Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Slyšte, jak bouřlivé bylo mé mládí!
Vážení a milí čtenáři, právě se vám dostal do rukou unikátní komiks, jehož záměrem je pomoci žákům, studentům i dospělákům proniknout „stravitelným“ způsobem do tajů české historie. Podniknete v něm dobrodružnou výpravu za odhalením zajímavých epizod z dětství a mládí českého krále a římského císaře Karla IV. (1316-1378), během níž zjistíte, co si musel ještě jako malý Vašík vytrpět, jaké problémy řešil v teenagerovském věku a že byl pěkné kvítko, neboť si během dohledu nad svěřeným územím v Itálii stíhal užívat všech rozkoší života. Společně s mladým Karlem budete řešit i manželské peripetie jeho bratra Jana Jindřicha a spory s otcem. Podstoupíte také cestu plnou intrik, na jejímž konci si Karel posadí na hlavu korunu krále Svaté říše římské. Pak už jen postačí přežít krvavou bitvu u Kresčaku, aby k té římské připojil i korunu českou.
Takže vzhůru do 1. poloviny 14. století za naším Otcem vlasti.

Scénář
Michaela Trnková
Art
Hana Jinderlová
Žánry
naučný
ISBN/ISSN
978-80-7232-479-8 (KOPP)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 297 mm
Tisk
černobílý (odstíny hnědé)
Stran
64
Cena
199 Kč
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2018 08:43Karel IV. - Cesta na císařský trůn
    Tuhle knihu jsem si schválně koupil, jen abych si ji mohl porovnat s knihou od pana Ležáka a Ledeckého ml. Příběhově mi tento komiks moc nesedl, takové až moc dětské, ale naopak kresba mi tu přijde daleko zajímavější a experimentálnější - mám na mysli v poměrech vzdělávacího komiksu. Rovněž se jedná o stravitelnou formu, ale čte se to fakt blbě, možná dětem a mládeži ne. To nechám na nich. Každopádně jsem rád, že u nás takové věci vychází. Dobrá práce.
11
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš3.5.2016 09:19Karel IV. - Cesta na císařský trůn
    Zrovna včera jsem tím listoval, Richarde a nevěřil vlastním očím. Děje se něco velmi divného v zemi Koruny české... až je mi z toho do pláče.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš2.5.2016 16:00Karel IV. - Cesta na císařský trůn
    Uf. Viděl jsem jen ty ukázky tady, ale myslím, že to citoslovce vyjadřuje vše, co se dá k podobnému počinu, který vznikl, aby něco bylo, když je to výročí... Možná ještě výstižnější bude: Uf uf.