• Josh
    Josh26.12.2012 14:29Batman a syn
    Velká slabota! Dejte si pozor, na první pohled je vše zdánlivě přehledně rozděleno do sedmi kapitol a jedný mezihry. Ve skutečnosti tvoří uzavřený celek jen první čtyři a zbytek je takovej menší mindfuck, nad jehož celkovym smyslem byste si marně lámali hlavu. Ono tam totiž "pár" sešitů schází, proto na sebe události nenavazujou, děj nikde nezačíná ani nekončí a podobně.

    Ale i hlavní linie je jedno velký wtf. Batman se často chová jako idiot a coby Bruce Wayne na tom není o mnoho lépe. Zkrátka pokud mu jeho nejzavilejší nepřítelkyně představí údajného synka a on ho bez mrknutí oka přijme a vezme do jeskyně, tak s nejlepším detektivem na světě něco není v pořádku...

    Kresba je pěkná, ale ničím zajímavá. Rozhodně neurazí, rozhodně nenadchne. Vlastně je stejně prázdná, jako obsah celé knihy, i když se i ona tváří jako něco víc.

    Nekomiksová mezihra Klaun o půlnoci opravňuje (aspoň pro mě) existenci tohoto paskvilu. Poprvý jsem měl z Jokera skutečně strach, naplno jsem si uvědomil, jaký šílenství v sobě nosí. Pociťoval jsem hrůzu a zároveň i lítost nad tou zvrácenou, skoro až prokletou bytostí.
  • Josh
    Trhač a Tříska jsou bez diskuze, ale neříkaly náhodou kdysi želvy Trhačovo poskokům "fooťáci"? Podle mě jo. Nebo se dřív taky říkalo "klan Noha"? To se mi nezdá... Klan Foot zní líp, a když můžeme mít Penguina, Riddlera, apod., tak by se i tohle dalo.

    Jinak jsem jedinej, komu přijde, že v tý galerii alternativních obálek by se našlo asi tak 5 mnohem pěknějších, než jaká vyšla u nás?:)) Jasně, je to otázka osobního vkusu. Ale já jsem si kvůli tomu tu limitku nekoupil, ten vizuál se mi prostě nelíbil...
  • Josh
    Josh17.2.2014 12:23Z pekla
    Syndrom: Díky za doporučení i konstruktivní reakci. Kastrace jsem se neobával, jsem si celkem jistej, že bych si svůj komentář před kýmkoliv obhájil:)) Nejsem žádnej antimoorista, jak by se mohlo zdát. V jako Vendeta, Watchmen, Top 10 - to všechno se mi opravdu hodně líbilo. Ani nechci nikoho přesvědčovat, že Z pekla je sračka nehodná přečtení a podobně, což si navíc ani nemyslim:)) Jen mě to zcela minulo a nevěřim, že mě při druhym-třetím čtení něco osvítí. Třeba to časem zkusim znovu, ale to bude jisto jistě až za hodně dlouho.
  • Josh
    Josh23.10.2017 23:27* Připomínky a návrhy
    GWB: Fajn, rádo se stalo!:)
  • Josh
    Josh21.10.2017 18:27* Připomínky a návrhy
    Zack: Ukázku nemám, měl jsem to půjčený z knihovny, už jsem to vrátil. Podle mě to stále je v Praze na Andělu. A pokud není nikdo z adminů z Prahy, můžu pro to zajít a vyfotit to.
    GWB: Teď jsi mě znejistěl, ale podle mě tam komiksový bubliny jsou. Někde jo a někde ne. Jinak není to jen sbírka nesouvisejících vtipů jako Trnky Brnky, pár těch "příběhů" má i několik stran. Jinak (ne)vtipnost toho nesoudím, muselo to vyjít kdysi pro pár nadšenců do lezení, což já nejsem, takže mi tam toho spoustu nedocházelo a asi ani nemohlo dojít.
  • Josh
    Josh20.10.2017 00:50* Připomínky a návrhy
    Zdravím, nedávno se mi dostal do rukou komiks Rock Comix, který zde v databázi chybí. Jsou to takové horolezecké stripy, které u nás vyšly v roce 2004. Už jsem mu vytvořil profil na databázi knih, takže tam najdete případně nějaké info: http://www.databazeknih.cz/knihy/rock-comix-358201
    Fyzicky ho momentálně mají v Praze, v městské knihovně na Andělu.
  • Josh
    Josh1.8.2017 22:41Pindárna
    To mi právě jasné není a proto tady hledám pravdu:)) Jako jo, zagooglil jsem a někde to zmiňujou, byť taky ne nijak nadšeně.
    Je to jak s tím Harvey Kentem, příště už fakt googlim dřív, než píšu sem:))

    Prostě při pohledu na Preludia a Nokurňa se mi úplně orosilo čelo:)) Jsem hlavně rád, že to není nějaká úplná blbost a že za tím je jakýsi tvůrčí záměr:))
  • Josh
    Josh1.8.2017 21:09Pindárna
    Mike:
    Abych se přiznal, mě už tam hodně štvalo i to slovo "Preludia", protože i když je to vlastně správně, tak to na pohled vypadá spíš jako slovenština. Navíc k sexy Harley i k obálce se slovo "Předehry" hodí, vsadím se, že tenhle význam to má i v originále. A mimochodem, ten "vítězný" název jsem na FB navrhoval já, s odkazem na to erotično to mělo být Předehry a rozverné vtípky (protože navíc knock-knock jokes nemají doslovný český překlad a jsou to prostě takový hodně hravý, nesmyslný fórky).

    Tehdy tam admin psal, že zatím pracují s něčím jako "Preludia a kameňácké vtipy" nebo tak něco, byla to hrůza, tak to člověk chtěl zkusit zachránit:))

    Ale jinak díky, tím, že by mohlo jít o "parodii" na Sandmana jsi mě docela uklidnil, protože to jakž takž dává smysl. Samozřejmě když odhlédneme od toho, že to smysl zřejmě vůbec nedává, protože tam na rozdíl od takových Sedmi zbytečných-statečných určitě nebude sebemenší souvislost mezi Nocturna a Nokurňa:)) Tím spíš, že ten sandmanovský název podle mě není v české popkultuře až tak zažitý, takže to napadne leda fandy Gaimana. No prostě je to podivný.
  • Josh
    Josh1.8.2017 18:24Pindárna
    Zdravím, dotaz na lidi, kteří se zajímají o DC UKK.

    Víte, že 16. (nebo 17.) díl se v češtině jmenuje HARLEY QUINN: PRELUDIA A NOKURŇA? Nechci se předčasně nasírat, proto se ptám, jestli je takovýto překlad názvu PRELUDES AND KNOCK-KNOCK JOKES podle vás ok a jde tudíž skutečně o nějaký moravácký fórek, nebo je to naprostá p*čovina a amatérský přístup (z něhož mam neustále tendence tenhle projekt podezírat, myšleno tedy hlavně směrem k novým překladům).

    Pamatuju si totiž, že speciálně název této knihy se řešil na fb, kdy tam dokonce admin jejich fb stránky (nebo co to bylo celý zač) psal, ať lidi navrhnou český překlad.
  • Josh
    Josh29.7.2014 11:10Pindárna
    DEmnoG: Jo, taková teorie se mi zamlouvá, toho se budu držet, díky!:))
  • Josh
    Josh28.7.2014 20:50Pindárna
    Nevim kam to napsat, ale někam musim, protože mě to šokovalo... Viděli jste fotky Franka Millera z Comic Conu? Je to smutnej pohled, určitě bojuje s nějakou vážnou nemocí://
  • Josh
    Josh12.4.2014 12:05* Připomínky a návrhy
    Zack: Ok, díky za info:)
  • Josh
    Josh9.4.2014 18:12* Připomínky a návrhy
    Jo, to by bylo vážně ideální:) Věřim, že by bylo dost pracný to všechno sjednotit, promazat opakující se komentáře apod., takže kdybyste se do toho během léta pustili a potřebovali pomoc, tak se hlásim:))

    Ještě mě napadá udělat něco podobnýho k časopisům. Např. dát kartu Kačer Donald, kde by se hodnotil a diskutoval ten časopis obecně, jako celek. Já si ho třeba kupoval někdy v letech 96-99 a strašně rád bych mu za to napálil pět hvězd a přidal pár nostalgických slov:)). Jenže takhle si můžu vybrat leda tak jeden z xx dílů a připsat to tam, což nemá moc smysl. Samozřejmě ten profil by pak byl i rozcestníkem k jednotlivým dílům.
  • Josh
    Josh9.4.2014 00:13* Připomínky a návrhy
    invape: Tak to jsem si všimnul též... Ale i této zásadní změně navzdory mi to nedává smysl:)) Čekal bych, že by tu měla být snaha o přehlednost a o co největší počet hodnocení a komentářů u jednotlivých děl, aby to dalo dohromady objektivní, jasně vypovídající obrázek. Jo, chápu rozdělení různých vydání, to je ok. Ale tříštění profilů zcela stejných knih jen kvůli ISBN/ISSN (obojí je dle mého názoru každýmu ukradený) mi přijde úplně zbytečný.

    Ale jestli jsem jedinej, tak to potom ok.

    Teď jsem si ještě všimnul toho dotazu k Usagimu... Opravdu budete dělat novej profil Usagiho 9 jen proto, že se liší font u ISBN/ISSN na zadní obálce? Bych čekal, že podobnou absurditu by navrhnul leda nějakej hodně znuděnej poslanec... ( A to neberte jako synonymum pro blbce apod., to vůbec. Já jen, že o takovejch podivnejch "zlepšovácích" se člověk většinou doslechne jen v souvislosti se sněmovnou:)) ).

    Prostě bych čekal, že řešení bude větší "citovka" a ne to jet takhle administrativně/strojově...
  • Josh
    Josh8.4.2014 22:56* Připomínky a návrhy
    Jen si říkám - co má za smysl dávat zvláštní profily dotiskům knih? Nejedná se o naprosto totožný dílo, ve kterým není změněná ani čárka?
  • Josh
    Josh16.5.2013 21:06Pindárna
    Lenny: Jo, dvě položky se sloučenými komentáři by byly ok... ale je fakt, že to někde může bejt složitý:/ Zadal jsem si do googlu TPB, myslel, jsem, že to bude něco jako ThePaperBack...ale má to má bejt pirate bay, že jo?:)) Komiksovou knížku na monitoru jsem ještě nikdy nečet a ani mě to neláká, trpím postižením jménem sběratelství:))
    Zack: Třeba Temnýho rytíře bych neslučoval, to se řadí mezi ty výjimky, který jsem popisoval, nešlo jen o obsah. Nebo Grandville, kde obě vydání mají výrazně odlišnou obálku (vizuálně i kvalitativně). Ale jinak chápu, že je potřeba dělat to nějak systémově, nic proti:) Jen u těchle identickejch vydání je to trochu škoda, tak jsem to ze sebe musel dostat:))
  • Josh
    Josh16.5.2013 02:25Pindárna
    Zdravím, jen mám ještě takovou námitku ohledně profilů komiksů:)) Konkrétně teď u série NEW 52 podle mě úplně bije do očí, jak je někdy nesmyslnný to rozdělovat na profil s pevnou vazbou a na brožovanou verzi. Chápu, pokud se obě verze obsahově nebo vizuálně liší (i kdyby jen mírně), nebo pokud byla mezi vydáníma delší časová prodleva. Ale když jsou zcela totožný a vydaný ve stejnej den... radši bych viděl všechny komentáře a hodnocení pohromadě, než se kochal dvěma ISBN... tak by mě případně zajímaly názory ostatních, nebo argumenty zastánců, díky:))
  • Josh
    Josh21.4.2013 13:42Slevy, výprodeje, bazary
    V Levných knihách teď mají za 29kč South Park Comic Annual 2011. Je to velká vázaná knížka, v angličtině, obsahuje dva docela dlouhý komiksy (2 epizody - známou anální sondu a tu druhou jsem neviděl). Přestože vypadaj, jako kdyby je někdo ofotil přímo z tv obrazovky, podle mě za tu cenu stojí:))
  • Josh
    Josh20.4.2013 00:20* Připomínky a návrhy
    No vida, to já si všim až teď, že to Zack fakt vyvěsil:D Tak díky moc:))
  • Josh
    Josh18.4.2013 13:09* Připomínky a návrhy
    Zack: Díky moc za reakci, už před napsáním do fora jsem googlil jako o život, ale nic, samý neexistující maily. Ještě zkusim kontaktovat pana Jiřího Bílka, autora knihy 5555 rad pro šikovné hospodyňky, a pak to vzdam:))

    A jinak jo, něco na posílání vzkazů mezi uživateli by mohlo bejt fajn:)
  • Josh
    Josh14.4.2013 01:33Pindárna
    Ok, dokončím to v pindárně:)) Takže kdyby měl někdo náhodou mail na uživatele s nickem 5555, dejte vědět na jankukral@email.cz, díky moc:)
  • Josh
    Josh13.4.2013 12:06* Připomínky a návrhy
    Nevim, kam tohle napsat, tak to zkusim sem, třeba někdo budete vědět 0:)
    Tady se nedají vyměňovat vzkazy mezi uživateli, že ne? A má někdo tip, jak by se dal oslovit člověk, kterej tady komiksy nabízí, ale nemá na sebe uvedenej žádnej mail ani jinej kontakt?:)) Konkrétně jde o uživatele 5555. Tak případně díky za radu:)
  • Josh
    Josh1.4.2013 00:10* Připomínky a návrhy
    Klaun Dominant: Ok, tak to chápu, dík za info:)
  • Josh
    Josh30.3.2013 03:08* Připomínky a návrhy
    Nevim no, já když něco chci, tak to zároveň i sháním, ale tak asi jsem jedinej:)) Nijak extra mi na tom nesejde, ať to klidně zůstane, ale to "Přečteno" bych bral.

    Možnost "Osobní" jsem taky nějak nepochopil, co a proč tam kdo vkládáte za tajnosti, jestli se můžu zeptat? Třeba Reginu?:))
  • Josh
    Josh29.3.2013 14:49* Připomínky a návrhy
    Aby nedošlo k mýlce (třeba já na netu občas těžko poznam, kdy je kdo ironickej a kdy ne:)) ) - mně se to "Přečteno" fakt líbí, oproti sbírce to bude dost rozdílnej, obsáhlejší seznam. Nebo aspoň v mym případě ano.
  • Josh
    Josh29.3.2013 13:59* Připomínky a návrhy
    Díky moc vám všem za vysvětlení, všechno to znělo rozumně a pochopil jsem:)) Takže super, už se těšim, až si do kolonky "Přečteno" nasázim těch x ročníků Kačera Donalda:)))
  • Josh
    Josh28.3.2013 13:42* Připomínky a návrhy
    Pokud jde o ty kolonky a jejich počet - jakej je vlastně rozdíl mezi Chci a Sháním?:)) To by se dalo sloučit do jedný a mohl by přibejt nějakej novej sloupec. Ale i takhle mi to přijde v pohodě.
  • Josh
    Josh20.3.2013 00:55Pindárna
    Lenny: A nebo jak řikáš, ať je ta samotná kniha na pohled nějak odlišná (ideálně hezčí:)) ) a obsahově bohatší. Pak by to taky mělo smysl.
  • Josh
    Josh20.3.2013 00:52Pindárna
    Lenny: Jo, to je pravda, tak tu edici Batmana jakž takž beru... jakž takž:))

    Třeba speciální nebo limitovaný edice u her jsou úplně o něčem jinym... tam je to vždycky nabušený bonusama až po okraj... od art booků, přes soundtracky, figurky, dokumenty o tvorbě a další věci... tam často stojí za to si připlatit.

    Ale ty dva papírky a plakát navíc u Drsný školy... to mi přijde neadekvátní:/
  • Josh
    Josh20.3.2013 00:25Pindárna
    Já spíš nechápu celej ten princip... V čem je ta limitovaná edice tak speciální? Je v tom superexkluzivní papírek o potvrzení pravosti (to jsou ostatní komiksy falešný?), pak jeden vloženej list, kterej potvrzuje znovu to samý:)) A pak ještě obálka prvního čísla originálu (formát A3, takže spíš plakát). Toť vše. Vloženo v kazetě. Nechápu. Opravdu ne:)) Jo, kdyby to byly třeba výtisky podepsaný Frankem Millerem, tak by to bylo o něčem jinym. Ale tyhle český speciální edice mi přijdou dost na nic... podobně jako Batman:Ticho, kterej obsahoval speciální exkluzivní limitovaný podpis nakladatele Martina Buchala... ty vole... to by mě opravdu hřálo u srdce... (nic proti nakladateli:)) )
    Ale opravdu, kdyby mi někdo mohl vysvětlit, v čem spočívá ta sběratelská hodnota, tak dejte vědět, díky:)
  • Josh
    Josh12.3.2013 10:54Slevy, výprodeje, bazary
    Jo, ale tak předpokládam, že je dobrý o tom vědět. Já jsem s UKK skončil, takže pro mě vítaná věc:)
  • Josh
    Josh12.3.2013 01:10Slevy, výprodeje, bazary
    V Comicspointu mají nijak nepropagovanou akci - za 399kč prodávají doublepack ve složení Iron Man: Extremis (původní paperback od Crwe) a Spider-Man: Kravenův poslední lov. Podle mě skvělá koupě, obě knihy by jinak vyšly skoro na dvojnásobek.
  • Josh
    Josh9.3.2013 18:52Slevy, výprodeje, bazary
    Luigi: V Plzni je mají, v pátek jsem na ně koukal
  • Josh
    Josh13.2.2013 01:22* Připomínky a návrhy
    Zdary, chtěl bych se zeptat, neplánuje se do budoucna nějaký "sjednocení" komiksů, který byly vydaný vícekrát? Nebo spíš aby byl na ty odlišný verze viditelnej odkaz přímo na profilech jednotlivých komiksů. Pokud je něco takovýho vůbec možný. Přijde mi škoda, že třeba 1. vydání 300 od Millera je ohodnocený 60x, ale to třetí už jen 18x. Vytrácí se tím i starší komentáře, který si podle mě přečte málokdo. Přitom se v těchhle případech jedná o stejný příběhy a většinou i prakticky totožný knihy.

    A pokud se něco takovýho nechystá, je v pohodě zkopírovat komentář i hodnocení napříč různými vydáními?
  • Josh
    Josh15.6.2012 17:29* Připomínky a návrhy
    Zdravim, v roce 2008 u nás vyšla velká kniha (tvar lichoběžníku) s prostorovýma obrázkama. Jmenovala se Marvel True Believers - Kolekce komiksových hrdinů - #1 Úžasný Spiderman. Mam jí, ale v databázi chybí. Nepočítá se kvůli celkový formě, nebo si jí nikdo nekoupil?:)) Od vydavatelství Eastone Books v Litomyšli. Měla to být první z řady knih, ale nakonec od toho zřejmě upustili:/

    http://www.daemon.cz/kniha/9771/repchuk-caroline---mansfield-andy--kolekce-komiksovych-hrdinu-uzasny-spider-man
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 24 (cca 12162 Kč)
Mám: 471 (cca 130370 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 11 (cca 4703 Kč)
Osobní: neveřejné
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0