* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

Pro adminy mám pár desítek punťů (někdy dete na přeskáčku a nějaké to vaše chybějcí číslo mám) tak bych Vám to moh nějak poslat abyste to mohli zařadit do databáze.
Ahaaaa.... takže já můžu úplně zmizet, ale stále fungovat? Tak to je krása, to mě nenapadlo, akorát by to chtělo, aby když se přihlásim mi fungovali všechny složky, bez nutnosti měnění "nastavení profilu".
Tento uživatel tu má dva účty. U toho starého je asi zapomenuté heslo a dále nepouživaný. Předpokládám, že uplné zmizení je umožněno pouze pokud je v profilu zrušeno zobrazování u všech aktivních "sbírek". Andre má "sbírku" Chci povolenou, takže je v tabulce stále vidět umístěný.
Zapojit do akce nějakého Poltergeist killera;-)
..no dokud s tím neudělá něco sám, tak asi to bude furt dokola. Jen nevím jak to dělá - zrušit si profil - zmizet a pak zase odrušit a objevit se zpátky v plné formě se sbírkama, komentáři a vším...........kouzelník :-D
Otravny s tim nejsi, ale ja si uplne nedovedu predstavit, co bych s timhle ukazem mohl delat :)
No nerad bych s tím byl otravný, ale stalo se to opět - uživatel vachudik 007 opět zmizel někde z cca 26. místa a jednoduše není. Přitom jiný vachudik je na 40.místě (se stejným mailem), ale tento profil evidentně nějakou dobu užíván není. Předpokládám, že za pár dní se zase objeví 007ka zpátky, jako už tolikrát. No a to nechávám stranou jeho komentáře 100% bez jediného slova, které tady vzbouřily takovou debatu o "žebříčkování."
Neutrino: novy system "zebricku" (on to nemel byt zebricek, proste jen jeden ze zpusobu razeni) se resil uz mockrat a tusim, ze posledni "schvalena" varianta je ta, kdy v zebricku jsou jen comicsy s 10+ hodnocenima. A kdyz vidim, ze se tu zacinaji objevovat experti, kteri maji potrebu regulovat hodnoceni protihodnocenim, tak i mozna zkusim i zavest likvidaci extremnich hodnoceni, coz by tyhle samozvany regulatory resilo.

Kapis, Slaine: presne tak. Nevzniklo to primarne jako nejaky zebricek, ale jako seznam comicsu serazeny podle jednoho z mnoha kriterii, navic snadno databazove dosazitelnych kriterii.
Taky mi kdysi šlo hlavou některým těm kačerům dát 1%, aby se ta špička pročistila, ale došel jsem k tomu, že toto není řešení a už jsme se tu o tom i bavili - když si dá člověk seřadit komiksy podle hodnocení, měly by se začít řadit pod jednoduchou podmínkou počet komentů > 4 (5). Pak až pod nima zbytek, co mají hodnocení méně. Nemyslím si, že by Gedeon nebo Pif měli stát na špici, qůli jednomu 100% hodnocení - ještě bez jediného slova k tomu. Otázkou je, jestli to admini považují vůbec za "žebříček." Je to přece jenom databáze, která se seřadí podle hodnot. Myslím, ale že by to comicsdb neublížilo, aby se člověk mohl podívat co v čechách lidé objektivně považují za nejlepší kousky.
BlackDragon: Snaha posouvat komiksy v "zebricku" tim, ze jim budes davat nulove hodnoceni mi prijde nanejvys stupidni. A to predevsim z duvodu, ze zatim tu nic jak zebricek neexistuje! Je to pouze RAZENI dle hodnoceni. Kdo chce muze si z toho vyhledat dle poctu hodnoceni comicsy, ktere by mohly byt dle navstevniku cdb hodne dobry... ale neni to zadne top100 jako v csfd. Pokud se bude monarchovi chtit, mozna tu jednou zebricek na zaklade vazeneho hodnoceni bude. Ted tu neni, proto se ho laskave nesnaz umele vytvaret srazenim nekterych polozek. Hodnot, co jsi cetl a podle nejlepsi vedomi a svedomi.
A ještě dodatek, právě jsem si přečetl tvé nové komentáře: ruku na srdce, opravdu jsi někdy držel v ruce komiks O věrném přátelství Kačera Gedeona a králíčka Rududú? A v jakém právu odpovídáš "na extrém extrémem", sakra? Oni nemají právo hodnotit komiks 100%, zatímco ty můžeš? A myslíš, že třeba ta Crew 7 si zaslouží maximum a je dokonalá? Sám říkáš, že to byl tvůj první komiks, takže se zde jistě projevuje nostalgie (skoro nikdo jiný ten komiks tak vysoko nehodnotil) a tvoje objektivita, kterou se dole tak chvástáš, je tím značně zpochybněna (někdo má nostalgický vztah ke Vzpouře mozků, ty ke Crwi 7).
Pokud si myslíš, že Pif a spol. nepatří mezi nejlepší komiksy, dej jim normální hodnocení na základě svého dojmu (pokud jsi je četl, o čemž pochybuju) a ne 1%, na to absolutně nemáš právo a tahle databáze na tomto principu nefunguje! (Za mnoho let co sem chodím jsem na podobné chování nenarazil.)
BlackDragon: Tvoje hodnocení nebylo způsobeno nějakou přehnanou kritičností, ale jednoduše demagogií (už jenom fakt, že všem komiksům až na jednu výjimku jsi dal buď přes devadesát, nebo nulu, to vyvrací). Uznávám, že ohledně žebříčku komiksů je db nedořešena (taky mě ty Donaldi vždycky rozčilovali), ale nelze to řešit stylem, že všem podle tvého názoru (!) nevyhovujícím titulům dáš nulu a jednoduše je vyhodíš. A netvrď mi, žes četl všechny hodnocené časopisy, to je nesmysl (objektivní hodnotitel by nikdy nedal věcem jako Kačer Donald nulu - třeba podle časopisu Comics Journal je KD mezi 10ti nejlepšími komiksy všech dob).
Kdybys dejme tomu vyhodil všechny komiksy s jedním komentářem, tolik bych neprotestoval (i když to taky není v pořádku), ale takové Rychlé šípy navíc mají víc než deset hodnocení. A pokud jsi celou knihu (RŠ) opravdu četl a na základě subjektivního pocitu bys jim dal 1%, jsi naprosto mimo. Uvědom si, že ten komiks vznikl ve stejném roce jako v Americe Superman, ale přitom ho v mnoha směrech překonává. Obsahuje spousty neobyčejně promyšlených a často vtipných příběhů (i když často s morálním ponaučením, což v tomto případě skoro nikdy nevadí) a kresba je na neuvěřitelně vysoké úrovni (a to je tvořena jenom tuší a akvarelem, narozdíl od většiny tvých favoritů). Jan Fischer je podle mě společně se Saudkem nejlepší český komiksový kreslíř, ale třeba ve vyjádření pohybu se mu zdaleka nevyrovná ani ten Saudek. Pokud zaujímaly RŠ přední místa žebříčku, měly k tomu rozhodně velký důvod, stejně jako třeba ty Kobíkovy komiksy.
Příště se více zamysli nad tím, jestli skutečně máš právo tímto způsobem odsuzovat věci, kterým vůbec nerozumíš. A neboj, strašně jsi se mě nedotkl, jde mi jen o pomoc těmhle stránkám, které jsou pro komiksové fanoušky v Česku naprosto nedocenitelné.
to Neutrino :) nezda sa, ale cital som aj abc komixy, rychle sipy, dokonca aj v rocnikovych vazbach starych ohnikov, i tak povazujem toto uz za trosku vysinuty druh komixu (casto odkazy na pionierov, az nezmyselnu druznost a priatelstvo, nedokonala predohrat troch patracov). Hodnotme veci podla toho ake su, nie podla nostalgie. Asi som to prehnal, len ma sklamalo, ze niekto to moze dat tak vysoko. Uz aj stvorlistok mi pride lepsi, ale nie az tak dobry. Tiez som cital Kacerov Donaldov a Mickey Mousov a neupieram im pravo na existenciu, ale najst ich v hodnoteni nad 90 percent? Aj ja som mal 10 rokov, ale ludia dospievame!!!
Napr. niesom az tak na komixy od Neil Gaimana (aj ked naopak film Mirror Mask sa mi paci dost), tak som to nehodnotil, lebo chapem, ze to nie je moj vkus a tak nebudem kazit niekomu jeho chute, ale tamto boli vyslovene blbosti. To akoby som nasiel v imdb na prvom mieste za Godfatherom Zelvi Ninjove, to by nasralo :)
Ak som sa niekoho strasne dotkol tak ma to mrzi, kludne nech ma povazuje za blbeho :) ja som iba trosku viac kriticky. :P
AZTeck, hlasoval som extremne (samozrejme priznavam), ale predo mnou snad nie? Mnoho tam bolo nadhodnotene vdaka iba jednemu hlasu. Takto je rebricek uplne nafigu. Alebo nech sa donho umiestnuju veci nad nejaky pocet hlasov (napr nad 10).
BlackDragon: nevím z čeho usuzuješ, že dětské komiksy nemůže někdo ohodnotit sto procenty. Pokud ti chybí nadhled (což je evidentní), tak počkej s hodnocením, až trochu dospěješ a nebudeš mít potřebu hrát si na soudce. Pochybuju, že jsi některé tebou hodnocené komiksy viděl.
Díky za upozornění. Zmíněné komentáře byly odstraněny.
Když před pár dny udělil uživatel jménem BlackDragon mnoha komiksům v datebázi 1%, považoval jsem ho za lehce vyšinutého podivína. Právě jsem ale odhalil důvod tohoto zvláštního počínání - "pročištění" žebříčku nejlépe hodnocených komiksů. Pravdou je, že neobjektivita žebříčku (samí Donaldi a Mickey Mousové) mě dlouho rozčilovala a BlackDragonovi bych byl celkem vděčný, ale má to háček: několik titulů, jejichž vysoké hodnocení bylo způsobeno více osobami a tudíš mnohem objektivnější (ABC speciály, Rychlé šípy atd.), srazil BlackDragon taky. Pravděpodobně tyto záležitosti nezná a prostě je chtěl jenom vykopnout ze seznamu, ale podle mého názoru si své vysoké hodnocení rozhodně zaslouží (minimálně ABC a RŠ určitě, a nejsem zdaleka sám kdo si to myslí) a takovýto zákrok mi připadá nefér. Tak jsem se chtěl zeptat - hodlá někdo z administrátorů problém nejlépe hodnocených komiksů v budoucnu řešit? Myslím, že tento žebříček má dost významnou funkci (třeba na ČSFD je na dost slušné úrovni) a neměl by být přehlížen. Kdyby do něj byly třeba začleňovány jen komiksy s pěti a více hodnoceními, zamezilo by se těmto samozvaným "strážcům" databáze, jejichž neznalost se může stát nepříjemnou. Dokonce bych možná požádal o odstranění několika Dragonových komentářů, jelikož své hodnocení stejně nepodpořil žádnou obhajobou a důvod jeho počínání je neprosto zřejmý (pravděpodobně žádný z nízce hodnocených komiksů nečetl, protože to by jim pak nedal 1%).
vachulik007: Příběh pro nejmenší? To se mi nelíbí :-( Je to pro hodně malý parchanty?
Ajdar

Do košíku:
Ajdar
Marjane Satrapiová

Popis:
Podzemní drak Ajdar se zlobí. Zjistí statečná Matilda proč? Ilustrovaný příběh o statečné holčičce a podzemních drakovi, od autorky proslulého komiksu PERSEPOLIS. Matildina země je jedna z nejkrásnějších na světě. Jednoho dne ale přijde zemětřesení a nic není jako dřív. Až na Matildu. Král ji proto pověří nebezpečným úkolem: vydat se do nitra země za drakem Ajdarem, který zemětřesení způsobil, a zjistit, co ho rozzlobilo. Statečná holčička putuje do podzemí a podaří se jí vyřešit nejen problém draka Ajdara, ale i spousty dalších, zvláštních bytostí. Vtipný, nádherně ilustrovaný příběh pro nejmenší od autorky slavného komiksu PERSEPOLIS.

http://www.eruditus.cz/knihy/marjane-satrapiova/ajdar
Mám technickou připomínku - proč mají watchmeni průměrné hodnocení 73%, když z 59 komentářů jen 2 hodnotí méně než 90? Myslím, že ani není třeba počítat průmer, protože pod 73 se dostal jen jeden člověk, a to na 72 :)
Koukám, že se z tohohle fóra stává celkem agresivní prostředí, herdek.
Nojo, mě to připadalo trochu divný, ale nemohl jsem si poránu správný termín vybavit:) .....
"Luza", kdyz uz :) Plebs je vyraz, ktery luza mnohdy nechape :) Zato na luzu reaguje i nejvetsi pitomec :)
Kapis: vždycky jsem chtěl použít tento kásný "Zackovský" výraz......;-)
andre :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Drahý FrAnKu, tobě ani jinému plebsu jsem nic neslíbil, takže mi vyliž prdel....
andre:Uz budou ty slibované krabice na komiksy, abych se toho taky jeste dozil:))))))
Zack: nojo no, já jenom abych se toho taky ještě dožil;-)
andre: setri z dechem, to je prece davno schvaleny.

Nijak. Az s ni neco bude, tak se asi napisu, ze s ni neco je :)
Zack: už jsme to tady probírali. Ale aby řeč nestála... Nemohl bys nám do profilu udělat položku "nákupní lístek"? Kam bych si mohl zaškrtávat věci co musim koupit. (vim, že bych si to mohl řešit s "chci" ale tam si dávám většinou věci, které už se běžně nedají koupit) Bohužel v součastné době to musím řešit za pomocí papírků. A při tom tempu v jakym to na nás chrlej (to si nestěžuju) už skoro nedělám nic jinýho, než že ty papírky přepisuju. Takhle bych si to před cestou do města vytisk a hotovo. A samozřejmě by bylo dobré, že jakmile si to zakliknu do "mám" tak by to z nákupního lístečku zmizelo.

Jo jak to vypadá s "andreho chybou"? ;-)
http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=2436 Super Komiks #20 (07/00)

ISSN: 1212-3994

POPIS:
Dětský comicsový magazín.

Comicsy:
Kačer Donald: Vesmírný duel
Kačer Donald: Donald a havraní válka
Strýček Skrblík: Kdo je tady příšera?
Goofyho středy: Jak se rodí hvězda
Kačer Donald: Donald a specialita šéfkuchaře
Kačer Donald: Oko Ra
Magika: Magika a běsnící živly

AUTOŘI:
[překlad] Jitka Minaříková
[překlad] David Litvák
[redakce] Petr Novotný
Opraveno. Kdyz te vidim. Nechtel bys o sobe napsat par radek do profilu? Idealne se jmenem, at te nevedem v databazi pod tim Nikkarin? Dik.
chtěl bych nahlásit malou chybku, které jsem si všiml. U novýho Aarghu 8 je u Nikkarina napsaný, že Kresba a Redakce....tak tu Redakci předělat na Scénář. Já určitě v redakci aarghu nejsem:-))
Báje a odlesky II, nemají 266 stran ale jenom 120. Těch 266 mají první a druhý díl dohromady. http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=3133
Neutrino: jenom jsem zatím tak zaexperimentoval pro zvýšení přehlednosti. Moc se mi to zatím ale taky nezdá. Ještě nad nějakou omáčkou popřemýšlím.
Koukám, že admini začali nějak flákat psaní novinek... Kam zmizela obvyklá omáčka? Bude to tak už napořád?
Xeelee: tomu "nekomu posilam" rozumim. Pisu si to.
Zack: Je to nejčastější způsob, jak se dostávám na profil, protože je odkaz na všech stránkách. Když chci někam zkopírovat odkaz na profil, tak se musím proklikat někam jinam. Určitě máš na práci naléhavější věci, ale kdybys připomínku hodil do TODO listu na pozdějc tak by to bylo fajn.
Kapis: na Vachudika mrknu. O grantu rad vtipkuju, ale realny to moc nevidim. Coz o to, ona by chut byla, cas neni.

Xeelee: a ma to nejaky duvod?
Uvítal bych, kdyby se adresa profilu nezobrazovala ve tvaru http://www.comicsdb.cz/user.php když jdu na profil přes odkaz nahoře.
Zack:vypadá to nějak s tím grantem, ať se vyplatí a je chuť tady něco upgradovat;-)?