taky jsem dostal darek zdarma a knizka, kterou jsem nemel.. Skoro si rikam, jestli si nekdo nedal praci s tim, aby u lidi proverili objednavky a neposilali neco, co uz ten clovek objednaval..
jen k tomu rozdávání, cc už to dělali letos na comicconu, kdy dávali komiks k nákupu zdarma, měli tam na výběr z bestii burdenskych, nebe nad berlinem, a este 2 veci ale to uz si nepamatuju
Pboro: Přesně tohle mě taky napadlo, CC rozdává dárky, taky jsem obdržel navíc Chřtán a CREW začala jet omnibusy. V tomhle směru MB udělali skvělou osvětu, klobouk dolů. Ono není někdy od věci vnést nové myšlenky do zkostnatělého systému a ukázat, že to jde i jinak. Ale že to hne s CRWí a začne rozjíždět skvělé omnibusy, jsem nečekal. Fakt jsem moc rád.
Nakoupil jsem od CC v 50 % slevě. Klasika, novinky od poslední slevy a pár kousků, co mi chybělo, něco přes 4 tis., a dostal jsem jako dárek Nezkrotného Berserka :) Potěšilo.
Jako sorry, ale tyhle spoilery si nechte... ještě napište, že v každým příběhu o Hellboyovi Hellboy přijde a zmasí příšeru a fertig a CC to může zabalit...
@peterxpeter: Jojo, přesně jak píše flipflop :) Občas se objeví nějaká postava z dřívějška, občas to s nějakou postavou táhne (pirátka Bêlit, z filmu známá Rudá Sonja, děvk.. eh konkubína Zenobia, afroameričan Juma, Conanovo alter ego Kull...), střídá země které mají boží archaické fantasy názvy, ale přestaneš se v nich orientovat (páč furt někam bůh ví proč cestuje, je to pravděpodobně největší hiker dané éry, v knihách od Comics Centra ale najdeš i přehledné mapky) a má své období, kdy si zkouší různé profese (král, pirát, otrok, gladiátor). Nicméně vše výše zmíněné ti může být úplně putna, je to jen omáčka na pozadí, aby ta hora svalů měla i nějaký jakože cíl a smysl :) Navíc ti nejbližší předcházející události na začátku nového příběhu obvykle shrne ochotný důchodce-vypravěč, který obzvláště u těch nejstarších komiksů rád dokola vzpomíná na dobu, kdy byl Conan třeba otrokem :)
Doporučuju se se čtením orientovat dle místního hodnocení, mezi tím kvantem povídek (Conana nevydává / nevydávalo jen Comics Centrum) se občas najde opravdu fantasy / horor klenot a taky už se na tom vystřídalo pár desítek kreslířů z celého světa a ne každá kresba ti může sednout. Osobně mám třeba pořád nejraději Caryho Norda.
@peterxpeter: Já myslím, že je úplně jedno, jak člověk Conana čte. Příběhy navazují dost volně. Prostě vždycky šechny a všechno vymlátí a občas u toho zachrání nějakou šťabajznu (sory za spojler)
Chcel by som sa opýtať ohľadom Conana, treba to čítať zaradom ako vychádza? Videl som od CC tu stránku ako to ukazuje, že čo spadá do jednotlivých sérii. A napríklad Conan 13-14 ma popisovo zaujali, len sa obávam, že či mi neujde kopec kontextu alebo je to skôr množstvo mini pribehových celkov?
Ale jsou stále jazyky, ve kterých trochu plavu, např. jazyk afrického kmene Lidu vysokých trav, což jsou vlastně jen skřeky. Při nedávné návštěvě jsem špatně artikuloval skřek Pozvánka na večeři a málem jsem se stal večeří sám. Tam to ještě musím trochu vypilovat.
Zajímavý... Tohle jsem nikdy nedělal. Zaujalo mě, jak si ten týpek rukou utřel pot z čela, co si pak "tajně" utřel o nohu a pak pokračoval v otevírání komiksu :)
Poprve si tu ruku ani neotřel... Pot na komiksu bych mít nechtěl... O:)
hellblazer: Díky za info, už tak detailne to vyhľadávať nejdem, ale aspoň viem čo je vo veci... No, keď toto spravil tak je to trochu debil no, ale aspoň viem ako otvárať hrubý komiks :D
Deži: Zkráceně řečeno jim roky chodil do obchodu (Arkham nebo Krakatit, už si nevzpomínám). Tvářil se jako jejich kámoš a tajně jim tam nakradl asi desítky až stovky komiksů, který pak v klidu prodával na FB skupině. Tam bys asi to vlákno ještě našel, kde se to řešilo. Myslím, že to je tak 9 let zpátky.
https://www.youtube.com/watch?v=T0JYxTotJho - ja som si pred časom pozrel toto videjko. Nemám veľa hrubých kníh....ja som takto otvoril 4. vydanie Watchmenov, nie je to síce také hrubé, ale tú knihu si fakt nechcem poškodiť, prečítal som, odložil a pohoda.........Ešte som ich nezačal čítať, ale takto budem asi otvárať aj tie špeciály Legenda o Batmanovi, sú dosť hrubé, limitované a tá väzba žiaľ nevypadá práve najpevnejšie.... Raz som kúpil od jedného chlapa knihu Joker - 75. výročie (je to hrubšia kniha, možno ako Watchmeni), ale musel som mu ju vrátiť, keďže on ju prečítal raz, ale keď som ju otvoril tak už niektoré strany boli na vypadnutie a niekde trčali nitky väzby.... Reku takýto stav nechcem mať v knižnici, takže keď aj kúpim Joker - 75. výročie, budem s ňou narábať opatrnejšie a budem ju otvárať tak ako chlap vo videu hore....
@peterxpeter: ad "spine streching" - hele u brutálně tlustých omnibusů / kolosálek se to prý doporučuje alespoň jako prevence hned na začátku, ale není to všelék. Já to rozhodně nedělám dycky (a navíc se kolosálkám vyhýbám a omnibusy si taky dost selektuju) - záleží taky na tom, jak to pak ukládáš do knihovny a taky jak s tím zacházíš při čtení... a třeba i když jsem si myslel, že jsem s Aliasem opatrnej, tak to stejně dopadlo nevesele. Nakonec fakt záleží na kombinaci kvality vazby a jak se k tomu chováš... takže já byhc to spíše obrátil a optal se:
- děláš to opravdu pokaždé?
- a vidíš, že ti to fungovalo a zachovalo vázání u každý vazby?
Když si na to vzpomenu, tak to po rozbalení většího a vázanýho komiksu dělám, ale spíš pro svůj vlastní klid a že i knihu rovnou zkontroluji než že bych tomu přikládal větší význam... Co mi třeba ale většinou funguje je technika, když máte po přečtení zkosený hřbet a knižní blok, tak knihu stačí otočit na stole zadní stranou k vám a vzhůru nohama a prostě jí prolistovat vlastně pozadu a knižní blok se pěkně srovná.
Keď vychádza Preacher omnibus, robíte tzv. "spine stretching" omnibusov? Videl som kopec zmiešaných názorov na to, jedny že zbytočnost a druhy že pomáha pred poškodením
Norri: Já budu kupovat od CC věci , které vyšly od minulého Black friday, předpokládám , že ty jsi na tom podobně, vyhledám tedy Comics centrum a seřadím podle vloženo a hned vidím co chci , celé to trvalo asi pět vteřin.
Já vím, že je to asi jenom můj problém a Zack mi na to nejspíš řekne, že si to mám napsat na papír, ten několikrát přeložit a pak si ho strčit do ...někam, ale pořád bojuju s filtrováním. ComicsDB má úžasné data, ale je problém je z toho nějak smysluplně dostat. Jo, já vím, že se nejde zavděčit všem, ale dám příklad. Comics Centrum teď bude mít Comics Centrum Days 2024. Tak se nabízí vyfiltrovat si to, co od nich mám označené jako chci. Ale nenašel jsem způsob jak. Filtrování ve sbírce mi nepomůže a tagy taky ne. Jdu si pro tu tužku a papír...
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.