• Bubsy
    Straczynski prostě naprosto excelentně balancuje někde mezi filosofií a patosem. Kniha má silné momenty a v žádných ze svých částech ani na chvilku nenudí. Budete stále chtít vědět co bude dál a jen tak ji neodložíte. Četl jsem kdysi midnight nation v originálu a i když jsem věděl jak to dopadne tak mě ta knížka zase na konci dostala. Zpracování knížky je za ty peníze parádní i když se formát oproti originálu zmenšoval. Za mě naprostá spokojenost.
  • Bubsy
    Tak Heslo je po velmi povedených předchozích dvou dílech trochu útlum, ale zas nemůžu tvrdit, že bych se nudil. Je to solidní průměr. Dějově se spíš přešlapuje na místě a nikam se moc neposouvá. A souhlasím s názory níže, že tato kniha je docela předvídatelná. Na druhou stranu Vaughan umí vyprávět svoje příběhy poutavě takže nebudete zklamaní.
  • Bubsy
    Absolutní kniha, která musí potěšit každýho milovníka detektivek. Fantastický je jak je každá povídka v téhle knize ještě o něco lepší než ta předchozí. Skvěle vymyšlené postavy, které se Vám dostanou pod kůži hlavně svojí reálností. Skvěle fungující propojení jednotlivých příběhů, který nepůsobí uměle. Jo, před Brubakerem smekám, protože tohle je fakt paráda. Společně s Phillipsem si náramně sedli a kniha dokáže neskutečně pohltit.
  • Bubsy
    Bubsy9.9.2015 13:03Americký upír #02
    Ha, tak tohle bylo lepší než minule. Snyder mi přidal víc toho co mě bavilo v jedničce (upírská vyvražďovačka mixnutá detektivkou) a ubral toho co nebavilo (upíří deníky Pearl Jones). A pořád to má ten zvláštně příjemnej retro nádech. Celkový dojem z dvojky je výrazně lepší. Kresba Rafaela Albequerqua je pořád skvělá jen je tady bohužel doplňovaná kolegou Mateusem Santoluocou, kterého známe ze Zera. Tady to trochu ruší nehledě na to, že je technicky slabší, ale nic co by se nedalo přežít. Těším se na pokračování.
  • Bubsy
    Bubsy9.9.2015 12:00Americký upír #01
    Začátek a rozjezd celé knihy je skvělý a navnadil mě na zbytek. Základní příběh upírského parchanta Skinnera Sweeta přináší přesně to o čem se píše v anotaci. Ano, upíři tady opravdu nejsou emo zoufalci jako z twilightu a kniha spíš připomene jejich lepší časy z dob Interview s upírem. Problém ovšem nastává s rozvíjením příběhu Pearl Jones a tam se zas twilightu dost blížime, což mi za prvé dost nesedělo a za druhé vůbec nebavilo. Jinak kniha zaujala a dvojku jsem si samozřejmě koupil. Pořád si ale říkám jestli mě na tom netáhne spíš pěkná Albuquerueho kresba, která má krásný nádech doby o které vypráví a zároveň dokáže být správně temná. K tomu se povedlo BB i samotný zpracování knihy což se asi projevilo i na ceně. Pocitově je to mezi 3 a 4. Uvidíme co bude dál..
  • Bubsy
    Bubsy15.8.2015 12:18Punisher III.
    Opět svižný hláškoidní začátek. Ennis už tady vcelku ničím nepřekvapuje, ale to asi ani není potřeba, protože jestli jste si tohodle Punishera koupili tak se vám líbili předchozí díly a Tady pokračujeme v nastoleném trendu akce a suchých hlášek. Gradování téhle knihy není tak povedené jako u předchozích i když v průběhu děje několik věcí potěší jako třeba alternativní využití spidermana jako živého štítu. Z pocitu lehkého vyčichnutí dostávají knihu poslední dva příběhu, které jsou způsobem vyprávění, hlavně ten Dillonův, dost odlišné od zbytku. Mě nakonec knihy dost příjemně překvapily. Celkově spokojenost.
  • Bubsy
    Bubsy7.7.2015 11:45Sága #01
    Nevím jak popsat ten pocit z knihy, který sem měl, ale i přesto kolik je tady nezvyklých nápadů tak je ta kniha neskutečně civilní. A to v dobrém. Abych to vysvětlil. Comics mixuje několik žánrů dohromady a podává to hodně neotřelým způsobem. Je to taková scifi fantasy alternativka. Postavy jsou příjemně zajímavý (a ano taky dost alternativní). Všechno se to, ale moc příjemně čte a hodné brzy Vás děj vtáhne a než se nadějete jste na konci a chcete vědět co bude dál. Tu zmíněnou civilnost, ale způsobují hlavně postavy a jejich dialogy. Postavy taky působí dost opravdově což není zrovna comicsové specifikum a navíc nejsou tradičně černobílé, ale naopak mají všechny nějakou motivaci k tomu co dělají.
    Druhá věc je pak kresba Fiony Staples, která je neokoukaná a dává fantasiím Vaughna opravdu pohádkový nádech.
    Doufám, že tenhle tah BBartu vyjde, protože tahle série potenciál oslovit širší publikum rozhodně má a zaslouží si to.

  • Bubsy
    Z úcty k autorovi a díky několika zábleskům kvalitního čtení přidávám do hodnocení i druhou hvězdu.
  • Bubsy
    Dlouhodobě zastávám názor, že zvířátka jsou pro komiks vzhledem k výrazovým prostředkům, ideální postavy. Vlastně je to od doby co jsme si přečetl Blacksada. Ale to je jedno. Tady jsou zvířata, ale trošku v jiném gardu. Velkou devízou příběhu je to, že je poměrně neokoukaný a navíc zvířecí svět je zasazený do netradičních reálií. A i když se trochu filosofuje tak zase ne moc a protože je celý příběh spíše taková kratší povídka nehrozí to, že by nudil. Velké plus je i povedená kresba, když Hendrichon zvládá perfektně jak zvířenu tak exotické prostředí. Příjemná počtení.
  • Bubsy
    Bubsy25.6.2015 17:50Mýty #05: Trpká období
    Slabší čtyři hvězdy za nezáživný příběh z války. Jinak zbytek knihy je standardní kvalita ale Mýty. Závěr knihy mě donutil dát nakonec o jednu hvězdu navíc.
  • Bubsy
    Naprosto úžasná věc. Je neuvěřitelné jak silný ten comics je i přesto jak jednoduché výrazové prostředky používá (i když možná právě proto). Je to prostě vyprávění očitého svědka o průběhu války. Ten příběh sám o sobě má obrovskou sílu, ale přesto si troufnu říct, že Spiegelman kombinací s popisem svého otce a historek s ním dotváří kompletní obrázek, který je daleko lepší než by byl čistě jen válečný příběh. Člověk si říká jestli chování jeho otce vypěstovala válka a koncentrák a nebo naopak takový vlastně byl vždycky a právě díky tomu se mu to vše podařilo přežít.
    Souhlas s názorem, že tohle je univerzální čtení stravitelné i pro necomicsově naladěné...
    Hat off!
  • Bubsy
    Ani nevím proč si to myslím, ale trochu se mi zdá, že Azzarello nemá rád nácky. Azzarello rozhodně nezklamal, ale zas na druhou stranu jsem zmlsaný z ostatních knih série čekal trochu víc. Každopádně opět výrazný nadprůměr, skvělá atmoška a John jako vždycky aspiruje na titul sympaťák roku.

  • Bubsy
    Z Azzarellova runu mě tenhle příběh hned po Dobrých úmyslech chytl nejvíc. Hodně mám rád Frusinovu kresbu, která mi k Helllblazerovi sedne jak prdel na hrnec. Azzarello mi tady dokázal jak umí budovat atmosféru a pěkně ji postupně zahušťovat.
  • Bubsy
    Solomon Kane rozhodně zaujal. koupil jsem ho ve výprodeji paperbacků z CC. Za tu cenu jsem dostal víc než jsem čekal. Příběh a jeho atmosféra postupně s vyprávěním houstne. Postava Solomona Kane je příjemně nedokonalá. Po sérii komiksů s dokonalými hrdiny jsem si příjemně oddechl u postavy, která chybuje a ani není přehnaně sympatická jako ve většině současné produkce. S Conanem tu určitá podobnost je, ale spíše co do vyprávění příběhu než do fyzické podoby. Barevná paleta navíc napomáhá pochmurné náladě celé knihy.
    Kresba Maria Guevary se mi líbila, ale mám s ní problém havně v akčních scénách kde je extrémně nepřehledná. To způsobuje to, že si akční scény prohlížíte několikrát a snažíte se pochopit co se vlastné děje. Ve výsledku to scény, které mají mít určitou dynamiku zpomaluje a trošku kazí výsledný dojem. Jinak bych tuhle knihu doporučil všem s fantasy pozitivním myšlením. Pro ostatní conanofily povinnost.
  • Bubsy
    Všechno co comics dělá, dělá dobře. Je to klasický western jak vystřihnuty z filmů Sergia Leoneho. Záporaci jsou správně prohnilí, ženy krásné a hrdina ostrý jak břitva. Pokud nemáte vyloženě problém s westerny a nebo nebudete mít přehnané očekávání budete se bavit. Co trochu mrzí, že i přes relativní krátkost booku se v některých příbězích sám vykrádá. Některé příběhy jsou si docela podobné a trochu klišoidní. Jinak, ale řemeslně úplně v pořádku. Rozdělením do kratších příběhů ideální kniha na cestování. Proti kresbě L. Rosse nemůžu říci špatně slovo. Horší je to De Zunigou, ale to je jen jeden příběh takže takový problém to není
  • Bubsy
    Tuhle recenzi píšu radši hned po dočtení, abych zformuloval pocit z téhle knihy. Po skvělých dvou předchozích dílech přichází slabší třetí část. Přiznávám, je to asi i tím, že se tu začíná rozplétat příběh, který bude mít svou dohru ještě někdy příště. Jsou představeny postavy, které mají svou hlavní úlohu asi ještě před sebou. Úvod a závěr knihy je standardně výborný, ale prostřední třídílná část mě nechytla zřejmě i z důvodů výše. Navíc mi zcela není jasné proč autor stále využívá služeb Grosse a Kellyho, když kvalita knihy výrazně stoupne s kresbou Ormstona. Ospravedlnitelné je to snad jen proto, že Dean Orsmston měl obě ruce v sádře. Nejvýraznější je rozdíl v příbězích kde se mění kreslíři přímo uprostřed sešitu. Tam kde vstoupí Ormston je to náhle daleko zajímavější čtení a s návratem dvojice G/K přichází opět návrat k nezáživné kresbě.
    Zatím dávám za tři hvězdy, ale s tím že se později k téhle knize vrátím jestli s odstupem času a znalostí pokračování děje pro mě její kvalita nestoupla.

  • Bubsy
    Z první knihy jsem byl nadšený a přiznám se, že jsem měl strach, aby druhá kniha udržela kvalitu a naplnila moje očekávání. A to nemalá. Aaron moje pochyby zkušeně rozmetal. Jeho vyprávění nepostrádá napětí, které vás u knihy udrží. Má zajímavé a šťavnaté postavy. Příběh je temný jak velká kojotí prdel. Těžko se vám bude ta kniha rozectena odkládat. Prostě budete chtít vědět co bude dál.
    Při prvním setkání se Skalpy v Crwi mě úplně nesedla kresba, ale teď musím konstatovat, že právě díky téhle kresbě má comics unikátní atmosféru vyprahlé prerie. Těším se na třetí knihu jak to ten lišák Aaron vymyslel dál.
  • Bubsy
    Bubsy26.3.2015 16:43Goon #01: Nic než utrpení
    Skvělá oddychovka, která mi humorem a atmosférou hodně připomněla čarodějnický díly Simpsonů. Zábavnej a ulítlej humor, který Eric Powell dokáže podpořit parádní kresbou. Jinak maximální spokojenost s technickým provedením knihy, který je super.
  • Bubsy
    Celkově mi přijde scénaristicky dost obtížné zvládnout tolik různých postav a týmů, aby to nepůsobilo jako pěst na oko. Zvládne to málokdo. Bendis to zvládl velmi elegantně. Tenhle alternativní "vesmír" mě bavil asi hned od prvních momentu. Je tady několik skvělých momentů od hlasování o likvidaci jednoho ze členů týmu až po skvěle vykresleného a nejednoznačného Magneta. Jedna z nejlepších týmovek, které jsem četl.
  • Bubsy
    Další Snyderův Batman s atmosférou která by se dala krájet. Tentokrát s prapůvodním arcinepřítelem, který je ještě o něco šílenější a děsivější než obvykle. Po Sovím tribunálu a Sovím městě sice trošku slabší, ale pořád skvěle čtivý comics. I kdyby Vás snad na chvíli nebavil děj tak dokonalá Capullova kresba Vaší pozornost rozhodně udrží. Možná celkově knize neprospívá množství vedlejších postav (sidekicků a záporáků), protože ten příběh je vlastně jen o nich dvou a jejich vztahu. Příběh to možná maličko rozmělňuje a ruší.
    Jinak mě, ale atmosféra Snyderova Batmana moc baví a těšim se na další batmanovský kousky tohodle chlapíka.

  • Bubsy
    Text obsahuje drobné spoilery!!!
    Rozhodně skvělej oddechovej komiks. Z toho co jsem četl v UKK jeden z nejlepších a to si v téhle řadě dost vybírám. Vykreslení Logana jako unavenýho starýho chlapíka co už pověsil svoje adamantiový vidle na hřebík je skvělý. Vše logicky směřuje k očekávanému finále kdy je prostě bude muset zase vytáhnout. A bude to stát za to. Na to, že se vlastně Wolvie za začátku do akce vůbec nezapojuje má comics přííjemný akční tempo, kterému dost pomáhá parádní McNivenova kresba. Celkově velká spokojenost. Je to někde mezi čtyřma a peti hvězdama.
  • Bubsy
    Bubsy13.12.2014 20:55Video Noire
    Mám ji ve sbírce. Na koupi mě nalákalo jméno E.Rissa, ale scénář je opravdu brekeke. Na knize nefunguje, ale jinak opravdu nic.
  • Bubsy
    Smithův Daredevil navazuje na Millerova. Kevin Smith tak vezme některá témata z Millerova Zmrtvíchvstání a po svém je využije a dovypráví. Ani v jednom případě to není ku prospechu věci. Zatímco téma víry u Millera působí přirozeně u Smithe to působí velmi násilně a tím pádem vůbec nefunguje. Za celou dobu čtení tohoto UKK mě to nechytlo a do čtení sem se musel nutit. Knihu nezahrání ani Quesada, který předvádí velmi dobrý nadstandard. Pro mě zklamání, protože filmy Kevina Smithe mám rád. Pro mě nejslabší DD co tu zatím vyšel.
  • Bubsy
    Bubsy16.11.2014 15:23Fell #1 - Kruté město
    Mám Warrena Ellise rád. Tady jsem si jen potvrdil, že s ním snad nejde šlápnout vedle. Tahle temná kriminální jednohubka skvěle funguje. Kresbu Bena Templesmithe jsem nikdy moc nemusel. V tomto případě, ale skvěle dotváří bezútěšnou atmosféru města. Docela mě zamrzelo, že Ellis nenapsal ještě další díly.
  • Bubsy
    Velmi silný a temný příběh. Scénář skvěle pracuje se čtenářem a jeho předvídáním děje a domýšlením nevyřčeného. Ke scénáři velmi dobře sedí Fusinova kresba. Pocitově ještě o kousek lepší než Zamrznutí.
  • Bubsy
    Proč musí mít skvělý soví tribunál o tolik slabší pokračování fakt nevím. Na druhou stranu nevím, jestli kdyby nebyl tribunál až tak dobrý, nepřišlo by mi Soví město lepší. Asi jsem po té depresivní jízdě z "jedničky" čekal až moc a závěr na mě až tak nefungoval. Kulisy jsou připravený výborně tak co je špatně. Ve srovnání třeba s Tichem, mi ale o tolik slabší příběh nepřijde. Rozhodně se ale těším na to co nám Crew od Snydera naservíruje dál..
  • Bubsy
    Bubsy12.9.2014 17:03O půlnoci zemřu
    Výborná oddechovka. Po skvělým úvodu maličko zvolní, ale od scény v metru zas skvělá jízda u které jsem se parádně bavil. Je to takový šílený animák ve formě komiksu. Nastavením příběhu je daný i způsob vyprávění, tj. boje o čas. Změnou pozice textu z bublin pod obrázky komiks nijak netrpí a vyprávění tak má svoje specifický kouzlo.
  • Bubsy
    Planetary jsem kdysi četl v originále a moc mě bavili. Později po vydání jednoho ze sešitů v Crwi jsem si říkal, že si ten příběh pomatuju nějaký lepší :-). To mé před koupí trochu znejistilo. Každopádně po dočtení booku musím říct, že jsem byl naprosto spokojený. Od prvních příběhů se pomalu vytrácí humor, ale Ellisovi nápady baví a dobře fungují s Cassadayho kresbou. Celkově sem z toho měl moc dobrej pocit a mrzí mě, že se tahle série nechytla.
  • Bubsy
    Tenhle díl mám z Thorgalů asi nejradši. Nevím čim to.. Možná temnějším příběhem nebo mi to prostě sedlo.
  • Bubsy
    Bubsy12.9.2014 16:23Batman: Ticho
    Kdyby se sám autor v předmluvě nepochválil za to jak dobře vymyslel hlavního záporáka a jak se mezi čtenáři bude diskutovat o tom kdo to asi je, nikdo by si to asi nemyslel. Prakticky od začátku knihy je jasno kdo za tím je (nebo aspoň u mě to tak bylo) a docela mi to ubralo na pocitu z knihy. Jinak se, ale knížka moc dobře čte a má pěknej spád. U většiny comicsů trpím, když autor vytahuje tolik postav z jiných a spřátelených řad, ale tady mi to nevadilo a naopak to i docela dobře fungovalo.
    Kresba navíc hodně pomáhá a skvěle se na ní dívá. Prostě Jim Lee... Potěšilo mě i zpracování BB/Artu.
  • Bubsy
    Pro mě veliký zklamání. Mám rád krimošky, ale tenhle kousek mě naprosto nedokázal chytnout. Pravda je, že se mi to u Azzarella stává poměrně často. Představa, že si koupím další knihu a budu doufat, že mě to chytne není moc reálná...
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 0
Mám: 186 (cca 60721 Kč)
Chci: 38 (cca 20722 Kč)
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 1
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0