Čtyři body a snad hotovo. Na všech turnajích, kde se hrálo tímhle systémem, zatím výhra a plichta stačila z třetího místa na postup, tak snad to bude stačit i zde. Hra našich se mi líbila. Chorvati mě neoslnili, hrají takový ten španělský chodící fotbal, ale pořád jsou to Chorvati, takže ten bod zadarmo není. Proti Skotsku bych na jejich výhru nevsadil.
Jestli měl Král nakročeno do West Hamu, tak už nejspíš nemá a už bych byl radši, kdyby nenastoupil. Hložek přemotivovaný a u Kalase jsem pokaždé, když měl na vlastní polovině míč, trnul, co se stane. Coufalovo uklouznutí fajn, máme posichrovanýho někoho ze slovenské skupiny, bral bych Švédy. Kromě supertěžkých vah (Belgie, Itálie, Francie) a těžkých vah (Anglie, Nizozemsko, Portugalsko, asi i Německo, Španěly tam neřadím, zatím) podle mě mohou postoupit přes každého.
Mikei: Když už sázím na české zápasy, tak zásadně proti. Kdy pak svou prohru beru jako koupení si české výhry a když to nevyjde, tak mám aspoň nápast v podobě peněz. Ale sázím jen pro zábavu, těch peněz nelituji. Kdyby mi šlo o výhru, tak nesázím vůbec.
ME 2004 a celé to období od poloviny 90. let sportovní fanda bral jako normu. Dařilo se v hokeji, ve fotbale, člověk myslel, že to tak bude pořád a on přišel pravý opak. Aspoň ve fotbale v rámci ME patříme stále mezi elitu, pokud jde o postupy. Snad jen pět nebo šest zemí včetně nás se dostaly na všechna Eura od rozšíření na 16 týmů. Anglie nebo Nizoemci v té skupině nejsou. I to se počítá.
Koukám na Belgii a podezíral jsem je z pokusu o úmyslné vypuštění, aby se případně dostali na druhé fleka a šli do jiné části pavouka. Tak asi ne. Ten první gól byl fantastický.
SSP: Je pravdou, že držet se objektivity u nás moc nejde. Ale zase v rámci fanouškovství tam na pátek na nás jednorázově hodit dvojku musím. :)
Deschamps si je pohlídá a ukočíruje tu plejádu hvězd. Nepřišlo mi, že by v tom týmu byl někde problém, jak se spekuluje; notabene když jsem potom viděl, jak slavili ten posléze neuznaný gól Benzemy. Ale uvidíme.
Doufejme, že bude mít šťastnou ruku. Byl bych rád, kdyby udělal nějaký překvapivý tah, který by mu vyšel.
btw. před letošním ME jsem si pustil klasiku v podobě Česko - Nizozemsko z ME 2004; to se neomrzí. Neskutečný tým, neskutečný fotbal; radost pohledět. A abych nezapomněl, dost to tam onehdá prokaučoval Advocaat, když stáhnul Robbena. :)
Mikei: Vůbec. Nevím, co od nich čekat, k tomu jim fandím, takže nejsem objektivní a ten systém, kdy postup ze třetího místa ovlivňuje dění v ostatních skupinách taky moc u takových týmů odhadu nepomáhá. U Francie je možná zaděláno na nějaký problém, tak mi ty jejich tradiční hádky možná všechno podělají. Belgická skupina je rozjetá na 9-3-3-3 nebo 9-4-3-1, čím víc tříbodových na 3. místě bude, tím lépe pro nás. Franco musí Krále nahradit, ten je úplně z formy. Zrovna čtu s trenérem rozhovor v GÓÓÓLu (příloha Sportu, vychází jednou za měsíc) a píše tam, že Brückner se často rozhodoval intuicí a nepředvídatelně sem tam někoho před zápasem vyměnil, on to jako asisten sledoval, tak by do toho mohl taky sáhnout. Blbý sice je, že ono není moc kde brát, ale o moc horší to být nemůže.
SSP: 3. tiket je můj favorit. :) Nás v nějakém nemáš?
Obrana je hrozivá, bohužel. Naštěstí v tom zápase bylo vidět, jak obrovsky jim pomáhal Souček + výjimečný Vaclík. Jinak by to dopadlo hůře.
Je to ale těžký, když máš neohrabané stopery + špatného Bořila a k tomu trojčlenou záložní formaci, kde hraješ prakticky bez Krále, který je úplně mimo. Budu rád, když se budou jen zlepšovat.
Škoda, že Franco je taková konzerva a nebude šahat do vítězný sestavy. Holeš s Hložkem by byli ku prospěchu…
yogi: Tak zrovna těm nejdůležitějším informacím jako výsledky českého týmu nebo kdo získal medaile se lze asi těžko vyhnout, i když je cíleně člověk nevyhledává. Při MS 2010 jsem to kvůli nedostatku času dělal tak, že jsem si vybral jeden odpolední nebo večerní zápas denně, o víkendu pak kouknul zpětně na to, co podle ohlasů slibovalo dobrý fotbal a zbytek nechal plavat, jen jsem se podíval na sestřihy a na góly. V play-off je už to tempo pomalejší a jsou volné dny, tak se dá vše dokoukat. Když tu bude diskuze k ME pokračovat, tak budu na méďu myslet a hlavním spoilerům, včetně toho, že ME vyhrálo Finsko, se vyhnu. Bosáka jsem míval rád, teď už moc ne.
Mikei: Abych si sledování trošku připepřil, dal jsem tři tikety:
1. Itálie - vítěz, Belgie do osmičky a Francie do čtyřky. Kurz 22,95, sázka za 440.
2. Belgie - vítěz, Itálie do osmičky a Franice do čtyřky. Kurz 19,6, sázka za 520.
3. Francie - vítěz, Itálie do osmičky, Belgie do osmičky. Kurz 10, sázka 1040.
Koukal jsem znovu na náš zápas se Skoty a ta obrana je mnohem děsivější, než se jak se jevila při zápasu naživo. Snad mi kluci český v pátek svým výkonem vytřou bulvy.
Toe: Moc to nezakecávej, je to Kanál kreativních kreatur, takže KKK!
Já sleduji Euro i světový šampionát vždycky všechny zápasy chronologicky , většinou tak zápas až dva denně max. , takže jsem vždy pár dní pozadu a finále jsem mnohdy sledoval až když lidi popíjeli vánoční punče na náměstí . Snažím se tedy vyhýbat všem spoilerům i když úplně se tomu zabránit nedá a nějaké informace se ke mně vždy dostanou . Letos tedy nově budu muset opatrně našlapovat i tady .
Tzv . Bosákovo perlení snáším jen s největším sebezapřením , koncem Eura už budu zřejmě sledovat zápasy bez zvuku , jeho popularitu jsem nikdy nechápal .
Mikei: Už s Kúdelou to nebylo nic extra, ale byl tam aspoň on Čelůstka to jakž takž zvládal, když zrovna nešel kolem Lukaku. Ale teď je to bída. Ten Kalas tam nemá vůbec být, hraje druhou anglickou a to je jiné tempo než nejvyšší úroveň. Zima je sice nezkušené ucho, ale pořád hraje ve Slavii a má za sebou dost těžkých zápasů, tak by to s ním snad horší být nemělo.
Celkově tam týmy na pěkný fotbal jsou, tak se bude na co divat, když už náhodou naši vylítnou.
Mikei: U těch Portugalců asi uvidíme až v zápase s Němci, kdy Němcům půjde o hodně a Portugalci budou muset ukázat, co v nich je. Na minulém mistrovství až do semifinále nevyhráli v základní hrací době a pak to vyhráli, tak jestli to chtějí praktikovat znovu, ať jdou do hajzlu :-D
Anglie je vyhajpovaná jako vždycky a jako vždycky zklame. Na MS skončili čtvrtí jen díky pavouku. Přijde silný soupeř a jedou domů. S velkou pravděpodobností po penaltách :-D
Jak se tam srazil Pavard s nevím kým, tak byl záběr na Löwa s prsty pod čumákem :-D On si nedá pokoj!
Bosák s Karochem zase perlí. :D Francie ale skutečně skvělá. Komplexní tým.
Podle prvního kola ta predikce sedí. Italové mě překvapují tím herním projevem. Jasně, je to turnajový manšaft, ale většinou se prezentovali defenzivním stylem. Jaká to příjemná změna, že dokáží hrát moderním stylem. Co Portugalci? Výsledek dobrý, ale herně nic extra.
Btw. Překvapuje mě, jak je pořád tak vysoko Anglie v rámci kurzů na celkového vítěze…
Rüdiger má choutky :-D
Němci hrají dobře, ale Francie je extrémně dobrá. No, vítězové belgické, italské a francouzské skupiny jsou ve stejné polovině pavouka, takže kdyby vyhrály skupiny týmy Itálie, Belgie (obojí se předpokládá a asi k tomu i spěje) a Francie (podle předevené hry i poločasového výsledku by tomu tak klidně mohlo být), tak jen jeden z nich bude ve finále a maximálně dva v semifinále. V té druhé půlce by mohly využít situace týmy Nizozemska (ty snad nemůže ve vítězství ve skupině už nic ohrozit) a vítěz anglické skupiny (Součku a spol, koukám na vás!). Který ale půjde na jednoho z německé skupiny.
Mikei: Toho se bojím, že se teď navzájem seřvou a půjdou do klíčového zápasu nadržení. V každém případě to bude pro nás prověrka. Kdyby nám to vyšlo na druhé fleka, tak by to vypadalo na Slovensko, Švédsko, Španělsko. Nedivil bych se, kdyby Angláni poslední zápas vypustili, aby nemuseli jako vítězové skupiny jít na druhého ze "skupiny smrti" (Německo, Francie, Portugalsko) a nám tak pomohli k postupu. Koukal jsem na pavouka a dost možná se rýsuje čtvrtfinále Belgie - Itálie, tenhle zápas bych chtěl vidět jako finále.
SlouzimStarymPsum: Doufejme, že se Chorvatsko poveze na té jejich vlně "nic moc" výsledků z poslední doby; ten jejich zápas s Anglií byl děsný. Nic to ale nemění na tom, že sledovat Modriče a jeho vybruslení z každé sitauce je boží. :)
GWB: Zklamali mě stejně jako na posledním MS, kdy jsem od nich čekal, a asi nejen já, mnohem víc. Tipoval jsem je minimálně na čtvtfinále, ale dost možná pojedou po skupině domů. Mdlí byli.
U nás se počítá výhra, ale vzadu je to bez Olega Kedela katastrofa, proti Chorvatům takhle dostaneme dva tři kousky.
Víš jak, udělal jsem si zrovinka čas a poctil tě. Seš totiž v té své nesnesitelnosti, osobních výpadech (nejen) na zdejší zdá se vytrvalej. Vlastně, jako kdyby si ani neměl nic jiného na práci - uvědomuješ si to, nebo to máš jako sport:):D?!? Otevřu si tohle foru jednou za čas, ale vždycky to stojí za to si vážně nepřehlédnutelný. Je jasný, že těch pacientů je tady vícero oni se ještě nepochybně ozvou, ale ty jsi snad jejich král..
Ne, neurážím tě přeci to bys mi křivdil (!), jen nazývám věci pravými jmény to mi skutečně jde. Děkuji za můj starší post tam jasně cítíš, co si o k.reténech myslím, přeci jen mám v genech tak trošku Východniari, takže jdu rád někdy hned k věci :-) Srdíčko zahaprovalo, muselo to zkrátka ven..
Spousta lidí ti to samozřejmě nenapíše, tady nejde o to být vpravdě už ani konstruktivní, ale poslat takový pacienty po právu tam, kam patří. Tímto se zas loučím ty lidumile:-))
esoes: Zack
Nejlepší jsou lidi, co v reálu nechtějí diskutovat a jsou osobní, byť mě neviděli ani z vlaku, natož že by mi podali ruku. Jestli máš špatný den, tak si přešlápni je připitomělé léčit si to na jiných...Pěkný den všem bez vyjímky
19.10.2020, 11:26, Sběratelský klub, comicsdb.cz, autor: esoes
K věci, tedy k té mé otázce, která se týkala tvého komentáře, něco bude? Když už jsi jako ten jistě normální člověk do diskuze přišel, abys do ní i přispěl.
Na vojně jsem byl a jsem si zcela jist, že déle než ty, a ne, deku jsem nedostával. Pocit méněcennosti většinou nemají lidé, co si dokáží dělat legraci sami ze sebe, což jako ten dokonalý a nikoliv méněcenný dokážu (a ty a tobě podobní jakožto ti beze smyslu pro humor nejsou schopni rozpoznat). Moc častu tu netrávím, ale i kdyby, mohu si to dovolit, jsem ve finančním důchodu. Že mi závidíš je mi je jasný, já si taky závidím. Ono je taky co závidět! U toho zbytku už nemůžu reagovat tím, že budu psát, jak jsem skvělý, tak na to reagovat nebudu. Kromě té části, kde píšeš o urážkách. Jenom v tom jednom komentáři jsi mě urazil víckrát než já ostatní za celou dobu mého působení zde. Teda jestli nepočítáš i soukromé zprávy, tam jsem sprostý, to ano. Ale spolu si nepíšeme, ne, abys to věděl, nebo ano? :-)
P. S. Tak proč s tím ksichtem ven nejdeš ty a tohle nepřekoktáš před kamerou, abys to pak uploadnul na youtube ty? Mimochodem, jak víš, že jsem nikdy s ksichtem ven nešel? :-)
Podívej se. Já si myslím, že to tvé vystupování tady na foru hovoří za vše. Takovým na vojně dávali deku. Ještě jedna věc, ty třeba nejsi hloupej, inteligentní dozajista jsi, když už si tohle zmínil (ten pocit méněcennosti je sviňa) a nenápadně chtěl urazit, ale co ta tvá sociální inteligence (?)...to vážně není hezký, jak se tu k lidem mnohdy chováš. Imrvére tu někoho chceš školit, jako kdyby si neměl ani nic jinýho na práci, zavidím ti. Opravdu závidím, chtěl bych mít tolika času, jako ty.
Škoda je, že kvůli takovým pacientům spousta normálních lidí na ty fora pak raději nepíše..
Co je zasloužené, nebo ne...heh. Podívej se ty brebto to je tvůj názor, nějaké tvé pokřivené vidění světa. Já jsem taky psal k Mighty, že těch knih mohlo být na prodej klidně k 1000ks a to se o ty komiksy zajímám sotva rok jen mám trošku zkušenosti z byznysu. Byli jste chytrý, jak rádio spolu s těmi dalšími kverulanty, co to tu zasírají stejně jako ty a hele, vono by se to prodalo.
Dej si pauzu chvíli. Prospěje ti to, fakt. Děláš ze sebe převážně jen nestravitelnou wokurku.
Pověz mi ještě něco na závěr, než se zas odloučím pro tvé dobro.. Kdo je p.Janšta? Ty jsi k tomu všemu schizofrenní, nebo jak to mám chápat chlape? Mažu spát, zítra si tu reakci přečtu, napiš mi o tom nahoru do komentářů..
ps: škoda, že nejsi youtuber, mělo by to ještě větší šťávu. Jenže to bys musel s ksichtem ven a ty lidi by bylo horší urážet a školit.
esoes: Jak ten povyk u MB z mé strany (nutno dodat, že nejen z mé strany, a taky že byl plně zasloužený) souvisí s tím, o čem se vede řeč teď a tady, že jsi to nadhodil?
Nejsem strašnej komik, jsem výbornej komik! Jen proto, že vždy předpokládám, bohužel často mylně, že v publiku jsou jen samí inteligenti a žádný dement, nejsem strašným komikem. Maximálně tak naivou, co lidi přeceňuje. Podle tvých dřívejších žbleptů se umíš hezky rozepsat, tak to zkus příště, až mi budeš zase něco povídat. Klidně mi to povídání pošli do pošty. (Pane Janšto, pro vás to stále platí, stejně tak pro toho pána, co pana Janštu nahradil a myslí si, že ho nikdo nevidí ;-)). Na tu položenou otázku bych ale prosil odpověď sem do diskuze.
Tak hlavně, že sis ten povyk namátkou třeba u Mighty boys odpustil. Ty si strašnej komik ti povím, čtu občas pro moje pobavení ty tvoje komentáře tady na foru ty si strašnej případ ti povím, grafoman a pocit méněcennosti hadr.
Jinak komiks jsem objednal, vypadá to dobře. Pacientům zdar !
Hawwwran: Že se neřeší nic jiného než autoři nebo lítost se mi moc nezdá, to by musely být všechny komentáře jen o tom, což nejsou. Kromě toho ta diskuze o výměne se nevede jen zde ve Sb. klubu.
Ale k tomu povyku. Napsal jsi, že musí být hrozné, když se místo nadšení dostaví kritika s autorem nesouvisející věci a že autor žehlí. Kritika se objevila ohledně toho balení, ano, a následný postup Epochy je pak spíš chválen (sám píšeš, že nakladatelství to vyřešilo, nikde žádný zádrhel) a především je komiks hodnocen velmi pozitivně, ne-li vyloženě vynášen do nebes. Fakticky se tedy neděje, co píšeš, ale spíš pravý opak. Pak mi to, co jsi napsal, přijde vzhledem k situaci jako mnoho povyku pro nic. Tobě asi ne, fajn.
Nesleduju zadny povyk pro nic. Baleni se nepovedlo, lidi se ozvali, nakladatelstvi to vyresilo, nikde zadny zadrhel. To ze mi je jich a autora lito je jednoduchy fakt. Nic jineho se asi neresi, nebo jo?
Není to mnoho povyku pro nic? Knihy bez keců mění, za týden dva na to nikdo ani nevzpomene. Jak to vnímají autoři nevím, ale jako čtenář to beru tak, že díky nakladatelství jsem si ho mohl přečíst a kvůli zjeblému balení a pak bezproblémové výměně (i když, ještě komiks v pařátech nemám) mi to zážitek z komiksu rozhodně nezkazí.
Pravda, že autora Nanites mi je líto. Chudák to teď žehlí a odpovídá a ujišťuje se že to je ok. Asi to musí být hrozné když se místo nadšení dostaví kritika takové s autorem nesouvisející věci.
Soulbringer: Po revoluci byl Akira jeden z prvních anime filmů, co dostal dabing. Na VHS dabing s omezeným množstvím dabérů to bylo vynikající. Bohužel je ale tahle verze až na pár ukázek na youtube ztracena.
@mkw ad Akira, zkoukni film, uroven je srovnatelna s predlohou.
Na margo kultu, byl docela zazitek videt Akira sekci v manga muzeu v Kyotu a (jestli stalou?) instalaci v Roppongi (Tokyo); kdo planuje cestu do JP, muzeum mangy jednoznacne doporucuji - zaujalo to i zenu, ktera komiksum neholduje a to je co rict.
@mkw ad AKIRA - pro mě to bylo první setkání s Mangou, respektive s tím, jak na východě pracují s grafickým sci-fi příběhem. A pro mě je to kult v dobrém slova smyslu. Ten komiks jsem v roce 1995 nečetl (ostatně nebylo jak), ale VIDĚL jsem to x-krát. V dobách kdy jsem měl doma VHS a existovali půjčovny, tak zrovna AKIRA byl film, který jsem si jako teenager půjčil několikrát a časem ten film znal nazpaměť. Akira vlastně je jedno z děl, které stojí za mou láskou ke komiksům. Byla to pro mě naprosto zásadní vstup do komiksového světa japonců a třeba Ghost in the Shell viděl až později. AKIRA stojí naprosto za to a v roce 1988 to byl prostě fakt přelom. Myslím, že i dnes ten film stojí fakt za to! takže klidně zkoukni a dostaneš lepší představu o sešitech.
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.