Srazy, cony, festivaly Upozorňování a oznamování akcí.

Stále žiadne správy zo včera?
Tak výsledky voleb už známe, tak teď už se jen dozvědět co dnes oznámila Crew za jejich budoucí plány... ;-). Byl někdo, kdo si dělal poznámky a byl by sdílný?
Kluci jedtli je tam nejaky insider, tak sem pak hodte nejaky souhr edicsku, dik
No, jestli se nám je podaří nahrát, tak snad tak do čtrnácti dnů... uvidíme.
@Scarface: mě by zajímalo, kdy budou na YouTube dostupné záznamy ohlasovacek?
Když jsme u akcí, tak pro jistotu připomínám že už zítra, od desíti hodin ráno, bude v pražském klubu Cross (kousek od metra Nádraží Holešovice) další ročník CRWECONu. Jako obvykle tam budou (kromě programu, který najdete třeba na stránkách CRWE) v přízemí a venku volné stoly, kde se můžete utábořit s komiksy, které chcete prodat (pro prodejce by se to mělo otevřít už v půl desáté aby se stihli připravit). O tyhle burzy byl obvykle docela zájem. No a jasně, budou tam přednášky, dražby, prodej novinek s 25 % slevou... a panel CRWE o chystaných novinkách, kam se můžet i přijít zeptat, proč jsme udělali tohle či tamto, co se vám líbí či nelíbí - a my se to pokusíme vysvětlit. Prostě, pokud se vám stýská po předvolebních debatách, budete si moct dát repete.
šťastav: tak snad bude mít na hlavě po celou dobu besedy tu svoji helmu :-)
Kluci z Analphabet Books oznámili, že u příležitosti 25. výročí magazínu Aargh! uspořádají v Brně sraz s fanoušky … myslím, že jde o 8.11. Plánujete se někdo zastavit? Bude tam tvoření pro děti s Janem Smolíkem, beseda s Petrem Čechem a setkání s tvůrci. Zašel bych, přece jen je to od nás z Vysočiny blíž než do Práglu.
Jinak přátelé, zajímavá věc, díky spolupráci nakladatelství Centrala a Městské knihovny v Praze se 11. listopadu odbyde autogramiáda slavného Guye Delisleho, a to v prostorách Ústřední knihovny od 18:00!

Kdo by nestíhal, má šanci den předtím, v knihkupectví ArtMap (10. 11. od 18:00).

A pak ještě v Brně:
12. 11. od 18:00 na prezentaci a autogramiádě v Moravské zemské knihovně (Kounicova 65a, 601 87 Brno)
13. 11. od 18:00 na autogramiádě v knihkupectví Kapitola (Čápkova 17/11, 602 00 Brno-střed)

@seneke: bylo to nad očekávání super, vyšlo i počasí (nebylo vedro) a zvuk fungoval, podpora taky. Poprvě jsem viděl pana Vybírala, takže vše krásný.
Ze zvědavosti jsem se ptal Crwe jak velký úspěch měl Sál Káji Saudka na Světě knihy. Úspěch byl velký, což potvrzuje i oficiální zpráva od Světa knihy a sál by se měl jak z technické, tak i obsahové části výrazně vylepšovat. Zájem projevili i další nakladatelé, tak uvidíme.
Co mighty meet, nějaký záznam někde?
Další Advík, další přednáška. Tentokrát se nějak (důraz na to nějak) pokusím shrnout Tezuku pro začátečníky.

https://leto2025.advik.cz/program/2025/osamu-tezuka-pro-zacatecniky
Díky, já si to myslel, přece jen táhnout se s tím přes půl republiky a pak zas nazpátek je oser a to jsem měl ceny mírné.
@yogi: kámoš tam byl a horko těžko něco udal. A Mikoláš Tuček tam rozprodával svou sbírku na podporu UA, prodal toho dost, ale tam byly dobrovolné příspěvky.
Btw křes supermana včera velice dobrej, Petr Litoš měl hezky připravený otázky a kluci se snažili odpovídat, lidí přišlo dost, Dobrovský byl prázdnej jako dycky, takže nás nikdo nerušil v naší pokleslé zábavě :) a vlastně je to moc hezký, že se čeští autoři dostanou takhle do světa a trochu i doufám, že když je to dc, že je to i hezky zaplacený.
3D chobotnice mi přišel jako super nápad včera a přijde mi to jako super nápad i dneska. Lepší než triko, lepší než hrnek. A to myslím smrtelně vážně.
Figurky členů redakce v kapesní a bonusově i v životní velikosti.
Natuknu Macomixe, jestli by neco nechtel zas udelat fimo+resin ala ten jeho slavny kvetinacek: https://www.fler.cz/zbozi/lord-of-plants-kvetinac-4030041
Jsem též pro 3D figurku chobotnice s bublinou moje :-)
3D chobotnice se mi libí, to bych chtěl :-D
Merch: Návrh na 3D figurku (různé velkosti, ale klidně jedné barvy) chobotnice s logem (popř. může mít/číst knihu/komiks s textem CDB…). Zack říkal, že když bude dostatečná odezva… tak mu to zkomplikujeme, takže hlasujete PRO. Anebo prostě 3D zarážky na knížky … A toto bych fakt bral …
A limitka ve folii bude? ;)
@soulbringer: ja mam jasno jen v tom, kde to budu vyrabet a ze to bud stihnu do crweconu nebo uz nikdy :) Zbytek jen tak plkame. Ale minimalne bude nejaka chobotnicka a logo.
@soulbringer: Kdyžtak hlasuju pro motiv s textem "CBD? Ne, já radši CDB."
@Zack: já už to tady nějak nedohledal a vím, že si o tom s námi vedl už tenkrát zdlouhavou a trpělivou diskusi, kde tu padaly i různé grafické návrhy... ale chápu správně, že nebudeš nic vymýšlet a bude to především logo CDB a nebo ještě nejsi o designu merche rozhodnutý?
@SpiderJerusalem: no ale slavnostní cdb triko? To by člověk nosil jen na vybrané eventy.

@Zack: triko bude mít Vojta, já budu mít košili s textem, cos napsal
@Walome: Hele asi je to podivná úchylka, ale triko nosim každý den, někdy si ho dokonce vyměnim víckrát za den....
Co si objednate, to bude, kdyz to zaplatite a nesmrdi vam Zasilkovna :)
@Zack: hrnek nebo krygl a triko velikosti L s chobotnicí, ale nejlépe ve střihu slim fit nebo loose fit (ne takový ten čtverec “regular”) ;-) a kdyby to šlo sehnat i někde mimo Prahu na lince Jihlava - Brno … jo, moc si vymýšlím
Nech me hadat, ty budes mit triko 'Jsem kontrarian a schvalne se nelecim!' A muzu si ho objednat v cervene?
@xintax: samozřejmě.

Nicméně merch trika je taková podivná úchylka. Jak často někam nosíte triko? Zejména, když jich máte víc, tak nevíte, jaké si vybrat.

A přesně proto, budeme s Komiksovýma novinama na crweconu taky mít trika :´´´)
Triko bílé nebo barevné. A hrnek! Prosím hrnek na čaj.
Triko s chobotničkou, samolepky s chobotničkou :-)
Takhle minimalistické triko nepoznám, když ho budu mít složené ve skříni.
Já bych nejradši triko bílé a potisk jen vpředu, potisk na zádech je v létě peklo. Klidně i s chobotnicí:)
Velké logo na hrud nebo záda
Triko bych uvítal celobarevný, ne černý ani bílý, těch mám už dost.
Jinak mi je to jedno.
Jen logo, jakoze hlasim prislusnost k elitni skupine sberatelu a ctenaru comicsu, nebo mam rict Anos nebo nekoho dalsiho o novou chobotnicku?
Ještě si někdo napište o puzzle :)
Triko a placka by bola super!
Co odznáčky, nebo připínací placky - nositelné na batohu, tašce porstě kdekoliv :-D, univerzální velikost...