Alternativní obálka
Alfonso je kanec - ukázka tiráže verze pro Donio
Ukázka

+ 1 další ukázka

"Alfonso je kanec" je smíšený žánrový komiks. Je to temná komedie s ostrými dialogy a dynamickou akcí. Příběh sleduje mladý pár na letní dovolené poblíž jezera. Nejmenovaný muž a dívka Klára se neustále kvůli ničemu hádají. Právě když to vypadá, že jsou na pokraji rozchodu, narazí na divoké prase jménem Alfonso. Je sebevědomý, inteligentní, výmluvný a miluje ženy. Zrodí se bizarní milostný trojúhelník a vezme vás na vzrušující cestu s přemírou "dirty" dialogů, násilí, akce a podivných zvratů. Příběh se odehrává v pouhých 2 dnech.

Bakalářská práce vznikla za podpory vnitřního studentského grantu Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara.
Původní náklad 20 ks bakalářské práce byl později dotisknut na 150 ks s jinou obálkou a v mírně odlišném rozměru. Toto "2. vydání" posloužilo mimo jiné jako odměna na crowdfunding serveru Donio.cz za podporu knihy Dobrodružství Bedřicha Smoly.


Scénář
Jan Macků
Art
Jan Macků
Žánry
akční, dobrodružný, humorný, studentský
ISBN/ISSN
Západočeská Univerzita v Plzni (ZČU)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
180 x 250 x 6 mm
Tisk
barevný / černobílý
Stran
52
Náklad
150ks
Varianty
Alfonso je kanec (2021)
Alfonso je kanec (2. vydání) (2021)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.3.2022 14:01Alfonso je kanec
    Po prvním listování komiksem jsem očekával nějakou plytkou řachandu, ale nakonec jsem dostal neuvěřitelně vtipnou záležitost, kdy se pod jedním zhuleneckým tripem s mluvícím kancem skrývá celkem vážnější vztahově-psychologická zápletka s pěknou pointou. Mám občas z té nastupující generace autorů vážně radost.

    Celkový dojem: 90%
71