Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

@jh666:

Aj, Ságy by byla opravdu škoda.
Nevím, nakolik je ta informace spolehlivá, ale info sem dám. BB Art se FB pochlubil vydáním Reckless (ani slovo o Xintaxovi). V komentářích padl dotaz na Ságu. Další člověk pak psal, že mu emailem před měsícem odpovídali, že už další díly vydávat nebudou.
Dotaz na Scarface: Pokud se tohle potvrdí, je šance, že byste převzali aspoň tuhle sérii?
@jh666:díkes, v tom případě je to rozhodování jednoduché :D
@BadBoy: V komentech na youtube odpovídali, že to bude formát jako Berserk.
Co se týče Vinland ságy, tak jsem tam v tom videu nějak přeslechl, jaké vydání to bude...já v AJ kupuju tu deluxe edici, to vypadá v knihovně celkem hezky, takže v tom asi budu pokračovat, pokud to nebude aspoň v CZ aspoň pevné, anebo pokud to nebude mít nějak zvlášť složitou angličtinu (což u mangy pochybuju).
@seneke: vsak prave, bylo jen "Uvažujeme o tom." a ted rekl, "nesmime ani naznacovat", a v nejakem rozhovoru rikali, ze jak uz neco finisujou, tak o tom treba nesmi ani mluvit, ale to uz se mi dohledavat nechce :)
A ja som nedávno vravel, že časy sa menia a treba počkať.. :)
@charvos: Tak posledních 6-7 let byla jejich odpověď na jakékoliv dotazy ohledně Vinland Sagy jediná věta: "Uvažujeme o tom."
@BadBoy: me se zda, ze to naznacovali na animefestu, ze to bude

a dokonce sem to i nasel :) https://www.youtube.com/watch?v=CpPMv9mdODI&t=3566s
Zrovna kdyz jsem zacal kupovat Vinland sagu v anglictine...
Nepřiznali druhého Šógunova popravčího, tak asi až na Vánoce 2026.
Dostali jsme i Medalist, za mě velký dobrý.
@jh666: jj a nejen to :), Dost dobrý věci.
Ten popis Beyond the Promised Neverland byl totální hovadina. Není to spin-off Neverlandu. Je to kompilace oneshotů a s Neverlandem souvisí jenom jeden příběh.
@Fort: Vinland Saga, konečně.

CREW Manga ohlašovačka: Něco málo z roku 2026!
@xintax: tý ceně.

Prece se nebudu smat cloveku, ktery pro me zarizuje Zambocha s kovovym hrbetem.
@Walome: Teď nevím, jestli se směješ mě nebo tý ceně? :-)
Za mě je kvalita zpracování u MB i CC fakt super a naopak mi u obou občas přijde trochu přehnaný ten způsob komunikace s lidmi ve stylu "to co vydávám, je naprosto neuvěřitelně skvělé a byla by chyba, kdyby vám to ve sbírce chybělo". CC to dělá trochu dýl, takže se mezi mnou a kamarády ustálil pojem "dortovina", když se někdo snaží prodat nějakou věc, která je kvalitou obsahu řekněme "dost subjektivní", načež je prezentována jako to nejlepší pod sluncem, většinou ve velkém formátu, s tunou bonusů a tomu odpovídající cenou (Vzpomínám, když mi chtěl vnutit další vydání Vrány, které "musím mít, protože teď tam jsou odkazy na písničky, které u toho má člověk poslouchat, takže nevadí, že už mám to vydání předtím"). Zpracováním je to vždycky nádhera, ale pak si to přečtu a říkám si: "Bylo to fakt nutné vydávat s takovým haló?" Přišlo mi, že MB se proti tomu nejdřív chtělo nějak vymezit, ale dopadlo to imho dost podobně (Pamatuju si něco ve smyslu "Nebudeme vydávat věci od Top Cow!" jako narážku na Witchblade a další devadesátkové věci od CC, a pak byl přitom od TopCow hned ten první Kaplan :D). Samozřejmě si jako zákazník nestěžuju a prostě si vyzobu u obou nakladatelů to, co mě zajímá a aspoň tolik nemusí trpět má peněženka (ta trpí, protože si pak začnu kupovat nějakou mangu s 50 dílama).
@Light: "MB, ukazuji, ze komiks neni jenom Ctyrlistek a Barbanek."

To zacina dobre.
@louza: já jsem rád za to co dělá, jak jsem zmínil, ta forma knih je top. Když jsem naposledy rozbalil Cestu na Mars, tak jsem byl fascinovaný jaké provedení držím v ruce. Ale když má kolem toho takové těžkosti, tak se divím, že to dělá.

123peta: přesně, ještě do podcastu s výtlakem kolik, 1500 zhlédnutí? To je nadávání na mraky.. a i když je pravda, že by se asi soudil 10 let, ale nemůžeš ukázat slabost. Kór v takové věci. Akorát tím do světa poslal vzkaz, ať ho někdo klidně okrade znovu.. mě to mrzí teda za něj.
@Light:
Ja zas nechápu to že on tam zahučí 100k (které teda asi prodělal ze svého protože se X krát říkalo jak na tom vlastně nevydělá téměř vůbec) a de s tím do podcastu kde furt opakuje ať ho zažalují,prosí aby je zažalovali tak proč to neudělá on ? :D
@House: Přesně tak. To je právě na tom to nejsmutnější. Když uvážíš, kolik do toho dá energie a že ty knížky dělá opravdu pěkný. Nemám rozhodně všechno, ale pár jsem si jich od MB koupil a byl jsem dost spokojený. A stejně ani ten nezpochybnitelný úspěch tu šílenou toxicitu nezmírňuje.
@louza: ano, taky jsem si vzpomněl na Dorta.

Já jsem z toho měl po zhlédnutí vlastně smíšené pocity, že on z toho vydávání radost moc nemá, jestli vůbec. Ve finále tam zmínil, že spokojený není vlastně nikdy. Zajímavé.
@Zack: A že těch hříchů máme. Tady jsem se opět dozvěděl, jací jsou lidi dementni, že něco neznají už v prvních deseti minutách :-) No ale ulevilo se mi, že budeme evangelizováni hned jak se to z řečtiny přeloží...
Já bych jen zopakoval, že krom podělání od výrobce boxů (žaloba 1) Filip ve videu mluví i o tom, že zas na něho měl někdo nějaké kecy a že je ready jít s těmito lidmi k soudu, aby si vyříkali, kdo má pravdu a kdo ne (žaloba 2). Dokonce tam mluví o tom, že ví, kde ti dotčení dělají, kde pracují a jak je možné, že mají tak velkou sbírku knih jakou mají :D Což je ta věc, která velmi upoutala mou pozornost, nasrání ohledně těch boxů mi přijde, vzhledem k tomu, jak to popsal, pochopitelné.
@House: video jsem neviděl. Jen jsem četl ten výcuc tady. A tam si prozměnu myslím, že pokud skutečně Filipa podělala tiskárna / externí spolupracovník, tak nějaká forma obrany je na místě. Tenhle byznys trpí koumoušskými zvyklostmi, kde nikdo nechce mít problém, ale podle mě by si lidi neměli nechávat kálet na hlavu. Na druhou stranu, když člověk ví, jak žaloby a soudy probíhají, není se skoro čemu divit.
Vis jak, nekdo chce vydavat comicsy, co se mu libi a neposrat se u toho, nekdo umrit za vase hrichy. Je to o lidech. Adrenalin to kazdopadne je. Muzu jen doporucit :)
Poslouchám ten rozhovor s MB a stejně jako při Dortových monolozích mám dojem, že vydávání komiksů je vysoce adrenalinová záležitost, plná těžkých komplikací, porodních bolestí a post tramatických stavů. Ti chlapci prostě chtěj mít problém. Když to porovnám s Pavlovským, který vždycky jen řekne "přines to zpátky, děláme přetisk...", ech jo. Stojí jim to za to? Dyť je do toho nikdo nenutí.
@Walome: Chápu a z části souhlasím, když se vrátím k tomu jeho rozhovoru, tak poslední hodina už byla trochu křeč no. Na druhou stranu, ta jeho komunikace, celkově, zdá se transparentní, nemám dojem, že by něco tajil, naopak je možná až moc otevřený :D Ale co, každý jsme nějaký, důležitý je pro mně produkt a ten dělá top.
@House: pardon, MB nejsou kašpárci, Filip je kašpar. Protože naprosto šíleným způsobem komunikuje na FB (za MB). Mně ta jeho rétorika přijde jako tahání čůra téměř při každé příležitosti. Nicméně těm stovkám lidí to nevadí, což je v pořádku. Mně jo.

Jinak jak jsem psal, proti tvorbě MB nic nemám, naopak, četl jsem půlku Kaplana a na to, že to byla prvotina, mi to přišlo naprosto ok zpracované.
Inak ad omnibusy a kolosálky, nerobil pred rokmi za mládí Walome video ako ich čítať?
Mně to tady tak baví :o)
Nebýt MB, tak tu vůbec omnibusy od Crwe nemáme. ;-)
@Walome: se z toho stal už pomalu cirkus, samej Kašpar :D ale proč jsou pro tebe MB kasparci?
@malylada:
Tak ale to snad nemůžeš srovnávat,jelikož kolosální knihy jímají podstatně větší rozměr. A omnibusy od crwe bych řekl že sou taky o něco větší.
@yogi: můžeme založit nějaký klub. A scházet se budeme u Radka Kašpárka v hospodě.
Alfi: No já jsem asi taky kašpárek, bo to mám podobně. Ty tři špalky co jsem od nich četl mě vůbec neoslovily, takže se asi smiř s tím, že co je pro tebe super, jinému zas až tak super nepřijde.
@Alfi: "mě to neláká natolik, abych si to koupil" je kontroverzní názor jako noha (ať už s uvozovkama nebo bez).
@malylada: Walomeho názory ignoruj, je to len kašpárek čo má potrebu zdieľať “kontroverzné názory” aby bol viditeľný. MB sú jasneže super hodnota za tie peniaze a nemyslím, že by doteraz vydali špatný komiks.
@malylada: jasne, pro me je to drahy, pac to nejsou pro me zajimave veci. Za 300 neco klidne risknu, za 900 uz ne.
@Walome:
ze je to drahé je dobra hovadina. Není to dražší než omnibusy u Crew nebo CC. Naopak bych řekl, že ty knihy mají stejně nebo i kvalitněji zpracované na poměr cena výkon
@Light: nojo, to mi jeste chybi. Nasilim uz mi vyhrozovali, k Hitlerovi uz jsem taky byl prirovnan, ale zalobou mi nikdo nehrozil.
Ale ne, ja proti MB popravde nic az tak nemam. Jsou to kasparci, ale neprijde mi, ze by nekoho treba okradali nebo tak. Ten KS byl nestastnej, ale to uz je snad 6 let stara historie :D a oproti Providence totalne nestovnatelna.

MB ignoruju ciste kvuli tomu, ze je to na me drahy a zatim tam nebylo zadne must have. Az vydaj Hellblazera, budu kupovat.
No, byl to takový šťastně nešťastný rozhovor v některých věcech. Pro nás důležité je, že příští rok chystá Temnou vědu s uvedením na červen (rád by stihl duben, ale nechce slibovat, takže uvedl vydání červen). Následně dohnat nějaké resty co v edičáku visí už delší dobu a překvapení bude, v originále Lucky Devils od Souleho. Osobně ještě doufám, že se mu tam vejde i to Sea of sorrows.
A jak jsem to pochopil, tak Rosnička se Šestiprsťákem spíše začátek listopadu a Svědectví jde hned v pondělí do tiskárny, u Kinga by žádné fuckupy být neměli, ale to už si poslechněte sami :)
@Light:
Poslouchal jsem asi první hodinu, kde se konkrétně co se týče žaloby zmiňoval ohledně boxu na Vyvrhela, kde mu to firma která vytvářela pouze boxy to pohnojila, což ho stále 100k a oni chybu nepřiznají ani neuhradí.
Ale šlo primárně o to, že on je žalovat nebude, ale rovnou tam říkal i jméno, že ať ho klidně žalují, tuším Achiles...
Včera proběhl docela ostrý, ve některých věcech až nepřátelský, rozhovor s Filipem z MB - https://www.youtube.com/watch?v=lNZNOwRFvVs&t=2s. TLDR - prý má na něho někdo zase kecy jako dřív na začátku vydávání, a neváhá si to s těmi danými vyříkat u soudu :D

Komiksovou komunitu docela sleduju, a tohle mi teda nějak uniklo? Věděl by někdo, o čem konkrétně to tam mluví? Není to práce zase Walomeho? :D
Ale zase tuhle Richard dostal nějakou cenu.
odchod Klíčníka bych neviděl jako úplně špatný nápad, ono se lehce přidám k walomemu - "providence se neposralo ale sme vlastne unikatni a tady mate sesit ale kupujte to protoze to nikdo nebude pretiskovat a je to jedina verze ktera v cesku bude, na to asi behem roku byl na svete omnibus (coz za me je vymrd na zakaznika) a pak v nejakem rozhovoru place ze se mu neprodavaji komiksy a ze pokud chceme dalsi dil Lemiroveho Cinzaku, tak ze si to mame zaridit sami a delat tomu reklamu a vsem to cpat, do toho jeho vyber komiksu je za me rekneme ne uplne chutny, nehejtim jen tu petici walomemu podepisu :D