Preacher omnibus 2 coming soon. Aby se nám idea předkupního práva na limitku ještě více zkomplikovala, tak jsem se s nutnou dávkou nadsázky zamýšlel nad následující situací:
Předpokládejme, že ze 180 lidí, kteří si koupili první díl, neprojeví část zájem o ten následující. Má jim pak automaticky propadat předkupní právo na třetí díl limitky? Dalo by se přesunout na zákazníka, jenž zakoupí druhý díl se stejným číslem, ale dává v tomto případě vůbec smysl předkupní právo na trojku? Stejně už komplet daného čísla nikdo mít nemůže. Ale asi by to bylo férové vůči tomu, kdo stihl koupit alespoň dvojku, či co myslíte? :)
To, že jde kniha do prodeje a velmi rychle se prodá vidím jako obrovské plus. Dělám ve skladu a vidím kolem sebe spoustu zboží, co tam roky leží.
Asi bychom se měli přesunout do pinďárny, než nás přesunou.
@louza: To je asi úplný nepochopení toho, jak jsou na trhu rozdaný karty a na jakou cílovku míří Crew a na jakou MB. Ruku na srdce - oba víme, že velký prodeje u tohodle titulu asi člověk nečeká... nebo ty snad jo? A na čem bys tenhle předpoklad postavil?
Já jsem naopak rád, že ten českej rybníček Filip rozčísl a že i vydavatelství tohoto typu v ČR máme. Čím větším konkurence a čím více modelů, tím nakonec pro zákazníky lépe. Zároveň faktická - není pravda, že by MB klasickou distribuci úplně ignorovalo. Filip tuším zmiňoval, že s pár tituly experimentoval, ale:
- podmínky jsou tvrdý (pro MB nevýhodný - s jejich cenovou politikou)
- tituly MB nejsou a nebudou masovka (fakt to není manga)
- protože je to pořád one-man-show, tak ten prodej přes objednávky předem je přeci jen jistější a životaschopnější.
Každý vydavatelství si holt kupuje práva na tituly, u kterých věří, že na nich vydělá nejvíce... a ne vždy to dopadne (viz právě DMZ). Takže já třeba chápu, že se podobné kousky nechá Crew ležet ladem a že naopak si MB může pro pár kusu klidně urvat zajímavou věc. Problém je samozřejmě dotisk - ale i tady chápu, proč by to bylo pro MB děsná sázka do loterie.... takže abychom to okořenili:
- fakt sázíš na to, že třeba Matku dotisknou? Nebo, že práva koupí někdo jinej? ... a kdy? :)
10 sešitů se nově počítá jako špalek? Crew vydává právě přesně tyhle věci, mohlo to normálně do paperbacku a nebylo to za přepálenou cenu skrz malý náklad. Jenom to prostě není dostatečně zajímavé pro masy, tak to nechali MB :)
@louza: Kdyby to vydalo CC, prodávalo by se to 1x, vyjímečně 2x za rok. Crew Image špalky nevydána. Kdyby to měl vydat kdokoliv jiný byl by to zázrak a navíc za mnohem vyšší cenu, tohle je pro MB jako dělané, ale děkuji za tvůj názor.
@kinak: Bylo to i mé zbožné přání. Takže jsem koupil a dočetl skoro vše co tu nedovyšlo a jen tři věci mi přišlo nutné fakt dokončit. Fables a Lucifera dotáhla Crew. A Amerického Upíra bohužel nikdo. Pokud by tohle MB udělali, koupím klidně i magaknihu, protože to je fakt špičkový. Dodnes nechápu že se to nechytlo. Naopak Woodovo DMZ bylo ve finále neskutečné zklamání. Tam ten cut skoro prospěl :-)
@komiksfan: Hm. Je fakt, že technicky dělá MB knihy pěkný a tohle crowfundingové mikro vydání asi trh nenasytí tolik, aby to pak nemohl s odstupem klidně vydat někdo jiný. Třeba crew takhle znovu vydala ty nejlepší svazky z těch jednorázových kompletů. Což mě přivádí na myšlenku, že bude zajímavé sledovat co všechno z produkce MB se osvědčí natolik, že bude dotištěno jimi, nebo někým jiným. Tipuju že takovou Matku nevidíme naposledy.
@Fort: Kohokoli, kdo používá tradiční vydavatelskou strukturu trhu. Což jsou kromě MB v podsatě všichni. I to CC dodává své knihy do řetězce, byť za podmínek, které jsou pro finálního konzumenta nevýhodné. Ale pořád má na výběr.
@faster86 2:32:00 nějak lehce po tomto case. Určitě tam nezmiňuje BBart to je moje zbožné prani;) ale zmiňuje ze vidí u nás jeden rest o kterém přemýšlí a je to v kontextu diskuze o nedovydanych sériích…
@louza:
ja si naopak myslim ze to je dobre, ze to vyda prave MB. Maji krasny format a skvele provedeni za velmi priznive ceny, pokud clovek objednava vcas. Comics centrum by bylo drazsi. pote to bude mit i sberatelskou cenu. a ten argument, ze to pak nebude dostupne pozdeji, no v dnesni dobe internetu... kdo opravdu neco chce precist si stejne precte, ne?
Yaromil : The One Hand/The Six Fingers je totálně skvělá pecka, která mě vystřelila z bačkor. Pokud to nebude zase jen dárek k nějaký nesmyslný megalo knize, tak si to určitě koupím. Jen škoda, že to vychází v tomhle fun clubu. Tohle bych fanouškům dobrých komiksů přál v podání nějakýho normálního vydavatelství, co knihu na trhu udrží i déle než tři měsíce. Fakt to stojí za to.
@xintax:Neznal jsem, ale RIP...
jinými slovy vystupuješ oficiálně z klubu "sběratelů" - naprostá tragédie! (jinak dal bych tomu časový odstup, bude to stát úplně nesmyslný peníze, ale řekl bych, že se to na sekundárním trhu brzo objeví)
Za mne byla ještě zajímavější zmínka o tom ze by Filip rad dohnal nějaké resty co se tyce nedokončené série v ČR. Pokud by měl na mysli něco od BBART vůbec bych se nezlobil ;)
A také vydají Traveling to Mars do Vánoc, ještě před Outcastem, kde se vydání odkládá na příští rok do cca března. Jo a ještě mají mít merch v podobě tašek a triček.
Vzhledem k tomu, že se nepovedla "superlimitka" Sandmana" a tím pádem už nebudu mít z Crwe všechno (tak jako doposud - nepočítaje druhá identická vydání), tak u mě nastal zlom a nebudu už kupovat všechno. Takže jdu jen do základního "Sokola". Přestanu kupovat každou debilní mangu (stejně to nikdy nepřeču) a stejně tak kraviny pro děti. :-)
Norri: jistěže to není jen o metalu, ale kdyby byly na obálkách parafráze klasických dejme tomu postpunkových alb, stěží by to tu vzbudilo rozruch, možná by to Crew ani nevydala( myslím variantní obálky , ne komiks sám.)
Přemýšlel jsem, jaký omnibus bych chtěl v češtině já, Am. upíra, DMZ, Hellblazera určitě ne, to už všechno mám a dávno přečtené. Osobně bych neváhal u koupě starých vertigovek jako Madame Xanadu od Matt Wagnera, nebo House of Mystery od Matthewse Sturgese, případně deratizační The Exterminátors kreslené Tony Moorem. Nebo nějaký evropský historický vypalovák jako Les chemins de Malefosse, či napoleonské Ils étaient dix. Je mi ale jasné, že tohle všechno je tu nevydatelné, čili mám klid a nechci nic.:)
@yogi: já bych to neviděl tak černě... cover alba jsou navíc podružná věc. Jde přece o hudbu samotnou! ;)
tady Ludva by byl poměrně dobrej řízek a snad i Tonda by se nezalekl kdejaké příšery ;) ... ok, končím s plevelením fóra pro sběratele, ale musel jsem!
Obálka s Dvořákem, Rachmaninovem, Bachem, Beethovenem nebude? Přeci jen tyhle ty kapely pro děti... :)
(věčná škoda, že Johnson se držel pouze podružného výběžku a že šlo jen o záchranu nějaký planety kdesi u zapadlé zákruty. Kdyby šlo o všechny vesmíry, pak by to jistě nebyl sokolík, ale minimálně orel z Classicu. Třeba se jednou taky dočkáme)
@Fry: to se nedivím, já je znám jen ze seriálů, kde se o nich často mluví. Celkově to jde taky mimo mě, ale obálka mě zaujala. Teď čtu od něj to o wrestlingu a zatím to má fajn tempo.
Zdar lidi, komu všemu se podařilo sehnat superlimit Sandmana? Čísla uvádět nemusíte, jen mě zajímá, kolika místním sběratelům se to podařilo.
A budete superlimit rozbalovat/číst, obratem prodáte nebo to necháte ležet na poličce? :-)
Po shlédnutí cca 5-10 úvodních minut Wonder Woman (2017) jsem si říkal, že WW nikdy nebude pro mě, ale dal jsem šanci komiksu Wonder Woman: Mrtvá země právě od Daniela Warrena Johnsona a to jeho podání se mi ve finále líbilo hodně, tak se těším i na Vražedného sokola. Zrovna tady ale nějak neprahnu po limitové obálce,... nemám k nim žádný vztah.
To je mozna trochu nestastny na tech obalkach, ze to vede k temhle predsudkum, pritom je to hodne dospely comics o emocich, vzteku, beznadeji a o tom, jak se vsechno tohle da ventilovat umenim (tady konkretne muzikou). Pritom to porad zustava zabavny akcni comics, snadno citelny pro kohokoliv.