Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

4 Killingjoke: "Hard Boiled" se od února kompletně rekonstruuje a je to zhruba z poloviny hotový. Určitě vyjde až příští rok. CéCéčkový MdS
Markyz: A stihne se to Hard Boiled? Jestli jo, kdy by tak mohlo být? Od doby kdy se řeklo, že to CC vydá je dlouhé tiche po pěšině...
4 Kaluž: Letos už se Hellboy ani Ú.P.V.O. nestihnou. CéCéčkovský MdS
Mimochodem, nevíte někdo (Markýzi), zda CC plánuje vydat další Ú.P.V.O., případně, kdy se můžeme těšit na osmého Hellboye? Letos jsme se zatím rudocha v češtině nedočkali, tak doufám, že se kradmo připlíží pod vánoční stromek a naloží Ježíškovi co se do něj vejde.
Mne by to i smysl davalo.
Budete sem dávat tohle?
http://www.albatrosmedia.cz/tintin-a-alf-art.html
Bych řekl, že úplně na zavrhnutí to nejni, plus je to oficiálně součást celý serie.
Když se mrkneš zalogovaná na http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=3819 , tak je tam kolonka "Mají". Z toho se snadno dovíš, že to tu ve sbírce má jen vachudik, tak zkus primo jeho.
Zdravíčko, našla jsem u vás zmínku o stařičkém komiksu Jak Cvoček honil pytláka. Jdu po něm už nějaký pátek, sháním ho jako dárek - a světe div se, nikde není. Dá se získat od někoho z místních domorodců ke koupi, nebo aspoň k naskenování? Vlastně je jedno, v jaké formě by to bylo, hlavně aby to bylo.
Díky.
Zack (15:17:58 13.10.2011): Ty kurvo ;)
Comics Point, Toe: Máte to od toho BB - artu pěkné!!
Na trochu vecnejsi notu: nevite nekdo, jestli byl/je Sacco v Libyi?
vasek: porad spatne, ze to tu hackli je domnenka a je klidne mozny, ze jsou to hezci lide
Kapis: Vykricniky sem smazal (coz muzou vsichni admini, mel ses vole lip ucit :), protoze mi to hned po odeslani prislo zbytecny resit. Ale nakonec to vyslo lip nez bych chtel, tys to videl, ostatni to resit nemusi.

Co se tyce policky korektnosti, kdyz neco nevim, tak se podivam do slovniku a nefabuluju z toho, co mi rekli kamosi na Baniku :) (priklad politicky nekorektni poznamky) http://cs.wikipedia.org/wiki/Politick%C3%A1_korektnost
Omlouvám se všem, jejichž city jsem zranil větou :
"Tak koukám, že comicsdb hackli ňáký antisemiti "

A tu tedy opravuji na:
"Tak koukám, že comicsdb hackli nějací oškliví lidé, kteří ke všemu ještě nemají rádi Izrael. "

Doufám, že to takhle bude stačit a že nebude potřeba psát někam nějaké omluvné dopisy.
....no a verbální převedení mluveného projevu ....se mi taky povedlo :/ samozřejmě písemné převedení verbálního projevu
ale, ale - to je výhoda kingadmina - ty sis odmazal z reakce to o těch vykřičnících a teď to vypadá, že odepisuju na něco co si nenapsal, ale ono to tu akorát už není ;)
Myslím, že se pleteš - ale jsem hlava otevřená a rád se nechám poučit - ano, politická korektnost je především o formě, ale o formě slov, aby neurážela, nediskriminovala (negr-černoch-afroameričan, vypasené prase-obézní, krypl-osoba se sníženým intelektem atd...) ne diakritiky.

Tu chápu spíš jako verbální převedení mluveného projevu a je to odjakživa platné i jako míra slušnosti projevu tzn.
1 vykřičník/otazník - normální dikce
2 vykřičníky/otázníky - zvyšuji hlas/tlaky v hlavě ;)
3 a více vykřičníků/otazníků - bezskrupulózní řev/nervy jak špagáty

Politickou korektnost chápu i tak, že o některých tématech se zkrátka mluvit nesmí a mezi to rozhodně patří i jakákoliv negativní konotace k Izraeli. O přínosu/škodlivosti politické korektnosti/Orwellova newspeaku se bavit nechci.
"Politicky korektni" si vykladas nejak zvlastne jednostranne, to vubec neni o obsahu, ale o forme, jste oba uplne stejne politicky nekorektni.
Zacku, Zacku, asi si nerozumíme ;) já se pozastavoval - ne rozčiloval se - právě nad jeho politicky korektním postojem - tzn. - teď nadsazuju - napíšeš ve větě Izrael a na 50% jsi odsouzen jako antisemita, nehledě na kontext ;) Ale to je takové "o nás bez nás" co my tu plácáme ;)
Nejdriv se vztekas jak je to nekorektni a ted to za nekorektni nepovazujes, prave naopak. Kapis, Kapis :)
Pravda, to bylo trochu přes a až příliš bych Vaskovi fandil ;) a už večer mi to šlo hlavou, ale nechtěl jsem tu tapetovat. Kdybych si to nechal projít hlavou, napsal bych spíš, že "kvůli takovému (médii hojně podporovanému) smýšlení, je extrémistou v podstatě každý". Tímto se omlouvám za neúplně zamýšlený osobní útok, ale vaskovy názory bych tedy za nekorektní nepovažoval, právě naopak.
To jo, kvuli Vaskovi a jeho nevybiravym a politicky nekorektnim proklamacim ve foru CDB uz sedi dobry tucet lidi. Kapis, ty vole, ty ses taky dobra drama queen :)
a fuj. Kvůli takovým jako ty, může být prezentován jako extrémista v podstatě každý.
Nemáš náhodou pozvánku na Fórum 2000 v jedné řadě s Ondrou Liškou a Marťou Bursíkem? ;)
Já jen chtěl říct, že kdo se třeba jen lehce otře o Izrael je antisemita, co když to znamenalo Mrdej Izraeli!! ?? Jako, aby zvýšili porodnost a nebyli zaplaveni arabskou populační vlnou? Kvůli takovým jako ty je může být prezentován jako extrémista v podstatě každý.
Poděkujme teď Kapisovi za úžasný projev spojený s detailním rozborem problematiky blízkého východu. :)
bylo by zajímavé co na pan Netorack, který je tu dlouhodobě, mezi prvními, zaveden;-)
Že by to ale byl brutální hack, vytvořit si profil a pak napsat, jakej sem heckej a "fuck israel" :D
Draco: ukojím tvou...zvědavost...přes uživatele Netorack (nebo on sám?) někdo vložil "koment" k 100 Nábojům, že hackli tyhle stránky a k tomu byl strašný neospravedlnitelný ultraantisemický nápis, hraničící s výzvou k novému holokaustu "FUCK ISRAEL" a někdo je z toho strašně smutný;-) Ono jakkoli kritizovat politiku Izraele = krvežíznivý teroristický antisemita a kvazifašista;-) To že Semité jsou i Arabové a třeba i Peršané nijak už v dnešní době nikoho netrápí a do těch se jede o 106...

No a ve finále tam byl link na nějaké stránky, které se jevili jako strašně nacionalistické, ale nevím, jen jsem mrkl a bylo to snad v Moldavštině nebo v něčem podobném, čemuž jsem nerozuměnl ani hovno.

Takže ve finále Katuš, nestalo se vůbec nic;-)
Co to bylo, co to bylo?
Zack: Ale někteří z nás už to viděli, a udělalo se jim z toho smutno :-(
Nebud hysterka, jsem ten prispevek smazal a je po hacku :)
Tak koukám, že comicsdb hackli ňáký antisemiti :-(
to Mankin - V Brně? A kdé??? ;-)
Ad podpisy... ja si najviac cením podpisy na prvom Bubláku od Toebiho a BeeSeeho získané na krste v Brne. Sa divím, že som to po tých pivách vzápätí nevydražil. :)
A já mám podpis jestřáb - RŠ
To já mám podepsanýho Toeho na Bublákovi a oba Tomáše P+K na speciálu AAghu a to mi stačí. Nejsem náročnej :-)
Já z dělnické třídy pocházím a to totálně, za kus mrzkého komisárku sbírat nedohořelé uhlí na haldách do kamen v maringotce nebylo nic zvláštního;-) a nějak nehledím jak moc zvyšuje podpis cenu komiksu, bo prodávat je stejně nechci, ale dělá mi to dobře na podbříšku a v chámovodech jak mám ten komiks svým způsobem unikátní. A aspoň děcka, až mě odvezou do kremačky, budou mít na crack;-) Takže asi koupím i Modré pilulky, nebo jaxe to....abych si je nechal osignovat.
4 AZTeck: Toe má můj podpis vytetovanej už dávno + na prdeli nápis - "Markyz de Sade´s Bitch!". Comicsový MdS
Toe: že ty ještě nemáš podpis od Markýze? Jinak si tu jeho jedovatou poznámku neumím vysvětlit :-)
že bych taky běžel pro podpis, ať udělám z dětí milionáře
4 Toe: Z toho si nic nedělej, to je tím, že si z Brna a nemáš vkus. :D Comicsový MdS
To já sbírám zásadně podpisy pouze od českých tvůrců... Asi úchylka ;)
AZTeck: máš pravdu, že u českých věcí je to asi trochu jinak (třeba Sakaie jsem si nenechal podepsat žádného v češtině a podobně to bude asi i tentokrát), ale ve světě to tak prostě chodí, že podpis několikanásobně zhodnocuje komiks, i když ten nejni už úplně 100%. ..... Takže když vezmu, že to jednou budou moje děti či vnoučata prodávat, tak si tu práci udělám a zkusim jim to víc zhodnotit, teda pokud to nedaj to starýho papíru:)
Já třeba počmárané komiksy nesbírám. Nevím, proč by se podpisem měla sběratelská cena nějak závratně zvýšit. Z mého pohledu určitě ne.
Zack: to máš možná pravdu, ale člověk si alespoň před sebou trošku obhájí to utrácení rodinného rozpočtu za komiksy a přidruženého zboží:)
andre: to je zdaleka ta nejhorsi varianta
Zack: vysvětlím. Dělnická třída nemá peníze a ani vzdělání na nákup zlatých cihel, cenných papírů atp. . Tudíž dělá co může, aby se její investice (v tomto případě komiks) zhodnotila. Sešítek za 5-10 dollarů rázem zdesetinásobí svou cenu. A to za 64 korun na lístky na tramvaj stojí:) ..... Proto ten velký problém s tím, kolik si toho vzít na podpis, aby se ta jedna cesta MHD vyplatila co nejvíc, ale aby tě s tim nakonec nevyhodily, že toho máš moc;-)
4 DEG: Tak Cages určitě a vezmu taky Pictures That Tick, dále pak: Black Orchid, Arkham Asylum, Signal to Noise. Český Sandmany zvažuju. McKeanovský MdS