Ukázka
Ukázka
Ukázka
Když si David tajně odnese ze studovny knihu o tajemném muži, který rozluštil mayské písmo, netuší, do jakých nepříjemností se tím dostane. Vzácný svazek se poničí a kocour Koniáš zmizí mezi regály s knihami.
David se vydává na dobrodružnou výpravu po českých a moravských knihovnách, aby svého kočičího kamaráda vystopoval. Necestuje jen v prostoru, musí se prodrat i tokem času a prokouknout slova slavných knihovníků.
Opravdu mu pomáhají, když ho posílají za biskupem Metodějem na velkomoravské hradiště, za kronikářem Kosmou na Pražský hrad nebo sběratelem knih Petrem Vokem do jižních Čech?
Příběh protkaný desítkami zajímavostí o knihách a lidech kolem nich doplňuje osm komiksů o našich nejvýznamnějších knihovnách.

Obsahuje 8 celostránkových comicsů, zbytek je text.

Scénář
Klára Smolíková
Art
Vojtěch Šeda
Obálka
Vojtěch Šeda
Žánry
dětský, historický, humorný
ISBN/ISSN
978-80-204-4910-8 (Mladá fronta)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
195 x 250 mm
Tisk
barevný
Stran
96
Cena
299 Kč
  • kaylin
    kaylin2.5.2019 20:55Pozor, v knihovně je kocour!
    Klára Smolíková opět splnila to, v čem je nejlepší - předává informace, které jsou zajímavé, formou, která je čtivá. Jasně, příběh knihy "Pozor, v knihovně je kocour!" není nijak moc komplikovaný, ale to, co se dozvíte kolem, to, jaká místa David navštíví, jak jsou popsány jednotlivé knihovny a jejich vývoj a pak i celkově vývoj knihovnictví, to prostě stojí za přečtení. Možná budete i překvapeni z toho, jaké osobnosti se na rozvoji knihovnictví podílely. I když by si člověk myslel, že je to jen sezení u knih a jejich půjčování, má to mnohem hlubší smysl, který už si dnes možná ani neuvědomujeme. A to je hlavní poselství, které v knize "Pozor, v knihovně je kocour!" vidím. Navíc to všechno dostanete zabalené tak, aby to bavilo děti i dospělé. A to není od podobné knihy zrovna málo. Vlastně je v ní docela dost navíc.
1
Četl/a (1)
kaylin
(4)
blackJag, pechna, tacmud, trudoš
Chce (1)
monty.cl