Cosmoknights 2 - sken obálky
Útěk byl jenom začátek! Ale tyhle emancipované holky se hned tak nevzdávají. Jestli chtějí mít šanci zvítězit, musí spojit síly a čelit patriarchátu společně.

Mise splněna – Pan a jejímu týmu se na konci prvního dílu povedlo zachránit princeznu Scottie. Teď už jenom zbývá vysadit ji v bezpečné oblasti někde daleko, aby mohla začít nový život. Ale co když Scottie o nic z toho nestojí?

Zdá se, že byť mají členky posádky stejné cíle, jejich představy, jak jich dosáhnout, se dost liší. Zatímco Cass chce pokračovat v turnajích, Kate by ze všeho nejradši rozpoutala revoluci. A Pan, ta nedokáže zapomenout na Taru a její vzkaz. Co když je Tara pořád tam někde venku a má strach, že ji Pan opustila?

Scénář
Hannah Templer
Art
Hannah Templer
Lettering
Lenka Pavlisová
Překlad
Eliška Škorpíková
Redakce
Lenka Pavlisová, Eva Pospíšilová, Ivana Vrajová
Žánry
akční, dobrodružný, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7413-586-6 (Zoner Press (ZONER software, a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
176 x 254 x 15 mm
Tisk
barevný
Váha
740 g
Stran
280
Cena
429 Kč
Originál
Cosmoknights #02 (Top Shelf Productions - IDW Publishing, 2023)
  • trudoš
    trudoš editor6.3. 15:24Cosmoknights #02
    Baví mě to čím dál, tím víc. Univerzum se rozrůstá, postavy už neřeší osobní problémy a parta hrdinů značně kyne. Jistě, je to podle všech rysů dívčí, ale už po pár stranách tenhle detail neřešíte, stejně jako skutečnost, že Star Wars působí v mnoha ohledech až podezřele pohádkově. Navíc se zdá, že Hannah Templerová má se svým dobrodružstvím krapet širší úmysly, než je pouhé osvobozování princezen od nalinkovaných osudů. Dochází tu k názorovým rozkolům a je patrná snaha dívat se na problematiku z vícero úhlů, přičemž celek rámuje neskonale sympatická kresba, díky níž všechny postavy působí bezděčně sexy – vzhledem k tomu, že jde o lesbické sufražetky, tak bych se nad sebou měl asi zamyslet.
    Na závěr jednu radu pro autorku – chcete-li, aby příběh působil drsně, nemůžete aktéry krvavé hospodské bitky zpodobnit usměvavé. Scéna pak působí nadvakrát divně – buď jsou všichni úplně šílení, nebo zrovna přemýšlejí nad tím, kolik času v životě by mohli ušetřit, kdyby všichni chlapi byli ženský.
1
Četl/a (1)
trudoš
(4)
blackJag, tacmud, trudoš, yogi
Chce (2)
delsemela, monty.cl