After - grafický román, kniha 1.
YOLI (Euromedia Group, a.s.)1. vydáníčervenec 2024
0
...
Koupit
První díl komiksové adaptace světového fenoménu AFTER (Polibek). Je na čase znovu se zamilovat! Tessa má všechno – žije v láskyplném prostředí s chápající matkou a má kluka svých snů, laskavého, milého, kterého jí závidí všechny kamarádky. Lepšího už si ani nemohla přát. Tessin pohodový život ale v okamžiku změní jediné setkání. Hardin je pořádně drzý kluk, s nepřeslechnutelným, nafoukaným britským akcentem, sexy rozcuchem, tetováním a piercingem ve rtu. Tessa si nemůže pomoct – Hardin je zkrátka jiný než ostatní kluci, které poznala… A to po všech stránkách – dovede být i pěkně krutý. Neměla by ho spíš nenávidět? Neměla by jím Tessa pohrdat? Jak to, že se od něj nemůže odpoutat? Nedokáže to – i přes všechny jeho chyby a prohřešky. Intenzivní vášnivou blízkost střídají neustálá Hardinova zmizení a výbuchy vzteku. Může takhle vůbec vypadat láska? Tessa sama nevěří, že by takový vztah mohl fungovat. Ale… jde odolat jeho polibku?

Předloha
Anna Todd
Art
Pablo Andrés, Javier Aranda
Barvy
Werner Sánchez
Obálka
Petr Schwarz
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Jana Jašová
Redakce
Jana Balharová, Růžena Hedrichová, Lída Pělová, Petr Schwarz, Jindřich Zavadil
CdbID
11024
Žánry
adaptace, dívčí, romantický
ISBN/ISSN
978-80-242-9742-2
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 228 x 19 mm
Hmotnost
505 g
Tisk
barevný
Stran
192
Původní cena
399 Kč
Originál
After: The Graphic Novel, vol. 1 (Frayed Pages, 2022)
Adaptace do komiksu, obraná o to nejzajímavější na celém původním textu – erotiku. Nejde o to, že bych slintal po mladých tělech (třebaže slintám), ale když zbavíte banální romanťárnu o to jediné, co jí dělá jinou než ostatní, stane se z ní pouze banální romanťárna, u níž trnete nad každým dalším obehraným zvratem. To už kdyby spisovatelka Anna Todd v komiksovém scénáři vynechala lechtivé pasáže úplně, mohla z toho být alespoň emočně působivá vanilka. Takhle je to bohužel jako koukat na porno, ve kterém je všechna ta pěkná mladá anatomie přelepená hvězdičkami.
A tak mi nezbývá než komentovat hloupoučký příběh naivní dívky (zadané), která propadne kouzlu citlivého drsňáka (proutníka), jež jí imponuje především tím, že je rozervanej, což překvapivě skončí starou dobrou ruční prací na obou stranách (ano, je v tom sexuální dvojsmysl). Naneštěstí se velká svatba v závěru nekoná, na to je ještě příliš brzo – jsme teprve v první polovině první knihy z celkových pěti. Pro mě ale konečná už teď.
@trudoš: zcela neironicky asi nejlepší recenze jakou jsem za poslední dobu četl. uspořádáme veřejnou sbírku aby sis koupil i další díl (!)