Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Třetí kniha z oblíbené série, která dětem komiksovou a hravou formou přibližuje naše dějiny.

Máte rádi historii? Vydejte se se svými dětmi na dobrodružnou cestu společně s Marcem Polem, Kryštofem Kolumbem, ale i s dalšími objeviteli a dobrodruhy. Komiks vás pobaví hravým, humorným a zároveň výstižným zpracováním. Prožijete dobrodružství na strastiplných cestách, znovuobjevíte Ameriku nebo se zasmějete u zprvu neslavné kapitoly balonového létání u nás. Připomeňte si historii světových a českých zeměpisných objevů.

Scénář
Jiří Černý, Pavel Zátka
Art
Jiří Kalousek
Publicistika
Pavel Kořínek, Ondřej Müller
Redakce
Alexandra Horová, Petra Jasovská, Jindřich Kovařík, Alžběta Široká, Vladimír Vimr
Žánry
dětský, historický, naučný
ISBN/ISSN
978-80-00-06472-7 (Albatros (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
164 x 240 mm
Tisk
barevný
Váha
504 g
Stran
144
Cena
299 Kč
Varianty
Obrázky z dějin zeměpisných objevů (a výletů) (2. vydání) (2021)
Obrázky z dějin zeměpisných objevů (a výletů) (2016)
  • J.Connor
    Legenda. Obrázky z českých dějin jsem četl snad tisíckrát, bohužel Mateřídoušku jsem neměl kompletní a tahle vyprávění jsem znal jen částečně. Je to nicméně stejná kvalita a forma jako české dějiny: krásná kresba, nenásilná forma vzdělání, skvělá nadsázka a mikro vtípky a taky se s tím Kalousek v některých kapitolách vůbec nesere a ukazuje krutosti doby v plné palbě. Tolik krve v dětské knížce si už asi dnes představit nelze, ale to je na okraj, ta vůně dálek a dobrodružství je stále nakažlivá. Ocenil jsem taky rozsáhlý profil autorovy tvorby. Apropó, až před nedávnem jsem objevil dílo Miroslava Šaška o světových metropolích a při vší úctě se mi zdá, že se jím mistr Kalousek min. ve svém epochálním díle S malířem kolem světa více či méně inspiroval, docela by mě zajímalo, jak to bylo či alespoň, jestli mám ten pocit sám.
  • louza
    Kniha dává vzpomenout na doby, kdy jsme jako mladiství delikventi fakovali všechny přihřáté socky co četli teploušské Sluníčko, nebo politicky propagandistický Ohníček, protože skuteční třídní ranaři a anarchisté četli výhradně Mateřídoušku. A Jiří Kalousek byl jejich bohem. Jeho laskavá naivní kresba dokázala uhranout divoká srdce členů tříkolkové přípravky Peklených andělíčků a dokázala je i trochu vzdělat v historii placky jíž budou později brázdit na svých Fichtlech, Simsonech a Javách. Obrázky z dějin zeměpisných objevů jsou jakýmsi spin offem původní knihy, která musela skončit v dějinách tam, kde už byla na hraně s politickou scénou své doby. Hlavním tématem byly tedy politicky nekonfliktní příběhy hrdinů typu Marca Pola, Kolumba a jiných. Scénář je stylem i kvalitou velmi obdobný tomu z první knihy, jen příběhy jsou většinou delší než dvě strany. Témata nicméně přece jen nedosahují tak přitažlivé fantaskní úrovně jako pověsti, kde se místy mihl nějaký drak, pták noh či golem, ani nejsou tak intenzivní a pohnutá jako později zpracovaná historie 20. století, jejíž dopad jsme měli tu čest zažít na vlastní kůži. Kniha je spíš zdařilým epilogem legendě a poklonou jejímu nezapomenutelnému tvůrci, kterou ocení hlavně ti, jimž ze zadní kapsy Harleje koukají původní Obrázky z českých dějin a pověstí. Ale nebude jich málo. Teď už chybí jen detektiv Štika.
(1)
blackJag
Chce (3)
N.A.S.A., pechna, sleepless