• Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle20.9.2023 20:44Proti přírodě #03: Znovuzrození
    Třetí a závěrečný díl a na rovinu, tohle mělo vyjít rovnou, jako omnibus. Vrcholí nám zde situace z minulé knihy a sledujeme zde tři linky, první z ústavu, která má větší potenciál na rozvinutí. Druhá s hlavní partou, kdy nějak pořešíme problém s Leslie a třetí nejzajímavější je linka z minulosti. Samozřejmě dojde k propojení všech linek a dochází k závěrečnému souboji, kterým se to tak nějak vyřeší. Celková komplexnost příběhu je taková nesourodá. Některé věci by si zasloužili rozvinout, některé možná zkrátit. Jako takový lze celkový příběh zhodnotit 3,5* až 4*, na kresbu se hezky dívá, ale ta tzv. erotičnost v zásadě s každou knihou ubývá a šlo by s ní za mne lépe pracovat, včetně i jisté brutality, kdy je spousta panelů v takovém divném rozmazání.
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle20.9.2023 20:42Proti přírodě #02: Štvanice
    Na rovinu tenhle díl lze pořádně hodnotit až po přečtení 3 knihy. Druhy díl se špatně hodnotí, je to doslova intermezzo, můstek který sám za sebe nedokáže moc obstát. Ano máme tady nové postavy, odbojovou skupinu a jisté vyvrcholení určitých událostí a cliffhanger ve formě odhalení záporáka. Navíc kniha úplně mění žánr na thriller ve formě útěku před zaporáky a sic se dozvíme nové informace z minulosti a plánech, nejsme o moc dál než v předchozí knize. 3*
  • Jonathan Arbuckle
    Co si tak pamatuji, když komiks před dvěma lety vyšel, tak jsem byl z komiksu nadšený. Na druhé čtení, už vnímám určité nedokonalosti v příběhu, v podobě zkratkovitosti, nelogičností v chování postav, či v jisté nesourodosti a nepospolitosti příběhu. Jako takový, ale první díl má co nabídnout ať už v podobě příjemné kresby, či zajímavého kliffhangeru.
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle4.9.2023 21:05Každý jeden den
    Tak tohle jsem nečekal. Celá atmosféra tohoto díla, je taková hřejivá a v některých momentech ukrutně chladná, stejně tak jako život. Celá kniha je protkána obyčejnými lidskými situacemi, zakončené osudným okamžikem smrti a upřímně jsem si říkal, jaká bude pointa a jestli to nakonec dá smysl. A ono to nakonec sepne, navíc poslední příběh před finálním vyústěním, nádherně pracuje s panely a onou událost upřímným lidským způsobem oddaluje. Finále se pak dá shrnout, jako upřímné, dojemné, hřejivé, ale hlavně lidské. Navíc narozdíl od jiných existencionálních knih, zde autor nejde za takovou tu meta hranici. A soustředí se spíše na daný lidkský život. Kresba je pak úplně boží, autor ví kdy vykreslit určitě panely do detailu, kdy dát prostor určitým osudovým momentům, které se natáhnou na 2 strany, například kdy 2 postavy na sebe jenom hledí.
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle6.8.2023 18:03Černá palice 1945
    Dost se mi do téhle knihy nechtělo, kdy mne velice odrazovala kresba, která v některých místech nakonec po přečtení sedí a v některých zase ne, dějová linka je dobrá, nakonec hodně akční, ale upřímně by se nic nestalo kdyby linka ze současností byla jenom na začátku a na konci. Jako taková nic moc nerozvíjí neukazuje specifické dopady války na život hrdinů. Upřímně ti také nejsou zajímaví a po charakterové stránce nejsou nijak odlišní, ba jsou spíše stejní. Navíc v jednu chvíli je zde řečeno že v průběhu operace měla postava udělat chybu, ale ta chyba tam není, není tam nic specifického co by ukázalo na chybu dané postavy a proč je vlastně taková i v současnosti. Jo na jednu stranu to dává smysl, když si to člověk domyslí, ale od toho tam právě měla být linka ze současnosti, aby ukázala dopady války na hrdiny. Navíc si říkám teď při psaní recenze, jaký je vlastně dopad na universum Černé palice a k jeho pochopení. Odpověď je žádný, člověk by se bez tohohle příběhu vlastně obešel, ale jako takový nakonec zabaví na sychravé nedělní odpoledne.
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle5.8.2023 20:14Drtileb a Kostřík
    Další příběh ze světa černé palice. Není to špatné, ale jako takový je ten příběh plochý, mdlý a klišoidní a snaží se stihnou odvyprávět vše za co nejkratší čas. Za celou dobu jsem pořádně nefandil jediné postavě, navíc žádná z nich neukáže více než 2 charakterové vlastnosti. Máme tu zádumčivého a pomstychtivého drsňáka, policistu který jej bezmezně obdivuje, detektivku která je workoholik a dělá si co chce, traumatizovaného kluka a pár dalších postav. Celkové vyznění je takové nijaké, SPOILER: nic se nevyřeší, nakousneme si různá témata, kluk se nakonec rozhodne, ale co z toho, když Škleb zná jeho totožnost. Škleb se nakonec odkáže na nekonečný kruh boje ala Joker a Batman. Pak takové ty otcovské figury, které by stály za lepší rozvinutí především mezi Rudou Pěstí a Městským Krysakem a místo toho tak spíše dostaneme k tomu jak každý otec je špatný skrze pár panelů z jednoho úhlu pohledu. Možná by spíše tomu slušela série na 2-3 knihy než na jednu minisérii, která se spíše neuzavře. Celkově je příběh funkční, ale od světa Černé palice, člověk očekává trošku vice a větší promyšlenost.
  • Jonathan Arbuckle
    Klasický Deadpool, co říct více. Oproti minulému dílu je to naleštěně akční, je tady hromada známých deadpolovských postav, zajímavá zápletka, ale pak to skončí a nic. Na to jaká hrozba, jaký problém v zásadě nastal, tak se celá zápletka ke konci sesype. A jako relativně nejrozumněji se chovají postavy, které jsme viděli v Drákulově výzvě. Já vím že je to Marvel, ale jako fakt, menší SPOILER: hele Deadpoolova žena rozpoutala válku, ale co nakonec za to může Deadpool a vyřešíme to soudně hahaha, tak ahoj a do toho se zjeví Franklin, který na 2 strany začne přednášku o třídním boji a v zásadě konflikt a nenávist mezi stranami vyřeší. Fakt konec u kterého jsme zase tam kde v minulých dílech, nehledě na to že se alespoň mohla zápletka pokusit o vnitřní konflikt, morální dilema, nebo jako autoři nemůžou změnit vztah mezi postavami, ale to by bylo asi moc složité. 4* za podobný vibe, jako měla Drákulova výzva, ale upřímně už mne tahle série fakt přestává bavit s tou nekonzistentností.
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle26.5.2023 00:00Deadpool - Miláček publika #05: Pacient: Nula
    Takže další Deadpool, znovu tady máme Madcapa a tentokrát to není špatné. Postavy se chovají narozdíl od minulého dílu docela logicky. Úvodní sešit je strašně fajn, pak už se posouváme dále a z Madcapa je konečně velká hrozba, která dokáže Deadpoolovi slušně zavařit. Celkově se stále v tomhle díle s Madcapem naháníme a pak je najednou konec. Ale tentokráte si budete říkat, že chcete další díl, což je za mne překvapivé oproti minulým dílům. Takže 4,5*.
  • Jonathan Arbuckle
    Tahle série je mdlá a hlavně strašně na Deadpoola průměrná, krom předchozího příběhu. Příběh: V první třetině se otíráme o ten tzv. velký event, který u nás nevyšel a vlastně je tu snad jenom abychom to knihu mohli nějak pojmenovat pro komiksový trh. A pak nejblbějším scénáristickým můstkem, z televize se hlavní postava něco dozví, abychom se mohli přesunout jinam. Hlavně proč Deadpool chce zabit/nezabít danou postavu a pak se vlastně popere s jinou postavou. A pak se ve druhé třetině zase popere s dalšími postavami a hádejte co ve třetí třetině se také popere s další známou postavou. Ale není to ani tak zábavné jako třeba Mrtví prezidenti. Tady je Deadpool prostě protivná postavička, co není ani zdaleka tak vtipná, je bez elánu, bez jeho humoru a prostě je to celé o ničem. A teď menší SPOILER: Deadpool tedy přijde opět o všechno, ale vlastně co z toho plyne? Samozřejmě že nic, nikam se příběh neposune, Madcap na kterého se odkazujeme už 4 knihu tady někde pobíhá pár stranách. Ale opět z toho nic není a třeba se to dozvíme v příští knize, nebo taky možná ne a zase budeme chodit v kruhu. Kresba je klasický Marvel, nic nového, ale ani nic otravného.
  • Jonathan Arbuckle
    Zatím nejpovedenější Deadpool, z této nové řady. Příběh má rychlý spád a neobsahuje žádné zbytečné odbočky, či by se nějak odkazoval na jiné příběhy. Vlastně příběh je uzavřený a dal by se číst samostatně i bez znalosti předchozích 2 knih. Kromě tedy posledního sešitu: Poslední dny magie. Kresba je v klasický Marvel, odlišuje se pouze, barevně jeden sešit. Prostě fajn oddechová četba, u které se i párkrát pousmějete 4,5*.
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle16.5.2022 23:24Vrána (5. vydání)
    Vrána se pro mne těžce hodnotí. Spousta aspektů bylo úchvatných, jiné zase byly pro mne těžce uchopitelné. Na jednu stranu je dílo opravdu luxusní, na stranu druhou bych váhal mezi 3-4 hvězdami. Začátek příběhu byl pro mne velice rozporuplný a vlastně větší část příběhu jsem si říkal, kdy ten terminátor dojde na konec svého vražedného seznamu. Pak se ovšem začaly objevovat lidské momenty a příběh začal mít hned jiný nádech a předchozí události začaly dávat ucelenější obraz. Ovšem s čím mám problém a co jsem nedokázal docenit, byly oduševnělé průpovídky hlavního hrdiny, povídání o bohu, na která návazal dalšíma povídkama na různá popkulturní, či literární díla. Nevím jestli to mělo nějak povznést to vraždění, ale v celkovém kontextu to vraždění bylo, jak v komiksech Sin City, například ta část s katanou. Naproti tomu lidské momenty byly úžasné, funkční rozpravy s policistou, vzpomínání, milosrdná smrt jednoho ze zaporáku, pálení mostů. To všechno bylo úžasné a právě z těchto okamžiků jsem cítil to poselství Vrány, které autor jí chtěl vyjádřit.
    Kresba je skvělá, začátek mi přišel lehce karikaturní, ale potom se kresba více sjednotí a má svůj styl, včetně příjemného střídání druhů kresby.
    Celkové hodnocení, za první přečtení dám 4* a budu doufat, že při dalším čtení už možná docením více autorův styl psaní a rozhodně jej chci vyzkoušet se soundtrackem, který je ke knize v závěru připojen.
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle16.5.2022 00:49Klece
    Kouzelná snová nádhera, dílo jež se těžce popisuje a hodnotí. Příběh je pomalý rozvleklý, obsáhlý, ale zároveň je ve své podstatě krátký. Jde o to, jak je tento příběh podaný, nikam se nespěchá postavy mají prostor pro změnu výrazů a pocitů na devítipanelí.
    Kapitoly jsou krásně rozvrhnuté a udávají příjemné tempo. Např. když už jsme na 160 straně, najednou příběh zvolní a otočí se na jinou postavu, na kterou by to nikdo nečekal a vidíme její monolog, přirozený čistý monolog, kdy daná postava mluví a mluví a mluví. Není to nic převratného , ale v tom je ta krása, smutek a reálnost života, kdy jsme nejspíše každý takovouto postavu v životě potkali. A až poté se vracíme k hlavní postavě zhruba o 70 stran později, za normálních okolností by se děj zdál nezajímavý, ale tady to krásně funguje. Každá vsuvka, každé intermezzo, tady dává smysl, ano některé jsou zvláštní a zmatečné, ale i tak to z nějakého důvodu funguje.
    Kresba je neuvěřitelná, na první pohled není hezká a není ani konzistentní. Ale přitom je velice smysluplná, tajemná a tvořivá. Postavy mají někdy až karikaturní nádech, ale přitom si sami říkáte, že jste už někdy takovou postavu v životě potkali. Na začátku se mi hodně líbila, jedna část, kdy 2 hlavní postavy spolu sedí u vína a pomalu při jejich přirozeném rozhovoru, se začíná rozpadat kresba, kdy se pořád štěpí a štěpí na pouhé pouhé linky, které se poté proříznou hudbou a linie se pak zase pojí dohromady míchají a najednou bum jsme zase u postav s klasickou kresbou.
    Barva je úchvatná, krásně využitá a hlavně si ji šetříme na nějaký důležitý a výrazný okamžik, především v závěru, kdy kresba je nejnádhernější a příběh vrcholí, přijde okamžik kdy sytá slunečná extatická barva exploduje. Fotografie jsou už poté zvláštním přídavkem, který je povedeným zpestřením.
    Závěr Klecí je přirozený a v celku i povedený a hlavně si jej každý může interpretovat, podle svého.
    Klece jsou snové, ale zároveň realistické, jsou filozofické, ale dokážou si najít i úsměvný, až humorný okamžik. A musím uznat, že jsou jedním z nejlepších komiksových děl, co jsem kdy četl.
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle5.2.2022 18:04Akira #01
    První kapitola velké popkulturní ságy. Příběh je na začátku upovídaný, ale postupem času zde začne převládat akce. Postavy nejsou charakterově černé ani bílé a každá z postav zde dělá to co je pro ni výhodné. Kresba předčila svou dobu a je velice nadčasová. Celkově první kniha vytváří celkem solidní základy s vyvrcholením, které vás navnadí na další díl.
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle31.1.2022 17:33Modrá CREW #01 - Ekhö: Zrcadlový svět #1, 2
    Parádní oddechovka, s parádní prokreslenou a promyšlenou kresbou. Příběh krásně odsýpá, postavy jsou zde příjemně napsány a chemie mezi nimi funguje, stejně tak jako humor, který zde víceméně zajišťují Prikóni se svou posedlostí čajem. Navíc je fajn, že kniha je o něco větší, než normální crewácke paperbacky, což jí krásně prospívá.
  • Jonathan Arbuckle
    Smutný monolog stárnoucího hrdiny. Příběh velice rychle utíká a sic to z průběhového hlediska dává smysl, tak možná pár stránek navíc by mu neuškodilo. Kresba skvěle k příběhu ladí, včetně klasického střídání pošmourných barev u Lumirových příběhů. Závěr je dostatečně emotivní a příběh uzavírá, ale stejně mi přijde, jako by tam byla zadní vrátka pro ty mimozemské zelenáče. Celkově je to další výborný příběh ze světa ČP.
  • Jonathan Arbuckle
    Oproti minule, jsme se někam posunuli a pokud se opětovně deadpoolovi rodiče nebudou zase řešit za pár čísel, tak je to celkem fajn zakončení téhle etapy. První polovina knihy je utahaná, ale druhá už příjemně utíká. Dokonce se najdou i vtipné momenty, oproti minulé knize. Kresba je stále klasický Marvel. Celkově za 3,5*.
  • Jonathan Arbuckle
    Průměrná myší šeď. Dalo by se říct, že v minulé sérii se Deadpool někam posouval, ať už k lepšímu, nebo někdy k horšímu, ale tady se strašně přešlapuje na místě. Každé téma, která se zde nakousne, je takové mdlé. Financování jeho podniku, vztahy s jeho nájemnými Deadpooly, vztah s jeho ženou, útoky na pravého Deadpoola. Prostě to nemá žádnou silnou stěžejní myšlenku nebo téma. V minulých knihách to byli mrtví prezidenti, Ďábel, koncentrační tábor, jeho dcera, rodina. Tady se všechno jen tak naťukává a nic z toho pořádně nevzejde, krom jednoho záporka, navíc Deadpool je takový neDeadpoolovský, oproti minulým knihám a mnohé postavy, mají více charakteru, než on sám. Kresba je fajn a již zde nejsou retro sešity. Něco tomu prostě chybí.
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle28.12.2021 17:03Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Příběh je parádní, atmosféra se krásně a pomalu buduje od začátku a na konci už pádí rychlým tempem, kdy chcete vědět s každou stránkou více. Navíc všechno krásně k sobě ladí, jak kresba, tak barvy které krásně vykreslují kontrast mezi minulostí a přítomností, navíc Lumírova kresba, je tady krásně vyhlazená a vystínovaná. Prostě jeden z nejlepších komiksů tohoto roku, který u nás vyšel.
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle25.2.2020 15:52Krysí královny #01: Šmrncem a magií
    Pubertální teen komiks, ve kterém se hláškuje, jak v deadpoolovi, mluví vybraným jazykem, jak v southparku. Kde muži jsou parodii na všechny subkultury a módní trendy, kde se svět podobá na dračímu doupěti na tripu, ale i přes to všechno si nejsem jist, jestli mě to bavilo, první třetina je docela dost zábavná a celkově se dost dobře rozjíždí, ale od doby kdy začíná pátrání, až po závěrečnou bitvu, kde byl ten moment, kdy jsem si začal říkat ,,páni, že by to začalo mít ten dospělý nádech, jako u třetího Deadpoola'' to nemá žádný drive... Jsem rád, že jsem si mohl půjčit komiks v knihovně, než bych si zbytečně koupil deluxku. Z ústředních postav, se mi líbila asi nejvíce Betty, která ukázala aspoň více než 2 emoce.
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle6.5.2019 22:55DC komiksový komplet #060: JSA: Zlatý věk
    Jedno z největších překvapení DCUKK, skvělý příběh ze kterého jde cítit ten watchmenovský feeling. Avšak pro mě byla největším problémem kresba, která je strašně fajn, ale zvláště že začátku mi připadala půlka postav naprosto vzhledově stejná, což bylo ještě podpořeno tím, že jsem, téměř žádnou z těch postav neznal a ocenil bych nějakou bonusovou stránku na které by byly všechny postavy nějakým způsobem shrnuty. I přesto je to jedna z nejlepších věci co u nás z DCUKK vyšla.
  • Jonathan Arbuckle
    Retro je prostě takové klasické ukecané, psané tím divným stylem, ale ve své podstatě je docela fajn. Hlavní příběh, můj první komiks s Wolverinem a dost mě bavil, čekal jsem sice od toho něco jiného, ale o to více mě příběh příjemně prekvapil, přímý příběh, žádné filozofování, které skoro vždy následuje když má hlavní hrdina někoho zabít, zvláště pokud ho zná tak dlouho. Prostě přímé, svižné a dobře nakreslené.
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle14.4.2019 22:13DC komiksový komplet #057: Batman: Pod maskou
    Komiks, na který se těšil snad každý, i přesto, že snad všichni věděli co se bude dít. Co k tomuhle říct, kresba je úžasná, myšlenky Red Hooda jsou v zásadě dosti pokrokové a přinášejí nový vítr do série Batmana. Jediné co mi tam nějak nesedělo, byla ta scéna s Jokerem, osobně mi přišla taková bez emocí, bez toho nádechu pro pomstu, která se projevuje po celou dobu. Nejsem si jistý, ale tohle je snad poprvé za dlouhou kdy lze vidět tu velkou provázanost DCUKK s jinými knihami, které vyšly předtím a možná proto mě to tak bavilo.
  • Jonathan Arbuckle
    Dobový užvaněný sedmdesátkový Batman, nemůžu si pomoct, ale mě to nějak nebavilo. Některé zápletky byly skvělé zvláště ta s Clayfacem a Jokerem, ale zbytek mi vysloveně neseděl. Ta zápletka s Jokerem se mi líbila nejvíce, prostě takový krásně švihlý Joker se svým pitomým (geniálním) nápadem na podnikání.
  • Jonathan Arbuckle
    Kresba je naprosto úžasná, příběh se nám snaží ukázat něco nového a jiný pohled na hrdiny. No a závěr byl dosti nečekaný, ale o to více tenhle příběh podtrhnul.
  • Jonathan Arbuckle
    Já vlastně nevím, ale tohle mi neskutečně sedlo a dost mě to bavilo, ta kresba stylizována, jako staré animáky které jsem jako malý sledoval, byla úplně super. No a příběh byla naprostá šílenost, která se k tomu hodila. Za mě jedno z nejlepších překvapení DCUKK.
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle5.4.2019 10:55JLA: Svoboda a spravedlnost
    Příběh nám nepřináší nic tak originálního, z čeho by jste si sedli na zadek. Zato kresba je naprosto úžasná a ten fotmat tomu naprosto vyhovuje. Kniha byla prostě takový lepší průměr.
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle4.4.2019 11:10Sherlock Frankenstein a legie zla
    Krásná kniha, která rozšířuje svět ČP, kresba je dosti odlišná a přišla mi více hravá narozdíl od minulých knih. Příběhy postav, které se dozvídáme, nejsou jenom ploché, jak u některých plaštěnkovych komiksu, které u nás vycházejí, mají svou hloubku, životní příběh, prostě na vás působí dost reálně. Jediné postava, která mi moc neseděla byla právě Palicova dcera, ale to bylo nejspíše tím, že byla zastíněná, těmi postavami, které měli více poutavější příběh. I přes to všechno byl tenhle komiks opět naprosto luxusní.
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle4.4.2019 11:00Černá palice #02: Zvrat
    Příběh pokračuje tam kde skončil a nese se v duchu předchozí knihy. Flashbacky pro mě osobně nebyly rušivé a krásně zapadaly a rozšiřovaly svět Černé Palice. Čtení krásně utíká a dost mi svým způsobem připomínal Sochaře, kdy se všechno hroutí do deprese a zmaru. Závěr není ničím překvapivý, ale rozhodně neurazí a naláká vás na další díl.
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle4.4.2019 10:54Černá palice #01: Tajemství počátků
    Musím souhlasit s Norri, i po druhém druhém přečtení s odstupem jednoho roku, patří Palice stále k tomu nejlepšímu co u nás vyšlo. Skvělé postavy, mezi kterýma funguje chemie, příběh, který i přes to že se moc daleko neposunuje, je naprosto skvělý, i ty počeštěná jména mi k tomu sedla. Řekl bych že to byl jeden z nejlepších příběhů roku 2017.
  • Jonathan Arbuckle
    Tak tohle byl naprostý úlet, opravdu si říkám co jsem to sakra teď přečetl, postava střídá postavu, které skáčou snad přes všechny časové osy a reality. V jednu chvíli se tady na asi +- deseti stranách vystřídá skoro 8 dejovych linek ve kterých se objeví, snad půlka DC postav a ta druhá půlka se pak zjevuje ve velkých dávkách po zbytek knihy. A hlavně ke konci kdy vám jsou dávkovany v koňské dávce zakončené nepřehledným dvojpanelem, který vás má asi ohromit, ale jediné co vás spíše ohromí, je ta naprostá hloupost a nelogičnost příběhu. Dále co mi snad nejvíce vadilo byl závěr, to fakt nešlo vymyslet něco lepšího než tu podolivnost a jako třešnička na dortu byla Batmanova dějová linka která se že začátku tvářila slibně, ale pak šla do háje stejně tak rychle, jako Joker s tou bandou gremlinů v pubertě.
  • Jonathan Arbuckle
    Kresba je úplně skvělá na to že je to retro, ale dost mi vadily některé okamžiky jako např. opětovné setkání s Lanou, kterému prostě dle mého názoru něco podstatného chybělo.Vím že mě za to spousta lidí zhejtí, ale o dost více se mi líbil superman utajený počátek, protože se více soustředil na jeho mladí a příchod do Metropolis, ale tady se to prostě odehrálo strašně moc rychle a některé věci nedávaly smysl.
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle21.8.2017 12:18Sochař
    Tak tohle je přesně ten komiks (grafický román) pro začínající čtenáře komiksového media. Ukazuje nám že komiksy nejsou pouze o super-hrdinech a jsou pro mladší čtenáře. Vlastně nám ukazuje jak je všechno v našem životě pomíjivé a jak nás na konci toho všeho nečeká žádný happyend, plný radosti. Celou dobu jsem si říkal bude to lepší, takhle to nemůže skončit, ale nakonec to tak je a vy se s tím musíte smířit. Postavy podle jiných hodnotitelů prý vypadají tuctově, ale osobně si myslím že nebyly pouze bílo-modré, každá z nich měla svůj příběh a já si je zamiloval, ty emoce z nich prostě šly cítit. Kresba je super je tak žívá a mnoho panelů by si zasloužilo větší formát. Co k tomuto skvostnému dílu dodat?, snad jenom že tohle je jedna z nejlepších věcí co jsem kdy četl a bude to má srdcovka ke které se rád vrátím a prožiji ji se stejnými emocemi, tak jak jsem ji četl poprvé.
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle7.8.2017 11:56Blacksad (paperback)
    Tohle byl jeden z prvních komiksů který jsem si koupil a hned jsem se do tohoto skvělého díla zamiloval, kresba je úžasná, skoro jako by sama dýchala.
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle6.8.2017 18:28Watchmen - Strážci
    Super příběh, nečekané zvraty, úžasné promyšlené postavy, všechno bylo super, až na ten komiks s pirátem a některé přílohy, které mi tenhle tzv. klenot kazily, možná časem na to změním názor a své hodnocení.
  • Jonathan Arbuckle
    Od Harley jsem čekal přeci jenom trochu víc, narážky vtípky tam byly, ale na to že to má být jedna z nejvtipnějších postav, tak jí něco chybělo, kresba je fakt super, ale přišlo mi v některých místech, až moc upovídané, na to že se tam téměř nic extra důležitého neřeší a ani na konci příběhu nedořeší.
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle15.6.2020 22:40A zrodí se hvězdy...
    Tak on je i v jistém slova smyslu nevypovídající vzorek na fb u Comics centra, kdy jej všichni chválí a lezou tam kam slunce nesvítí, zatímco tady, je každý druhý rád, že to nakonec nekoupil, přiznám se, že i včetně mě. Takže nějaký objektivní vzorek možná ani nebude.
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle22.2. 10:23Pindárna
    Comics Centrum zveřejnilo ediční plán na 1. polovinu roku.
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle22.1. 22:23Srazy, cony, festivaly
    Na pražský Comic-Con dorazí Mirka Andolfová (Proti přírodě)
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle2.1. 21:38Srazy, cony, festivaly
    Ok, tak pardón. Možná špatně položený dotaz, tak trošku jinak, Transmetropolitan je částečně VYPRODANÝ, Banda, nevyšla celá a v angličtině se ty velké omnibusy špatně shánějí a stále upřímně tajně doufám, že se nějaké naše vydavatelství do toho znova pustí. Furyho jsem četl dávno a nic moc. U zbytku dělal jenom něco. Spíše mi šlo o doporučení něčeho zahraničního, co je třeba skrytá perla a není to tak profláknuté. :-D
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle2.1. 18:59Srazy, cony, festivaly
    Na pražský Comic-Con dorazí Darick Robertson (Transmetropolitan, Banda). Ani jedno jsem nečetl, má nějaké prosím doporučení na jeho tvorbu co se dá sehnat, popřípadě co by za to stálo si nechat podepsat?
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle15.11.2023 22:21Pindárna
    Nevím, jestli si ještě někdo všimnul, ale z edičáku Comics centra zmizel plánované komiksy: Krátké filmy a Signál a šum od Dave McKeana.
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle16.5.2023 20:18Slevy, výprodeje, bazary
    Na levných knihách je taky ve slevě Nimona a pár dalších komiksů od Paseky.
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle8.5.2023 22:58Nakupujeme venku
    Já objednával 30.4. a u pár titulů právě uváděli že dodací doba bude 12-28 dnů. Takže osobně taky čekám, jediná reakce byla potvrzení o zaplacení a platnosti objednávky.
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle30.4.2023 10:54Nakupujeme venku
    Ahojda, zase já s dotazem na SEVEN TO ETERNITY na goodreads jsou celkem smíšená hodnocení a chtěl bych se prosím zeptat, zdali někdo četl, popřípadě jak se mu to líbilo? https://www.atomcomics.pl/pl/p/SEVEN-TO-ETERNITY-HC/185815
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle25.4.2023 15:38Nakupujeme venku
    Děkuji za rady, beru odtamtud 2-4 Liberty Meadows, protože to už asi Crew u nás nedovydá. Pak BATTLEPUG COMPUGDIUM, 2 díl Goddamned, Unnatural omnibus no a zvažuji teda jestli brát LIBERTY MEADOWS 10TH ANNIVERSARY EDITION HC a Sagu compendium, či místo toho něco jiného :-D Nad těmi nědělními stripy LM jsem uvažoval, ale vzhledem k tomu, že ten druhý díl nikde není a teoreticky by to mělo být v těch 4 volumes, tak jsem to nakonec zavrhnul.
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle25.4.2023 12:12Nakupujeme venku
    Ahojda, potřebuji prosím poradit, jak mnozí již zaregistrovali, na https://www.atomcomics.pl jsou slevy na komiksy od Image. Potřebuji prosím poradit, ohledně 2 komiksů, přesněji LIBERTY MEADOWS 10TH ANNIVERSARY EDITION HC a SAGA COMPENDIUM TP VOL 01.
    1. Vyplatí se dle Vás Liberty anniversary s ohledem na české vydání, popřípadě, zdali jej někdo četl a vyplatí se těch cca 25 stránek navíc? A také zdali někdo pokračoval v anglických vydáních Liberty Meadows, když v ČR vyšlo pouze první a zdali je to v podobném duchu, či to šlo kvalitou dolů, nějaké recenze jsem četl, ale zajímal by mne i další názor.
    2. Zdali někdo vlastní sagu v compendiu, jak se čte, jaké je zpracování vazby, drží po prvním přečtení a zdali jít do té série v tomto provedení?
    3.Zdali má někdo zajímavý tip co ještě vzít nebo na co kouknout. Děkuji předem za odpovědi :-D
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle6.4.2023 12:10Srazy, cony, festivaly
    Nechci znít kousavě, ale podívejme se na to z pohledu českého čtenáře komiksů, kteří čtou jenom v češtině. A také z mého pohledu, jako člověka který chce podpisy, když už je tady ta možnost.
    Jason Aaron = pecka, je známý vyšlo tu toho hodně a každý si od něj něco vybere. Jeho Thor, muži hněvu aj. jsou jistota na podpis.
    BRIAN BOLLAND = méně známý, ale stále nakreslil známý Kameňák, Dredda a pár drobností. Ten kameňák deluxe edici jsem nakonec vzal z megaknih a překvapivě jsem jej včera vyzvednul.
    ROB WILLIAMS = dělal nový sebevražedný oddíl, trochu batmana metalu a dva star wars magazíny. Takže ti kteří rebirth nečetli, jej v zásadě neznají. A já doufám, že doma najdu ty star wars magazíny ve schopném stavu do comic conu. :-D
    R. M. GUÉRA = Skalpy s Aaronem je to pecka, některé ale tato série minula a v zásadě je taky jistým způsobem neznámý. Ale snad mi dorazí, ještě do příštího týdne goddamed na podpis.
    FRANK CHO = jeho art mám hrozně moc rád a docela mne dost překvapilo, že od něj tady v zásadě nic nevyšlo, pokud odečteme komiksové komplety. Jediný je první díl Liberty meadows, kterou si většina lidí, včetně mne nejspíše nechá podepsat.
    MAHMUD ASRAR = bez urážky do včerejšího dne jsem o něm neslyšel a jediné co u nás vyšlo jsou 2 Conani, takže pochybuji, že jako takový je znám pro běžné čtenáře.
    Tímto samozřejmě nehejtím, ale bohužel je spousta z nich docela neznámá v našich končinách. Ale za mne je to nejlepší obsazení komiksových tvůrců, co tam bylo doposuď a osobně se velice na comic-con a výše uvedéné hosty těším.
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle4.4.2023 21:03Pindárna
    ad Bookdepo: Co jsem tak pochopil z různých zpráv a postů, tak je Amazon zavírá, kvůli snížení nákladů a omezení pracovních míst:
    The shut down comes in the context of Amazon eliminating jobs in the Devices and Books section of the business as sales growth for the company has slowed in recent months. Overall, Amazon plans to eliminate 18,000 jobs. https://bookriot.com/book-depository-closing/
    Pravda, že slevy už moc nedávali, ale třeba pro mne a určitě i pro další, kdo nemá s amazonem vůbec žádné zkušenosti, byl booktook přehledný a jednoduchý.
    Má zde někdo nějakou ověřenou alternativu k bookdepository? :-D
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle4.4.2023 17:25Pindárna
    Děkuji za odpovědi. Pokud někdo nezaregistroval tak k 26.4. končí Bookdepository. https://www.bookdepository.com/closure
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle1.4.2023 10:49Pindárna
    Ahojda, když už se blíží comic-con a bude tady Brian Bolland, tak bych toho rád využil k přečtení Kameňáku a potřeboval bych prosím poradit ohledně verzí Batmana: Killing joke. Váhám jestli vzít:
    The Killing Joke: DC Black Label Edition ( https://www.megaknihy.cz/romany-beletrie/416906-batman-the-killing-joke-dc-black-label-edition.html?search_pos=1 ), ale vzhledem k tomu, že nemůžu najít normální obrázek, reálnou fotku, či video, napadlo mne, jestli to není náhodou tato verze: https://www.bookdepository.com/Batman-Killing-Joke-Deluxe-DC-Black-Label-Edition-Alan-Moore/9781401294052?ref=grid-view&qid=1680282521336&sr=1-1
    A nebo bych měl raději vzít českou klasiku Batman: Kameňák a další příběhy? Co si tak pamatuji vím že se před pár lety řešila změna barev napříč novějším verzemi a do Absolutky se mi opravdu nechce. Předem děkuji všem za rady :-D
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle2.3.2023 11:01Pindárna
    Ahojte, podělím se s vámi o zkušenost se zásilkou z booktooku, co jsem si vyzvednul včera. Bublinková fólie je zjevně přežitek a stačí jedna vrstva tenkého igelitu ve větší krabici, kde knihy volně poletovaly. Odnesl to lehce ťuklý paperback, ale nic strašného na reklamaci. Když byla ta sleva rozhodl jsem vzít také Zázraky, samozřejmě že mi došlo první vydání s duplicitní stranou, takže to zjevně nevrátili. Pak jsem ještě objednal omnibus červeného trpaslíka a u něj samozřejmě také problém, ale ne ze strany booktooku. U trpaslíka je odlepená třetina takové té vnitřní výložky co je mezi stránkami a hřbetem. A teď bych prosím potřeboval poradit.
    1. Je ještě možnost vyměnit v Krakatitu, nebo v Arkhamu Zázraky, popřípadě jestli je zde šance na výměnu, i když jsem to kupoval mimo jejich e-shop?
    2. Vlastní tady někdo omnibus Červeného trpaslíka a pokud ano, je problém s vnitřní hnědou výložkou celonákladový problém, nebo mám jenom štěstí na špatný kus, popřípadě jaká je šance že se kniha rozpadne?
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle22.11.2022 15:56Pindárna
    Ahojte, když už se blíží ten black friday, prosím liší se ceny v Comics Centru v kamenné pobočce a na e-shopu, nebo budou stejné? Ať vím jestli se mi tam vyplatí cestovat, díky :-D
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle30.6.2022 22:05Sběratelský klub
    Tak já si taky rýpnu :-D. Pokaždé za poslední dobu, co mi měl přijít nějaký komiks trnu hrůzou v jakém stavu to zase příjde. Poslední zkušenosti: dnešní kolosálka Zámek a klíč, drbnutý roh, nikterak moc, naštěstí to výjimečně šlo docela narovnat, ale i tak je to na několika milimetrech vidět (prostě OCD :-D), takže na reklamaci to není. Ale co mne sakra vytočilo, že je to kniha za více než 3 litry a oni to 2x obmotají tenkou bublinkovou folií. Když už si účtují vyšší dopravné (a ano chápu, že to bylo nadrozměrné), tak proč to taky podle toho nezabalí, klidně bych si připlatil i blbých 50 Kč navíc (v porovnání s cenou knihy by se to ztratilo), když už je to takhle drahá kniha, hlavně abych měl jistotu aby to dorazilo v pohodě. Takže mne tentokrát, nějak extra neštve ta jedna ujetá bublina. :-D
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle27.3.2020 13:48Pindárna
    Pro mě bude ta cena rozhodující minulý, integrál stál 2200 a měl 656 stran a tohle má 1008 a navíc bude colobarevná narozdil od integralu. Ale pevně věřím že bude někdy kolosální zámek a klíč, na ten čekám už 3 rokem, že ho ohlásí 😅
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle27.3.2020 13:17Pindárna
    Aha, takže defacto to bude převedené compendium s nějakým bonusy do češtiny. Asi tady není nikdo kdo to dočetl až do konce? Jo a omlouvám se za mystifikacu myslel jsem tím, že to CREW nedovydávala
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle27.3.2020 12:24Pindárna
    Z marvelu jsem toho stejně moc nečetl, na poměry ostatních a z DC new52 Batmana a DCUKK 60 a pár dalších věcí. Spíše mi jde o to, že v recenzích jsem se dozvěděl, že to bylo utnute, taky z toho důvodu, že prý už druhá část je nějaká divná a ani se nedovydávala. Tak právě nevím 🤷‍♂️
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle27.3.2020 10:48Pindárna
    Ahojte, když už je to vydání Rising stars za dveřmi, tak bych se chtěl zeptat, má cenu do toho jít? Díly které tady vyšly jsem nečetl. Dá se to k něčemu přirovnat? Snaží se to být, jako marvel nebo DC, nebo je to něco ve stylu Černé palice?
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 69 (cca 30502 Kč)
Mám: 236 (cca 74006 Kč)
Chci: 48 (cca 7163 Kč)
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0