Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Po střetu s králem Kronzelu je Veloce rozhodnuta zmizet ze země a pokusit se zjistit, kdo jí usiluje skrze Blackbird o život. Není však sama, kdo se králi znelíbil a tak v doprovodu Keriho a Weirin vyráží do Arenscury, země lorda Rae, který, jak doufají, jim poskytne ochranu před královým hněvem.
Kdo však mohl tušit, že jeho zemí zmítá jedna nepříjemnost za druhou a podle všeho mají všechny společného jmenovatele. Enfelidy. Tím hůř, že se jim právě jeden takový připletl do cesty…

Identický první dotisk v roce 2021.

Scénář
Shilin Huang
Art
Shilin Huang
Obálka
Shilin Huang
Lettering
Jan Schejbal
Překlad
Radka Pavlíková
Redakce
Jan Schejbal
Žánry
fantasy
ISBN/ISSN
978-80-905839-9-3 (ZANIR)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
113 x 176 mm
Tisk
černobílý
Váha
152 g
Stran
168
Cena
199 Kč
Originál
Carciphona #02 (Shilin Huang, 2011)
  • Gaming Professors
    Gaming Professors14.8.2022 11:45Carciphona #02
    Carciphona 2 plynule navazuje na první díl s tím rozdílem, že přidává více akce, humoru i zajímavých postav. Veloce se najednou dostane do dalších problémů, ze kterých nebude jen tak snadné vybruslit. Kvůli její slavné matce totiž nedokáže dostatečně skrýt svůj původ, a tak bude vždy magnetem na potíže. Po vzoru předešlého dílu zůstala kresba stále tolik dynamická a naplněná energií, ale autorka se nyní více věnovala oblečení, což krásně dokresluje charakter každé postavy. Škoda, že stejnou péči nevěnuje také více přehledným akčním scénám, protože se v nich stále snadno ztratíte. Druhý díl mě však dokázal daleko více nabudit a já už se nemohu dočkat toho třetího.

    Celá recenze: Carciphona 2 – recenze
  • Mitsuko
    Mitsuko18.7.2019 02:05Carciphona #02
    Pořád je to na 3*, ale oproti prvnímu dílu došlo určitě ke zlepšení. V příběhu se lépe orientuje, Veloce není tolik nepříjemná. Pořád ale nebyly vysvětleny záměry Blackbird (proč Veloce opakovaně napadá, ale přitom ji nechce dorazit), u které mi také trochu vadí, že se vždycky vynoří úplně zničehonic, jako by snad procházela nějakými portály (třeba z toho nakonec opravdu bude něco takového, nevím). Pořád je co zlepšovat, ale nové prostředí i nové postavy mi přijdou super, kresba je pořád krásná a tento svazek byl docela dost zajímavě zakončený.
  • Toren
  • kaylin
    kaylin8.2.2017 09:28Carciphona #02
    Kniha "Carciphona 2" není zásadní posunem v kvalitě. Nejedná se o knihu, která by byla lepší než kniha první. Na druhou stranu je pozitivní, že se nejedná ani o knihu, která by byla horší než první kniha. Pomyslná laťka nebyla překonána, ale byla srovnána. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/02/1368-carciphona-2-60.html
25