Upřímně jsem netušil, že tu nevychází Disney :) tak nějak jsem myslel, že to vydává albatros a nijak dál to nesledoval. Takže mě spíš překvapilo, že je to taková sláva. Já čekal, že oznámí, že budou třeba vydávat sešitovky nebo kompletní současný marvel / dc nebo tak něco, prostě nějakou šílenou ekonomickou sebevraždu :D
Nicméně ty konkrétní tituly, které tam zmínili, mě zaujaly. Četl jsem Duck Tales od Egmontu kvůli tehdejším emocím kolem mizerného vydání a hodně se mi to líbilo, takže Kačery klidně zase zkusím, děti to maj taky rády. Rád zkusím i Alieny a Predátory (ty světy nějak extra nemusím, ale vypadá to hezky), líbila se mi i ta manga z Disney světa.
@soulbringer: - za mě - je to překvapivě super čtení. Fakt jsem tomu nevěřil (tehdy jsem to četl "z donucení" a hrozně jsem si to užil. A dětem se to líbí moc, takže win win.
Ad Kačeři od Barkse, Rosy a veškerá další Walt Disney klasika… nebo možná Donald obecně - dotaz hlavně pro ty, co se toho nemohou dočkat. Budete to kupovat hlavně proto:
- že toho Donalda mám už dima kopy
- že je to hlavně nostalgie (něco jako rychlé šípy třeba)
- že je to klasika (na kterou se v knihovně hlavně vůbec nešahá!)
- že to stále super čtení i pro dospělé čtenáře
- že to máte pro potomstvo, pač předpokládáte, že se jim to bude líbit jako kdys vám (když maj vaši DNA)?
U Rosy je to jasný - tam je definitivní edice od Fantagraphics, z které pak vychází evropské mutace. Akorát to hádám nebude OHC. Chudák překladatel a příběh se skálami. :)) Barksovy kolekce asi budou nové? Příběhy, co inspirovaly Jonese, jsou The Prize of Pizarro, Seven Cities of Ctibola a The Land Beneath the Ground a anglicky nic takového myslím není.
@faster86: Větší zastoupení Disneyho na našem komiksovém rybníčku je něco, za co se tu lidi roky modlili. Fakt, že se to Crwákům povedlo a že se rozhodli pro tak velký rozsah, je fakt velký zázrak.
@House: To, že se chystá něco z kačerama, bylo naznačováno už delší dobu. Dan Černý začátkem roku ve svém videu k narozeninám kačera Donalda naznačoval, že se na českém trhu blýská na lepší časy, ale že nemůže nic naznačovat. Na Comic Conu jsem na to ptal a řekl mi, že pro jedno komiksové vydavatelství udělal koláž panelů ze starých kačeřích komiksů a fotek z Indiana Jonese, aby ukázal mezi nimi spojení. Plus mi ještě potvrdil, že to vydavatelství chce knížky a ne časák.
Teď už je to konečně venku a nemusím si to schovávat pro sebe.
@seneke: velkou radost mi udělali :))) ta monstra Foxů jsou jasná, ale z těch Kačerů mi hned začala v hlavě hrát úvodní znělka památného animaku, takže to si nemůžu nechat ujít :)
Crew ohlasuje VELKE novinky. (Ich slová,nie moje). Posledné asi 3-4 dni na Fb/Ig storkach teasovali toto dosť,a mne sa podarilo gaslighnut sam seba, že na základe zvieracích motívov čo dávali výjde animal man. Tak uvidíme o 19:00
@seneke: já něco rozepsal a zjistil, že psát už neumím (pokud jsem tedy vůbec někdy uměl) a nechal toho, takže chápu, že plány jsou jedna věc a realita druhá.
@Walome: S tou délkou bych chtěl ještě nějak zapracovat. Na menší tituly je to v pohodě, ale na větší kousky (třeba Vinland Saga, díla klasiků atd.) mi to přijde krátký. Taky je to jeden z důvodů, proč v článcích zatím nebyl žádný Tezuka. Bát se ale nemusíte, dojde i na něj. Akorát ne hned.
Jinak největší legrace je, že jsem si začátkem roku vesele nalajnoval "ediční plán", ale toho už se až na výjimky nedržím vůbec. Jednak to upravuji podle reakcí a druhak neustále čtu nové věci.
@Zack: Ja vim :) Jen bych řekl, že dost zalezi, jaky trh tam definuji… jasne, nemuzu tvrdit ze uz jsou hnusny monipolista, ale ja bych rekl, ze ten trh neni proste zdravej a tohle tomu fakt nepomuze.
Nebojte se, mně na dotaz ohledně obdoných cen jako byly v KK odpověděli: "Tento systém stále aktivně vyvíjíme a upravujeme, a do budoucna určitě plánujeme i další úrovně výhod, například pro naše nejvěrnější zákazníky. V tuto chvíli ale bohužel nemůžeme upřesnit, kdy k těmto změnám dojde."
Co tu ještě zbývá skoupit? :D
On i ten poslední odstavec je podle mě celkem perla. "Cílem je, aby zákazníci v nově začleněných prodejnách co nejdříve pocítili výhody silného zázemí skupiny Luxor, včetně rozšířené nabídky knih, neknižního sortimentu a služeb." Cenově to teda nebude nic moc, ale možná si tam koupím i paralen a bagetu k večeři.
@soulbringer: Díky za pozitivní odezvu. Cíleně vybírám věci a žánry, po kterých místní vydavatelství nesáhnou. Měl jsem i pár titulů, které "neprošly schválením" (mizerná kvalita ukázek, hodně práce se psaním, moc cáklé pro běžného čtenáře anebo by to v komentářích způsobilo totální shitstorm).
Už dlouho jsem tu nepropagoval sekci článků. Tenhle týden je obzvlášť bohatý a za poslední 4 dny nám tam přibilo 5 zajímavých kousků. A jsou tam i skvělé článečky od lepších autorů, než jsem já, takže se rozhodně nemáte na co vymlouvat. :D
@Milo_Harwey:
Z legends (do čísla 2/15) není v knihách skoro nic (možná pár příběhů v BB artových omnibusech, tím si nejsem jistý).
Od č. 3/25 začaly vycházet příběh pod Disney kánonem, do čísla 2/2018 vyšly v knihách, čísla 3-6/2018 knižně nevyšla.
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.