* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

Objevil jsem nahodou chybicku /i crew to ma spatne/
https://comicsdb.cz/comics/2475/lucifer-01-dabel-vchazi-do-dveri
https://comicsdb.cz/comics/6522/lucifer-01-dabel-vchazi-do-dveri-2-vydani

Což pro ďáble znamená jediné: vybrat někoho, kdo ji za něj podstoupí.
oprava
ďábla
@soulbringer: To bylo jen k tomu PS, ze permalink prave dovoluje odpovidat odkudkoliv. Ale jestli to nekdo pouziva nebo nepouziva je ciste na nem. To neni issue. Issue je, ze lidi chodi kadit do umyvadla. Tak se snazim zjistit, jestli to je tim, ze nevite, kde je zachovad nebo to proste neresite, dira s vodou jako dira s vodou.

Ale mozna staci zrusit Sberatelsky klub (protoze to vypada, ze jsem jedinej komu to vadi a kvuli mne ten klub neni), resp. prejmenovat na "O comicsech" a vyreseno.
@Zack: Jo, to chápu, to je samozřejmě na přesdržku. Předpokládám, že se to děje kvůli tomu, že jsme tady dodatečně "neprodali" funkci odpovědět přímo na daný příspěvek. Mně celkem vyhovuje, že je to v hamburger menu příspěvku napravo, kde je celková nabídka akcí (odpovědět + permalink + poslat zprávu), ale pro mnoho uživatelů to může být skryté a nutí je udělat "jeden klik navíc".

Takže odhaduji, že to pro tyto nezkušené/lenivé uživatele funguje následovně:
- Uživatel vidí u horního menu FORUM notifikaci, například 8 nových příspěvků.
- Klikne na FORUM – a protože těch 8 příspěvků je rozprostřeno po různých vláknech, a uživatel je chce projít všechny, klikne na VŠE.
- Uvidí přehled nejnovějších příspěvků podle času (z různých vláken) – a začne scrollovat.
-...a pokud chce odpovědět, tak místo toho, aby si rozbalil menu u příspěvku nebo alespoň klikl na vlákno příspěvku, často klikne na příspěvek, který je NEJVÝŠ (možná s pocitem, že tak jeho odpověď bude "nejnovější", nebo prostě fakt nevím).
Kromě diletantství nebo tohoto chování si ty offtopic příspěvky neumím úplně vysvětlit.

Jediné, co mě napadá, je rovnou přidat tlačítko "ODPOVĚDĚT" přímo do příspěvku (vedle názvu vlákna? pod příspěvek?)
@soulbringer: Chapu, ze se diskuze stoci mirne z cesty, ja tu mluvim o tom, ze nekdo zacne komplet novy topic a defaultne zacina ve Sberatelskym klubu, coz mi prijde, ze ma mozna puvod ve spatnem systemu.
Ta funkce odpovedet je tu presne kvuli tomu, aby si mohl odpovedet kdekoliv.
@Zack: doufám, že si uvědomuješ, že i kdybys to zúžil či předělal, tak že to nevyřeší free style několika pisatelů (a já se teď odmítám dívat do zrcadla)... nicméně, k dotazu - mě to vyhovuje tak, jak to je a pořád je tu přece obecná pindárna.

PS: já se teda za sběratele furt nějak nepovažuju a od úplně nesmylsných off-topiců je docela prekérka určit hranici, kdy by se diskuse měla vést v pindárně a kdy ji klidně zachovat v daném vlákně. Typicky - někdo rozkopne téma sběratelských limitek a superlimitek Sandmana a já si tu pak vyleju srdíčko nad způsobem mírně zmatečného procesu prodeje. Což samo o sobě už nemusí do toho vlákna patřit, ale zas mi přijde nešťastné "odpovídat" jinde, kór když je tu ta funkce odpovědět... prostě ta hranice relevance a off-topicu může být leckdy tenká.
@Yaromil: na to bude UPLNE nova sekce :)
@Milo_Harwey: nebyl bych tak radikalni, ale taky me napadlo ty nazvy zjednodusit, aby bylo zjevny, co kam patri.
@Fry: bychom museli zrusit komenty a diskuzi a vubec jim vzit jakykoliv pravo kamkoliv psat. Lakave, ale zas v tak revolucni nalade nejsem :)
já bych zrušil forum úplně!
Připomínky
Film, hudba, hry
Comics
Srazy
Gmork

Co takhle? :)
Za mě by asi nebyla úplně marná nová sekce / vlákno ve smyslu toho, co se u nás chystá k vydání.
Posledni dobou se tu rozsiril takovy nesvar, ze do Sberatelskyho klubu jdete s uplne vsim, co se tyka comicsu. Pomohlo by, kdybych zalozil nejake obecne vlakno na comics, kam pujdete primarne a do Sberatelskyho jen se "sberem"? Nebo je to uplne fuk a jsem jediny, komu aktualni stav neprijde idealni?
radsi jsem se zeptal, ale obcas narazim u ruznych prodejcu, ze pisou, ze maji/meli ten prvni dil v mekke vazbe. tak jsem si rikal, jestli prvni vydani nebylo u prvnich trech dilu v mekke vazbe a pak to predelali na pevnou, jak se nekdy uz v minulosti stalo
https://www.knihydobrovsky.cz/knihy/serie/lucifer-1091
ted jsem se dival, mam prvni vydani a je v pevny vazbe
@SomeOne: Ne, ja to taky videl. Ono se to cislo pokazdy prepocitava pro vsechny autory, pokud se saha na autory a nekde sem neco zapomnel, co to pocita postaru.
@Zack: uz ne, asi jsem se spatne podival ;):)
Zack: OK, budu na to tedy pamatovat :-).
Yaromil: to neni bug, sbirka ma spolecny filtr
Narazil jsem na takový bug, že když se např. koukám do cizí sbírky do kategorie "Prodám", tak to drží filtr "Prodám" i nadále pokud se přepnu odkazem ze svého profilu do vlastní sbírky, tak musím dát "Zrušit filtry".
Jasne, co vylistovat se bere jinak nez to celkovy cislo, coz je proste cislo a nerozlisuje stavy comicsu. Se to cislo bude muset kalkulovat jinak, resp. v jiny moment.
@SomeOne: to by asi melo byt konzistentni. Dam to na seznam jako bug, dik.
A bude to rekl bych temi rozpracovanymi komiksy. Prave jsem se podival, ze stejna chyba je i u Neila Gaimana :)
@Zack: Nejspis tim mysli, ze zde se zobrazuje 7 komiksu, ale na autorove profilu je zobrazena pouze WW :-)
Taky nevim. Nevim, kam co pises, co rozklikavas, cemu rikas 'databaze pise', zadny link. Muze to byt chyba, ale nemusi. Muze to byt Murder Falcon, taky nemusi :)
Nevím, zda to může být chyba, ale když napíšu “Daniel Warren Johnson”, databáze píše 7 komiksů v databází, ale po rozkliknutí vyjede jen Wonder Woman. Nebo to obsahuje skrytých rozpracovaných 6 verzí Murder Falcon?
Hlavne jestli si i odpovidas a neni to jednostranna konverzace.
Awww, teď jsem zjistil, že můžu posílat zprávy sám sobě < 3
@Zack: Aha, už to vidím, mě to vždycky "tluče" do očí ve výpisu komiksů, ale je to tak jak píšeš, když pak rozkliknu detail komiksu, je to tam pak zprůměrovaný. Omlouvám se za zmatky a vlastní nepozornost :-D.
@Yaromil: vzdyt to tak je, kazda varianta ma svy a spolecny hodnoceni pres vsechny varianty. Stejne tak se vypisujou vsechny hodnoceni a vsechny koment, pres vsechny varianty. Tak asi zkus nejak konkretnejc, z ceho ses tak zarazenej :)
Asi se to určitě řešilo, ale nedá mi to nezmínit, protože mi snad každý den zarazí, haha. Máme dvě vydání komiksu, např. jedno pevná vazba a levnější paperpack, vyjdou společně, mají identický obsah, ale ve výsledku se každá prakticky hodnotí zvlášť a má tedy jiné hodnocení, které se někdy i poměrně dost liší. Je nějak chtěné nebo v plánu, aby se ty hodnocení u takových případů sjednotily / zprůměrovaly?
@sleepless: Počítám s tím, jestli máš nějaká data, klidně pošli
@Zack: Super, že je to možný a bude tedy někdy implementováno? :-)
Mozny to je. < a > se odmazou, protoze to vypada, ze se pokousis o html.
To jednoduché znázornění jsem musel vložit formou obrázku, pokud to dám pouze jako text, tak to zobrazí jen poslední dvě většítka:
>>
Nebylo by možné rozšířit možnosti listování v přehledech o rychlý přesun na začátek a konec seznamu? Takové to klasické:
@Zack: Super, diky! V predchozi verzi to tusim tak bylo ve sbirce a tady mi to trochu chybelo :-)
Update: Nasypal jsem strankovaci panel i nad content. Kdyby to nekoho dlouhodobe krkalo, tak se ozvete, kdyz vas bude vic, tak k tomu udelam nejaky nastaveni do profilu, ale v tuhle chvili mi to prijde v pohode a par lidi to po mne chtelo.
Maty48: Dík, mrknem na to a upravíme - klasické rozdíly mezi press kit a finálníma obálkama, zvláště poslední dobou je to skoro u každého desátého komiksu :)
A ještě u komiksu Joker je americká verze obálky:
https://comicsdb.cz/comics/4625/joker/
Česká vypadá takto u prvního vydání:
https://imgur.com/a/kvUWZUu