Temná a tragická minulost likvidátora Kidoua provází dál, i když svůj starý život nechal dávno za sebou. Je to však Hadiho podezření o možném vojenském převratu v E-05, které ho vrátí zpátky do nepříjemné reality. Kolem Ilie se něco podezřelého děje a Kidou začíná pochybovat o historce s pastýřkou. Odkud skutečně přišla? Proč ji nikdo nepostrádá? Nebo je všechno nakonec jinak?

Scénář
Kachou Hashimoto
Art
Kachou Hashimoto
Lettering
Kristýna Kamlarová, Jan Schejbal
Překlad
Jan Schejbal, Zuzana Špicarová (Lochmanová)
Redakce
Katarzyna Niemiec, Veronika Nováková (Špendla), Jan Schejbal
Žánry
akční, fantasy, postapokalyptický, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-88438-24-3 (ZANIR)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
130 x 180 x 13 mm
Tisk
černobílý
Stran
224
Cena
199 Kč
Originál
Cagaster #03 (Glénat, 2014)
Varianty
Cagaster #03 (2. vydání) (2024)
Cagaster #03 (2018)
  • Good Games
    Good Games mecenáš22.5.2020 20:28Cagaster #03
    Tretí Cagaster je po tom druhom prekvapivo pomalý a možno až príliš konverzačný, ale na druhú stranu dokáže poriadne prekvapiť odhalením, ktoré som vôbec nečakal. Zatiaľ je to však najslabší diel série a som veľmi rád, že štvrtý diel ma maximálne potešil. =►Celá recenzia◄=
  • VanTom
    VanTom6.5.2020 11:43Cagaster #03
    Větší část knihy se věnuje objasnění minulosti (dokončení původu Kidoua a komplet "vznik" Ilie plus Achta, ještě více o výzkumu viru), které je důležité, nečekané – a trošku zmatené a jaksi "přemyšlené", možná i proto mě úplně nevzalo.
  • Mitsuko
    Mitsuko3.1.2019 00:37Cagaster #03
    Zmiňované rozmazání kresby z minulého dílu se neopakovalo, hurá. :-) A dějově to bylo super. Prostě jsem nemohla přestat číst, dokud jsem nedošla nakonec, a to šlo přitom skoro celou dobu jen o vyprávění minulosti - ale jaké! Dokončuje se příběh Kidoua z minulého volume, dozvídáme se taky víc o Ilii, která toho zjevně skrývá mnohem víc, než se na první pohled může zdát, také o původu viru Cagasteru a dokonce i o tajemném vrahovi likvidátorů! Prostě opravdu nabité volume, pořád se něco dělo a bylo to super, jen tak dál. :-)
  • Darker
    Darker mecenáš22.4.2018 21:43Cagaster #03
    Přečteno během chvilky, jak mě to vtáhlo do děje. Ten sice občas trochu skřípe, ale autorka se snaží a co se týče atmosféry, tak je to paráda. V minulém díle jsme se dozvěděli něco o minulosti Kidoua, tento byl zase více o minulosti Ilie. A navíc se tu postupně vykreslují i ostatní postavy a příběh nabírá na obrátkách.
  • Final
    Final mecenáš25.3.2018 10:53Cagaster #03
    Třetí díl mnohem více propojuje jednotlivé dějové střípky z předchozích dvou dílů a poodkrývá mnohá tajemství z historie fenoménu Cagaster i jedné ze dvou hlavních postav této série. A že to je poměrně drsná a překvapivá historie. I když děj může stále mírně působit nepřehledně, postapokalyptický svět zasažený nemocí Cagasteru získává jasnější kontury. Autorka má namyšlený hodně zajímavý koncept, a ač jsou hlavní hrdinové náctiletí, pohybují se v hodě krutém světě, takže kdo jste tuto sérii nečetli, nečekejte žádnou červenou knihovnu nebo čtení pro nejmladší. K technickému provedení, druhý díl (alespoň můj výtisk) trpěl mírnou, ale otravnou neostrostí kreseb, třetí díl je už naštěstí naprosto v pořádku. Tahle série rozhodně má co nabídnout a drží si svou kvalitu.
2451