Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

@seneke: ja to ctu taky rad, nic o tom nevim takze se rad mrknu. Clanky jsou to kratky a dostatecny.
Strašný, za chvilku to dopadne jak s operátorama a potravinama :)
Nebojte se, mně na dotaz ohledně obdoných cen jako byly v KK odpověděli: "Tento systém stále aktivně vyvíjíme a upravujeme, a do budoucna určitě plánujeme i další úrovně výhod, například pro naše nejvěrnější zákazníky. V tuto chvíli ale bohužel nemůžeme upřesnit, kdy k těmto změnám dojde."
Co tu ještě zbývá skoupit? :D
On i ten poslední odstavec je podle mě celkem perla. "Cílem je, aby zákazníci v nově začleněných prodejnách co nejdříve pocítili výhody silného zázemí skupiny Luxor, včetně rozšířené nabídky knih, neknižního sortimentu a služeb." Cenově to teda nebude nic moc, ale možná si tam koupím i paralen a bagetu k večeři.
"Tento krok představuje významnou podporu pro stabilitu a další rozvoj českého knižního trhu, který v posledních letech čelil řadě výzev."
@soulbringer: Díky za pozitivní odezvu. Cíleně vybírám věci a žánry, po kterých místní vydavatelství nesáhnou. Měl jsem i pár titulů, které "neprošly schválením" (mizerná kvalita ukázek, hodně práce se psaním, moc cáklé pro běžného čtenáře anebo by to v komentářích způsobilo totální shitstorm).
@seneke: jen houst a vetsi kapky! (Ja tedy nejsem zadna manga holka, ale ctu ty clanky rad)
@seneke: zrovna to sem jdu psát - je to živější, než jsem očekával :)
@Fort: Hustý. Tím to bude komplet v češtině.
Gannibal 11-13 vyjde 26.11.
Už dlouho jsem tu nepropagoval sekci článků. Tenhle týden je obzvlášť bohatý a za poslední 4 dny nám tam přibilo 5 zajímavých kousků. A jsou tam i skvělé článečky od lepších autorů, než jsem já, takže se rozhodně nemáte na co vymlouvat. :D
Ukázka, jak se digitálně kreslí Kingdom come comics
Jh666 - Chápu to dobře, že od 3/15 do 2/18 jsou magazíny obsaženy v knihách ?

Děkuju ti za info :)
@Milo_Harwey:
Z legends (do čísla 2/15) není v knihách skoro nic (možná pár příběhů v BB artových omnibusech, tím si nejsem jistý).
Od č. 3/25 začaly vycházet příběh pod Disney kánonem, do čísla 2/2018 vyšly v knihách, čísla 3-6/2018 knižně nevyšla.
Ahoj, má tu z vás někdo přehled o tom, zda jsou všechny sešity série SW magazínu obsažené v knihách? Případně co chybí, apod.?

https://comicsdb.cz/serie/549/star-wars-albatros-media-as
https://comicsdb.cz/serie/307/star-wars-magazin
Zpráva pro čtenáře kačerů. I v nejnovějším čísle Superkomiksu je marvelácký příběh. Tentokrát si Donald střihnul roli Thora.
Komárovo knihkupectví možná ještě pár výtisků má. Jeden jsem u nich kupoval.
Teď už je Harampádov z Arkhamu pryč, ale pokud jste to prošvihli, sledujte stránky, snad se to ještě objeví.
@Trip: kde se to dá, prosím, sehnat? Přímo u Dana?
Prosím pridať, nejako som to tu nikde nenašiel.. (na obrázku aj s podpisom autora)

@MaF: Super, zřejmě horká novinka dnešního dne. Díky! :)
@George Walker Bush: Neměl by tam být jako vydavatel Václav Vávra? A ne Vybíral, jak je uvedeno.
@Trip: Také jsem si toho všiml a divil se odkud vyhrabal 9ks. A pokud to bylo druhé vydání, tak je to dost podraz, když to teď je za 499.-.
Tak preto sa nedávno na aukre predával 1ks za 2.000kč (k dispozícii bolo 9ks).
@psimek: Zrovna se mi to dostalo před deseti minutami do ruky, nahodím to do databáze. Ano, vyšlo to jako druhé vydání.

Máte někdo někdo nějaké info o tom, že by vyšla letos "13 ze Staré čtvrti" v nakladatelství Václav Vávra?
viz https://aukro.cz/toufar-petracek-13-ze-stare-ctvrti-nove-vydani-2025-7094583570
Píše se tam "NOVÉ VYDÁNO 2025 NAKLADATELSTVÍM VÁCLAV VÁVRA".
Ale na webu nakladatelství ta kniha není.
Jo, o to mi nejde. Myslim právě všeobecně, u normálního prodeje.
@Hawwwran: Tak specificky u toho Foxterova limitovaného omnibusu je to jádro pudla v tom, že to byl dárek, který Foxter dotyčnému věnoval.
Nemyslim ted skalpery, to je trochu jina situace. Myslim normalne prodany komiks, mozna limitka, ale koupim si jen jeden kus a treba za rok prodam se ziskem.
Mohli ty peníze dát raději mně! Já jsem autor, zasloužím si je více, než nějací skalpeři.
Zahrajte si někdo na ďáblova advokáta. Chtěl bych pochopit, proč by mohlo nějakému autorovi vadit, že se jeho kniha prodává na bazaru dráž než to prodává autor. Já to vidím jako způsob uznání, že jeho tvorba za něco stojí. U limitek to nechápu vůbec, protože celá myšlenka limitky je, že to bude mít vyšší hodnotu. Jak to je?
@Trip: Ano, někomu z redakce se asi nelíbil dárek.
To je ten špeciálny darček iba pre redakciu? :)
@shybuj.cz: cena jo, ale nikdo si to nekoupil. A i kdyby, porad je to par tisic.

Az mi nekdo nabidne za nejakej muj komiks milion, tak se muzeme bavit.
@shybuj.cz: Ježíšku na volověným křížku! Ten bude zase vyvádět.
Když by někdo zatoužil po Foxterově omnibusu tak má možnost, a jak se zdá bude to dobrá investice, cena letí raketově vzhůru...
https://knihy.bazos.cz/inzerat/205698512/foxter-omnibus-super-limitovana-edice.php
když by někoho zajímalo více informací k Foxterově omnibusu:)
https://www.youtube.com/watch?v=lP3jyYaQ0-c
Tak KKK vs normalni velikost - nejvetsi rozdil je papir a bonusy. V malem supermanovi bonusy nejsou. A papir je horsi, coz je logicky.

Za me supr format, nejaky bubliny jsou hodne maly, ale jinak pohoda.
@jh666: tvrdili. Já beru vidle, ty popadni pochodně a vyrazíme do Brna.
Jen kdyby někoho zajímalo třetí díl Kostek,bude až na jaře. Netvrdili u Hostu, že chtějí vydávat díl co půl roku?
@Darth Raelchi: Aaah, a už sme pri “tak si je vemte domů” :-) teda v tomto prípade “tak si to vydej sám”
Mám pekných pár zošitov of Foxtera doma, ako píšem, rešpektujem jeho rozhodnutie, len mu nerozumiem. Viem, že je to srdcař.
Xintax: Vytlačíš to v dvoch knihách, bude sa to lepšie čítať a cena je tá istá
@Alfi:
A jak si to provedl s poctem stran, kdyz tam maji max 600 stranek?
Tlač takej knihy stojí v prvej tlačiarni čo som našiel do tisícky. Vyberal som tam najdrahší papier, pevnú šitú väzbu, stužku, laminovanú obálku, farebnú tlač, proste maximum čo sa dalo. Pri sto kusoch cena padla na 700 kč za kus. Ak by sa taká kniha predávala za 3 tisíc, sú všetci dobre zaplatený. Ja Foxterove rozhodnutie rešpektujem, mať exkluzívnu superdrahú publikáciu, ale ak by som bol autor, skôr by som chcel získať viac čitateľov. Ale je to rozhodnutie Foxtera.
Kalkuláciu som si robil tu: https://www.tiskdo1000.cz/knihy-v8-sita-tuha#/
@Braindead:
Nesmis zapominat, ze cena neni jen za vyrobu, ktera sama o sobe neni, pri nakladu nizkych desitek kusu, v radech stokorun. Ale hlavne jsou tam tisice hodin prace autora a jeho pomocniku. Kdyz bys vydelil celkem ziskanou castku sumou tech hodin, tak se pak zacnes ptat, proc to ty lidi vubec delaj. :-)