* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

Uvítal bych, kdyby se adresa profilu nezobrazovala ve tvaru http://www.comicsdb.cz/user.php když jdu na profil přes odkaz nahoře.
Zack:vypadá to nějak s tím grantem, ať se vyplatí a je chuť tady něco upgradovat;-)?
Admins: Už jsem poltrgeista objevil. Nevím jestli to dělá záměrně, ale asi ne, spíš má sbírku dvakrát nebo nevím. ID vachudik007 se střídavě objevuje kolem třicátého místa a pak zase mizí. Kousek dál je jen vachudik, ale v nicku má tež 007, asi slouží u MI6, ale stejně by si to chtělo ujasnit. Takže to je možná dotaz spíš na vachudika;-)
erik: tak kategorii se da udelat mrte, ale tady bych se zatim drzel tech sedmi zakladnich. mozna za par let, az kolem toho bude dvouhodinova estrada pri vyhlasovani a bude potreba natahnout cas :)
K forme nie, skôr návrh na novú kategóriu - séria roku, veď je nefér vybrať len jeden diel W.I.T.C.H. čarodejníc, keď je toho toľko. :)))
Nejake zasadni pripominky k forme hlasovani lonske Fabuly Rasy? Nez to zacnu pripravovat, ze bychom upravili chybky v systemu. Co me napada, asi v nekterych kategoriich sjednotit vydani lisicich se pouze vazbou.
Kapis: Poltrgeist si na tebe zdá se zasedl :-)
kerb: protože to je národní databáze - CZ
Lenny: díky za upozornění.
Jen krapet hnidopišská připomínka k nově vloženému "Knížka jménem Kristián..." správně je "Svíčka jménem..." .
proc tu nejsou cizojazycny komiksy ktery u nas nikdy nevysly ? je spousta vynikajicich titulu, to mne trochu mrzi
Jane: i takové publikace tady můžou být.
Chtěla jsem se zeptat jestli sem patří i neprodejné výtisky (jako např. Čtyřlístek - Sůl nad zlato - 16stran - Speciální vydání pro Spolchemii), nebo zvlášní výtisky vydané např.s kazetou či filmu (jako např. Čtyřlístek - Zádrhel se vrací - 18stran). Oba sešity jsou celkem rarity.
Zack: aha, já že jsem nenašel v "Na cem se ted bude delat:":).....už mlčim, už mlčim....
andra: a ja asi tak po sestnacte zopakuju, ze ano, ze je to v planu

kapis: tak asi preskakuje.
Zack: znova to otevřevu, nešlo by udělat něco v "COMICSY", když si dám seřadit podle %, aby to bralo v potaz třeba jenom komiksy, které mají 3 a více hodnocení od různých uživatelů"?
Lenny:Mám na to podobnej názor, akorát možní nesouhlasím s tím přirovnání ke kinder vajíčkům, přece jenom je to trochu něco jiného, ale princip je vcelku stejný..
Skoro všechny tyto komiksy zdarma plní propagační účel. Jjest fakt, že Hellboy je něco jiného než třeba Kinder vajíčka, ale moc rozdíl v tom nevidím. Ale pamatuji si, že se to tu řešilo a nechcui šťourat.
Xeelee: pokud se ptáš na toho Hellboye, tak nejde o rozsah (i dvoustránková publikace tady může být), ale to, že jde spíše o reklamní ukázku k filmu. Prostě samotná ukázka bez filmu neni o ničem.
AZTeck: A v čem je problém? V rozsahu? Zfilmované Umění musí bolet má myslím jen 4 strany a taky je bráno jako komiks.
Hellboy tady je především proto, že měl uvedeného jasného vydavatele. Osobně sice nejsem moc pevně přesvědčen, že tu opravdu patři, ale rozhodlo se a prošel sítem.
Lenny: Jojo, McDonalda jsem si bral když jsem byl malej, byla to sranda, ale bohužel už to dávno nemám. Věci tohohle typu už se tady myslím probírali a mám pocit, že admini se k tomu nestaví zrovna kladně. Stejně tak by tu mohly být třeba Kinder komiksy (taky takové asi dvacetistránkové sešítky, jeden mám) a určitě dost dalších věcí... I když, ta Zlatá armáda to zase vyvrací; měla by se to jednou pro vždy stanovit pravidla :)
OK, já to viděl jen na netu a zmátlo mě to "komiksového kreslíře", v ruce jsem to nedržel.
A když je tu ta Zlatá armáda, co třeba Ronald Mcdonald ? (Kdysi to rozdávali v Mekáčích, podobnej délkou a formátem jak armáda)
Lenny:Já též a musím souhlasit..
Lenny: To podle mě není komiks, specielně jsem to zkoumal v knihkupectví.
V podstatě o nic nejde, ale vrtá mi to hlavou. Když se občas podívám na "sbírky" a na pořadí jsem pravidelně 32hý nebo 33tí a pořád mi to tak přeskakuje a mění se to. Přitom myslím, že už to tu je poměrně stabilizované a nikdo přede mnou nepřibývá ani neubývá. Nemáme tu nějakého Poltrgeista nebo podobnou bestii;-)?
Neutrino:Rozhodně nesouhlasím, jako malé dílo nad kterým se mohu zasmát(a doknce jsem se i zasmál) ano, ale aby se to tady bralo jako normal. vec to myslím že by nebylo uplne to nejstastnejsi..
Jediným zdejším směrodatným kritériem jsou úplatky. Potom není problém tu nahodit ani paměti Miloše Zemana. Samozřejmě za předpokladu, že budou obsahovat aspoň jednu kresbičku, ať to máme jak obhájit :-)
Neutrino: Taky to tak vidím - jako komiks to vede i Minotaur (což ale není vzhledem ke zdejším kritériům ani trochu směroplatný... :----))
woffce: Já už jsem na to koukal na daemon.cz a tam to mají v komiksové sekci. Řekl bych, že by to sem možná i patřilo.
Slaine:
vyfikundace = zbytecny funkce, ktery si vymysli uzivatele, protoze jim prijdou uplne genialni, ale pote co se pracne zapracuji je uz nikdy nikdo nepouzije
asynchronni = http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/asynchronni
ajax = http://cs.wikipedia.org/wiki/Asynchronous_JavaScript_and_XML

kdyz neco nevim, tak si to kurva vygoogluju, ne? :)
andre: Pokud ti jde jen o samotny rychly prechod mezi vydanima... myslim ze to naprosto dostatecne resi odkazy, jak je tomu ted u Vrany.
Zack: Mno, nechcu mluvit za pracujici adminy, ale myslim, ze ta moznost pridat dalsi vydani pri zakladani komiksu by nebyla spatna :)... teda pokud by se to melo jinak rucne linkovat. Jen toto samo o sobe, bez spolecnych komentu. A treba nekdy casem by se na to mohla naroubovat nejaka ta AAV :).
Zack: :)) samotny vyfikundace jsem jeste presel... ale asynchronni ajaxovy vyfikundace to uz je moc :))) muzes to nak prosimte prelozit?
andre: Moment a k cemu by ti takova spolecna stranka byla? Kdyz chces udaje o comicsu, kliknes presne na to, ktere mas :). Predpokladal jsem, ze ti vadi to, ze komenty k podstate stejnym komiksum jsou rozhozene mezi vice polozek. V nicem jinem nevidim duvod jakkoliv propojovat vydani :).
No trvá mi to asi 0,25 - 0,5s (nevim, nemám stopky):)
Tak jde to, ale tyhle asynchronni ajaxovy vyfikundace asi na cdb jen tak neuvidite, ja to nemam moc rad (hlavne proto, ze hodne lezu na net pred pda a tyhle pokrocily funkce mivaji casto problemy). Nicmene vubec nechapu, andre, co se ti jako ted pomalu nacita, protoze ja ani na gprs nemam prakticky zadny nacitaci cas pri listovani cdb. Ono taky, je to prakticky vsechno holy text a server bezi na nejakych trapnych 10%.
AZTeck: o té nemoci samozřejmě vím, však proč bych si to chtěl asi taky vytiskávat když jdu do města?;-)

Jinak, slučování komentů je hloupost. mně by se líbyla ta společná strana s popiskama a pod ní by se dalo překlikávat mezi jednotlivýma vydáníma. Ovšem pouze za předpokladu, že by se ty jednotlivé záložky (pod stránky) načetly najednou a nevznikala tam žádná prodleva při překlikávání. Současný stav mě vždycky nebaví (a to si myslim, že mám v práci dostatečně rychlé PC i net). Ale vůbec netušim zda je něco takového možné.
Slaine: Čte se to hezky :-) Procenta bych neslučoval, protože se na hodnocení určitě nějakou měrou podepíše kvalita provedení. Jak AZTeck přidal odkazy na další vydání k Vráně, tak by se průměrné hodnocení mohlo objevit tam, ale asi by to bylo dost práce navíc :-( Oddělení komentářů k jednotlivým vydáním je určitě dobrý nápad. Pokud by to šlo nějak ne moc složitě implementovat, tak bych se tomu určitě nebránil :-)
To je jen takovej navrh, jak by to mohlo vypadat... samozrejme nevim jakej je pomer potreby a slozitosti vytvoreni techto uprav :)
AZTeck: Jak jsem psal... standardne by se to zobrazovalo tak jako ted, jen by tam bylo tlacitko Zobraz komenty ke vsem vydanim... a tim by se ukazaly vsechny. Co s hodnocenim nevim... jestli pocitat i celkovy procentualni hodnoceni... to uz mi prijde trosku zcestny, ale taky by se dalo. Moje predstava zobrazeni vsech komentu by pak byla takova, ze by byly serazeny podle jednotlivych vydani a tam, kde by zacinaly komenty k dalsimu vydani by byla nejaka cara nebo radek jako predel a nazev vydani ke kteremu prispevky pod carou spadaji.
Eventuelne by zaregistrovani "comicshardi" :)) mohli mit v profilu zatrhnuto, aby se jim to rovnou zobrazovalo pohromade.

Zack: Nojooo, dyt ja vim, jsem spis teoretik asi. :)) Nicmene to s tim stizenim prace - pokud by se mely propojovat jednotliva vydani linky rucne, tak to bude naopak zjednoduseni - vydani se vyberou stejne jako autori nebo zanry, pridaji se a smitec.
Slučovat komentáře? Moc se mi to nezdá. Pokud jde o hodnocení samostatného komiksu, tak není problém, ale třeba u Návratu Temného rytíře by v případě nového vydáni na křídovém papíře mohlo dojít k nedorozumění s komenty u prvního ohledně kvality. Myslím, že systém by měl být co nejjednodušší a přehledný i pro zcela náhodné návštěvníky a né jenom pro znalé comicshardy :) Na druhé straně nějaké adminovské zjednodušení (řešení) přechodu mezi jednotlivými vydaními by bylo dobré.

andre: tvůj problém se jmenuje skleróza a s přibývajícími léty se to bude už jenom zhoršovat. Takže nezbývá, než nosit u sebe psaný seznam a odškrtávat....spolu s návratovou adresou domů - pro soucitné lidi :)

Slaine: Dobrovolne slucovani komentu podle nejake mapovaci tabulky je proveditelne. Jen je potreba si uvedomit, ze podobnyma vyfikundacema pribyva pomerne hodne prace adminum, kterych je malo a nezivi je to :) (nemuzu si nevzpomenout na cloveka, ktera desne chtel aby recenze meli vlastni pole v databazi, a pak nejak zapomnel, ze je taky bude muset nekdo plnit :) Ale jako technicke reseni to je prijatelne.

Andre: To by asi obecne resil nejak uzivatelsky definovatelny seznam. To by asi slo, nevim teda jesteli do tehle vanoc :)
A z jiného soudku... nešlo by udělat do profilu něco jako nákupní košík "musím koupit"? Ano vím, je tady "chci", ale tam má člověk spíš něco jako zbožná přání, která se špatně shánějí. To o čem mluvim je něco jako osobní nákupní seznam, který si pak jednoduše když jdu do města vytisknu - a ve chvíli, kdy zakliknu "mám", tak by to ze seznamu vypadlo. Třeba teď před vánoci, kdy se to na nás valí ze všech stran, už opravdu nevim co jsem za poslední 3 týdny koupil, na co se jenom koukal a přesunul na pozdější nákup. Člověk pak jednoduše na jednu, dvě věci zapomene a zjistí, že ji nemá, až po jejím vyprodání. (to se mi teď málem stalo třeba s Bunkrem) .......... vím je to hloupost, ale je to věc, kterou teď prostě řešim.