• radek
    Anton: Si přečti i to povídání od autora na konci, abys to lépe pochopil.
  • radek
    SSP: Nic jsem nehejtil. A věřím, že MB by se k případné reklamaci určitě postavili profesionálně. Ale tak knihu mám pro sebe a zajímá mě hlavně obsah, tak tuhle nepatrnou vadu na kráse holt překousnu. Nebylo by to poprvé.
  • radek
    Norri: Já mám vazbu úplně rovnou, ne jako ty na obrázku (ale to má cenu asi hodnotit až po přečtení). Ale teda zase mám ťuknutý roh (zabalené to bylo dobře).
  • radek
    radek29.4.2021 00:27Přístav Země / Zatmění
    cyboy: Děkuji za nabídku, ale musím ji odmítnout. Očekávám, že za peníze, které jsem do kampaně před cca půl rokem vložil, obdržím odměnu, která mi byla slíbena. Tento přístup jakési pochybné osobní msty (není mi ani jasné na základě čeho) neshledávám příliš profesionálním.
    Rád bych se rovněž ohradil k teoretizování o tom, co se mi bude a nebude líbit, a naznačování, že mám v plánu něčemu dát jednu hvězdičku. Je to podsouvání chování, které mi nepřijde slušné. A nedává to ani smysl, protože jsem zde žádné komiksy nikdy nehodnotil a zatím to v plánu ani nemám.
  • radek
    radek28.4.2021 22:44Přístav Země / Zatmění
    cyboy: Přiznám se, že jsem měl připravenou strašně dlouhou odpověď (kterou by mi sem snad systém ani nedovolil vložit), ale nejsem si jistý, jestli by to k něčemu bylo, protože mi přijde, že se tu k některým věcem nepřistupuje příliš racionálně. Tak nakonec zkusím jen zkráceně.

    Projektu jako takovému fandím. Tyto knihy by u nás jen tak někdo nevydal a myslím, že je dobře, když se tu někdo pokusí vydat věci, které si mohou najít své čtenáře. Věřím totiž, že si vydání zaslouží většina knih. A i když se něco nemusí každému líbit, vše si nakonec toho svého čtenáře najde. Rozhodně bych tedy žádnému nakladatelství nevyčítal výběr toho, co vydává, jak činí Jan Janšta, zdejší nový "recenzent", odpůrce "příběhové vyprázdněnosti".

    K těm fingovaným příhozům. Kampaň jsem pečlivě sledoval a prostě jsem viděl, že Double Mighty odměna z většiny naskočila skokově. Jistě, někdo může tvrdit, že se sešlo během deseti minut deset lidí, co anonymně tuto odměnu zakoupilo, a takhle párkrát dokola, ale myslím, že všichni víme, že z pohledu pravděpodobnosti to je nereálné. Takže buď nakupoval spekulant (nebo cca 4 nebo 5 spekulantů se stejným vzorcem chování), nebo jde o vaše vlastní příhozy. Osobně doufám v ty vaše příhozy. A nijak bych vám je nevyčítal, bez nakopnutí té kampaně by to nemuselo dopadnout. Spíš mi vadí to mlžení kolem toho.

    No a vlastně mi vadí celkově ten styl komunikace, ten ublížený přístup, to označování všeho za hejt. Od začátku kampaně padlo tolik informací, kdy některé lze prostě označit za nepravdy. Asi je to tím, že jsem doufal v otevřenější přístup nového nakladatelství, který nebude mít zapotřebí přibarvovat realitu. A to mě některé věci zajímaly i tolik, že jsem se na ně poptal v PBtisku... Osobně bych byl rád, kdyby se ten způsob komunikace zlepšil. Nebo kdyby ho dostal na starost někdo, kdo to zvládne lépe. Třeba to, co se na FB strhlo dnes po zmínce, že není úplně fér, když podporovatelé kampaně vlastně knihu ještě nemají a ti ostatní ano, to mi přijde malinko absurdní a z vaší strany nezvládnuté.

    A volat někomu, kdo napíše recenzi, aby ji nechal odstranit? Když na tuto verzi přistoupím, tak i tak je sama o sobě děsně absurdní.
  • radek
    radek28.4.2021 14:45Přístav Země / Zatmění
    Darker: To bych nazval zdržením realizace projektu, při kterém se vyskytly problémy. Se samotným zdržením problém nemám, prosinec byl hodně šibeniční. Spíš ty podivné výmluvy nedávají smysl. Ale tak třeba to je jen neobratnost v komunikaci. Tohle upozadění podporovatelů kampaně je ale už v přímé režii MB.
    A jinak v dubnu se nic nedodá, teď je ve hře květen :)
    Mně se třeba nelíbí ta neochota říct, kolik knih té sběratelské verze existuje. Tohle se u většiny limitek ví. Že by tím praskly ty fingované příhozy? Nevidím nic špatného na tom je přiznat. Pořád lepší než ta druhá varianta, protože jestli to nebyly fingované příhozy, tak nejméně 20 % knih někdo koupil na překupnictví, k čemuž by se MB taky měli postavit. Ale tak jejich věc, jak se prezentují.
  • radek
    radek28.4.2021 12:48Přístav Země / Zatmění
    Já si dovolím jen takovou poznámku o tom přístupu k podporovatelům. Nebylo by fér rozesílat a nabízet tu klasickou verzi až společně s těmi verzemi sběratelskými? Jak k tomu vlastně ti podporovatelé přijdou, něco podpoří, díky nim něco vznikne, a knihu dostanou až poté, co mají knihu ti ostatní? Nepřijde mi to vůči těm podporovatelům vůbec fér. Je to malinko novátorský přístup.
  • radek
    radek28.4.2021 11:27Přístav Země / Zatmění
    Jan: Jestli nechceš, aby někdo používal argumentační fauly, určitě by bylo fajn začít tím nepoužívat argumentační faul ad hominem a neútočit na jinou osobu s nějakými diagnózami. A za kladnou recenzi přeci není potřeba se stydět. Co je na ní špatného? Samozřejmě knihu mohou hodnotit i lidé, kteří si udělají nový účet, i lidé, kteří na FB u knihy nikdy nic nepsali ani nelajkovali, přestože propagace byla primárně tam. I takoví lidé se najdou, kteří na tu knihu prostě někde narazí a objednají. Taky se na knihu těším a tiše závidím, že jsou lidé, kteří mají tolik volného času, že ji zvládnou tak rychle přečíst.
    A teda doufám, že až budu na něco psát někde kladnou recenzi, že mi pak nakladatel nebude volat, abych ji koukal smazat...
  • radek
    radek28.4.2021 07:24Přístav Země / Zatmění
    A kolik je vlastně kusů té speciální verze (mínus rezerva na reklamace)? Abychom věděli, kolik toho mezi lidmi bude?
  • radek
    radek27.4.2021 11:53Přístav Země / Zatmění
    Škoda, že u té knihy MB vytváří takový prapodivný šum, který jim ubírá na důvěryhodnosti. Nejdřív že jim prý nedodali papír a museli vydání odložit, pak že papír už prý měli vyrobený od listopadu. Pak v lednu že kniha už je hotová a připravená k tisku a čeká se jen na tiskárnu, přitom ta finální podklady dostala až v březnu.
  • radek
    Hawwwran: Nevím, jestli je to i tento příklad, ale řada lidí pražštinou nazývá texty, které obsahují koncovky "-ej" a třeba písmeno "v" před "o", například slovo "von".
  • radek
    radek10.11.2020 15:21Hra o tuříny
    trudoš: Já seriál viděl celý. První dvě stránky z ukázky nenaráží na nic, jen si dělají legraci s Hodora a že je "pomalejší". Třetí stránka z ukázky taky nenaráží na nic konkrétního je to jen "vtip", že si dlouho chystala účes. Čtvrtá stránka z ukázky už konkrétní narážku na seriál dělá - dělal jí něco ošklivého a ona ho nechala roztrhat psy, tak je zde zjevně "fórek" v té otázce o rozvodu.
    Popravdě ta cílovka by mě taky zajímala. Seriál není pro děti, ale ten humor je dost infantilní. Třeba na tu ukázku vybrali špatné stránky, ale na základě nich mě tak nějak ty další nelákají. Jo a obě knihy Jirky mi před dvěma týdny přišly :D
  • radek
    Mikei: já mám za to, že toho Batmana u nás odpískali.
  • radek
    tak dnes mi přišly moje Skalpy. vypadají takhle:
  • radek
    radek25.4.2022 00:45Pindárna
    Fimi: A o jakém znovuvydání ZaK v šesti dílech mluvíš? K ničemu takovému přeci nedošlo, tam se podle potřeby dělaly dotisky a je možné koupit zvýhodněný komplet.
  • radek
    radek25.4.2022 00:41Pindárna
    Fimi: A kde prosím kdo odpověděl, že kolosálka nebude?
  • radek
    radek25.4.2022 00:25Pindárna
    Fimi: Základní řada je řekl bych fungující uzavřený celek, který má svou hlavní dějovou linku. Na wiki máš popsané, o co jde a co přesně Golden Age obsahuje.
    Milo: Tak minimálně na tom FB se můžeš sám dočíst, že někdo psal už před rokem, že kolosálka ZaK bude. Co se týče kolosálek, za mě se hůř čtou. A beru to tak, že kolosálka je hlavně pro ty, co tu věc mají už přečtenou a mají ji rádi. A buď budou mít v knihovně další verzi nebo pošlou ty menší knihy o dům dál. Co se týče dalších knih, tipuji, že je to prostě o zájmu lidí. Za mě by bylo super vydat souborně Grandville. Je to skvělá série a obsáhlost je tak akorát. Ale mám za to, že ty knihy se extra dobře neprodávaly a že je to přehlížená série, takže je to prostě ve hvězdách a spíš okrajová záležitost.
    CC podle mě se jasné "ne" neřeklo u ničeho. Ve finále ani u toho Spawna nikdy nepadlo jasné ne. Odpovědi byly vždy tedy v negativním duchu, ale nikdy na způsob "fakt nikdy". Přijde mi, že pokud tě tyto konkrétní otázky zajímají, nejlepší by bylo oslovit CC s jasným dotazem. Zamezíš tím minimálně nějakému komunikačnímu šumu, kdy tu pak někdo tlumočí, že prý mu někde bylo řečeno to a to, a budeš tak mít jasnou odpověď. Osobně tipuji, že u řady těch věcí CC samo přesně neví, a tedy by mohla být odpověď "aktuálně neplánujeme". A jinak podle mě stačí používat selský rozum na to, co lze očekávat a co spíš ne.
  • radek
    radek24.4.2022 23:39Pindárna
    Dinin: Sleva u polského komiksu je 30 %. A 30 % je prostě 30 %. Je to sleva, kterou jednomu přiznáš a druhému ne (neřeším teď absolutní cenu, protože to porovnávat na jiných trzích nejde). Jestli tohle není zaujatý přístup, tak už nic :)
    Ano, nakladatelství tě nutí koupit komiks co nejdřív. Za mě je to rozumný přístup. U malého nakladatelství je to podle mě nutnost, je to prostě forma předobjednávky. Počítám, že bys sám nechtěl mít v těch knihách uloženo tolik peněz a chtěl bys co nejdřív dostat alespoň část nákladů, ideálně se co nejdřív dostat do plusu, abys nevykrvácel. Bez toho prostě vyrůst nejde. A vlastně ani moc dlouho existovat - pokud nebudeš mít dost předobjednávek/prodejů v počátku, jsi v mínusu, a pokud jsi v mínusu opakovaně u více knih, nakonec ti dojdou peníze a končíš. A když teda odmítáš koupit s 40% slevou hned, celoročně máš možnost 30%slevy, rozdíl v ceně 10 % ti přijde jako výrazně dráž? Povšimni si, že u polského komiksu 30% rozdíl v ceně "není tak extrémní", ale 10% rozdíl v ceně u CC je "výrazně dráž" :) U běžné knihy je ten rozdíl u CC zhruba 60,-. Jakože vážně se tady dohaduješ o 60 korunách?
    S tou kolosálkou ZaK podle mě neříkáš pravdu. Jsem fanda téhle série, stejně jako fanda Hilla a stejně jako fanda Kinga, takže jsem to sledoval od začátku. O té kolosálce se mluvilo už dlouho a co jsem četl na FB, vždy to bylo v duchu, že zatím ne, že se čeká, co s tím bude. Protože se plánovaly nějaké další sešity. Tedy i na FB se dočteš, že se kolosální kniha spíše očekávala, obzvlášť poté, co vyšla v originále. A nikdy jsem tam od CC nezaznamenal komentář, že ji neplánují a že nebude, spíš náznaky, že bude (a ZaK si o to navíc říkal od samého počátku). Vlastně jsem celou dobu žil v tom, že jednou ta kolosálka bude. Jestli někdo dospěl k jinému závěru, uniká mi, kde na tom byl.

    Ale jasně, beru, že se ti nějaká vydavatelská politika nelíbí. Nechápu proč a neumím si představit, co očekáváš jiného, ale beru to. Uniká mi ale pořád, proč si stěžuješ na cenu komiksů, když u VŠECH ostatních nakladatelů najdeš velmi jednoduše taky drahé knihy, a v přepočtu ceny na stránky i dražší než u CC. Z nějakého důvodu cena vadí jen u CC a zároveň tvrdíš, že hejtr nejsi :) A to nás ještě v brzké době čeká zdražování (u všech).
    Ale víš, co je na tom nejlepší? Že ty jako zákazník máš možnost volby. Jestli to nechceš kupovat se 40% slevou hned nebo na černý pátek, nekupuj. Jestli to nechceš kupovat s 30% slevou na jejich eshopu, nekupuj to. Jestli si od nich nechceš koupit žádný komiks, protože prostě proto, tak si ho nekupuj. Já mám z tebe ale pocit, že tobě snad vadí i to, že ti lidé si od nich ty komiksy kupujou :D Když se nad tímhle zamyslíš, tak s takovým smýšlením spadneš přesně do té definice hejtu... Protože mi naprosto uniká tahle diskuze o cenách.
    To je jako kdybych se rozčiloval, že lidi nejvíc chodili do kina na Troškovy Babovřesky. Pokud s tím má někdo problém, buď hejtí, nebo z něj mluví závist a nepřeje mu to (a závist bych bral jako formu hejtu). Jestli chce jít někdo do kina na Babovřesky, tak ať si na ně jde. A ať si k tomu klidně koupí popkorn a limo za dvě stovky. Je to totiž něco, co nikoho jiného nijak neovlivňuje. Je to věc čistě toho konkrétního zákazníka.

    A ještě teda drobná reakce na "normální cenu". Ne, nekoupil bych si komiks za základní cenu. Od CC, ani od nikoho jiného. Třeba ten Aldebaran za 999,-? Ne. To bych musel koupit tak jednu knihu za měsíc, dva měsíce, abych to neřešil. Jelikož si ale knih kupuji víc, tak logicky se snažím mít nějakou výhodnější cenu, pokud to je možné.
  • radek
    radek24.4.2022 22:14Pindárna
    Dinik: Nemyslím si, že jsi napsal něco o normální ceně. Pořád to popravdě nechápu. Co jsem pochopil, tak z nějakého pro mě zvláštního důvodu zamítáš možnost si koupit komiks na jejich eshopu. Tak jsem to pochopil. Zmínil jsi pak ta knihkupectví. To chápu, tam popravdě kupuje dražší komiksy málokdo a když jsem tam náhodou někoho viděl něco kupovat, byla to vždy černobílá manga od Crwe, která je poměrně levná a ta procentuální sleva nedělá zase tak dramatický rozdíl.
    Osobně kupuji komiksy od všech, tak proto mi přišlo, že cenově je všechno dle provedení vesměs stejné. Ale to jen po přepočtu na stránky, což je stejně podivné měřítko.
    Jako hejtr jsi mi přišel hlavně kvůli tomu, že jsi srovnával základní cenu knihy u CC (což je vcelku manipulativní, když máš vždy možnost koupit s 30% slevou, a někdy se 40% slevou) s polským komiksem VE SLEVĚ. Tedy jedné straně odmítáš slevu přiznat, ale druhé ti to nevadí. Pominu teď, že polský trh je s tím českým nesrovnatelný, za mě je to z tvé strany očividný hejt ;)
  • radek
    radek24.4.2022 22:06Pindárna
    Co se týče cen, zajímavé je to i ve filmovém průmyslu. Taková sběratelka a limitovaná edice trilogie Návratu do budoucnosti v UHD za 6999,-. Jsem zvědav, jestli se těch 501 kusů brzy vyprodá.
  • radek
    radek24.4.2022 21:55Pindárna
    Já ti nevím, nějak mi přijde, že z tebe stříká zaslepený hejt. Tu svoji "normální cenu" jsi pořád nevysvětlil. Knihy CC si můžeš tuším celý rok koupit z jejich eshopu s 30% slevou (když nechceš brát se 40% slevou v omezený čas). Jasně, můžeš chodit na jiné eshopy, kde to mají dráž, ale to už je tvoje rozhodnutí dát za to někde víc.
    Když to vezmu obecně, tak v knihkupectvích jsou předražené všechny komiksy (knihy), protože na eshopech prostě člověk vždy koupí skoro všechno minimálně s 25% slevou.
    Cena je cena. To, jestli je něco předražené, o tom rozhoduje zákazník. Buď to za tu cenu vezme, nebo nevezme. Mně by třeba přišla předražená jakákoli kniha v polštině, i kdyby byla zadarmo.
    A co tedy určuje tu předraženost? Přepočet ceny na stránky? Tak já nevím, ale třeba Aldebaran v pevné stojí 999,- s 260 stranami. Shi 1+2 499,- se 116 stranami. A fakt nechci říkat, že jsou ty knihy předražené, přestože se základní cena pohybuje kolem 5 korun na stránku. Je to prostě cena. A samozřejmě ty knihy jdou sehnat levněji, když člověk chce. Když nechce, je to jeho věc. Jednoduše nevidím napříč všemi nakladately nějaký zásaní cenový rozdíl. A celkově mi přijde hloupé srovnávat základní ceny u věcí s rozdílnou politikou prodeje, protože prostě reálné ceny, za které se dají knihy běžně koupit, jsou ve finále jiné. A takhle to kupodivu funguje i u jiných věcí, ne jen knih.
  • radek
    radek24.4.2022 21:23Pindárna
    Dinik: Co je normální cena? Nějaký přepočet na stránky, nebo...? A co je fér na tom, že srovnáváš nějakou zlevněnou knihu v Polsku se zcela jinou nezlevněnou knihou v ČR?
  • radek
    radek12.4.2022 09:56Pindárna
    BadBoy: Tohle strašně záleží na konkrétní poště. A většinou jde po nějakých stížnostech aspoň docílit změny přístupu, kdy ti nelžou. Mně třeba byli schopní na recepci v práci se službou 24 hodin denně nechat papírek "nezastižen", i když normálně se to má nechávat logicky na té recepci...
    Je to vesměs způsobené tím, jak pošta funguje. Často prostě nestíhají, tedy když autem rozváží z depa, řidič to neobjíždí a nerozveze a prostě to zaveze na doručovací poštu na další zpracování (paradoxně tím přidělává práci dalším lidem a celé to komplikuje). Tam si další den zase doručovatelka vypíše papírky "nezastižen" a roznese to po schránkách - nese papírek, protože s knížkou se tahat nechce a nemá povinnost brát cokoli trochu těžšího, obzvlášť když toho má víc. Ale jinak existují daleko horší scénáře, co se v této situaci mohou stát, zažil jsem už snad všechny :)
    A abych úplně nekřivdil, někde to funguje vcelku normálně a roznos/rozvoz je v pořádku. Je to prostě o lidech a času.
  • radek
    radek2.4.2022 16:43Pindárna
    hromotlk: No fajn, tak reaguješ na komentář z druhé ruky, který ani není od CC a mělo jít o něco per ústa. Takže těžko říct, jaká slova přesně padla, co kdo slyšel a v co se to transformovalo. Sám jsi uváděl "NIKDY NEBUDE", v té další citaci je "NE", tak aby tam nakonec u stánku někomu neřekli "ZATÍM NEPLÁNUJEME".
    Já uváděl to, co bylo napsaný na FB a co je v rozporu s tím, co tvrdíš. Z toho logicky plyne, že dost lidí v tu kolosálku věřilo a dost lidí ji čekalo. Ať si to každý přebere, jak chce.
  • radek
    radek2.4.2022 09:55Pindárna
    Milo_Harwey: Zajímavá logika, jen tam nikde nevidím ten dotisk kolosálky Conana :D
  • radek
    radek2.4.2022 09:26Pindárna
    hromotlk: Je strašně zajímavý, jak lidé sbírají informace kolem sebe. Možná jazyková bariára? Nebo přehlédnutí některých reakcí? Já žil v tom, že se vždy říkalo, že se kolosálka očekává, ale že se čeká na dokončení příběhu. A že tam bylo chvíli nejisté, jakým směrem se to kolem Zámku a klíče bude ubírat dál, protože začaly vycházet další sešity. Tedy jestli půjde o pár kraťasů, které bude možné přidat do kolosálky, nebo jestli se rozjede něco dalšího většího a bude tak lepší držet podobu, jak to vychází v originále. A přiznám se, že jsem u CC nikdy neviděl, že by u něčeho psali NIKDY, ani u toho nepravděpodobného Spawna, byly to sice vždy negativní odpovědi, ale nikdy ne v definitivním duchu NIKDY.
    A namátkou dva roky starý post na FB: "já jen tlumočím co psalo CC. Psalo se že s kolosálkou se počká až bude příběh uzavřený".
    Pak třeba rok stará reakce CC na dotaz kolosálky: "o souborném vydání ZK má smysl začít uvažovat ve chvíli, kdy bude zřejmé, kolik knih mají autoři této série v plánu ještě vydat, abychom si mohli obsah knih/knihy rozumně rozvrhnout."
  • radek
    radek30.3.2022 10:43Slevy, výprodeje, bazary
    Zabij, nebo budeš zabit 1
    Na Luxoru aktuálně za 536,-, tedy přívětívá 33% sleva.
  • radek
    radek21.2.2022 17:10Slevy, výprodeje, bazary
    karl173: Nepřišla. A nepřišla mi ještě ani Akira 2 z Krakatitu.
  • radek
    radek18.2.2022 11:16Pindárna
    Fimi: Ano, tak bych to čekal. Ve finále to na svém FB dostatečně jasně naznačili.
  • radek
    radek18.2.2022 11:00Pindárna
    Matthew: Ano, tahle kolosálka obsahuje knihy 1-6, to psali. A pokud vím, s vydáním kolosálky se čekalo na to, jak to bude s těmi dalšími příběhy, že by se přidaly k tomu. No a vzhledem k tomu, že se vydá klasická kolosálka, jak v originále, vychází mi z toho nejpravděpodobněji to, že se v příbězích ZaK bude pokračovat. Kdo četl, ví, že tam je pro to spousta prostoru. Já tedy čekám, že budou další knihy... a proto ty aktuálně vydané příběhy nebudou v této kolosálce, protože někdy v budoucnu se prostě vydá další s tím, co bude vycházet dál... Prostě stačí číst mezi řádky :)
  • radek
    radek18.2.2022 10:35Pindárna
    Darker: Jen hádám, ale tipuji na základě toho, co CC psalo, že ty příběhy budou až ve druhé kolosálce.
  • radek
    radek16.2.2022 10:26Pindárna
    Scarface: Kladivo na čaroděje jsem chtěl zkusit, ale mám pocit, že řada dílů je už přes rok nedostupná (e-knihy nečtu).
  • radek
    radek11.2.2022 18:25Sběratelský klub
    Alfi: Myslím, že jsem k tomu pročítal hodnocení na databázeknih.
  • radek
    radek11.2.2022 16:45Sběratelský klub
    Alfi: Určitě jsou tak "vymazlené"? Pokukoval jsem tam po nějakém sci-fi (Sága Společenství), a když jsem na internetu procházel recenze, zaznamenal jsem výtky, že knihy mají špatnou korekci a jsou v nich chyby. Odradilo mě to zatím od koupě.
  • radek
    radek11.2.2022 10:11Sběratelský klub
    soulbringer: Tím dárkem bude pravděpodobně nějaká mince.
  • radek
    radek10.2.2022 11:47Pindárna
    GWB: podíval jsem se na jeden bestseller, protože mě zajímalo, jak je to s knihami, které aktuálně "frčí".
  • radek
    radek9.2.2022 21:05Pindárna
    Light: Tak když mají od nějaké knihy jen jeden kus, je to samozřejmě s čekačkou problém, protože ta fronta ubývá pomalu. Vtipné je, že se dá najít i kniha, kterou uvádí, že mají 99 kusů, a stejně je tam čekačka :)
    Hellblazera uvádí, že mají 6 kusů, Vražedně dokonalé 5 kusů, tak tam by to dlouho trvat nemuselo.
  • radek
    radek30.1.2022 10:08Slevy, výprodeje, bazary
    Gmork: Co myslíš tím "takovým zájmem o válečné komiksy"? Ty máš nějaká čísla?
  • radek
    radek28.1.2022 16:27Slevy, výprodeje, bazary
    @Light: já objednával na pobočku Luxoru s osobním vyzvednutím a už je doma.
  • radek
    radek28.1.2022 13:20Sběratelský klub
    Na mých knihách Harryho Pottera se píše "samostatně neprodejné" :) Ale tuhle verzi na internetu nikde nevidím a nikdo ji neprodává, tak ji asi ani nikdo ani nechce. A já to vlastně ještě ani nečetl, tak není důvod prodávat :)
  • radek
    radek28.1.2022 09:53Pindárna
    Ad Maus, tak dává to přeci smysl, 13leté děti by neměly v knihách vidět nahou myš a číst sprostá slova. Na to mají prostě ještě čas.
  • radek
    radek26.1.2022 12:30Sběratelský klub
    soulbringer: Na těch hřbetech určitě makají, protože já mám některé z tebou vyfocených jiné :)
  • radek
    radek7.12.2021 13:47Nakupujeme venku
    Gmork: jestli někdo nechce používat své kreditní karty, není lepší si zřídit třeba Revolut účet s virtuální kartou, na kterou dá peníze vždy jen podle potřeby? nebo na to mít prostě vyhrazený extra účet kdekoli jinde? nějak mi není jasný, proč dávat celkem velkou provizi nějaké službě, kterou člověk ve finále nepotřebuje.
  • radek
    radek4.11.2021 15:06Slevy, výprodeje, bazary
    radek: Tak nějaký průnik s tím tvým výběrem tam mám. Většina už je v knihovně a víc to asi nebudu hrotit, protože bude zázrak, když tohle do tři let přečtu :) A teda jednu knihu mi stornovali, neřádi, že už prý není u dodavatele. Oni ji tedy mají prakticky na každé pobočce v několika kusech, ale není e-shop, není možné poslat... :/
  • radek
    radek1.11.2021 15:00Slevy, výprodeje, bazary
    Gmork: Kořist jsem bral včera, spolu s Prokletím rodu Usherů a dalšími knihami. No vyklikal jsem si tam i teď pár věcí (zkusím tu Řeku života a smrti, pak Elementálové, Ledové peklo, Zimní lidé a prostě pár věcí čistě odhadem). Tak teď ještě najít čas na čtení :D
  • radek
    radek1.11.2021 13:58Slevy, výprodeje, bazary
    Gmork: sakryš, zrovna včera jsem si tam udělal objednávku hororů :)
  • radek
    radek28.10.2021 23:23Slevy, výprodeje, bazary
    mcleek: To sis asi popletl. V ČR je Black Friday snad každý pátek. Jinak klasický Black Friday v USA bývá na konci listopadu (po Dni díkůvzdání), letos je to 26.11.
  • radek
    radek27.10.2021 18:47Pindárna
    seneke: Zásilkovna z Booktooku. Něco se zřejmě někde pokazilo. Přišlo mi divný, že balík je extra omotaný igelitem, což u Booktooku nebývá. Na první pohled nic patrné, ale krabice je na boku poškozená a přelepená několikrát izolepou Zásilkovny. Takže to vypadá, že na to v Zásilkovně něco těžkýho spadlo. Vlastně je trochu zázrak, že to odnesla jen jedna kniha.
  • radek
    radek27.10.2021 18:31Pindárna
    Dlouho mi nepřišla kniha s ťuknutým rohem. Tak teď.


    V objednávce bylo 13 knih, jen tato byla poškozená (na kraji nebyla).
  • radek
    radek26.10.2021 10:30Pindárna
    Gmork: ten Danthrakon mě taky strašně mrzí, že nevyšel v pevné vazbě, navíc když ty tři sešity vyšly prakticky najednou. a přitom ve finále ty sešity stojí dohromady 687,-. v knize by předpokládám stály maximálně tak 599,-.
  • radek
    radek17.10.2021 12:36Povinná četba
    felis: asi by bylo ideální to rozdělit - něco jiného na knihy (černobílé) a něco jiného na komiksy. u knih řekl bych stále vede Amazon Kindle Paperwhite, u komiksů to bude s výběrem složitější.
  • radek
    radek26.8.2021 12:57Sběratelský klub
    lantan1: A už se někde vysvětlilo, proč mají některé knihy text na hřbetě psaný zleva a některé zprava?
  • radek
    radek10.5.2021 22:01Slevy, výprodeje, bazary
    Star Wars - Lando - Roztříštěné Impérium za 229,- v rámci Star Wars akce. Z komiksů je tam ještě jeden.

    https://www.knihydobrovsky.cz/kniha/star-wars-lando-otresene-imperium-277131487
  • radek
    radek27.4.2021 15:35Sběratelský klub
    MindReader: "neobvyklá obálka. Zřejmě jde o reklamní výtisk, nemá uvedeno cenu ani ISBN. velmi zřídka se vyskytující. dobrý stav"
    a tak tohle už by šlo podle toho popisu klasifikovat jako podvod.
  • radek
    radek25.4.2021 19:43Sběratelský klub
    Nezbi: Jako taky si je chci koupit a když jsem viděl tu aukci, malinko jsem se lekl, že už je to pryč. Ale tak přeci ty eshopy hlásí, že by to mělo být v červnu dotisklé, ne? Tak mi moc nejde do hlavy, proč na té aukci přihodilo už 17 lidí...
  • radek
    radek21.3.2021 10:31Sběratelský klub
    jen tedy na hithitu píšou u té tištěné knihy, že plakát je v PDF a JPG... trochu zajímavý bonus u tištěné verze...
  • radek
    radek21.3.2021 10:29Sběratelský klub
    Pavel75: 200ks, ne? 100 pro ČR a 100 pro Slovensko. a na stránkách mají u této výše příspěvku napsáno: "Chcete získat jeden z prvních výtisků komiksu? ... Pouze komiksy prodávané v předprodeji, budou obsahovat unikátní plakát."
    z toho mi tak nějak plyne, že v tištěné podobě toho bude víc.
  • radek
    radek23.2.2021 20:48Sběratelský klub
    tak ještě je tu varianta, že si Powell za ty práva řekl nekřesťanský peníze, že by se to pomalu u nás vydat nevyplatilo.
  • radek
    radek23.2.2021 20:34Sběratelský klub
    Light: protože Dark Horse ztratil práva...
  • radek
    radek23.2.2021 19:12Sběratelský klub
    TonyT: nebyl náhodou Goon v edici na přání, kde byl minimum 500 kusů? co se dívám do historie předobjednávek, tak u Goona 3 jich bylo 519...
  • radek
    radek23.2.2021 17:30Sběratelský klub
    Light: řekl bych, že tam padlo spíš něco na způsob, že kdyby ho lidi kupovali a četli, vydával by se rychleji a stihli by ho vydat. jenže pak došlo na čachry s právy.
  • radek
    radek23.2.2021 10:36Sběratelský klub
    Milo_Harwey: v češtině? tam to vypadá, že už se pokračovat kvůli právům nebude.
  • radek
    radek21.2.2021 10:31Pindárna
    Hanussen: děkuji, že jsi zopakoval mou otázku. ale jaksi mě zajímala spíš odpověd na ni :D
  • radek
    radek21.2.2021 09:38Pindárna
    nejakdivne: a tuší někdo, jaký přístup k tomu mají teď v Německu? někdy jsem si knihy objednával tam, když to vyšlo levněji.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0