• Sawyer
    Sawyer2.4.2022 23:36One-Punch Man #03: Zvěsti
    Nic se nezměnilo a ani nezlepšilo. Těšil jsem se na to, co se bude dít na hrdinských zkouškách, ale autor to totálně zabil. Celá tahle pasáž je zde jenom na právních deseti stránkách. Já vím, že by se tam toho moc nedělo, protože Saitama by vyhrál v každé disciplíně, ale přece jsem jenom v něco zajímavého doufal. Potom se přesuneme na zápas mezi Saitamou a Genosem, který se chce stát jeho učněm a vyzve ho na souboj. Nemůžu se zbavit pocitu, že tohle je zde zase jenom na to, aby se pár stránek natáhlo, ale chápu, že Genos musel zjistit, že na Saitamu opravdu nemá. Hop a přesuneme se do města, kde na našeho hrdinu čeká starý známý Sonik, který se chce pomstít. Po krátkém souboji je samozřejmě poražen a my se přesouván k někomu úplně jinému a zjišťujeme, že ve městě je nová příšera, která se zdá být opravdu silná, protože porazila dva hrdiny. Hned na to se zde objevuje Saitama a okamžitě příšeru porazí. No a je konec. Omlouvám se, jestli tohle berete jako spoilery, ale zkrátka jsem to tady musel sdělit. Doufám, že jste pochopili, co jsem tím chtěl říct. Tahle série nemá vůbec, ale vůbec žádný děj. Pořád se jenom někam skáče, bojuje se s příšerami u kterých stejně víte, že nemají šanci vyhrát, tak proč to vlastně číst, vždyť tohle jsme tu měli už minule i předminule. A to jsem ještě neřekl, že poslední čtvrtka knihy jsou jenom dva bonusové příběhy, které nejsou zas tak špatné, ale opět je to jenom vata. Přemýšlím, jestli to nedropnu, protože tohle nikam nevede.

    Hodnocení - 3/10
  • Sawyer
    Tak tohle byla teda hrůza. Nevím čím to je, že mě bavil první díl a tenhle moc ne. Asi to bude tím, že od prvního jsem toho moc neočekával a tady ta laťka byla prostě výš. Minule jsem remcal, že by to chtělo víc ucelenější děj a tady v tom autor pokračuje. Celá kniha je jeden velkej zmatek, protože se skáče sem a tam. Čtěte příběh, najednou bum a je konec a skočíte zase někam jinam, kde se děje to samé. Nevím jestli je to překladem, ale ty jména jsou fakt hrozný. Pekelný nosoroh, Bezdokladný jezdec, Kladivoun atd. Stejně jako u Zabijáka Démonů mi taky hrozně vadí číst při akci: "Kulometný útok!" atd. Humor taky nedosahuje takových kvalit jak v prvním svazku. Taky bych ještě dodal, že to má hrozně málo textu a je to šíleně pateticky uřvané, ale aspoň, že to má hezkou kresbu.

    Hodnocení - 3/10
  • Sawyer
    Nečekal bych, že mě to bude tak bavit. Celá první kniha je tvořena krátkými příběhy, které nám slouží jenom k tomu, aby nám ukázali, jak je náš hlavní hrdina nepřemožitelný, ale světe div se... ono to funguje. Není zde ani jedna stránka navíc a opravdu jsem se do toho zažral a přečetl to skoro na jeden zátah. Samozřejmě je zde stále plno věcí, které mi moc nevoní. Když je zde hodně krátkých příběhů, tak to znamená, že je zde i plno nevyužitých záporáků, kteří se zde objeví jenom na pár stránek, náš hrdina je zde ihned porazí a víc už o nich nevíme. Hlavní postava nemá skoro žádný příběh, ale z toho si hned na začátku dělají srandu, takže bych to i odpustil. Celkově tomu chybí nějaký ucelenější příběh, ale jako první díl navnadil velmi dobře. Nic moc jsem od toho neočekával, ale doufal jsem aspoň v nějaký zábavný průměr, který mě na nějakou dobu zabaví, a že nebudu mít nutkání chtít další díl, ale sakra... fakt mě to bavilo. Úkol splněn.

    Hodnocení – 7/10
  • Sawyer
    Konečně se mi zase do rukou dostal další ateliér a řeknu vám, že opět nezklamal. Coco se zde musí rozhodnout mezi mistrem Qifreym nebo mudrcem Beldarutem a její rozhodnutí jí může stát život, protože se bude chtít vydat do věže knih, kterou střeží fakt creepy příšera. Jak už jsem několikrát psal, tak to má nádhernou kresbu, skvěle napsané postavy a originální svět. Jeden bodík dávám pryč za kapitolu 39, která je tak trochu bonusová a nijak neposunuje děj, ale nechápejte mě špatně... Já tenhle svět zbožňuju a nevadí mi, když se jen tak zastavíme a prozkoumáváme svět, ale tady jsem tak nějak cítil, že je zde opravdu dopočtu. Pak mám taky drobnou výtku za natahovanou scénu, kdy si Coco musí vybrat na kterou stranu chce letět. Summa summarum... Tohle je prostě povinnost pro všechny fanoušky mangy a budu to pořád doporučovat.

    Hodnocení - 9/10
  • Sawyer
    Sawyer17.1.2022 17:53Zabiják démonů #01: Krutost
    Ajajaj, tak tohle mi teda moc nesedlo. Hned na začátek mi trochu vadilo, že všechny hlavní postavy vypadají jako malé děti. Zároveñ zde vůbec nefungují emoce. Asi není spoiler, když řeknu, že rodina hlavního aktéra zemře, protože je to napsané všude. Jenže je problém v tom, že zemře hned na prvních pár stránkách, což znamená, že je vám vlastně jedno, že zemřeli a nevěříte ani Tanžiróvi, že pro ně truchlí. V ten den je pohřbí a neukápne mu ani jedna slza a druhý den se chová, jako by se nic nestalo. Dále musím říct, že zde místy moc nefunguje fyzika. Tanžiró hodí po nepříteli sekeru, která letí vzduchem a on mezitím stihne k nepříteli doběhnout, jenže je shozen k zemi a lovec démonů se na něj ještě chvíli dívá a až poté si všimne sekery, která po něm letí a zabodne se do stromu kousek vedle něho. Nikdy jsem ve fyzice nebyl dobrý, ale tohle mi nějak nesedí. Do čeho si musím asi nejvíc rýpnout je kresba, která je na mě až moc jednoduchá a vypadá hrozně "dětsky". Z démonů vůbec nejde strach a působí spíše komicky. Aspoň že akční pasáže jsou přehledné. Zároveň mám trochu smíšené pocit z toho, jak je to místy zkratkovité (zkouška v lese). Na druhou stranu je fajn vidět sérii, která není oproti ostatním natahována. Upřímně... po prvním volumku vůbec nechápu popularitu téhle série.

    Hodnocení - 4/10
  • Sawyer
    Čekání bylo dlouhé, ale přesto jsem se dočkat a těšil jsem se, až se zase po delší době ponoříme do tohohle kouzelného svět, který mě každým svazkem stále ohromuje. Někdo by sice mohl namítat, že se v tomhle díle děj moc neposune, ale já si užívám každou chvilku, kdy se jen tak zastavíme a prozkoumáváme s Coco svět kouzelníků. Zkouška byla přerušena a my se přesouváme do auditoria, kde dívky čeká náhradní zkouška u jednoho ze tří mudrců. Úkolem je ohromit ho nějakým kouzlem. Trochu jsem se bál, jak to kouzlo bude vypadat, protože ono překvapit jednoho z nejlepší kouzelníků není snadné, ale nakonec to bylo zvládnuto dobře. Jinak prozkoumáváme auditorium a docela rád bych viděl více zvířat z toho světa. No... musím říct, že čekání na únor bude dlouhé.

    Hodnocení - 9/10
  • Sawyer
    Sawyer26.12.2021 13:04Berserk #01
    Tak jsem byl na tuto legendární série opravdu zvědavý a moje první dojmy jsou v celku pozitivní. První volumko bych asi srovnal s Green Blood. Stejně jako Green Blood je tohle velký formát, který je ještě o něco širší a perfektně se tak drží v ruce. Sice se jedná o první svazek, který je samozřejmě seznamovací, ale i tak je to příběhově docela plytké, jelikož jde v podstatě o dalšího nepřemožitelného hrdinu s velkým mečem jako žehlící prkno, který přijde někam do pajzlu, udělá rozruch, poštve na sebe všechny nepřátele, téměř prohraje, avšak zcela náhodu přesto vyhraje. I když se kresebně nejedná o další Green Blood, tak i tak musím kresbu pochválit a zároveň také ztvárnění všech monster, démonů, příšer a všechno ostatního. S dialogy se tu celkem šetří, páč hlavní hrdina je drsňák, co moc nemluví. Koho jsem si naopak hodně oblíbil je jeho elfí přítel Puk. Když to nějak sečtu, tak se jedná o fajn začátek jedné z nekonečných sérii a rozhodně jsem zvědavý, co mě v tomhle světě ještě čeká za potvory.

    Hodnocení – 7,5/10
  • Sawyer
    Sawyer26.12.2021 13:03Útok titánů #01
    Stejně jako na Berserka jsem se na Útok Titánů velmi těšil a opět se mi do rukou dostalo opravdu kvalitní dílo. Hodně jsem se těšil na svět, kde lidé musí žít za hradbami před lidožravými titány. Sledujeme zde příběh 3 dětí, které se zde narodily a nemají páru, jak vypadá svět tam venku. Hlavní hrdina Eren se chce přidat do jednotky průzkumníků, kteří za zdmi bojují s titány a sní o tom, jak je všechny jednou vyhladí. Musím říct, že postavy jsou skvěle napsané a uvěřitelné. Co rozhodně kazí dojem je místy opravdu škaredá kresba. Většinou mi tolik nevadila, ale když přišlo na akci, tak je místy nepřehledná a trochu jsem měl problém s tím, že většina postav vypadá hrozně stejně a jsou od sebe těžko rozeznatelné. Ale třeba titáni vypadají děsivě a zase musím ocenit to, že kresba je docela originální a od ostatních mang ji rozhodně rozeznáte. Ještě mi vadilo, jak bylo vymyšleno to, že se více jak 50metrový titán dostal k městu úplně nepozorovatelně. Vím, že spousta hlídek se flákalo a nebylo na zdech, ale přece město musí mít tolik vojáků a ten titán taky musí dělat pořádný hluk, tak mi přece bylo divné, že by si ho nikdo nevšiml. A vysvětlení? Titán se zřejmě umí teleportovat či co, protože v jednu chvíli s ním Eren bojuje a najednou zmizí. Meh. Musím ale říct, že tohle bude další série, u které nějakou tu chvíli ještě zůstanu. Páni docela jsem se rozepsal... No jestli jsi to přečetl až jsem, tak gratuluji a cením si toho :)

    Hodnocení – 8/10
  • Sawyer
    Sawyer26.12.2021 13:02SPY×FAMILY #02
    Jsem tak rád, že tohle volume si udrželo kvalitu toho prvního. Hned na začátek musím říct, že Anya je rozhodně nejlepší a nejvtipnější postavou a krade si celou sérii pro sebe. Její první den ve škole, skamarádění se spolužáky, učení, to vše je podané na výbornou, zvlášť když k tomu připočteme její telepatistické schopnosti. Samozřejmě i ostatní jsou velmi fajn a baví mě, ale trochu mě mrzí, že Soumraků informátor Frankie zde nemá tolik prostoru, protože podle mě se jedná o druhou nejvtipnější postavu. Nejsem si jistý, ale mám pocit, že zde měl zatím jenom tak 2-3 scény. Také musíte trochu vypnout mozek a neřešit to, že životy miliónů lidí závisí na tom, že se jedna holčička musí skamarádit s jedním klučinou. Ono to aspoň dává najevo, že se jedná o komediální sérii. Taky musím pochválit bonusový příběh. U ostatních sérií jsou bonusové příběhy docela katastrofa a nemusíte je vůbec číst. Pro mě se zatím jedná o jednu z nejlepších manga sérii, které vlastním. Skvělá práce.

    Hodnocení - 9/10
  • Sawyer
    Tohle je přesně ta série, u které vidíte umění na každé stránce. Sem tam mi chvilku trvalo než jsem poznal, co se děje, ale jinak je ztvárnění kouzel skvělé a originální. Souboj na začátku s Romoneunskými mi přišel celkem tlačený na sílu a docela rychle ukončen. Krempák, který zkoušku přerušil nic extra neudělal a přišel mi celkem nevyužitý. Opět ale musím pochválit postavy. Naši hrdinové musí bojovat proti Eunimu, který je proměněný na vlka či co a dočkáme se i docela dojemného konce.
    Nejedná se o nejlepší díl, ale ještě že tenhle měsíc vychází další.
  • Sawyer
    Sawyer19.9.2021 18:33SPY×FAMILY #01
    Tak tu máme novou manga sérii a musím říct, že je to opravdu milé překvapení. Tajný agent Soumrak si musí najít ženu a adoptovat dceru, aby ji dostal na prestižní školu kvůli misi. Z ženy se vyklube nájemná vražedkyně a z dcery telepatka. A může začít pravá zábava. Postavy jsou skvěle napsané, má to hezkou kresbu a fungující humor. Jako většina prvních dílů je to ze začátku uspěchané a na konci bych vynechal utíkající zvířata ve městě, ale i tak jsem se skvěle bavil.

    Celkem - 90%
  • Sawyer
    Bohužel se jedná o nejslabší díl. Nejvíce natahovaný, skoro žádné zvraty a děj se už moc neposouvá. Ještě, že už je příští díl poslední.

    Celkem - 60%
  • Sawyer
    Sawyer30.8.2021 16:12Zaslíbená Země Nezemě #07
    Taky mě tenhle díl bavil nejméně. Celé se to odehrává v bunkru a musí se to celé prozkoumat, ale jinak se zde nic moc neděje. Konec skončil dost napínavě, takže si myslím, že další díl zvedne laťku dost vysoko.

    Celkem - 60%
  • Sawyer
    Po lehce slabším třetím díle je tu zase parádní díl. Kouzelný svět, postavy, kresba, to vše mě na téhle sérii tak baví.

    Celkem - 100%
  • Sawyer
    Sawyer30.8.2021 15:57Tokijský ghúl #06
    Docela ukecaný díl. Což chválím, protože akce v téhle série stojí za prd. Představení jednotlivých ghúlých drápů bylo fajn. Zajímavé to místy je, ale není to zase nic extra.

    Celkem - 55%
  • Sawyer
    Mohu v klidu říct, že se zatím jedná asi o nejlepší díl. Ztráta jedné postavy mě hodně mrzela. Když se k té smrti vyjádří i sám autor, tak už to něco znamená. Má to akci, překvapení a hodně silné emoce. Prostě skvělá práce.

    Celkem - 100%
  • Sawyer
    Mikami jako nová postava mi tam moc nesedí, ale uvidíme, co udělá dál. Jinak mi taky přijde, že to začíná být natohavané, ale stále baví.

    Celkem - 70%
  • Sawyer
    Poměrně akční díl, který nezaostává za předchozím. Za mě pořád spokojenost.

    Celkem - 85%
  • Sawyer
    Sawyer13.8.2021 12:07Zaslíbená Země Nezemě #06
    Tento díl trochu zvolnil. Zajímavé to stále je, ale už by si mohli odpustit pořád ty samé řeči jako: "My to přežijeme." Nikdo už neumře." atd. Ono slyšet to samé v každém díle už není ono.

    Celkem - 70%
  • Sawyer
    Sawyer1.8.2021 14:35Tokijský ghúl #05
    Hrůza a děs. Polovina kniha je jenom rozmazaný a nudný souboj s Labužníkem. Bonusový příběh o Rize byl celkem fajn, ale to je asi tak vše, co se mi na tomhle díle líbilo. Trochu zvažuji, jestli mám v sérii pokračovat.

    Celkem - 40%
  • Sawyer
    Sawyer31.7.2021 13:06Green Blood - Zelená krev #05
    První kniha téhle série byla vlastně moje úplně první manga, takže díky Green Blood jsem si mangu oblíbil a začal ji sbírat. Finální book dopadl velmi dobře. Bratři Burnsovi se konečně setkávají se svým fotříkem a dojde na finální souboj, ve kterém každý utrží nějakou tu ránu. Jsem rád, že se tu objevují postavy z předešlých dílů, hlavně jedna osoba mě dost překvapila. I když nemáte moc rádi western stejně jako já, tak i tak dejte této sérii šanci. Už jenom díky kresbě, která je nejlepší ze všech mang, co tu vycházejí. Ano... je to patetické a má to jednoduchý děj, ale mě to nějak moc nevadilo. Prostředí a kresba dělá Green Blood skvělou sérií.

    Celkem - 90%

    Celá série - 90%
  • Sawyer
    Tak jsem se ze začátku bál, že budou nové postavy slabé a děj začne pošlapávat na místě, ale díky bohu se tak nestalo. Ano je to slabší než předchozí díly, ale jenom trochu. Přece jenom se nám tady rozjíždí něco nového, takže tenhle díl je tak trochu seznamující.

    Celkem - 80%
  • Sawyer
    Sawyer27.7.2021 17:54Zaslíbená Země Nezemě #05
    Ani pátý díl nezklamal. Svět za zdi je zajímavý a děcka to nebudou mít lehké. Za mě spokojenost.

    Celkem - 70%
  • Sawyer
    Tam kde minulý díl byl tajemný a emotivní, tak tady se vracíme do starých kolejí. Retro příběh mě vůbec nebavil, kresba je zatím nejhorší a příběh je taky slabý. Celé je to jenom o tom, jak se snaží dostat Prestonovou z Deadpool stejně jako v předchozích dílech a taky o pomstě, protože Deadpool nedostat zaplaceno za zneškodnění prezidentů v prvním díle. Opravdu slabé.

    Celkem - 40%
  • Sawyer
    Sawyer12.7.2021 11:54Linka
    Bohužel ale za mě je to zklamání. Začnu ale s pozitivy. Takovéto příběhy, kdy sledujeme několik postav a ke konci se všechny protnou mám hodně rád. To se tady povedlo dobře. Zároveň komiks nenudí, rychle odsejpá a má dobrou atmosféru. Z negativ musím vypíchnout rozhodně kresbu. Ta je opravdu odporná a perspektiva je na budu mrazu. Další mínus patří rozhodně za postavy, které si až příliš hrají na drsňáky a jsou celkem nezajímavé. Ke konci už je vám jasné, jak to skončí. Na mě tam bylo až příliš málo textu. To mi většinou nevadí, ale musí tam být aspoň hezká kresba.

    Celkem - 40%
  • Sawyer
    Tak i třetí díl ateliéru mě baví, ale nic moc se tady nestane a děj se moc neposune. To je taky kámen úrazu tohoto dílu. Jediné co zjistíme je, že Qifrey má nějaké tajemství s Klobouky s krempou, a že Coco bude nemocná a skamarádí se s jedním klučinou. On to vlastně není nějaký velký problém, protože vás kniha bude stejně bavit a to jenom díky dialogům mezi postavami.

    Celkem - 65%
  • Sawyer
    Tahle série mě dokáže dostat každým dílem. Bohužel se budeme s některými postavami muset rozloučit a přivítal nové. Ale líbí se mi, jak je každé zabití postavy uděláno. Není to nějak zdlouhavé, ale prostě z ničeho nic bum a je někdo po smrti. Musím říct, že je to hrozně návykové to číst. Jen se bojím další dílů, protože nové postavy na konci mě nijak moc extra nezaujaly.

    Celkem - 100%
  • Sawyer
    Parádní temný a emotivní příběh s Deadpoolem. Postavy jsou super, každá má dostatek prostoru a tvoří parádní trojku. Humor odstoupil a je ho tady minimum. A to je sakra dobře. Tenhle depresivní a vážný Deadpool se mi hodně líbí. Jen ty retro příběhy mě moc neberou, ale neříkám, že jsou špatné.

    Celkem - 90%
  • Sawyer
    Sawyer24.6.2021 20:57Tokijský ghúl #04
    Ach bože. Ten Kaneki je tak naivní a hloupá postava, že ho mám až rád. Prostě borec jde do neznámé restaurace ve světě ghúlů, kam ho zavede nějakej úchylák a není mu divné, že se před vstupem musí osprchovat. Normálnímu člověku by asi došlo, že ho tam budou chtít sežrat, ale ne... náš hrdina si myslí, že se pořádně nadlábne. Tentokrát méně akce a nová postava Labužníka je fajn. Celkem to bylo dobré až na ten konec, ten mě moc neuspokojil.

    Celkem - 70%
  • Sawyer
    Sawyer18.6.2021 17:10Zaslíbená Země Nezemě #04
    Nevím proč, ale emoce na mě moc nefungovaly. Konec byl dobrý, ale ta první polovina je dost natahovaná a nic moc se tady nestane. Je to stále napínavé a zábavné, ale zatím se asi jedná o nejslabší díl.

    Celkem - 65%
  • Sawyer
    První půlka je stále trochu slabší, ale ta druhá je akční jízda, od které jsem se nemohl odtrhnout. Bohužel vám nemůžu nic moc říct, protože by všechno bylo spoiler, ale po dočtení budete chtít hned otevřít další díl.

    Celkem - 85%
  • Sawyer
    Sawyer15.6.2021 14:45Tokijský ghúl #03
    Zatím asi nejlepší díl, i když z toho pořád nejsem nějak ohromen. Děj byl zajímavý a konečně naši hrdinové bojovali s ÚPG. Kresba je ale stále nepřehledná. Zatím mě to stále baví.

    Celkem - 70%
  • Sawyer
    Sawyer15.6.2021 14:38Zaslíbená Země Nezemě #03
    Opravdu dobré pokračování. Už se jde do tuhého a mě to sakra hodně baví. Je to zábavné, rychle se to čte a má to v každé knize zvraty. Hned jdu číst další díl.

    Celkem - 90%
  • Sawyer
    Sawyer29.5.2021 12:46Tokijský ghúl #02
    Pořád mě to moc nezaujalo. K nezajímavým postavám přibylo dalších pár nezajímavých a plochých postav. Kresba už je mi víc sympatická, ale absolutně nepobírám, co se děje při akci. Nic moc se tady nestane, kromě toho, že se tady objeví ÚPG. Kanekiho maska bude přece nepraktická v soubojích, když mu zakrývá jedno oko, ale nejdůležitější přece je, že mu ta páska přes oko sluší. Průměr.

    Celkem - 50%
  • Sawyer
    Tak a máme tady pátý díl a musím říct, že se zatím jedná asi o nejslabší díl. Pořád je to velmi kvalitní čtení, ale zdálo se mi, že se tady nic moc nestalo. Objevuje se nám zde z ničeho nic hodně postav, které mi ale nepřišli nijak moc zajímavé. Nechápejte mě špatně. Pořád je to zábava od začátku až do konce, jenom tomu tentokrát něco chybělo.

    Celkem-80%
  • Sawyer
    Sawyer12.5.2021 11:09Simpsonovi: Komiksový knokaut
    Tak tohle mě vůbec nebavilo. Na seriálu mám rád to, že je to normální rodinka, který se dějí normální věci. V prvním příběhu jim kolem domu postaví nákupní centrum za noc. Ve druhém příběhu si jen tak normální rodinka vyrazí do vesmíru. Jasně že se to má brát s humorem, ale ani ten mě neoslovil. Všechno je to dlouhé a nudné. Do dalších dílů už nejdu.

    Celkem-30%
  • Sawyer
    Sawyer12.5.2021 10:47Simpsonovi: Komiksový chaos
    Něco bylo zábavné, něco zase nudné. Nějaký příběh jsem měl problém dočíst, ale celkově to nebylo zas tak špatné. Ať nejsem zlý, tak dám 50%.

    Celkem-50%
  • Sawyer
    Po letech jsem si to znovu přečetl a musím říct, že mě to moc nebavilo. Čarodějnické speciály mám rád, protože se tam postavy zabíjejí a je to zábavný a drsný. Tady nic takového není. U nějakých příběhů mi kresba přišla opravdu škaredá. Parodie na vetřelce by byla fajn, kdyby byla delší a tak nějak promyšlenější. Přijde mi to hrozně odfláknuté. Bart uvidí pár nakažených postav, ze kterých vystřelí vetřelci, začnou ho honit a on se probudí v posteli ze zlého snu. A TO JE VŠE. Všechno je to nějak uspěchané a nudné. Když jsem byl malý, tak mě to určitě bavilo ale teď už moc ne.

    Celkem-30%
  • Sawyer
    Tak tohle je taky jasná stovka. Na scéně se objevil druhý hezčí Kira. Do Misy jsem se během čtení hned zamilovat a Light zkouší přijít na to, jak využít Misu k tomu, aby zabil L. Konec taky skončil dost zajímavě, takže... potřebuju hned další díl!

    Celkem-100%
  • Sawyer
    Přibývá nám textu a je to prostě paráda. Viděl Lighta a L jak spolu mluví z očí do očí je sakra boží. Light musí přemýšlet nad každou větou, co řekne, aby nedal vědět, že je Kira. L už ale tuší, že by to mohl být on. Řeknu vám, že ta blondýna na konci, tam ještě zamíchá kartami.

    Celkem-100%
  • Sawyer
    Sawyer28.4.2021 15:39Deadpool #02: Lovec duší
    Tak Lovec duší mě bavil víc než Prezidenti. Kniha začíná retro sešitem, kde se Deadpool potká se Starkem. Ten byl fajn. Poté se Deadpool vrací do současnosti a musí zabít nevinné lidi, kteří se upsali Vetisovi. Je to úplně to samé, jako když musel zabíjet prezidenty, ale tady je to podané lépe. Takže první polovina je dobrá, jenže pak přijdou na scénu rádoby vtipné týmovky a ty už mě moc nebavily. Každou chvíli se tam autor pokouší házet nějaký ten vtip, i když už to začíná hraničit s trapností. Taky mi vadily ty nudné dialogy mezi postavami a ty otravné čechismy. Není to nic extra, ale na pobavení je to fajn.

    Celkem-70%
  • Sawyer
    Tak druhý díl je trochu slabší. Drak na začátku je fajn, ale jinak tam není nic zapamatovatelného. Postavy mě stále baví a kresba je pořád úžasná, ale musím říct, že u prvního dílu jsem byl více okouzlen. Pořád je to ale zábavná a kvalitní manga.

    Celkem-75%
  • Sawyer
    Sawyer26.4.2021 12:02Zaslíbená Země Nezemě #02
    Druhý díl je taky fajn, i když je trochu slabší. Je to plné zvratů, ale odhalení zrádce na mě moc nefungovalo.

    Celkem-75%
  • Sawyer
    Sawyer26.4.2021 11:51Tokijský ghúl #01
    Nic extra. Bavilo mě to, ale to je tak všechno. Postavy jsou ploché a je vám jedno, jestli se jim něco stane. Kresba je dost průměrná a akce je nepřehledná. Začátek je předvídatelný a mám radši více textu než citoslovcí. Jak už jsem ale říkal, tak mě to hodně bavilo a na další díl se těším. Ghúlové jsou cool.

    Celkem-65%
  • Sawyer
    Wow. Nečekal jsem, že mě fantasy takhle chytne. Je to zábavné od začátku až do konce. Kresba je opravdu nádherná, až jsem se někdy pozastavil a dlouho si ji prohlížel. Asi první věc, co vás zaujme je panelování stránek. To se jen tak nevidí. Postavy jsou super a hlavní hrdinku Coco si každý musí oblíbit. Je zde i originálně vymyšleno používání kouzel. Nemůžu jinak něž dát 100%.

    Celkem-100%
  • Sawyer
    Sawyer15.4.2021 12:38Zaslíbená Země Nezemě #01
    Velmi kvalitní začátek, byť úvod může působit trochu jako klišé. Postavy jsou fajn, má to skvělou atmosféru a ze sestry Krone a Mamá jde opravdu strach. Mám raději detailnější kresbu, ale musím říct, že tady se ta jednodušší kresba k tomu hodila. Trochu se ale bojím toho, že to v dalších dílech začne být trochu zdlouhavé, protože série má hodně svazků.

    Celkem-90%
  • Sawyer
    Sawyer8.4.2021 09:15Green Blood - Zelená krev #04
    Trochu slabší díl, ale pořád mě ten krvavý a drsný western baví. Objevuje se nám zde hodně postav, které jsou tady jenom proto, aby je naši hlavní hrdinové zabili. Moc jsem nechápal začátek, kdy Brad nechá bojovat mladšího bratra Luka s nejrychlejším pistolníkem Hawkem, když to není tak dlouho, co se učil střílet. Ale očividně je Luke na střílení talent. Abych jen nekritizoval, kresba je pořád nádherná, cesta za pomstou je vždycky fajn a konečně se tady objevili indiáni. Hodně se tady řeší nadřazenost bělochů nad černochy. Něco vám řeknu: Kdokoliv v této knize řekne to slovo na N, tak zemře.

    Celkem-80%
  • Sawyer
    Tak druhý díl je rozhodně napínavější, ale první díl mě bavil trošku víc. Děj se nám posunuje zatím pomalu, což ale neubírá na kvalitě. Jsou tady výborné scény, kdy Light vydírá agenta, musí zjistit jméno jedné snoubenky a odhalení L. Jsem fakt zvědavý, co se bude dít, až se Light osobně setká s L.

    Celkem-90%
  • Sawyer
    Sawyer2.4.2021 20:05Královská hra #05
    Nečekal jsem, že to bude nějak extra dobrý konec a ono taky ne. Ale díky malému očekávání jsem si to vlastně užil. První polovina je klasická napínavá vyvražďovačka, která mě bavila a rychle se četla. No... jenže pak přišlo odhalení a... to není moc dobré. Vlastně ani nevím, jestli jsem to dobře pochopil. Přijde mi to hrozně odfláknuté. Jestli si myslíte, že víte, jak to skončí a kdo je král, tak mi věřte, že se mýlíte. Tak či onak mě to bavilo i přes ten slabý konec. Celou královskou hru jinak hodnotím kladně. Když vypnete mozek, tak si to užijete. Je to prostě béčkovina, která se rychle čte a čtenáře zajímá, jak to vlastně dopadne.
    Plusy- kresba, napětí
    Mínusy- konec, vysvětlení

    Celkem-60%

    Celá série-60%
  • Sawyer
    Čekal jsem to dobrý, ale že to bude až takhle dobrý, to jsem teda nečekal. Působí to na mě hrozně geniálně. Je to zábava od začátku až do konce. První manga, u které jsem se pořádně zasmál. Hned kupuji dalších několik dílů naráz.
    Plusy- postavy, kresba, děj

    Celkem-100%
  • Sawyer
    Sawyer9.8.2021 00:04Deadpool: Klasické příběhy
    No tak! Já pořád čekám.
  • Sawyer
  • Sawyer
    Sawyer5.5.2021 13:28Green Blood - Zelená krev #04
    George Walker Bush: Je to patetické, ale myslím si, že podprůměrné hodnocení si to nezaslouží.
  • Sawyer
    Sawyer17.4.2021 18:41Královská hra #05
    Fimi: Je to průměrná série s pár světlými okamžiky, takže za hovno, bych to nepovažoval. Jasně těch 850Kč (nebo kolik to celé stojí) můžete vložit do nějaké lepší mangy, ale pro fanoušky vyvražďovaček je to oddechová zábava do vlaku, když se nudíte. Zkus aspoň ten první díl a budeš vidět. Ten si ty 3 až 4 hvězdičky určitě zaslouží. :D
  • Sawyer
    Sawyer16.4.2021 18:51Královská hra #05
    Fimi: Když vypneš mozek, tak je to celkem dobrý. Teda až na ten konec, ten kazí celou sérii.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 93 (cca 24487 Kč)
Mám: 80 (cca 20430 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0