale nakonec jsem to risknul a nelituji a moc doufám ve vydání dalších dílů.
@Scarface: A nie je sanca ze by sa zlepsil predaj, keby to bolo komplet?
@seneke: komiks má štyri diely, potom Darwyn Cooke umrel. Inak Crew to vydala v 2016tom tak druhý až štvrtý diel v omnibuse k desiatemu výročiu?
Technický dotaz. Kolik má Parker vlastně dílů?
@Devilek: Tohle je věc, kterou si asi jednou pro radost budeme chtít udělat. Ale momentálně, jak toho hodně rozjíždíme, to v plánu nemáme.
Jn, zrovna Lazar a ještě One Bad Day mě bavily...a on to nikdo nečte :( Asi to holt časem pořídim v angličtině.
@JaggedSK: Tyjo, no, Lazara jsem měl rád od prvního dílu, pokračování by bodlo!
@Scarface: Když už se tady tak pěkně bavíme o pokračováních :). Je nějaká šance, že vydáte i dalšího Parkera? Mám dojem, že nějaký rok zpět se o tom na Crweconu mluvilo, že to u nás není zrovna úspěšné, ale zároveň přicházel v úvahu crowdfunding jako tehdy u Zabijačky.
@JaggedSK: Záleží na prodejích... bohužel zatím nejsou moc dobré.
@Alfi: Ne, takhle to rozhodně neberte :-). Spíš tak, že doufáme, že to přece jen BB art dokončí, protože moc netuším, co jinak s tím.
@Scarface: A co dokoncenie Lazarus. Za mna jedna z naj serii ale skoncilo to v tom najlepsom.
@Scarface: Môžem to brať ako že ste sľúbili onibus Ságy?
Sorry, ukázalo se, že jsem slabozraký střevo a půlka článku chyběla. Už je to opravený.

https://comicsdb.cz/clanek/650/dc-vs-vampires-all-out-war-alex-paknadel-matthew-rosenberg-pasquale-qualano-2022
@Toe: je to naplanovany do konce a postupne s pauzama to vychazi 'podle planu'. Jako ono to vyjde cely, ale melo by? Ty posledni Hazel arky jsou uz desne rozvareny lejno, kde porad dokola opakuje '...ale to sem jeste nevedela, ze se za pet minut muj zivot totalne zmeni'.
Je to tak, nejsem si jistý, jestli jsem vůbec kdy četl, že by to chtěl Vaughan dovydat - na jiném komiksu aktuálně ale nemaká, ne? Jen na film/seriál scénářích myslím?
@Toe:
Tak ale tady se snad neřeší jestli to vydají příští týden,ale jestli vůbec :D
Mě se líbí, že u Reckless autor zmínil možná někde někdy že bude možná někdy někde pokračovat a jinak je to uzavřené dokonce po jednotlivých knihách a už to vyvolalo u souborné knihy obavy... Zatímco u Ságy, která je úplně sakumprásk otevřená po sešitech, dokonce ke konci sešitu obvykle s cliffhangerem jak prase, kde asi ani autoři sami neví, jestli to vůbec někdy ukončí... je to najednou úplně jedno :D
Technicky vzato, omnibus Ságy nikdy nevyšel. To co píše Hawwwran jsou deluxe edice v pevné vazbě. Charvos zase postuje compendium, které je v měkké vazbě. Takže omnibusy to jsou v tom základním smyslu (více knih vydaných v jednom svazku), ale ne v tom, který si většina zdejšího osazenstva představuje (zvětšený tlustospis v pevné vazbě).
@Fry: omnibusy vyšly 3 a mají 1-3, 4-6 a 7-9
Tak Preacher taky vyšel v originále ve dvou omnibusech, a u nás omnibusy vychází z Absolute edic. Sága taky může vycházet z deluxe verzí (které jsou zatím 3), pointa je souborné vydání v pevné vazbě :)
pokud se nepletu tak Sága stále není ukončená a co se týká omnibusu, tak ten vyšel jen jeden a obsahuje vol.1-9
No, díly za vysvětlení. Sice mě moc nepotěšilo, ale chápu to. Takže BB Art zabil další sérii. :(
@Scarface: Naopak, omnibus Ságy by byla naprostá pecka a velmi se za to přimlouvám.
@Scarface:
Tak to by bylo stejný jako u sandmana,preachera,lucifera….
Spíš si myslím že by byly lidi rádi že to tu vyjde komplet a ne jen půlka.
Takže za mě jednoznačně omnibus i když to mam v paperbacích.
Ale pokud není jiná možnost tak to určitě zkusit právě skrze omnibus
Pokračovat v sérii, kterou začal někdo jiný, je dost problematické... zvláště, pokud je toho venku tolik. Zatím, když jsme přebírali štafetu, tak obvykle ve chvíli, kdy s tím původní vydavatel švihnul, byly venku tak dva díly, ne deset. Jednak v té chvíli nemáme k dispozici první díly, které jsou zásadní (a obvykle se také nejlépe prodávají a udržují sérii v plusu), nevíme ani, kam to šlo a kde všude se to prodávalo. Děláme přístavek na stavbu, u které vlastně netušíme, jak vypadá. Plus to znamená, že bychom nejspíš museli vydat znovu i všechny vydané a docházející díly (což by nebylo moc výhodné), nebo to vydat coby omnibus... což by zase naštvalo všechny ty, co už to mají po knížkách.