Tohle je kniha o běhání. Ale hlavně o koblihách a Nutelle. Je to kniha o obžerství, marnivosti, extázi. Je to kniha o všech těch krásných i strašlivých důvodech, které nás každé ráno vyhání z postele do pekla deště a krupobití, ale i do nebe sluncem ozářených, rosou vlahých stezek.

Scénář
Matthew Inman
Art
Matthew Inman
Obálka
Pavel Ševčík
Překlad
Viktor Jurek
Redakce
Petra Kryštofová, Jiří Matoušek
Žánry
autobiografie, humorný, sportovní
ISBN/ISSN
978-80-265-0583-9 (BizBooks (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 225 mm
Tisk
barevný
Stran
147
Cena
299 Kč
Originál
The Terrible and Wonderful Reasons Why I Run Long Distances (Andrews McMeel Publishing)
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin10.4.2018 09:04Všechny důvody světa, proč běhám
    Typický Oatmeal, ale oproti internetu málo ovesné kaše.
  • mike731
    Příjemná a vtipná knížka i pro neběžce, jako jsem já. Bohužel poslední třetina ('Jak se stát běžcem') už působí jen jako nastavovaná kaše pro nafouknutí počtu stran ve formě textu s pár ilustracemi. I přes to si však kniha zaslouží doporučení pro svoji první část.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.9.2017 11:52Všechny důvody světa, proč běhám
    maraton: (pods. jm.) Populární forma předraženého sebemrskačství, jehož účastníci vstávají v nějakou úchylnou hodinu, aby pak mohli před startem mrznout, než budou moct vyběhnout k příšernému několikahodinovému mučení, přičemž by se namísto toho mohli věnovat mnohem příjemnějším aktivitám, jako je například spánek nebo konzumace většího než malého množství piva a sladkých mňamek.

    Viz také: masochismus, sebetrýzeň, "kokotina", rozedřené bradavky, terapie dortíky


    Ačkoli je autor velmi sebeironický (sám právěže běhá), docela mi tímto mluví z duše. Nikdy jsem pro tuto aktivitu neměl pochopení. Moje fyzička je úplně na nic, přiznávám, ale dokud se neběhá za kulatým nesmyslem, což mě naopak baví velmi i v aktivní formě, tak to pokud možno nedělám, nepočítám-li sem tam sprint na tramvaj. Ale na druhou stranu, zase nejsem vypasené prasátko, abych to musel tolik řešit, mě totiž zabijou cigára a pivo. Mimochodem, chtěl jsem si vygooglit autora, kterého znám velmi dobře z internetu, ale netušil jsem, jak vypadá. Žádnou jeho "fat" fotku jsem tedy nenašel. Naopak - a nechci znít jako gay - je to docela štramák. Tss.

    Jinak kniha je to celkem dost vtipná a třeba někomu poslouží jako motivační příručka ala Konec prokrastinace. I když, jak jsem zmínil, běžec nejsem, momenty a "argumenty" zachycené v knize zcela chápu a rozumím jim. Sám kvůli tomu běhat nezačnu, ale třeba zkusím vstát zítra časněji, hehe...

    Na 5. hodině ranní není nic dobrého. I v Bibli se naprosto jasně píše, že v 5 ráno vstává tak akorát Satanovi péro. Je to mizerná hodina. Vyhýbejte se jí.

    Celkový dojem: 80%
  • kaylin
    "Všechny důvody světa, proč běhám" vás pobaví. Navíc vám ukážou jeden celkem zajímavý pohled na běhání, který není jen vyloženě pozitivní, kdy by se běžec za každou cenu snažil ostatní přesvědčit o tom, že skutečným smyslem života je právě běhání. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/04/1418-vsechny-duvody-sveta-proc-beham-70.html
341